Fans Marseille sparen voor terugkeer Drogba

Maandag, 14 juli 2008 om

Bij Chelsea mag hij dan een moeizaam seizoen achter de rug hebben en toestemming hebben gekregen om met AC Milan te praten, in Frankrijk is men Didier Drogba allerminst vergeten. Fans van zijn voormalige club Olympique Marseille zijn namelijk een actie gestart om de watervlugge Ivoriaanse spits terug te halen naar het Stade Vélodrome.

Drogba speelde slechts één seizoen voor l’OM, maar liet een onuitwisbare indruk achter de op de Franse supporters. In 35 officiële optredens vond hij achttien maal het net en leidde hij Marseille mede naar de zevende plek. Belangrijker echter was de prestatie die de ploeg in Europees verband leverde dat seizoen. Het bereikte namelijk de finale van de UEFA Cup, al werd die weliswaar met 3-0 kansloos verloren.

De fans willen er echter alles aan doen om Drogba terug te halen naar de Franse regionen en proberen daarom een bedrag van bijna 28 miljoen euro bijeen te sprokkelen, een bedrag waarvan men denkt dat het genoeg is om Chelsea mee te overtuigen. Zondag stond de teller vooralsnog op bijna één miljoen euro.

De verantwoordelijken voor de actie beseffen dat het eindbedrag schier onhaalbaar is, maar benadrukken vooral dat ze voorzitter Pape Diouf wakker willen schudden en hun wensen kenbaar willen maken. De preses op zijn beurt kan de actie wel waarderen. “Ik ben verrast en geamuseerd. Het toont de passie van de echte supporters”, aldus Diouf in het regionale La Provence. “Maar dan nog; mocht men het bedrag bijeengezameld worden, dan hebben we nog te weinig. Ik weet namelijk wat Drogba verdient in Londen.”Gerelateerd

43 reacties

kunnen ze proberen denk niet dat ze ver komen>>

14 juli 2008 om 19:17

Dat maakt niet uit, het is gewoon een prachtig gebaar.

Leuk gebaar van de fans. Het gebaar alleen al zou voor Drogba genoeg moeten zijn om te zegeen van ik kom een keer terug dit geeft je kippenvel.

Top actie van de supporters, wij utreg supporters moeten ook zo'n aktie beginnen om ronaldinho binnen te halen.

14 juli 2008 om 21:11

slaagt op niks , ronaldinho heeft nooit bij utrecht gespeeld!

14 juli 2008 om 21:44

zegt ie toch ook voor de lol

Geweldige actie die ik ook zouw steunen als ik fan was van Om .
Maar ik denk toch dat de kans klein is dat Drogba echt teruggaat naar Om .
Maar zo'n actie blijft natuurlijk leuk .
Maar volgens mij gaat het wel langzaam met die miljoenen van de fans .
Volgens mij komen ze nooit bij 28 miljoen maar leuk bedacht .
maar dat geld dat ze toch binnenhalen kunnen ze ook aan hun club schenken 1 miljoen kunnen ze toch weer wat salarrisen betalen .

Leuke actie, alleen jammer dat zijn salaris niet haalbaar is

Leuke acties dit, worden bij meerdere clubs gedaan..


Leuke manier van supporten van je club

Het is wel een heel mooi gebaar vind ik.

Ze gaan ook niet 28 mil.zelf betalen.het bestuur gaat wel bijbetalen

leuk geprobeert denk ilk... ver komen ze niet maja wie weet !

masterlijke supporters die van marseille.
Als je naar een wedstrijd van hun gaat weet je ook niet wat je meemaakt, echt kippevel daaro!

Wat een belachelijke actie is dit zeg, dat mensen hun eigen geld gaan steken in het voetbal waar contracten en beloftes niks waard zijn. Heel erg dom zijn deze franse supporters.

ik vind t wel een mooi gebaar om te late zien dat ze echte fans zijn, nu 1 miljoen, ik denk dat ze lang niet genoeg krijge maar ik denk dat de club ook wel grotendeels wil bijbetalen. ik hoop dat t lukt , het zou toch wel leuk zijn; Drogba bij Olympique Marseille
en dan komt er misgien ook meer leven in de ligue 1

Ik vind het helemaal geen goede actie van die supporters.
De huidige inflatie op spelersmarkt zou juist iets moeten zijn waar de burger zich tegen verzet, die waardes zijn de laatste jaren zo omhoog gegaan. Dat betekent dat je als supporter ook meer gaat betalen voor je tickets, je decoder etc. Door mee te gaan in dergelijke bedragen onderken je eigenlijk dat het een normale zaak is terwijl de gemiddelde Marseille fan vast geen grootverdiener zal zijn. En wat misschien nog wel kwalijker is, is dat ze beter minder bedeelden helpen met dat geld. Er zit imo toch nog een verschil tussen bedrijfsmatig aankopen van de diensten van een voetballer door een club die dat moet doen om te concurreren of een grootschalige inzamelactie van supporters.

14 juli 2008 om 20:04

Ik vind het gebaar leuk zoals ik al eerder zei ik heb er ook wel betere bestemmingen voor daar ben ik het gloeiend mee eens. Ik vind het gewoon een leuk gebaar van de supperters waar ik als ik speler zou zijn warm voor zou lopen. Ik heb wel een mooi alternatief: De supporters van Olympic Marseille verzamelen het geld. Drogba koopt zijn contract af komt terug naar Om en kiest een goed doel uit om de 25m aan te doneren. Maar dat zal wel Utopi zijn.

Geld is tegenwoordig alles in het voetbal of niet dan.

Ze kunnen zijn salaris niet betalen,maar ze hebben wel miljoenen over voor die jaarlijkse miskopen die ze altijd doen......ik zou dan nog wat van die B spelers verkopen voor drogba in me selectie te hebben.

zou hij dan niet bereid zijn om salaris in te leveren....rs
wat doen ze met het geld als het niet lukt (die kans is heel groot)
word dit toch aan de club gegeven voor een andere speler?

Leuke actie, maar de realiteit is hard. Drogba komt toch ( nog ) niet

Heel misschien dat Drogba komt als hij 33 is ofzo. Mocht het nog mislukken bij Chelsea, dan gaat hij denk ik naar Ac Milan en dan later misschien naar Marseille.

Een onbegonnen actie als je het mij vraagt. Diouf geeft het ook al aan: mocht de transfersom haalbaar zijn dan ben je ook nog eens een godsvermogen kwijt aan salaris wat de club niet kan ophoesten. Daarbij komt ook nog eens dat Drogba nog lang niet klaar is voor een stapje terug. Ac Milan zou een leuke club voor hem zijn.

Mooi gebaar inderdaad, laten toch zien echte supporters te zijn.
Jammer voor hun gaat dat gewoon niet werken, zoals Diouf al zegt heeft hij een te hoog salaris en een te groot ego om een (beduidend) lager salaris te accepteren.

Is al oud nieuws, maar nog steeds opmerkelijk ! Als dat zou lukken, zou het echt schitterend zijn ! Wat een supporters !

Echte supporters die van de club houden , Drogba zou ook een clubicoon worden als hij salaris zou inleveren maar dit is allemaal niet haalbaar

Vitesse heeft dit ook gedaan om de transfer van Yakubu te realiseren, alleen gaat het om een bedrag van 28 miljoen en die van hun onder de 1, maar het gaat om het idee!

Mooi, zou een goed duo vormen met Cisse in de spits denk ik! en dan Ben Arfa erachter, dat zou echt top zijn, misschien konden ze dan Lyon eens van de troon afstoten! maargoed, ik neem aan dat ze het niet halen. dat geld gaat dan toch wel naar de club neem ik aan? want anders ga ik ook een actie beginnen die nooit lukt en hou ik het geld voormijzelf! misschien kan Marseille met die 1 miljoen op een talentje gokken!

doet me denken aan een tientje voor guus hahah, guus hiddink welteverstaan keerde terug naar doetinchem nadat de graafschap supporters zn transfersom betaalden

Top van de fans.. Maar denk niet dat ze ver komen.

Dit vind ik een zeer mooie actie!! Dit zouden we vaker moeten zien in het voetbal. Hiermee wordt toch maar weer eens aangegeven welke rol geld speelt in het huidige voetbal. Klasse-actie!!!!

Drogba heeft zelf gezegd dat hij niet eens weg wou bij Marseille maar dat die club hem heeft verkocht aan Chelsea voor het geld, dus ik snap dit wel, alleen zal je nooit genoeg inzamelen voor transfer salaris

dit hebben ze bij barca ook eens gedaan om ronaldinho binnen te halen van Psg en dat is ook gelukt ik vind het een mooi gebaar van de suporters laat toch zien dat ze volledig achter de club staan

He he ! leuke supporters !! is natuurlijk echt wel de perfecte targetspits !!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Marseille

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC3110
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Hiroki SakaiVerdediger20
Patrice EvraVerdediger20
Adil RamiVerdediger20
Luiz GustavoMiddenvelder20
Morgan SansonMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Marseille.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Fran Sol kan Willem II inruilen voor Celtic of Rangers FC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren