'Brazilianen in overvloed op WK 2014'

Woensdag, 7 mei 2008 om

Voetballers mogen pas na vijf in plaats van twee jaar verblijf in een ander land van nationaliteit veranderen, vindt FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De preses kondigde woensdag strengere regels aan. Hij is bang dat de eindtoernooien in de toekomst gedomineerd zullen worden door voormalige Brazilianen.

"Ik ben geen helderziende, maar op het WK in 2014 zou het zo maar kunnen dat de helft van de spelers oorspronkelijk uit Braziliƫ komt en dat moeten we voorkomen'', aldus Blatter. Zijn voorstel wordt behandeld tijdens het FIFA-congres in Sydney eind mei.

Blatter wil sowieso het aantal buitenlandse spelers in competities verminderen. In Sydney staat ook zijn 6+5-regel op het programma, wat betekent dat slechts vijf van de elf veldspelers buitenlanders mogen zijn.

Volgens de Europese Unie is deze regel in strijd met de wet op vrij verkeer van werknemer in de EU. Het Europees Parlement ziet meer in de zogenoemde homegrown-regel van de UEFA, die stelt dat van de selectiespelers er acht uit eigen land moeten zijn.97 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Fran Sol kan Willem II inruilen voor Celtic of Rangers FC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren