Cziommer kopt Salzburg in slotfase naar winst

Red Bull Salzburg heeft het midweekse succes in de Champions League een uitstekend vervolg kunnen geven. De formatie van Huub Stevens hield zaterdag aan het uitduel met SV Mattersburg drie punten over: 2-3. Na een slappe eerste helft volgde een knotsgek tweede bedrijf waarin invaller Simon Cziommer voor het klasseverschil zorgde. Salzburg leidt met negen punten uit vier duels de dans in de Oostenrijkse Bundesliga.

In een niet bijzonder opwindende eerste helft maakte de ploeg van Stevens de dienst uit. Mattersburg speelde bijzonder passief en kreeg enkele minuten voor rust de rekening gepresenteerd. Na een combinatie met Somen Tchoyi rondde Robin Nelisse met een volley af: 0-1. Het was een van de weinige doelmogelijkheden van Salzburg, dat zich afgelopen week voor de vierde voorronde van de Champions League plaatste.

In de tweede helft werden de toeschouwers in het Pappelstadion met drie treffers in twee minuten tijd op hun wenken bediend. Goce Sedloski kopte in de 48e minuut de gelijkmaker uit een rebound tegen de touwen en een minuut later eindigde een inzet van Ronald Spuller in de verre hoek. Bij beide treffers was Robert Waltner betrokken. In de vijftigste minuut schoot Dusan Svento de 2-2 achter doelman Stefan Bliem.

Na de doelpuntenregen nam het tempo in het tweede bedrijf af. Marc Janko schoot Salzburg op aangeven van Svento op voorsprong maar hij stond buitenspel. In de slotfase trokken de bezoekers de wedstrijd alsnog naar zich toe. Waltner kreeg rood voor een overtreding op Janko in het zestienmetergebied en Cziommer ging achter de bal staan. Hij miste de strafschop maar kopte de rebound alsnog in het doel van Bliem: 2-3.