'Europa blokkeert plan 6+5 regeling'

Donderdag, 21 februari 2008 om

Het idee om het aantal buitenlanders in nationale competities in te perken, lijkt weer op de plank te moeten worden gelegd. Volgens de BBC is de Europese Commissie (EC) niet van plan om voor de wereldvoetbalbond FIFA een uitzondering te maken.

“Het invoeren door de FIFA van de 6+5 regeling zou in strijd zijn met de wetten van de Europese Unie”, verklaarde een EU-woordvoerder van de EC. “De Europese Commissie geeft de FIFA geen toestemming en de wereldvoetbalbond is daar al van op de hoogte.”

De 6+5 regeling wordt als een revolutionair plan beschouwd dat clubs tenminste zes spelers uit eigen land moeten opstellen. Dit werd met name gedaan om de doorstroom van eigen talenten te bevorderen en de clubs weer een eigen gezicht te geven.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaat alle ontwikkelingen en mogelijkheden eind mei bespreken. De Zwitser meent dat het Europese Verdrag van Lissabon ruimte laat voor speciale regels in de sport. “Maar het is extreem onwaarschijnlijk dat het nieuwe verdrag leidt tot een nieuwe juridische situatie”, aldus de Europese Commissie.170 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren