Schreuder zet een punt achter zijn loopbaan

Zondag, 4 januari 2009 om 18:44 • Laatste update: 18:47

Alfred Schreuder is niet langer actief als profvoetballer. De 36-jarige middenvelder van Vitesse heeft besloten om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen, maar de kans is groot dat Schreuder toch werkzaam blijft in Arnhem. Volgens diverse media is Schreuder de belangrijkste gegadigde om de nieuwe assistent van Theo Bos te worden.

De huidige assistent-trainer is Edward Sturing, maar Bos en Sturing liggen elkaar niet, waardoor de assistent besloot om niet mee te reizen naar Turkije voor het trainingskamp. Schreuder stapt wél in het vliegtuig. De routinier zal als trainer aan de slag gaan.

Technisch directeur Marc van Hintum weigert echter te zeggen dat Schreuder de vaste assistent van Bos zal worden. Tegenover Omroep Gelderland laat het bestuurslid weten dat het de bedoeling dat Sturing in zijn functie actief blijft. "Alfred gaat stage lopen en is toegevoegd op verzoek van Theo en ons, maar het is de intentie dat Edward ook terugkeert als assistent-trainer", aldus Van Hintum.

Schreuder kwam afgelopen zomer over van FC Twente, maar speelde slechts zes duels voor Vitesse. Eerder in zijn loopbaan stond de middenvelder onder contract bij Feyenoord, RKC Waalwijk en NAC. Bij laatstgenoemde club kende hij zijn beste periode: hij speelde 184 competitieduels voor NAC, waarin hij acht keer scoorde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door phoenix)

schreuder heeft veel betekent voor veel ploegen
deze ex-feyenoorder verdient een waardig afscheid!

Beste tijd gehad.
Had al veel eerder moeten stoppen.
Snapte ook niet waarom hij weer naar Vitesse moest.
Maar ik zal hem nooit vergeten.
Als je na een verlies van je kind, nog zo terug kan komen, heb ik daar oprecht uit mijn hart diep respect voor.
Die knuffel-actie bij Feyenoord, was ook fantastisch.
Alfred, het ga je goed.

4 januari 2009 om 18:57

ben ik het helemaal mee eens. Hij heeft een sterke mentaliteit. Maar ik vind dat hij na het verlies van zijn kind niet meer zo goed werd als daarvoor

mooi dat hij toch nog wel mee gaat op trainingskamp

4 januari 2009 om 19:00

vond het wel tijd dat ie een keertje ging stoppen. goede voetballer geweest, maar z'n tijd zit erop. Had al moeten stoppen na Feyenoord.

Deze man komt na het seizoen weer terug bij Fc Twente.

Had zijn afscheid gewoon bij nac moeten houden , na feyenoord niet naar vitesse maar na nac,

Scheurder, het ga je goed

jammer wat een fantastische voetballer is dat toch!
Schreuder was ook erg belangrijk ook al stond hij reserve, kon het team perfect motiveren!
jammer dit, maar ja aan alle sensationele voetbalcarrieres komt een einde....

Had een aantal jaren eerder moeten stoppen. Zie hem als trainer nog wel ver komen.

Is ie al weer gestopt? Joh.... dat is dan de tweede keer in 12 maanden. Daarna trad hij toe tot de technische staf bij Twente. Zoals ik heb begrepen tot grote tevredenheid van Twente, de technische staf, Fred Rutten en Alfred zelf. Groot was dan ook onze verbazing dat ie naar Vitesse wilde omdat hij weer wilde voetballen. rs

Het verhaal gaat dat Alfred een terugkeer garantie heeft. Ik hoop dat die nooit gelicht wordt. Als voetballer misschien een groot man, maar kwa persoonlijkheid dus een jokkebrok. Twente investeerde in Schreuder en als dank ging ie weg. Mooi in Arnhem laten. Naar het schijnt zoeken ze daar nog druktemakers. Soort zoekt soort zullen we maar zeggen. Alfred, het ga je goed, maar nooit meer in Enschede.

4 januari 2009 om 19:40

Proef ik nou een beetje rancune in je woorden? Beetje zielig van je.

Schreuder wilde wel weer ballen, maar kwam er bij Twente (begrijpelijk) niet meer aan te pas. Niets meer, niets minder.
Dat jij daar zo'n drama van maakt zegt meer over jou dan over Schreuder.

4 januari 2009 om 20:13

Je bent niet op de hoogte. Als je iets zegt, zeg dan tenminste iets wat een kern van waarheid bevat. Schreuder gaf aan Twente aan te willen stoppen omdat, inderdaad, hij niet tot weinig aan spelen toe kwam. Dat wist Schreuder toen hij bij zijn volle verstand een contract tekende. Schreuder was gehaald door Rutten om balans in de groep te brengen en de jonge garde bij te staan met zijn ervaring. Ik spreek bewust over de groep want hij wist dat er nauwelijks speelminuten in zouden zitten voor hem.

Nadat Schreuder aangaf te willen stoppen heeft Twente in overleg Alfred opgenomen in de technische staf. Daarmee kon Alfred behouden worden voor de clun en kon hij nog steeds zijn ervaring overbrengen. Win - win voor beide, voor Alfred en Twente. Ik weet niet wat jij daar van denkt maar daar heeft Twente dus wel moeite en tijd in gestoken, moeite en tijd wat Twente niet had hoeven steken in Alfred. Twente had hem ook op de keien kunnen gooien omdat een voetballer die wil stoppen alleen maar geld kost. Petje af voor Schreuder om in overleg te treden en petje af voor Twente om een oplossing te bieden.

Mag ik, en velen met mij dan teleurgesteld zijn dat hij binnen 6 maanden naar Vitesse wil omdat hij, ja inderdaad, weer wil voetballen? Velen waren bang voor datgene wat hij nu wordt, namelijk toe treden tot de technische staf van Vitesse. Twente bood hem de kans om te onderzoeken of het iets voor hem was, hij keek mee in de keuken van Twente en weg is hij.

4 januari 2009 om 20:23

Helemaal prima, zo werkt het voetbal bljkbaar. Clubs, spelers, makelaars, iedereen speelt spelletjes. Als wat jij zegt helemaal klopt is dat niet zo netjes van Schreuder.

Waarom dan nog even sneren naar Vitesse over druktemakers en soort zoekt soort? Richt je pijlen dan gewoon op Schreuder ipv ook nog even en passant de supps van Vitesse te pakken.

4 januari 2009 om 20:32

Omdat ik van mening ben dat het vooropgezet was voor beide partijen. Wie zou er onder normale omstandigheden interesse hebben in een speler van 35/36 jaar die al aangegeven had om te willen stoppen? Niemand toch? Zeker geen Vitesse met de ambitie die Vitesse nastreeft.

Maar goed, beter nadenkend had ik dat waarschijnlijk beter niet kunnen zeggen. Bij deze een welgemeend excuus aan een ieder die aanstoot heeft genomen aan mijn eerdere uitspraken. Ze zijn het gevolg van een stuk onbegrip, mede omdat Vitesse nogal gepikeerd was dat Twente een afkoopsom vroeg. Maar goed, nogmaals een excuus, ook aan jou.

4 januari 2009 om 20:55

Excuses niet nodig hoor

Wat ik dan niet snap is waarom Schreuder dat met Vitesse zou doen terwijl hij bij Twente in een rustiger en betere club kan instappen...

4 januari 2009 om 21:43

Geen idee, goeie vraag. Ik kan maar twee zaken bedenken. Schreuder was oprecht toen hij aangaf weer te willen voetballen en Vitesse gaf hem die kans, of Vitesse heeft Schreuder iets beloofd, want ik meen dat Schreuder voor hetzelfde is gehaald als waarom Twente hem haalde, balans in de groep brengen en ervaring delen.

4 januari 2009 om 21:44

Ben het totaal niet eens met het verhaal. Schreuder trad inderdaad tot ieders tevredenheid toe tot de technische staf van Twente. Echter toen Vitesse hem de kans bood om nog een jaar te voetballen, wou hij toch nog die kans grijpen, omdat hij bij Twente weinig gevoetbald had (waar hij overigens totaal geen problemen mee had) Hij wou het nog 1 jaar proberen, logisch als voetballer zijnde, zelf spelen blijft toch het mooiste wat er is.
Echter blijkt nu dat dit geen succesvolle terugkeer is. Geen probleem, volgend jaar keert hij volgens afspraken gewoon terug bij Twente in de technische staf. Echter is daar nu nog geen behoefte aan. Dan is het juist mooi dat hij bij Vitesse een half jaar kan meelopen, ervaring kan opdoen bij een club waar het niet draait.

De negatieve reactie betreffende Schreuder is dan ook gewoon onzin! En ik ben zeer blij dat we deze jongen volgend jaar weer bij de technische staf kunnen verwelkomen van onze Fct, geheel volgens afspraak.

4 januari 2009 om 21:55

Wie heeft er nu nadeel bij gehad dan? En bovendien, wie gaat er bij de technische staf van Twente weg waarvoor Schreuder pas aan het eind van dit seizoen terug kan keren? Als ie een kerel is had ie Vitesse hetzelfde gevraagd als dat hij Twente toendertijd vroeg, namelijk onbinding van zijn contract en zijn afspraak met Twente nakomen. Dan zou hij nu willen terugkeren conform afspraak.

Jammer maar als die assistent word is het toch mooi dat die in de spelers blijft.

Hij is er inmiddels wederom achter gekomen dat ie te traag is voor topvoetbal..
Bij Twente had ie de bijnaam Schildpad en dat was niet voor niets...
Alfred, je bent verstandig dat je stopt want blessures namen helaas de overhand en je bent dus versleten als voetballen, hoop wel dat je mooie trainerscarriere tegemoet gaat!!!

zo'n fantastische voetballer was het ook weer niet! Leuk maar niets bijzonders. Wel wens ik hem het beste en hoop dat we ooit nog iets van hem gaan horen als trainer!

jammer dat hij stopt. Waarom?
omdat zo'n spelereen goede mentaliteit heeft maar ik gun hem ook de rust denk dat hij het goed gaat doen op zijn stageperiode bij vitesse maar ik hoop het ook!
heb respect voor je alfred!
en veel succes!!!

Was vroeger een goede speler,, jammer dat hij niet meer op het niveau van vroeger kon komen, maar dat vind ik ook niet gek nadat je, je kind verliest.. maar hopen dat hij eigenlijk nog een waardig afscheid krijgt..

schreuder kom weer lekker balle bij sdv barneveld!
we kunnen je goed gebruiken!!

Schreuder is aangesteld als assistent van Bos. Van Hintum is niet echt geloofwaardig meer met zijn uitspraken! Las een half uur geleden dan Sturing na de trainingskamp weer als assistent zou gaan fungneren. Zo komt Vitesse ook nooit van zijn naam af!

schreuder is een goede en ook een belangrijke voetballer bij feyenoord geweest

Prima keuze van Schreuder.

Deze man wordt door de overige spelers erg gewaardeerd maar kan het voetballend niet meer bolwerken...
Denk dat het ook lekker is voor theo bos om deze vent naast je te hebben staan. Komt uit de selectie en weet dus ook haar fijn waar de problemen zitten, en wat er beter kan..

Hij is gewoon belangrijk geweest voor alle clubs, vond dat hij zijn constante niveau niet haalde bij Feyenoord zoals dat hij bij Nac voetbalde maarhad ook bij Feyenoord sterke periodes.
Alfred je bent in ieder geval voor mij voor altijd van harte welkom in Breda.
Had idd beter niet naar Vitesse kunnen gaan wat heeft hij gespeelt?
In ieder geval de spectaculere bekerwedstrijd van Vitesse

nou ik kan me toch niet aan de indruk ontrekken dat schreuder inderdaad een vies spelletje heeft gespeeld in zake het ontslag van westerhof en sturing. en vooral nu blijkt dat ie assistent wordt van theo bos. dit werd al eerder gemeld in vi , die overigens niet altijd foutloos werken hoor . maar nu ie de assistent wordt blijkt er toch misschien een kern van waarheid in te zitten?

Schreuder staat ver boven de riool voetbal journalistiek,hij is gewoon een liefhebber van het voetbal spelletje en wens hem veel plezier en succes toe waar dan ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC0-1
17.FC Emmen0-3
18.Vitesse0-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. HouwenKeeper20
E. CornelisseVerdediger20
C. ArcusVerdediger20
M. ManhoefVerdediger21
M. MeulensteenVerdediger20
FerroVerdediger20
M. WittekVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren