Weggezakte Mboua moet bij Fortuna heropleven

Dinsdag, 1 september 2009 om

Fortuna Sittard heeft de rest van het seizoen de beschikking over aanvaller Marc Mboua. De spits van SC Cambuur-Leeuwarden komt nauwelijks voor in de plannen van Stanley Menzo en moet in Limburg weer de vorm hervinden die hem twee seizoenen geleden nog tot één van de smaakmakers van de Friezen maakte.

Mboua (22) kwam voor aanvang van de jaargang 2007/08 naar Cambuur, dat hem had gescout in een lagere Franse competitie. De Kameroener maakte direct veel indruk, door tien doelpunten te noteren in twintig wedstrijden. Het seizoen erop kon hij die prestatie echter niet herhalen en moest hij zich tevreden stellen met meer invalbeurten dan basisplaatsen, zeker na de komst van Menzo in Leeuwarden.

In het huidige seizoen viel hij zowel tegen FC Volendam als FC Den Bosch vijf minuten voor het einde in. Bij Fortuna wordt hij waarschijnlijk met open armen ontvangen; de Limburgers zochten de hele voorbereiding naar een geschikte spits en vonden die in Paul Voss, maar hebben voornamelijk jonge aanvallers zonder veel Jupiler League-ervaring in de selectie.

Een ontmoeting met zijn eigenlijke werkgever moet Mboua echter nog wel even uitstellen; Cambuur bedwong bij de huurovereenkomst dat hij volgende week vrijdag niet in actie komt wanneer de beide clubs elkaar ontmoeten in speelronde zeven. Wellicht komt hij aanstaande vrijdag wel in actie in de thuiswedstrijd tegen AGOVV.Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door jcb01)

Jammer dat zo'n speler ver weggezakt is! Zat in Cambuur tijd met plezier naar zo'n speler te kijken een echte publieksspeler!

Hij is vorige jaar zowat het hele jaar geblesseerd geweest! Daarom speelde hij nooit. Hij is pas net weer hersteld en kan nu mooi wedstrijdritme opdoen bij Fortuna.

Mboua, doe je best om Fortuna in de Jupiler League te houden!

Domme domme fout van Cambuur!

1 september 2009 om 19:34

Hoezo , hij wordt toch maar verhuurd voor 1 seizoen. Hier zitten alleen maar voordelen aan voor beide clubs. Hij speelt waarschijnlijk vaker als in Leeuwarden en Fortuna heeft er weer een man bij.

Overigens is pjelto een zeer talentvolle middenvelder van 21 jaar én Bosnisch jeugdinternational ook gecontracteerd voor 1 jaar bij Fortuna.

had liever gezien dat ze ter heide overnamen, zie meer in mboua!!!!

mm.. Aan de ene kant beter voor hem en voor Cambuur dat hij nu wss weer elke wedstrijd voetbalt maar aan de andere kant had ik hem liever zien blijven. Gelukkig is hij verhuurd en niet verkocht! Gewoon veel spelen en weer wedstrijd ritme opdoen en dan volgend jaar weer terug komen naar ons!!

Heel goed, hij heeft veel pech gehad met blessures en nog de Olympische Spelen waardoor Ter Heide voor hem kwam en later ook De Vries nog. Ik hoop dat hij Fortuna in het betaald voetbal houdt en dat hij weer kan opleven in Sittard.

Goed dat Cambuur weer met Fortuna samen werkt! Eerder ookal toen Fortuna naar Cambuur kwam , vorig jaar, en toen alle uitkaartjes gratis waren. Cambuur wil Fortuna toch helpen er weer bovenop te komen , omdat hun ook in de zelfde situatie zijn geweest.

Mboua lijkt me toch wel een goede aanvaller , zo te horen. Kan hij ook op het middenveld terecht als buiten/half en is het een rechts of linksbenige speler?? Misschien dat Cambuur fans mij kunnen helpen??

1 september 2009 om 18:52

rechtsbenig als ik het goed heb, is een aanvaller geen middenvelder. Hij speelt het liefst centraal voorin maar kan ook wel op de rechterflank als ik het goed heb. Na Cambuur is Fortuna mijn favo team in jupilerl egaue dus ik gun het jullie van harte deze speler voor een jaar! Hij kan jullie zeker helpen om in de middenmoot te eindigen dit jaar
En idd wij weten wat het is die situatie waar jullie in zitten, Mboua kon bij ons op niet veel speeltijd rekenen niet omdat hij niet goed genoeg is maar om dat de manier waarop Menzo speelt niet bij Mboua past. Mboua kun je beter gebruiken met countervoetbal, dus als wij waren gepromoveert bijvoorbeeld dan was hij heel bruikbaar geweest maar nu wij 1 van de favorieten zijn en heel erg aanvallend spelen krijgen Mark de Vries en Ruud Ter Heide de voorkeur. Bovendien is Mboua 1 van de publiekslievelingen! Veel succes Mboua en Fortuna en tot volgend jaar Marc!

Mboua is eigenlijk het best in een twee spitsen systeem. Laat hem lekker in een vrije rol voorin rondballen en hij is je prima van dienst. Hij is sterk voor zijn lengte, kan prima koppen en is erg ijverig. Hij snapt het spelletje heel goed. Hij zou in principe ook op 10 kunnen denk ik. Op de buitens heeft hij een beetje gefaald in Leeuwarden eigenlijk, maar goed wat niet is kan nog komen. Het is overigens een rechtspoot.

Goede versterking voor Fortuna Sittard. Ook weer wat meer aanvallende mogelijkheden erbij voor de club en hopelijk voor hun blijven ze in de Jupiler League.

En dan had Chelsea 2 jaar geleden interesse in hem,, haha

1 september 2009 om 19:32

Ja waarom niet. Kan nog wel 100 spelers opnoemen die ooit bij toppers in beeld waren en nu op een bedenkelijk niveau spelen. Wellicht dat jouw voetbalkennis niet zo ver rijkt....

In potentie de beste speler van de Jupiler League Lille, Chelsea en onder meer Az wouden hem niet voor niets contracteren. Ik hoop dat hij weer helemaal opleeft bij Fortuna want het is mijn favoriete speler.
Verder is het ook goed voor Fortuna die nu een hele aardige aanval hebben met Traore en Mboua.

Beste speler van de jupiler league verhuren, slim hoor. Het enige nadeel dat hij heeft, is dat hij blessure gevoelig is. Zwarte parel fut . Succes bij fortuna Mboua Ole!

1 september 2009 om 20:29

Liever zo dan dat hij wegkwijnt op de bank en eens 5-10 minuten mag meedoen.
We weten allang dat Menzo het niet in hem ziet zitten met dit systeem (logisch vind ik, hij is een prima man voor 4-4-2 en helemaal als je onder druk staat kun je zijn snelheid prima gebruiken).

Fortunezen, ik wens en voorspel veel voetbalplezier met onze held!

laten we hopen dat hij daar wekelijks aan voetballen toekomt en weer op zijn niveau van het begin komt. Kan cambuur er na dit seizoen nog veel plezier van hebben. suc6 marc

Bij deze wil ik Fortuna feliciteren met Marc Mboua, de jongen heeft door pech (systeem, blessures) veel aan de kant gestaan maar oh oh als hij het straks weer op zn heupen krijgt.... Verstandig van Cambuur om hem te verhuren, realistisch gezien zou hij nu bij cambuur weinig aan spelen toe komen, dit komt door de trainer en het systeem en Menzo heeft duidelijk gekozen voor 433 en de Vries en vd Heide in de punt. Mboua blijft echter een prachtige speler, hopelijk zal hij het publiek daar in het zuiden goed gaan vermaken!!!

Mooi met Mboua zal Reijners inderdaad eerder geneigd zijn om met twee spitsen te gaan spelen. Dat zie ik persoonlijk ook liever.

Ben tevens content met de komst van Sven Verdonck en de transfervrij overgenomen Dino Peljto. In iedere linie heeft de club zich vandaag versterkt met als klaptstuk de gehuurde Mboua.

Zeer content, hiermee gaan we het zeker redden!

ik ken hem eigelijk niet goed maar wat ik over hem hoor is die een goede versterking voor fotuna ben ik ook blij mee !

Fortuna gefeliciteerd!
Zal best wel eens heel goed kunnen presteren voor fortuna als hij fit blijft...
helaas dat hij zijn oude form niet kon herpakken ik kwam altijd voor hem naar het stadion.
Helaas maar misschien volgend jaar beleven we weer veel plezier aan je

Succes fortuna en mboua

goede aankoop van Fortuna!
was wel handig geweest voor de breedte en daarom raar dat cambuur zon talentvolle jongen wegdoet
ook omdat Fortuna waarschijnlijk geen salaris betaalt
hij komt niet uit de Eu dus moet ie boven 3.5 ton ofzo verdienen?
en dat kan fortuna nooit betalen

@ balgoy

mboua zijn vrouw heeft een Frans paspoort en frankrijk is lid van de Eu dus het salaris is voor cambuur geen probleem geweest, en ik ga er van uit dat cambuur zijn salaris gewoon doorbetaalt en dat het fortuna geen cent kost, daar ze niks te makken hebben

achja als ik iemand mboa gun dan is het wel fortuna

succes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 20 januari
Paul Scholes wordt de nieuwe manager van Oldham Athletic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren