HSV kwam net te laat voor De Zeeuw

Donderdag, 9 oktober 2008 om 21:08 • Laatste update: 21:13

Het had weinig gescheeld of Demy de Zeeuw had dit seizoen in de Bundesliga gespeeld. De huidige lijstaanvoerder van de Duitse competitie meldde zich op de laatste dag van de zomerse transferperiode voor de middenvelder van AZ, maar dat bleek te laat om de noodzakelijke formaliteiten af te ronden.

"AZ had mijn prijs genoemd en HSV wilde er werk van maken, maar de tijd bleek uiteindelijk te kort om me nog op tijd aan te melden bij de Duitse voetbalbond", zo citeert AD/Sportwereld de middenvelder. "Jammer, want het was een prachtige kans geweest.''

De teleurstelling over zijn mislukte transfer vormde de kiem voor zijn moeilijke seizoenstart, zo denkt de Oranje-international. AZ-trainer Louis van Gaal hield het bij 'privé-problemen' van de speler. "Er was niets meer aan de hand dan dit. Ik heb me teruggeknokt en voor de wedstrijd tegen PSV zei Louis van Gaal: 'Ik kan het niet maken om je niet op te stellen'. Sindsdien speel ik weer en gaat het ook met AZ goed."

"Wat het grote verschil is met vorig jaar? We spelen compacter. En ik vond het typerend wat Moussa Dembélé me vorige week zei. Hij zei: 'Vorig seizoen ging ik het veld op om goed te voetballen. Nu ga ik het veld op om te scoren", aldus De Zeeuw.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties

Redelijk goeie speler. Hij is nog wel erg jong dus komt vast wel goed.
Wel leuk voor Az dat het nu weer mooi voetbal kan laten zien vooral van Moussa Dembélé kan elke voetballiefhebber weer genieten

9 oktober 2008 om 21:24

De Zeeuw is al 25 jaar

9 oktober 2008 om 21:49

hij bedoelt gwn dat De Zeeuw nog wel effe tijd heeft om een transfer nr een betere competitie af te dwingen. 25 is echt niet oud, zijn beste tijd moet nog komen

10 oktober 2008 om 09:54

Inderdaad. Middenvelders zijn meestal rond hun 27e op hun best. Was een mooie transfer voor hem geweest, wie weet gebeurd het nog in december.

Demy is echt een geweldige voetballer voor Az en nu Schaars terug is en hij Mendes naast hem heeft hoeft hij niet alles zelf te doen. Dit zorgt ervoor dat hij ook rustig blijft. Denk dat hij ook veel geleerd heeft van vorig seizoen waarin hij de leiding moest nemen terwijl hij dit niet gewend was. En dan zie je dat dit problemen geeft. Nu is hij weer 1 van de i.p.v. de leider op het middenveld en dat past hem voorlopig het best. Hij heeft gewoon nog ervaring nodig om echt een leider te worden. Bij Schaars is dit wel aangeboren en bij hem niet. Jammer maar nu laat hij gewoon zien dat hij bij het Nederlands elftal hoort!

9 oktober 2008 om 23:53

Maar toen Az speelde met Jenner rechts op het middenveld, Dembele als centrale aanvallende middenvelder en Martens aan de linkerkant was de Zeeuw ook de enige die echt verantwoordelijk was voor het druk zetten, het de counter eruit halen, kortom het controlerende werk. Toen speelde Az fantastisch en toonde hij zich wel een hele goede en belangrijke speler. Was toen zelfs een echte aanjager, wat je niet vaak ziet bij spelers met zijn lengte en fijne balgevoel..

10 oktober 2008 om 08:45

Klopt echter toen had je te maken met een heel ander team omdat De Cler, Shota en Koeff er toen nog waren. Die waren erg belangrijk als aanjagers en hierdoor kon Demy zich rustig op zijn eigen spel concentreren. Vorig jaar ware die aanjagers er niet meer. Obdam en Jaliens zijn het niet en dus voelde De Zeeuw dit als verplichting. En toen moest hij te veel doen. Ben wel benieuwd wanneer Louis het aandurft om Mendes eruit te zetten en Martens op 10 achter de 2 spitsen.

Demy de Zeeuw is voor de Nederlandse Eredivisie een erg goede middenvelder. In Oranje heeft hij ook enkele goed wedstrijden gespeeld maar ik denk toch echt dat hij kwaliteit te kort komt om het bij een grote club als Hsv te maken. Maargoed dat is mijn mening..

9 oktober 2008 om 21:31

Kom nou, net alsof Hsv wereld top is. Az doet zeker niet onder voor Hsv.

9 oktober 2008 om 21:33

Nja, koploper in Duitsland is ook niet niks.

9 oktober 2008 om 21:57

je kunt toch niet menen dat Az net zo goed is als Hsv?
de koploper van duitsland heeft echt veel meer kwaliteit hoor

Goede speler als het goed gaat met Az, waardeloos als het team niet draait. Wat of wie hier nou precies oorzaak en gevolg is weet ik zelf ook niet, maar heel Az is me een raadsel, dus lekker boeiend. Denk dat het voor Az zelf wel okay is dat de Zeeuw d'r nog speelt.

Ik vind Demy de Zeeuw een goeie middenvelder bij Az. Maar bij Oranje brengt hij niet een speciale waarde die andere jongens op zijn plek wel mee brengen! Ik denk dat het voor Demy beter is om inderdaad naar een andere club toe gegaan om daar een nieuwe uitdaging aan te gaan en zich verder te ontwikkelen. Hsv zou geen verkeerde club zijn, als je kijkt hoe het met spelers als De Jong en Van der Vaart daar is afgegaan o.a.

9 oktober 2008 om 21:37

Met alle respect maar een speler hoeft natuurlijk niet perse basis te zijn. Demy weet net als iedereen dat hij achter Van Bommel en De Jong staat. Echter ik denk dat hij niets onder doet voor Engelaar. Beide hebben goede wedstrijden gespeeld voor Oranje en beide mindere. Die strijd is voor mij nog niet gestreden en als backup heb je twee mensen die de plek rustig over kunnen nemen van eerder genoemden. Je levert dan net als bij de aanval niet veel in. En aangezien elke positie dubbel bezet moet zijn vraag ik jouw dit. Wie is er dan beter als De Zeeuw op zijn positie. En kom niet met Gio, die is dat niet en die speelt back bij Oranje.

Dembele is echt een geweldenaar. Deze jongen heeft een gouden toekomst. Als hij nog iets aan zijn afwerking verbeterd, kan het een echte europeese topper worden. Nu is hij nog jong en kan nog veel leren. Jammer (maar begrijpelijk) dat hij zo snel bij mn clubje weg ging (willem Ii). De Zeeuw moet dit jaar nog blijven, en ook hij kan dan naar een europeese (sub)topper.

Az heeft een redelijk elftal met Dembele als beste speler. Schaars zou ook goed kunnen zijn, maar die moet eerst een seizoen zonder blessure spelen.

Dat De Zeeuw nog een poosje bij Az speelt is voor hem en Az alleen maar goed. Als hij zo door blijft spelen als de afgelopen weken, dan komt er een grotere club voor hem en gaat hij voor veel meer geld weg als dat dat de afgelopen transferperiode zou zijn gegaan. Is een topvoetballer die bij andere topvoetballers nog veel beter kan worden. Misschien in de winterstop al weg?

Az heeft in nederland de selectie met de meeste potentie vind ik. Spelers als Dembele Martens Schaars el Hamdaoui kunnen stuk voor stuk uitgroeien tot de beste spelers in de competitie. Ari zit op de bank...maar heeft ook potentie. Verder vind ik dat Az de beste keeper heeft met Romero, zal over een jaar of 2 wel weggaan naar een topclub.
Als ze constant blijven presteren kan het kampioenschap niet uitblijven..we zullen zien wat de toekomst brengt

9 oktober 2008 om 22:24

iedereen was vorig jaar overtuigd dat romero een geval ekramy was omdat hij 3 penaltys in drie wedstrijden veroorzaakte en nu keept hij een paar hele goeie wedstrijden en hoort hij meteen tot de talenten van europa hij heeft zker potentie maar we moeten afwachten en kijken hoe constant hij presteert

9 oktober 2008 om 22:32

Ik mag hopen dat jij met iedereen bedoelt degene die een hekel hebben aan Az. Want ik heb altijd vertrouwen gehad in Romero. Niet voor niets werd hij geregeld opgeroepen voor het nationale team van Argentinië terwijl hij weinig speelde. Hij heeft de potentie en die laat hij nu zien. Ook had hij een geweldig Wk onder 20 gespeeld zonder 1 tegendoelpunt. Hij kan dus ook presteren als hij weinig te doen heeft. Er zijn genoeg keepers die dan bezwijken als er 2 ballen per wedstrijd komen. Bij Romero was het probleem puur zijn leeftijd en aanpassing aan Nederland wat tijd nodig had. Niet meer niet minder en nu laat hij gewoon zien dat hij een geweldig potentieel heeft.

9 oktober 2008 om 22:55

Ken je feiten, vorig jaar dacht men nog dat ekramy een top talent was. De mensen die romero daar op af zaten te branden zijn mensen die maar wat raaskallen. Het is een degelijke keeper maar zeker nog geen toptalent of iets in die trent. Hij heeft wel potentie en het is gewoon een goede voor az.

Ontopic: jammer voor de zeeuw. Was een mooie en vooral ook realistische stap geweest voor hem. Bovendien zou je dan het blok de zeeuw - de jong hebben bij hsv en zou het voor oranje een stuk gemakkelijker worden om met zijn tweeen in de basis te komen.

9 oktober 2008 om 22:59

Laat ik zo zeggen. Als jij niet inziet dat Romero een groot talent is en veel meer kan bereiken dan Az dan snap je er weinig van. Maarja daar hoog in het noorden staat men niet meer met beide benen op de grond dusja dan is het wel weer verklaarbaar.....

Het had een goede stap geweest voor De Zeeuw. Samen op het middenveld met De Jong. Ik had het wel zien zitten.

Gaat hij weer De Jong tegenkomen De Zeeuw moet gewoon dit niveau volhouden, is nu weer een hele goeie speler

De Zeeuw komt in mijn ogen te kort voor europeese top.. Voor nederlandse top is hij wel goed genoeg.. Maar De Zeeuw is niet beter dan V bommel,de Jong,engelaar.. Daarvoor mist hij fysieke kwaliteiten ervoor..

10 oktober 2008 om 00:06

De Zeeuw is momenteel weer terug van weg geweest, maar een tijd lang heb ik hem echt een goede speler gevonden. Vorig jaar had ik al verwacht dat hij het hoger op zou zoeken in Nederland. Ik denk dat wanneer hij naar Hsv gegaan zou zijn, dat hij sterker was geworden, kijk maar naar De Jong. Maar voor Az en de Nederlandse competitie is het goed dat hij bij Az speelt. Hopelijk gaat Az daar hem en nog een aantal belangrijke spelers weer een beetje draaien. Gaat voor Az en de Zeeuw

De Zeeuw is een dienende speler net als De Jong. Vorig jaar moest hij of Mendes bij afwezigheid van Schaars en Martens de leiding nemen op het middenveld. Beide spelers missen echter daarvoor de natuurlijke leidinggevende kwaliteiten.
Niet toevallig speelde De Zeeuw beter in Oranje als in Az.
Nu mag De Zeeuw weer spelen in dienst van Schaars en/of Martens. En net als Mendes Da Silva is hij weer opgebloeid.
Overigens heeft hij voldoende zelfkennis want vorig jaar gaf hij dit zelf al eens aan in een intervieuw.
Zoals Dirty Harry zei : a man got to know his limitations.....
Bij De Zeeuw is dat wel in orde.

Kan iemand uitleggen wat mvb en iedereen hier altijd in hem zag..?
vond het zo irritant dat mvb altijd de zeeuw selecteerde, vind het gewoon een middelmatige voetballer..
al helemaal niet oranje waardig..

10 oktober 2008 om 07:58

Demy de Zeeuw is samen met Simons en Gabri de beste controlerende middenvelder in de Nederlandse competitie. De Zeeuw heeft door diverse oorzaken, die hierboven al eens zijn genoemd, een slecht seizoen gedraaid en een slechte start gemaakt. Maar de laatste 4 wedstrijden, inclusief die tegen Psv, laat De Zeeuw zien waarom hij weer voor Oranje geselecteerd wordt.
En misschien kun jij je nog de wedstrijd Kroatië -nederland herinneren waarin De Zeeuw de man van de wedstrijd was. Kroatië had kort daarvoor de uitwedstrijd tegen Engeland op imponerende wijze gewonnen. Oranje werd vooraf weinig kans gegeven op een goed resultaat. Maar onder de bezielende impulsen van De Zeeuw won Oranje daar met 0-3.
I rest my case.................

Ik vind het jammer voor de zeeuw, het zou een mooie stap voor hem geweest!! maar het is ook niet verkeerd dat hij in Nederland is gebleven, komt bovendien alleen maar mooier voetbal van op de nederlandse velden en gaat Az eindelijk eens echt kans maken op de titel

"de Zeeuw is momenteel weer terug van weggeweest"? Vind ik wel een beetje overdreven..... Idd hij is nu aardig aan het ballen, maar dit baseer je alleen op 4 goed gespeelde wedstrijden! K zelf ben niet zo heel erg gecharmeerd van Demy..... hij is namelijk nogal traag vind ik. In de Bundesliga zou hij het misschien nog kunnen redden.... Engeland en Spanje wordt ie volledig overlopen! K hoop natuurlijk dat ik ongelijk heb, want in het Nl elftal kunnen we een goede verdedigende middenvelder wel gebruiken!!!

10 oktober 2008 om 09:48

Ik kan me een wedstrijd van Az van een aantal jaar terug herinneren tegen Villareal. Het was het jaar waarin we de halve finale behaalde. Tegen Villareal speelde we in de kwartfinale. De Zeeuw kwan dit seizoen net over van Go Ahead. En in de winter kwam Molhoek over van Rkc. Tegen Villareal uit begon Molhoek en die speelde dramatisch en werd al gewisseld voor de rust voor De Zeeuw. Toen Demy erin kwam kantelde de hele wedstrijd en wonnen we uit. Hier toonde hij al aan dat hij het niveau van Spanje aan kan en hij is alleen maar beter geworden daarna. Dus met jouw stelling dat hij Spanje niet aan kan ben ik niet met je eens.

10 oktober 2008 om 11:20

Ik vind Demy iemand die alleen goed functioneerd in een goed lopend team.....maarja ik geloof dat in 2002 zelfs Patrick Rzasa en de gebedsbroeder Gyan goed functioneerde bij Feyenoord in Europees verband, dus dat zegt me niet zoveel 1 wedstrijd uit tegen villarreal!

Nou en dat is maar goed ook! Anders had ie dus tegen Ajax moeten spelen. Dan zouden de Amsterdammers zeker een zware pot te verwerken krijgen. Denk dat hij volgend seizoen alsnog gaat naar de bundesliga. Hij past ook wel in die Duitse voetbal mentaliteit, zoals Bommel/jol/mulder/mathijsen.

Het zou idd een mooie stap voor Demy zijn geweest. Ik denk ook wel het hoogst haalbare, want hij mist wel wat kwaliteiten voor de echte Europese top. Hij is namelijk nogal traag en fysiek niet sterk genoeg voor de topcompetities 'engeland & Spanje'. In het Nederlands elftal zou ik hem alleen laten spelen met een gebrek aan beter, want tegen elke aanvallende middenvelder van de top 12 landen van de wereld komt hij te kort!

Ik ben blij dat Demy nog lekker bij Az speelt. Hij is een belangrijke schakel in deze kampioensploeg in spé. Nu nog hopen dat hij niet in de winterstop alsnog weggekocht wordt door zijn goede spel.. Az is geloof ik van plan zoveel mogelijk vaste krachten te behouden en ze alleen bij een niet te weigeren bod te laten gaan. Als Az de selectie bij elkaar houd gaat het een leuk seizoen worden

10 oktober 2008 om 10:15

Dat geloof ik ook. Als ze de boel bij elkaar houden, maken ze een goede kans dit seizoen. Alhoewel ik nog wel moet zien of ze ook constant kunnen blijven presteren.
De Zeeuw speelt in ieder geval weer goed en ik begrijp nu ook waarom Van Gaal het even met hem had gehad. Dat kan Demy ook wel snappen lijkt me.

10 oktober 2008 om 12:36

Achja.. het loopt na 35 wedstrijden eens bij Az en ze zijn gelijk weer kampioenskandidaat.. Dembele zal wel weg gaan na dit seizoen , en El hamdaouie heeft op dit moment de wind mee maar zal ook wel weer zwaar tegenvallen binnekort

10 oktober 2008 om 12:51

Dit Seizoen is Az niet meer het Az van vorig seizoen, Want we hebben eindelijk Martens en Schaars terug die echt heel belangrijk zijn voor Az. Martens is denk ik de beste speel verdeler van de Nederlandse competitie , Alleen Affelay is misschien beter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. SugawaraVerdediger201
D. de WitMiddenvelder207
J. KarlssonAanvaller208
A. GuðmundssonMiddenvelder194
F. MidtsjøMiddenvelder190
T. ReijndersMiddenvelder192
V. PavlidisAanvaller197
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren