Oranje Futsal blijft positief na nederlaag: ‘Vrijdag gaan we kwartfinale halen’

Maandag, 24 januari 2022 om 17:17 • Laatste update: 13:17

Doelman Manuel Kuijk en bondscoach Max Tjaden van Oranje Futsal blijven ook na het 4-1 verlies tegen topfavoriet Portugal optimistisch over het doorkomen van de groepsfase. Kuijk en Tjaden zijn allebei tevreden over het vertoonde spel tegen de regerend Europees kampioen en weten dat een overwinning in het laatste groepsduel met Servië waarschijnlijk voldoende zal zijn om door te stoten. "Ik vind dat we het goed hebben gedaan", aldus Kuijk tegen Voetbalzone.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door svenieman)

Het valt me op dat er veel Marokkaanse Nederlanders in het team zitten, meer dan de helft.. Tuurlijk zijn dat ook gewoon Nederlandse spelers, en zijn ze niks minder dan de rest maar ik mis toch een de jong bijvoorbeeld. Is het minder populair onder de Nederlandse Nederlanders zaalvoetbal, of zijn ze gewoon veel minder in dit tak van het sport. Iemand enig idee hoe dat precies zit?

24 januari 2022 om 00:03

Marokkanen domineren in het sport vaak omdat ze heel technisch zijn, kijk alleen naar het Marokkaanse zaalvoetbal team, dat behoort tot de beste van de wereld. Veel marokkaanse Nederlanders die bij het Nederlandse elftal zaten hebben nu ook hun switch gemaakt naar Marokko door de prestaties van het Marokkaanse zaalvoetbal team.

24 januari 2022 om 00:25

Aah dat meen je niet wist ik niet, weer is wat geleerd. Bestaat er dan ook een WK futsal? En hoe populair is dat in verschillende landen, ik vind het enorm interessant en ik ga mij er denk ik wat meer in verdiepen.

24 januari 2022 om 01:09

WK futsal? Razend populair in bijna elke land ter wereld! Waarom in Nederland niet? Misschien omdat er veel Nederlanders met buitenlandse roots in spelen, ik zou het niet weten. Heel erg jammer dat Nederland het niet serieus neemt, want je kan met een visie over 10 jaar meedoen in de wereld top, daar ben ik van overtuigd. Als BVO's nou ook zaalteams beginnen zoals in bijna alle landen dan kan het misschien nog iets worden.

24 januari 2022 om 01:25

Ja zaalniveau hier is gewoon amateur niveau. Was echt ongelofelijk groot niveau verschil vandaag. Was echt profs tegen amateurs dit

24 januari 2022 om 01:49

Jij hebt weinig kaas gegeten van het zaalvoetbal. Marokko behoort tot de beste van de wereld?
Hebben nog nooit in de top 10 van de wereldranglijst gestaan!

24 januari 2022 om 08:30

Jwtw030. 'misschien omdat er veel Nederlanders met buitenlands roots in spelen'. En waar baseer je dat dan weer op? Het is nooit een populaire sport geweest in Nederland. Je moet eens voor de grap de wereldranglijst erbij pakken van voetbal en zaalvoetbal en dan zie je een groot verschil. Landen als Engeland, Duitsland, Nederland, Frankrijk en België doen er niet toe. De focus van dat soort landen ligt gewoon op het veldvoetbal ipv het zaalvoetbal. Of zijn deze landen ook allemaal racistisch bezig?

24 januari 2022 om 09:06

Wat heeft dat nou weer met racisme te maken? Die kaart wordt hier ook te pas en te onpas getrokken. Weet je überhaupt wel wat het betekent? Hij zegt duidelijk 'misschien' en ik vind het een verklaring die te billijken is. Ik word bijvoorbeeld ook minder aangetrokken door voetbalclubs die met een heel vreemdelingenlegioen spelen. Is dat racisme? Nee dat is een voorkeur hebben. Ik val niet op donkere vrouwen. Dat is dan ook racisme? Zolang ik donkere vrouwen niet als minderwaardig behandel en ze niet uitsluit (behalve van mijn slaapkamer), is er niets aan de hand. Ik zag gisteren een filmpje voorbij komen en kon niet echt identificeren met het zaalvoetbalelftal. Maar ik juich wel toe dat Ihattaren naar Ajax komt. Het gaat mij vooral om een goede mix, anders lijkt het net alsof je echt naar het elftal van Marokko zit te kijken en dat heeft net iets minder appeal. Ik mag hopen dat ik die voorkeur mag hebben zonder in de racismehoek gezet te worden.

24 januari 2022 om 09:15

Jizzy. Omdat er wordt geinsinueerd dat er op basis van mensen hun afkomst er minder geld/energie wordt gestoken. Je kan nog 100 andere dingen bedenken waarom het hier niet van de grond komt. En ik vind wel degelijk dat, mocht dit waar zijn, een groep als minderwaardig wordt gezien. Dat heeft dan vrij weinig met voorkeuren te maken. Want dan is alles wel op 'voorkeur' te gooien.

24 januari 2022 om 17:24

Kijk eens prestaties van Marokko terug aub vooral recent nog en vorige WK

24 januari 2022 om 18:15

@lindanolta: denk dat je er zelf weinig kaas van hebt gegeten. Marokko behoorde het afgelopen WK tot de laatste 8. Wereldkampioen Portugal (waar NL nu dus 1-4 van verloor) werd op 2-2 gehouden in de poule. Ze werden op 1 doelpunt uitgeschakeld in de kwartfinale tegen Brazilië. Die hebben ze een paar maanden later trouwens weer verslagen in een oefenduel.

Wat Marokko de afgelopen jaren aan ontwikkeling heeft laten zien in futsal is imponerend. Vandaar dat twee betere spelers van oranje voor het EK hebben bedankt en de switch naar Marokko hebben gemaakt.

24 januari 2022 om 00:05

Misschien omdat in het zaalvoetbal de straatvoetballertjes meer passen? En dat zijn vaak meer de jongeren die altijd op de pleintjes voetballen, en dat zijn toch vaak allochtoonse jongeren denk ik? ( Niet aanvallen aub, bedoel er niks racistisch mee!!)

24 januari 2022 om 00:29

Nee joh, helemaal niks racistisch aan je comment. Je vraagt je iets af, en stelt die vraag op een hele nette manier vind ik. We moeten gewoon kunnen blijven zeggen wat we denken, zolang het maar op een respectvolle manier gebeurd. Tevens is het alleen maar mooi dat we in Nederland zo een multiculturele samenleving hebben, of je nou 2 nationaliteiten hebt ofnie iedereen hoort erbij zolang je maar netjes mee doet in de samenleving. En heel mooi om te zien dat Marokkaanse Nederlanders het zo goed doen in het oranje van het zaalvoetbal. Word ik in iedergeval heel vrolijk van.

24 januari 2022 om 18:19

Het is eigenlijk wel logisch dat Marokkanen het in zaalvoetbal goed doen. Als we kijken naar goede voetballers op het veld van Marokkaanse afkomst, zijn het bijna altijd aanvallend ingestelde spelers. Daar hebben we ook altijd een overvloed aan gehad bij Marokko, aanvallende middenvelders. Wat verfijnder qua techniek. Nederlanders (autochtonen) zijn vaak sterker in het fysieke aspect en werklust. Daardoor zijn er regelmatig verdedigers van topniveau.

24 januari 2022 om 01:32

Bij normaal voetbal in verhouding ook meer Marrokaanse Nederlanders (of iig met andere roots. Turks/Marrokaans/Antiliaans/Surinaams) ik denk dat de sport hen gewoon beter ligt. Zijn vaak sneller en technischer. Het feit dat ze in eigen land het minder doen ligt denk ik aan de trainingsmogelijkheden etc

24 januari 2022 om 01:36

Wij zeggen altijd voor de grap; logisch dat ze beter zijn, die hebben veel meer vrije tijd.

24 januari 2022 om 01:50

Beste zaalvoetballers die wij gehad hebben waren toch echt de Nederlandse jongens in het verleden.

24 januari 2022 om 17:25

Daarom dat Nederland er ook niet veel van bakte

24 januari 2022 om 07:44

In elk land heb verschillende sporten die populair zijn. Zaalvoetbal hoort hier niet bij. Veld voetbal is veruit de meest populaire sport. Waar je vaak met vriendjes op voetbal gaat om te spelen. En waar zaalvoetbal vaak niet gekozen wordt. Gaat puur om populariteit. Misschien bij het zien van dit EK met wat succes dat het wat in populariteit zal toenemen.

24 januari 2022 om 17:46

Zaalvoetbal is vaak voor de jeugd F en E iets wat ze in de winter doen maar wordt nadat ze eenmaal naar groot veld gaan bijna niet meer gedaan (hooguit onderling toernooi in de kerstvakantie). Ook is het aanbod in de zaal voor jeugd gewoon veel minder waardoor het een stuk minder populair is. (Dit is wel gebaseerd op het Noorden van het land, kan zijn dat voor de rest van het land anders is)

24 januari 2022 om 07:46

Zal er geen biologische verklaring zijn? Blijkbaar hebben ze een spieropbouw die wat geschikter is voor korter werk, Ze zijn in ieder geval gemiddeld genomen wat kleiner en daarmee wendbaarder dan oer-Hollanders. Wel grappig hoe in een paar decennia de kleur van topsport veranderd.

24 januari 2022 om 14:09

Futsal is een sport waar techniek en handelingssnelheid het allerbelangrijkste zijn. Ik heb in Nederland geen witte speler sinds Van Persie gezien dit deze twee kwaliteiten op een hoog niveau beheerst. Daar kunnen de Marokkaanse jongens niets aan doen.

Groot verschil tussen Portugal en Oranje. Je merkt ook dat zaalvoetbal in Portugal veel verder is. Zou mooi zijn als er meer aandacht komt voor zaalvoetbal in NL. Servie moet te doen zijn, dan zijn ze iig door.

24 januari 2022 om 11:48

Marokkaans zaalteam speelde tegen dit Portugal 3-3 aantal maanden terug op het WK het verbaasd me dat het Marokkaans zaalelftal beter is dan het Nederlandse terwijl de faciliteiten hier toch veel beter zijn, misschien moeten we bij de KNVB futsal beginnen met zaalvoetbal meer promoten zoals we een beetje met vrouwenvoetbal hebben gedaan puur dat het op de radar komt van veel mensen.

het is goed dat de Oranje spelers er vertrouwen in hebben
de wedstrijd van gisteren tegen Portugal moeten ze snel achter zich laten
dat verschil was simpelweg veel te groot

maar ze hebben al 1 overwinning op zak
en Servie moet lukken

Hoe speelde John de Bever?Misschien een stomme vraag, maar zo is het echt niet bedoeld.
Ik heb een stukje gekeken van Nederland - Portugal omdat ik hier las dat Futsal zo attractief is om te kijken. Nu vraag ik me echt in alle eerlijkheid af of dit een goede wedstrijd was vanuit een Futsal oogpunt?

Ik heb een stukje gekeken en vond het echt vreselijk om naar te kijken als ik eerlijk ben.
Kan dat zijn omdat ik net pech had en dit gewoon een slechte wedstrijd was óf was dit een goede pot en is het gewoon niet mijn ding?

24 januari 2022 om 17:45

Deze wedstrijd kun je vergelijken als Ajax tegen Excelsior Maasluis. Profs tegen amateurs. In Portugal is zaalvoetbal enorm professioneel en hier moeten ze er naast nog werken. Portugal is veel te goed en heb genoten van Zicky. Nederland-Oekraine was dan wel een heerlijke wedstrijd omdat het niveau veel dichter bij elkaar lag. Hoge intensiteit, vele kansen over en weer, mooie combinaties en uitstekende keepers.

25 januari 2022 om 09:35

Ah zo...kijk dat plaats het een en ander weer in perspectief voor me. Dank je wel Sander.

Ik snap niet dat Futsal nog geen Olympische sport is. Het past ook veel meer bij de spelen dan veld voetbal vind ik.

24 januari 2022 om 18:20

Mee eens, zou echt leuk zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren