Lescott komende vijf jaar speler van City

Woensdag, 26 augustus 2009 om

Joleon Lescott mag zich per direct speler van Manchester City noemen. Nadat The Citizens dit weekend al een akkoord bereikten met Everton over een transfersom van ongeveer 25 miljoen euro, gaf Lescott dinsdagavond laat zijn jawoord. De Engels international zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract.

Met dit nieuws komt een einde aan een lange jacht van City, dat twee voorstellen zag worden afgeslagen door Everton. De ploeg uit Liverpool wilde Lescott perse voor de groep behouden, maar toen de mandekker dwars ging liggen besloot Everton toch om hem te verkopen. Lescott (27) speelde ruim drie jaar voor The Toffees en kwam tot 113 competitieduels.

Manager Mark Hughes toonde zich uitermate tevreden met zijn zevende aankoop van deze zomer. “Hij is een Engels international die bij Everton bewezen heeft over kwaliteiten te beschikken”, zei de oefenmeester op de website van City. “Met Joleon hebben we een verdediger uit de hoogste klasse naar de club gehaald. Ik weet zeker dat hij belangrijk kan worden voor ons.”

Lescott zal zich woensdagmiddag bij zijn nieuwe ploeggenoten voegen op de training van City. “Ik ben over the moon met deze transfer”, jubelde de hoofdrolspeler, die er financieel gezien behoorlijk op vooruit gaat. “Deze club maakt een mooie ontwikkeling door en ik ben blij dat ik daar een rol in kan spelen.” City treft dit weekend Portsmouth en Lescott lijkt in deze wedstrijd direct te gaan debuteren.Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door Bayburt)

goeie verdediger , Man city gaat wel een serieuse Titel kandidaat worden de komende jaren

Zeker goede verdediger, alleen de manier waarop hij zijn transfer heeft afgedwongen vind ik absoluut niet netjes, er is totaal geen respect voor Everton waar hij toch groot is geworden. Dat is het jammere van het hedendaagse voetbal, gaat meer om de centen. Gelukkig zie je toch nog wel spelers met clubliefde en respect

City krijgt echt een topelftal zo, ze hebben zich zowel offensief als defensief erg goed verstrerkt. Ze zijn ook nog eens goed gestart met 6 op 6 dus City zou dit seizoen wel eens iets moois kunnen neerzetten. Als je nog iemand zoals Santa Cruz of Swp achter de hand hebt en op de bank kunt houden heb je gewoon een heel erg sterk elftal.

Given
Richards
Toure
Lescott
Bridge
Kompany
Barry
Ireland
Tevez
Robinho
Adebayor
26 augustus 2009 om 08:42

Krijgt Kompany de voorkeur bij jou boven De Jong????

26 augustus 2009 om 08:47

Ja Kompany krijgt de voorkeur boven De Jong.

26 augustus 2009 om 10:49

Volstrekt logisch, Kompany is een veel betere voetballer en bovendien beter mens.

26 augustus 2009 om 11:15

Een beter mens, waar haal je dat nou weer vandaan?
Kompany is heel veel geblesseert geweest en is nog niet in zijn topvorm lijkt me, alles wat ik van de Jong heb gezien daarentegen kreeg ik echt kippenvel van. Wat is die goed geworden zeg, totaal andere speler dan bij Ajax. Hij vecht voor elke bal, is agressief, en kan bovendien ook nog heel goed voetballen hij lijd bijna nooit balverlies. Ik zou De Jong absoluut opstellen als ik coach van City was. En dat is niet omdat hij een Nederlander is. Indirect misschien ook wel omdat ik hem daardoor vaker zie spelen dan andere spelers, maar je snapt wat ik bedoel.

26 augustus 2009 om 17:47

Kompany was vorig jaar werd door de supporters vorig jaar als 2e beste speler van het seizoen verkozen. Vergeet dan ook niet dat hij veel geblesseerd heeft gespeeld, met inspuitingen en zo. Kompany is beter dan De Jong omdat hij zeer goed kan omschakelen ook. Qua gestalte ben je ook meer met Kompany.

Hele goede aankoop. Alle gerichte aankopen zijn nu uitgevoerd. Hughes gaat nu nog kijken welke kansen zich nog voordoen en mochten ze goed zijn dan kopen ze die spelers. ( zoals met Sylvinho )

City haalt hiermee een uitstekende verdediger. Succes kan bijna niet uitblijven, al zullen alle aankopen nog wel een team moeten vormen.

Liverpool, Chelsea, Manu, Arsenal en Spurs wees gewaarschuwd !

hele goede aankoop.
ik denk dat city dit jaar wel gaat meestrijden om de titel met z'n elftal

Goede aankoop, maar de manier waarop het gelopen is is heel droevig. Deze kleine jongen vond zichzelf belangrijker dan de club die hem de kans heeft geboden op het hoogste niveau uit te groeien tot een goede verdediger (zeker nog geen topverdediger) en vond het nodig een transfer te forceren... voor het geld. Heel jammer. Goede verdediger, maar als mens kom je dan gewoon tekort... maar goed dat kun je van heel veel voetballers zeggen.

26 augustus 2009 om 10:26

Als hij de dubbele kan verdienen bij Man City die ook nog eens enorm
ambitieus is, dan vind ik het begrijpelijk dat die Lescott een en ander probeert af te dwingen. Clubliefde of niet, Everton komt echt niet slechter van af met het ontvangen van ongeveer 25 miljoen voor een verdediger.

De Titel is nog te hoog gegregepen. Maar ik denk wel dat City een kans hebber is om een championsleague plaats af te dwingen. Nu ook Arsenal en Tottenham zich in een goede vorm begeven ben ik bang dat de kans aanwezig is dat iemand van de andere top 3 mischien volgend jaar geen champions leage gaat spelen. En als Man City Champions league haalt kunnen ze zich makkelijker verder versterken volgend jaar.

Goeie aankoop, maar misschien beetje overbodig? Aangezien ik zeker weet dat Touré een basisplek heeft, gooi je Dunne (de captain) dan op de bank voor Lescott? Beetje raar. Magoed, ik denk dat City wel in de top 4 beland... met de aankopen die ze hebben gedaan! Kijk uit Arsenal, United, Chelsea en Liverpool!

Given
M. Richards
Touré
Lescott
Bridge
sW-P
Barry
Ireland
Robinho
Adebayor
Tevez
26 augustus 2009 om 10:25

ja zeker doe je dat, om de simpele reden dat Dunne een onwaarschijnlijk slechte verdediger is voor dit niveau....

We krijgen er een topclub bij in Engeland.
Clubs als Villa en Tottenham zullen ze nu wel voorbij gaan , maar mensen moeten het gat tussen de top 4 en de rest niet onderschatten.
Ik denk dat ze nu de concurrentie aan moeten gaan met Tottenham vooral , maar dat ze over zo'n 2 jaar pas echt een titelkandidaat zijn.
Natuurlijk maken topspelers heel veel uit , maar bij dat laatste stapje naar de absolute top draait het ook nog om andere dingen.
Het team moet gewoon ingespeeld op elkaar raken.
Chelsea heeft uiteindelijk ook 5 jaar nodig gehad om echt bij de besten ter wereld te horen.
Het zou spannend worden , toen Chelsea de top bereikte was er een top 3 en kon Chelsea door 4e te worden al Champions League voetbal spelen.
Nu is dat dus niet en gaat er een team buiten de boot vallen , en dat met de schulden die de teams al hebben.

Man city word nieuwe chelsea maar zal maar ongeveer 3 of 4 jaar duren elke speler dat ze kopen krijgt een salaris van minimum 170 000 euro per week gemiddeld ze zullen elke jaar verlies boeken tenzij als ze elke maar minstens halve finale champions leugeau spele dan zulle mss nog nippertje zijn

26 augustus 2009 om 10:51

Inderdaad Omer , maar wat ik probeer duidelijk te maken is dat het voor Chelsea veel makkelijker was om Champions League te halen destijds dan voor City nu.
Natuurlijk liggen er heel veel mogelijkheden met dat geld , alleen voor de club zelf is het natuurlijk erg eng , je krijgt hele dikke schulden.
Toen Abramovich Chelsea overnam was ik daar ook erg bang voor , tegenwoordig is Chelsea bijna onafhankelijk van hem geworden.

Eerst verpeste volgens de meeste mensen op deze site die sjeik het voetbal, zou man.city nooit meedoen voor de titel en nu is iedereen positief?

26 augustus 2009 om 11:02

Mijn club is ook overgenomen , het is nogal hypocriet om dan daarover te klagen.
Ik ben het er ook niet mee eens dat de identiteit van een club verloren gaat zo.
Alles blijft gewoon hetzelfde de club word alleen top.
Het is iets heel anders dan een Red Bull Salzburg bijvoorbeeld.
Je kunt altijd wel zeuren over de identiteit van een club.
Dan kun je ook zeggen dat Ajax de identiteit kwijt is , vroeger een absolute topclub , nu is het niet veel meer.....
Wat word er verpest dan? , die competitie word alleen maar spannender in Engeland.

wrm stata er nergens in die opstellingen Sylvinho dies togh wel wat beter als bridge vind ik

ik vraag mij af wie kapitein is van city? was dat vorig jaar niet even kompany?

26 augustus 2009 om 17:50

Kompany is denk ik de captain. Of 2e captain.

City begint inderdaad een soort Chelsea-2 te worden, maar ik heb zelf veel meer sympathie voor Chelsea. City koopt echt alleen in op naam. Robinho, Adebayor, Tevéz, die hebben ze echt niet gekocht omdat ze geen spitsen hadden.
City koopt leuke voetballers, waar een jongen van 10 helemaal blij van wordt, maar Chelsea heeft mannen gekocht, die prijzen wilden winnen, met bijvoorbeeld Ballack die zelfs transfervrij was. Als die Arabieren het saai beginnen te vinden en over een paar jaar zin hebben in een andere sport, dan krijg City meer schulden dan de hele top 10 van de Pl bij elkaar. Maar ze weten wel wat ze doen in Manchester, hopelijk..

26 augustus 2009 om 12:04

Haha dat ben ik helemaal met je eens maargoed , dat zou je niks verbazen.
Maar het is gewoon een feit dat het voor Chelsea makkelijker was om Champions League voetbal te halen , dan voor City.
En waardoor het dus makkelijker voor Chelsea was om de verliezen steeds kleiner te maken door die Champions League.
Zolang die Sjeiks blijven is er niks aan de hand , maar je moet het toch als club zelf doen , en het is nog maar de vraag of City ooit op eigen benen kan blijven staan met de kosten van zo'n team.
Dat kan alleen door structueel Champions League voetbal te spelen.

voor hoeveel hebben ze nu spelers aangetrokken?

@ F4zic gap ik denk dat het verkeerd begrijpt. Sinds dag 1 zag ik het vooruitzicht van een nieuwe topclub in engeland zitten. City is heb ik altijd een mooie club gevonden met een prachtig stadion en geweldige supporters. Dus daarover ben ik nooit gefrusteerd over geweest. Het gaat mij over de mensen die reageren op deze site. Toen robinho naar city verkastte maakt iedereen hem uit voor geldwolf en zou city volgens velen op deze site het nooit schoppen tot de top 4 van engeland. En nu aan alle aankopen is iedereen pro-city. Dat vind ik zwak. Blijf gewoon bij je standpunt. En als je van mening bent veranderd, geef dat dan gewoon toe. Niet komen doen alsof je het altijd zo zag. Dus dat

26 augustus 2009 om 12:01

Nja ik snap wel wat je bedoeld , maar ik heb er altijd al op die manier over gedacht.
Voor mijn gevoel is City nog gewoon Manchester City.
En dat van Robinho heb je wel gelijk in , er zijn meer mensen voor City geworden ok, maar dat is ook bij Chelsea geweest.
Als mensen City eerst haten en dan ineens mogen dat is inderdaad zwak.

Goeie aankoop.. Manchester City word toch ook wel een favoriet van mij in de Premier leaque.. Goeie aankopen en ze hebben nu een goed elftal met goede wissels achter de hand..

Wisselspelers
Taylor
Zabaleta
Bridge
Ireland
Barry
Santa Cruz
Petrov

Given
Richards
Lescott
Touré
Sylvinho
Kompany
de Jong
Wright-Phill
Tevez
Robinho
Adebayor
26 augustus 2009 om 13:06

Je laat toch zeker niet Ireland , Barry en Bridge eruit?
Barry is juist de beste aankoop die City dit hele jaar heeft gehaald.
Ireland spreekt gewoon voor zich..
en ik vind Bridge wel reuze beter dan Sylvinho.. Hij heeft zijn tijd wel gehad en komt nog een jaartje flink wat geld verdienen..

Laat jij Barry op de bank ipv Company :s ? , en vind jij Sylvinho beter als Wayne Bridge :s ? verder heb je een goede opstelling al vind ik een werker als Bellamy voorin ook wel zo handig
Qua naam misschien wat minder als een Robinho , maar ik vind hem los gezien van het begin van Robinho bij City niks minder als Robinho hoor.
Bij het begin scoorde Robinho er 10 maar daarna hoorde je niet zoveel meer van hem.
Bellamy staat er altijd en werkt keihard , al klinkt Robinho gewoon wat leuker voor veel mensen

Lescott is een zeer goede speler en iemand die denk ik zowel centraal achterin als op de backpositie kan spelen. Ik zou hem op de linksback positie proberen want op rechts vind ik Richards het goed doen en Dunne en Toure speel je centraal achterin niet zomaar weg. Hopelijk presteerd hij daar goed want voor dat geld ben je bijna verplicht om goed te presteren.

Zou een speler als Lescott niet wat te traag zijn als linksback? , ik vind Dunne trouwns helemaal niet zo heel goed , is vaak te laat , en daarnaast is Wayne Bridge een topspeler , alleen had hij gewoon Ashley Cole altijd voor zich bij Chelsea.

Hij is hele goede verdediger, sterk in de lucht, en niet makkelijk uit te spelen.
City begint tog veel goede spelers te halen, zijn nu serieuze titelkandidaat.

Heel goed van city dat ze een superteam hebben. Maar dat wil nog steeds niet zeggen dat je kampioen wordt. Ze moeten ook is een echte topcoach halen, ze hebben toch poen zat!!

Ze bouwen een goeie team maar echt mooi voetbal spelen ze nog niet en 2 de hoelang gaat die arabische kerel nog geld pompe 1 jaar 10 jaar... wnr hij ook stopt kunnen ze maar beter man city met de jeugd spelers late voetbale

Ben zeker benieuwd hoe ze hem in het elftal gaan inpassen. Ik denk dat het er toch naar uitziet dat Captain Dunne eruitgaat, andere mogelijkheid is dat ze toure rb zetten maar dat lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk omdat richards dan buiten de boot valt. Alhoewel de aankopen erg sterk zijn gaat dit toch problemen opleveren omdat je nu spelers als de jong, kompany op de bank hebt zitten die vorig jaar gewoon basis waren en nu komt daar waarschijnlijk ook dunne bij nota bene de aanvoerder. maar goed als je de spelers tevreden kunt houden (wat me onwaarscijnlijk lijkt) heb je natuurloijk wel een zeer sterk elftal waarmee je wel de top 4 kunt halen denk ik.

Eindelijk. Ben benieuwd waar Man. City gaat beeindigen. Nu ze lescott hebben verwacht ik de top 6. Santa Cruz hadden ze beter nie gekocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6041
4.Chelsea4721
5.Arsenal4416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren