Engelse vijfdeklasser wil Musampa strikken

Woensdag, 15 oktober 2008 om 18:01 • Laatste update: 09:23

Voetbalnomaad Kiki Musampa kan zijn loopbaan mogelijk vervolgen in Wales. Wrexham AFC, dat uitkomt in de Nationale Conference League (vergelijkbaar met de vijfde klasse), hoopt de 31-jarige oud-speler van onder meer Ajax, Bordeaux en Atlético Madrid te kunnen verleiden tot een kortstondige dienstperiode.

Wrexham-manager Dean Saunders ontvouwt tegenover de BBC zijn ambitieuze plannen de voormalig jeugdinternational in te lijven. “Kiki zit momenteel zonder club, en hij is zoekende. Het zal gaan om iets voor een korte periode.” Volgens de Britse omroep is de geboren Congolees afgelopen weekend al gespot bij het duel tussen Wrexham en York.

Voorzitter Geoff Moss legt de beweegredenen van zijn club verder uit in de Wrexham Evening Leader. “Dean is benaderd door een vriend van Kiki die wilde kijken of we hem onderdak konden bieden. Het mes snijdt aan twee kanten: Kiki kan zich in de kijker spelen van een Championship- of Premier League-club, en wij hopen meer punten te vergaren met hem in de ploeg.”

Volgens de preses is het de bedoeling dat Musampa een duel of zes meespeelt bij Wrexham, en vervolgens de overstap maakt naar een meer aansprekende club. “We willen op de lange termijn verbeteren en het team sterker maken, maar op korte termijn gaat het om de punten. Rond kerst hopen we flink wat meer punten te hebben zodat we bovenin mee kunnen draaien”, aldus Moss.

Wrexham AFC, afkomstig uit het gelijknamige stadje in het noordelijke deel van Wales, bezet momenteel de tiende plek in de NCL. De achterstand op koploper Crawley Town bedraagt echter slechts negen punten. Mocht de deal doorgang vinden dan wordt Wrexham na Ajax, Bordeaux, Málaga, Atlético Madrid, Manchester City, Trabzonspor, AZ, Toronto FC en FC Seoul de tiende club uit zijn carrière.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties

misschien wel goed voor hem om het te acepteren zo blijft je conditie oppijl en houd je wedstrijd ritme. zodat een andere club je ook sneller wilt hebben.

nja voor hem is het een soort training!
...beetje jammer als hij het doet, hij moet wel wat beters kunnen krijgen.
Maarja..hele dagen thuis zitten is ook niet wat natuurlijk

Ik denk dat een kort contract een contract t/m de winterstop is. Wel mooi voor hem dat hij weer kan voetballen bij een club, waar hij kans maakt om zich in de kijker te spelen.

15 oktober 2008 om 18:13

ik denk niet dat je je in de kijker speelt in de 4e klasse

15 oktober 2008 om 18:16

Dat klopt ook helemaal niet, het is het 5e niveau, achter De Premier League, Championship, League One en League 2, Dus vergelijkbaar met de tweede klasse.

Ik verwacht niet dat Musampa zich in 6 wedstrijden in de kijker speelt van een Championship of Premiership ploeg. Zijn carrière zit toch in een behoorlijk dal en ik verwacht niet dat hij daar nog uit zal komen. Daar komt nog bij dat zijn salariseisen gezien zijn voormalige clubs hoog zullen zijn. Het is voor de betere ploegen daarom helemaal niet interessant om hem te contracteren. Je zit dan met een speler die geen meerwaarde heeft maar wel erg duur is.

Het is in Engeland inderdaad het 4e niveau, maar om de national conference nou te vergelijken met de 4e klasse...

Ik denk dat het niveau eerder vergelijkbaar is met de top van de Hoofdklasse/onderkant eerste divisie

15 oktober 2008 om 19:58

De Conference National is het 5de niveau van Engeland:

1.premier League
2.championship
3.league One
4.league Two
5.conference National
6.conference North en South

Hieronder gaat het verder, maar dat is teveel om er neer te zetten. Op deze site staan alle niveau's in Engeland:

http://en.wikipedia.org/wiki/engli.

goede speler voor een team als nec, vitesse of fc utrecht dat soort ploegen voor de middenmoot niet voor subtop-top

15 oktober 2008 om 18:27

Als hij een goede speler is voor de ploegen die jij noemt, hoe komt het dan dat niemand hem een contract aanbied? Volgens mij is het duidelijk dat hij tegenwoordig tekort komt voor het hoogste niveau.

15 oktober 2008 om 19:16

Omdat men van hem weet dat zijn salariseisen behoorlijk gortig zijn, en clubs als nec, vitesse of fc utrecht kunnen dat niet betalen. Dat zal één van de voornaamste redenen zijn.

4de klasse Engeland. dan kan hij beter in de Nederlandse hoofdklasse gaan spelen, is volgens mij hetzelfde qua niveau (en geld?).

15 oktober 2008 om 18:31

Geld hebbn ze daar in Engeland zeker veel meer, Niveau ook. 4e klasser of niet Hoofdklasse stelt hier niets voor.

15 oktober 2008 om 19:56

Als hoofdklasse hier niks voorsteld, dan zou de eerste divisie ook niet zoveel voorstellen, want het niveau van de eerste divisie is tegenwoordig niet veel hoger meer dan de hoofdklasse, het geld heeft ook de hoofdklasse gevonden, veel regionale bedrijven en rijkelui steken veel geld in die clubjes, je ziet hoeveel moeite profclubs hebben met amateurclubs.

15 oktober 2008 om 21:27

Schei toch uit zeg. Het gat tussen hoofdklasse en eerste divisie is groter dan het gat tussen ere en eerste divisie... Welke speler die vorig seizoen uitkwam in de hoofdklasse kun jij opnoemen die het goed doet bij een goed draaiende club? Top scoorder van de algeheel amateur kampioen staa met telstar op de 17e plek en staat al een paar weekjes droog. Voormalig spelers van bv Haarlem (dat al jaren onderin staat) spelen in de hoofdklasse en doen het daar heel goed. (dennis Groot, Andre Kemper, Patrick Lokken en noem er een paar). Geloof me maar dat die gasten het tempo precies 1 wedstrijd kunnen volgen. Ja Top Oss speelde ook gelijk in de kuip. Heeft met motivatie te amken of denk je van niet...

15 oktober 2008 om 23:16

Willy Overtoom, ex-hollandia, nu spelend voor Heracles Almelo.
hij is trouwens wel erg afgezakt. Hij kan beter ergens een club zoeken en daarna nog een paar jaar blijven.

15 oktober 2008 om 20:00

4de klasse is League Two en dat is betaald voetbal. Musampa gaat nu spelen in de 5de klasse, de Conference National. Aangezien Wrexham Fc vorig seizoen gedegradeerd is uit de League Two zal Wrexham wel de spelers betalen. De Conference National is gedeeltelijk prof en gedeeltelijk semi-prof en geen amateur.

Jammer dat Kiki Musampa momenteel clubloos is hopelijk kloppen er clubs aan z'n deur zie hem graag in Nederland spelen.

Dan kan hij net zo goed bij Spakenburg gaan voetballen ofzo

Wrexham is wel een heel laag niveau dunkt me, ik vraag me af of hij zich daar in de kijker kan spelen. Eerste divisie lijkt me dan een beter idee. Fc Zwolle ofzo zou hem ook vast wel kunnen gebruiken.

Ben benieuwd of ie gaat tekenen, niveau is wel laag maar niet te vergelijken met onze 5e klasse.

Waarom word hier gediscussierd over of het niveau wel of niet laag is en dat het niet gelijk is aan de Nl'se 5e klasse. Er staat toch duidelijk in de titel Engelse 5e klasse. En dan kun je neem ik aan zelf wel nagaan dat dit niveau niet te vergelijken is met een Nl'se amateur klasse.

National Conference League is echt wel een niveautje lager dan de hoofdklasse hier. De top van de hoofdklasse doet het gewoon goed. De reden dat veel toppers de overstap niet maken naar de 1e divisie is omdat dat financieel niet erg aantrekkelijk is, en je je maatschappelijke carriere op een lager pitje zet. In de top van de hoofdklasse verdien je zeker niet slechter dan onderin de 1e divisie. En qua niveau, tuurlijk zit er verschil, maar bijvoorbeeld Hsc tegen Wke, topper van afgelopen zondag, daar zitten momenten (van met name Hsc) in qua positiespel die menig 1e divisieclub niet haalt...

Zou een mooie stunt zijn als Musampa daar een paar wedstrijden zou spelen.

15 oktober 2008 om 23:01

Nog een die dat denkt. Menig amateur topper zien komen en na een bank seizoen weer zien vertrekken bij Hfc Haarlem (onder in de eerste divisie). Het nivoverschil is veel groeter dan de amateurs willen doen geloven. De snelhied van spelen is al heel anders. Zal gerust dat je in de hoofdklasse meer leuke wedstrijden ziet. Maar geen van de huidige amateurtoppers gaat 16e of hoger worden in de eerste divisie.

16 oktober 2008 om 00:43

De hoofdklasse is lager dan de Conference National. Hoofdklasse is in zijn geheel gewoon een amateur competitie, de Conference National is semi-prof met profclubs (waaronder Wrexham Fc).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wrexham FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Wrexham164
12.Woking156
13.Eastleigh15-2
Voor de complete stand: N L 1 Conference
SpelersPositieW
L. McAlindenAanvaller90
P. MullinAanvaller97
J. PonticelliAanvaller40
R. LaintonKeeper80
C. DibbleKeeper20
J. BickerstaffVerdediger00
S. BrisleyVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Wrexham FC.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren