Leo Beenhakker trekt zich na roerige week terug uit de politiek

Vrijdag, 14 januari 2022 om 12:46Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:51

Leo Beenhakker stelt zichzelf toch niet beschikbaar als lijstduwer van de lokale 50Plus-afdeling in Rotterdam, meldt fractievoorzitter Ellen Verkoelen. De politieke partij maakte woensdag bekend dat de oud-voetbaltrainer zich zou aansluiten als lijstduwer in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart, maar daar ziet Beenhakker vanaf. Beenhakker heeft de gevolgen ervan onderschat en wenst de bijbehorende belangstelling niet, zo zegt Verkoelen.

"Dat motief hebben wij te respecteren en wij danken Leo voor z’n bereidheid en toevoeging vandaag dat hij 50Plus in Rotterdam blijft steunen”, aldus de fractievoorzitter tegen Dagblad010. Beenhakker zou bij de lokale partij samen optrekken met Jorien van den Herik, voormalig voorzitter van Feyenoord. "We hebben donderdagavond met z’n drieën de koppen bij elkaar gestoken en als grote mensen gezegd: als jij, Leo, om persoonlijke reden bij nader inzien niet meer happy bent met zoveel aangevraagde publiciteit, dan moeten we maar één gezamenlijk besluit nemen: alsnog niet op de kieslijst. Aan mij en anderen de taak extra te duwen de komende twee maanden. Dat gaan we ook zeker doen", aldus Van den Herik.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Van der Herik gaf eerder aan in het bijzonder gecharmeerd te zijn van de punten van de partij en Verkoelen in het stadiondossier. 50Plus vindt dat de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion alleen doorgang kan vinden als kan worden aangetoond dat de Rotterdamse club er in financieel opzicht op vooruit gaat. "Ellen verdient grote waardering voor haar inzet als soliste. Ik ben nog onverminderd vaak op reis, maar ik volg haar energie op de voet. Haar visie op Feyenoord City spreekt me aan", aldus Van den Herik.

"Ik kom zelf uit de bouwwereld en weet dat niet Feyenoord, maar vooral de bouwwereld er beter van wordt. Dat kan niet. Dat verzet van Verkoelen steun ik. Ik hardop. Leo Beenhakker in de anonimiteit", liet Van den Herik eerder deze week weten bij de benoeming van Beenhakker als kieslid. "Hij heeft geen zin meer om op de barricaden te staan, maar wilde met z’n kandidatuur toch zeggen dat hij het volledig met ons eens is." Van den Herik is onder meer als voorzitter ruim twintig jaar verbonden geweest aan Feyenoord. Tijdens zijn ambtsperiode werd in 1999, met Beenhakker als trainer, de landstitel veroverd.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Dat is er 1 van Tempo Team.

14 januari 2022 om 15:35
0

Het waren twee fantastische dagen?

Zou Leo door hebben gehad dat het hele idee van een lijstduwer juist het genereren van publiciteit is?

Iets toezeggen en er 2 dagen later weer op terug komen: hij zou wel prima hebben gepast bij de partijcultuur van 50 Plus.

14 januari 2022 om 13:07
0

Ik denk dat Leo, door de link met Feyenoord en het City-project, wel behoorlijk wat meer media-aanvragen krijgt dan de gemiddelde lijstduwer.

14 januari 2022 om 13:27
0

Ja, maar juist dat had Beenhakker toch kunnen verwachten? Ik vind het best bijzonder dat je dit niet aan hebt zien komen. Dan heeft hij echt de afgelopen jaren onder een flinke steen geleefd.

14 januari 2022 om 13:39
0

@paul

Je ziet dit vaker bij oudere mensen vanaf een bepaalde leeftijd boven de 55 en ver daarboven.

Die staan niet meer stil bij bepaalde zaken, een soort naïviteit maar in mijn optiek zeer storend en vaak fout. Daarom ben ik ook geen voorstander van te oude mensen in bepaalde functies. Hun beeld en leefwereld is heel klein en ze passen zich niet meer snel aan.

14 januari 2022 om 13:39
0

Blijkbaar was er onderling afgesproken dat Leo het in de anonimiteit zou doen. Hij onderschat zijn eigen status misschien wat, maar de anderen hadden toch evengoed moeten doorhebben wat het teweegbrengt. Collectief de boel wat onderschat.

14 januari 2022 om 14:21
0

Misschien moeten we gewoon concluderen dat de vermogens van Beekhakker niet veel verder reiken dan de voetballerij... Zelfs in de voetbalwereld vond ik hem soms al wat ongepast arrogant in verhouding tot zijn cv (en ook wel weer vermakelijk tegelijkertijd), maar ik heb nooit het idee gehad dat er met hem een politiek genie verloren gaat.

Het waren 2 prachtige dagen!

Jammer Leo,
Ik had je graag gezien in de politiek. Jij hebt inzicht, jij hebt charisma, jij hebt passie.
Ik respecteer je keuze Leo!

Groeten van Prem_93

14 januari 2022 om 13:16
0

Bedankt voor de mooie woorden Prem, ik zal het hem doorgeven.

Groetjes, de assistent van Leo

14 januari 2022 om 14:26
0

Meen je dit nou serieus of ben ik zo blind dat ik het sarcasme niet zie? Ik respecteer Beenhakkers trainersloopbaan uiteraard, maar heb het idee dat men hem soms groter maakt dan ie is... Dat inzicht en charisma straalt er niet bepaald van af. En passie? Voor voetbal, jazeker. Maar daarbuiten? Vraag hem naar een willekeurig onderwerp en het eerste wat Beenhakker doet is zuchten en chagrijnig kijken. Ik denk niet dat 50plus veel mist met het opstappen van Don Leo.

14 januari 2022 om 14:28
0

Hallo Voetbalvreugd, dan verschillen we hierin van mening.
Ik ken Leo persoonlijk, heb hem twee keer gesproken. Een keer tijdens een boekpresentatie en een keer sta ik met hem op de foto.
ZIjn passie kwam echt goed over en tevens zijn humeur was redelijk goed.

Ik respecteer je mening maar het is zeker niet de waarheid.

Gr Prem

14 januari 2022 om 14:38
0

Je zult mij ook niet horen zeggen dat mijn mening de waarheid is. Dat is die van niemand namelijk, zo ook die van jou niet. Ik heb Beenhakker ook een keer gesproken en wel talloze keren ontmoet, volgens jouw redenatie zou ik hem dan "persoonlijk kennen". We hebben waarschijnlijk niet dezelfde indruk van de beste man, dat kan natuurlijk.

14 januari 2022 om 15:17
0

Zeker weten Voetbalvreugd. En ik sta zeker open voor andere meningen.
Misscien heb ik Leo getroffen in een manische periode en jij had wat minder geluk.

Dank voor je reactie in ieder geval!

Ja en vd Herik, die ook mede , Fey zelf in de financiële afgrond geduwd heeft destijds heeft zelf.in de bouwwereld gezeten en denk.nu.ff wit.voetje te halen weer.
Laat hij.lekker ver weg blijven met.o ok.die muts van 50+

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Kan de hele politiek van tegenwoordig nog wat van leren.

Begrijp 'm wel. Hij zou er moe van worden. Heeft zelfs gewerkt met een Butragueno, een Hugo Sanches, een Hagi, een Buyo en een Hierro.

Begrijpelijk besluit, je vraagt je alleen wel af of hij dit niet had kunnen voorzien..



Wat een onzin verhaal van van de Herik. Hoe kan hij nou zeggen dat er alleen toestemming voor een nieuw stadion komt als Feyenoord er genoeg aan verdient. Als ik een pand laat bouwen voor handel te drijven moet ik toch ook niet aantonen dat er dik winst wordt gemaakt. Ja bij de bank maar niet bij ene meneer van denherik die bijna nooit in Rotterdam is maar hier wel wat wil vertellen. Was hij het niet die Feyenoord hielp aan een lening bij zijn bedrijf met een te dikke rente? Was hij het ook niet die zich rot schrok bij nos sport toen bekend werd dat onder zijn leiding Feyenoord onder curatele werd geplaatst door de knvb? Hij heeft zeker ook goede dingen gedaan voor Feyenoord maar is er persoonlijk niet slechter van geworden.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller1911
A. JahanbakhshAanvaller171
J. BijlowKeeper160
L. SinisterraAanvaller167
C. DessersAanvaller154
R. NelsonAanvaller120
L. GeertruidaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Erling Braut Haaland is momenteel niet geïnteresseerd in een overstap naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren