Galatasaray en Randers laten veel kansen liggen in eerste ontmoeting

Donderdag, 19 augustus 2021 om 20:50Dominic Mostert • Laatste update: 22:02

Galatasaray en Randers gaan volgende week uitmaken wie zich kwalificeert voor het hoofdtoernooi van de Europa League. De Turkse topclub kwam donderdagavond op voorsprong bij Randers, de huidige koploper van de Deense Superligaen, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: 1-1. Galatasaray trad aan met Patrick van Aanholt, terwijl Ryan Babel na een uur inviel.

Bij Galatasaray werd in de afgelopen dagen met name gesproken over de confrontatie tussen Marcão en Aktürkoglu van maandag. Tijdens de competitiewedstrijd tegen promovendus Giresunspor (0-2 zege) deelde Marcão een soort duw en een klap uit aan zijn ploeggenoot, waarna hij een rode kaart kreeg. Hoewel Marcão een dag later zijn excuses aanbood, maakte hij geen deel uit van de selectie voor het duel met Randers. Aktürkoglu had wel ‘gewoon’ een basisplek en was nota bene de speler die na 25 minuten de score opende. De buitenspeler draaide buiten het strafschopgebied weg bij zijn tegenstander en zag zijn schot van richting veranderd worden, waardoor keeper Patrik Carlgren kansloos was.

Randers, met voormalig FC Groningen- en FC Emmen-middenvelder Simon Tibbling in de ploeg, had in de veertiende minuut nog een gigantische kans laten liggen om zelf op voorsprong te komen. Doelman Fernando Muslera van Galatasaray leverde de bal via een uittrap plots in bij de vrijstaande Marvin Egho, maar bracht vervolgens wel redding op diens schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Vervolgens werd een doelpunt van Mostafa Mohamed afgekeurd wegens buitenspel, waarna opnieuw Egho een goede kans miste, alvorens Aktürkoglu de wedstrijd openbrak met zijn afstandsschot. Randers miste direct na het doelpunt weer een goede kans op een goal via Tibbling.

In de slotfase van de eerste helft verkreeg Galatasaray de controle en nam het tempo af. Kort na de pauze liet Vito Hammershöy-Mistrati een goede kans op de 1-1 liggen, maar de verdiende gelijkmaker kwam er vervolgens alsnog via Frederik Lauenborg. De middenvelder kreeg de bal op de vijfmeterlijn voor zijn voeten, na een aanval die ontstond uit een verre inworp vanaf de linkerflank, en schoot raak. In de slotfase kwam Galatasaray via invaller Radamel Falcao dicht bij een goal, terwijl een fout van Erik Marxen eveneens bijna tot de 1-2 leidde. Het bleef echter bij 1-1, waardoor alles open ligt voor de return van volgende week.


Poll

Wie bereikt het hoofdtoernooi van de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door galagantoise34)

dacht dat ik Sporting Krommenie D5 tegen Fortuna wormerveer D4 aan het kijken was. ik kwam er later pas achter dat dit professioneel voetbal was.

19 augustus 2021 om 21:03

Volgens mij keek je naar de wedstrijd van fenerbahçe

19 augustus 2021 om 21:11

bro ik gun het alle turkse clubs. Maar dit ging echt nergens over. Ik hoop dat Fener het beter doet straks

19 augustus 2021 om 21:03

Galatasaray zou niet eens het niveau van ZTS en Hellas Sport kunnen bijbenen. We hebben helemaal niks te zoeken in Europa.

19 augustus 2021 om 21:12

Ik verloor altijd in de D'tjes van Krommenie, dus laten we zeggen dat 't van een degelijk niveau was dan.. 😅

Volgens mij speelde zij niet om de Conference League maar op de Europa League.

Met een 4-5-1 opstelling beginnen tegen Randers. Dit gaat toch nergens meer over? Wil iemand me wakker maken wanneer Terim, Arda, Akbana en Omer Bayram zijn vertrokken? Heb Arda helemaal niks goed zien doen, Akbaba en Kilinc idem. Muslera is geen schim meer van voor zijn blessure. Berkan was de enige die nog wat probeerde te forceren. Nu maar duimen voor de andere Turkse clubs die vandaag spelen.

19 augustus 2021 om 21:05

4-5-1 ? Staar je niet blind op zulke dingen. Je kunt 4-5-1 heel aanvallend spelen en heel verdedigend. Terim speelt 4-1-4-1, wat eigenlijk gewoon 4-3-3 met punt naar achteren is.

19 augustus 2021 om 21:14

Ach gangstarr, even eerlijk. Ook al speel je met 4-1-4-1 of 4-3-3 met punt naar achter, met het materiaal dat vandaag startte wist je al van te voren dat er niets gecreerd zou worden. In mijn ogen leek het meer op 4-5-1, maar goed. Als je met Akbaba begint sta je eigenlijk al met 10 man. Lijkt alsof Akbaba en Falcao onderling een wedstrijdje houden wie het vaakst geblesseerd kan raken.

19 augustus 2021 om 21:30

Wat ik wil zeggen is, 4-5-1 is eigenlijk zelfde als 4-3-3. We missen nog steeds een 10,6 en twee buitenspelers die een man voorbij kunnen. In andere woorden: Veel sterkte voor ons dit seizoen 🤣

Dit Galatasaray is serieus het slechtste en meest inspiratieloze Galatasaray dat ik sinds jaren heb gezien. Zelfs het Galatasaray onder Riekerink en Denizli was leuker om naar te kijken. Er is totaal geen tactiek of wat dan ook. De spelers doen maar wat. Het middenveld was vandaag weer nergens te bekennen. Emre Akbaba was zoals altijd weer onzichtbaar en Taylan begint steeds meer op Selcuk Inan 2015-2020 versie te lijken, dat wil zeggen: pass drie meter naar links en pass drie meter naar rechts. Staat verdedigend niet zijn mannetje en mooie steekpassen geven kan die ook niet. Speelde vorig seizoen een aantal leuke potten, maar als dit zijn niveau is dan moeten we hem echt zsm lozen. Ik snap niet waarom Etebo niet is overgenomen vorig seizoen. Zelfs Muslera, al jarenlang een van de sterkhouders van dit team, geeft niet meer het vertrouwen en rust af als voorheen. Heeft vandaag een paar fouten gemaakt die ons fataal konden worden. Waarom speelt Boey niet, maar Yedlin? Waarom brengt Fatih Terim een Arda in het veld, die niet eens meer kan rennen? Zo veel vragen, zo veel vragen...

Enfin, dit team gaat never nooit niet doorwinteren in de el, mocht het die bereiken. Daar komen de spelers gewoon tekort voor. En dat mag Fatih Terim aangerekend worden. Twee seizoenen had hij de tijd om iets moois van dit team te maken, en dan krijgen we dit. Om te schamen.

19 augustus 2021 om 22:07

Bro het zou ons al veel hartproblemen schelen als ze nou gvd een type Melo /Fernando kunnen halen.

En daarnaast irriteer ik me mateloos aan dat opbouwen van achteruit, als je toch wil opbouwen doe dat dan snel en niet wanneer de tegenstanders goed gepositioneerd staat.

In de tweede en derde fase van het veld lieten we de bal goed rond gaan. Het probleem lag echter bij twee dingen: 1. Het veroveren van de bal en 2. Ervoor zorgen dat de bal in de tweede en derde fase komt. Ik gaf het tegen Giresun ook al aan, we missen een defensieve middenvelder die een bal kan afpakken zonder een overtreding te maken. Iemand die de momenten van drukzetten bepaalt. Bij mijn tweede puntje is het belangrijk dat je verdedigers hebt die het durven (en kunnen) tussen de linies in te spelen. Luyindama kan dit niet. Onvoorstelbaar dat hij nog steeds indribbelt. Als je trainer bent van Galatasaray dan neem je die jongen toch apart en leg je hem uit dat hij de bal moet afpakken en zo snel mogelijk moet inleveren? Al met al een uitslag met perspectief. Thuis moeten we dit af kunnen maken met het publiek achter ons.

Ik blijf me verbazen over de keuzes van Terim. Arda inbrengen? Volgens mij puur om de premie voor hem veilig te stellen. Akbaba? Geen schim meer van weleer. Je beschikt over een killer als Diagne, laat hem dan invallen ipv Falcao. Nu maar thuis afmaken, hopelijk!

19 augustus 2021 om 21:41

“Een killer als Diagne”. Hier kan je geloof ik een ban voor krijgen wat een uitspraak bro.

19 augustus 2021 om 22:30

Bro, je kan zeggen wat je wilt over Diagne, maar als hij speelt, weet je dat hij gaat scoren. Dat bedoelt cimbombala. Diagne is een mysterieuze speler die je haat, maar ook niet zonder kan. Soort van je lievelings ex-vriendin. Hij blijft aan je knagen, maar geeft toch rust als die er is.

20 augustus 2021 om 00:44

Beter dan die oude rot van een Falcao die gozer kan niet eens meer een bal aannemen lijkt wel zo slecht is hij geworden..

Wat een vertoning. De tegenstander ziet Arda, Falcao en Babel invallen en laat zelf 2 A- junioren invallen..Maar van een niveauverschil tegen het nietige Randers was geen sprake, sterker nog zij verdienden meer.Ik hoop dat Gs het thuis wel afmaakt want de punten zijn hard nodig voor Turkije.Maar als ik deze ploeg zie kan je alles verwachten.Wel goed dat er een aantal Turkse spelers de kans krijgen maar zo’n Luyindama kan echt niet, dat is geen voetballer.. Die moet voortaan als uitsmijter gaan werken in de TT Arena dan kan hij Marcao weigeren aan de deur.

Laat ik allereerst beginnen met het aangeven dat het inderdaad weer een zwakke wedstrijd was. Dit is in mijn optiek al de zesde zwakke wedstrijd.
Kijkend naar de voorgaande seizoenen onder Fatih Terim zijn we vaak slow starters gebleken. Er zal weer aangegeven worden dat de vele nieuwelingen tijd nodig hebben om op elkaar ingespeeld te raken etc.

Toch verwacht ik dat het basisteam tot het eind van de transfer window nog enigzins zal veranderen. Met Taylan en Berkan op het middenveld spelen we meer 4231 dan 433 en missen we echte aansluiting riching de spits vanuit het middenveld. Ook zijn de vleugels (op Kerem) na slecht bezet. Daarom denk ik dat de komst van een spelmaker (gedson) en een linkspotige rechtsbuiten (morutan) nog nodig is.
Hoe we dat financieel en met de buitenlandersregel gaan regelen is nog afwachten.

Echt een geniale zet van Terim om na ongeveer twee weken al te rouleren, de jongens zijn namelijk wel toe aan een break.

Wat heb je ook aan een Diagne als je toch Mo en Falcao hebt. ik bedoel waarom zou je met je beste selectie willen starten, je komt toch niet om te winnen.

Verder wederom een geniale zet van Terim door eerst aan te kaarten dat beide Emre's geblesseerd zijn en 'surprise attack' beide spelen.

Verder begint PrideTaylan te lijken op Selcuk 2018 en ga zo maar door...

Even een aantal aandachtspuntjes:

1. We spelen tegen de huidige koploper van Denemarken. Gaan mensen nu serieus denken dat we daar doorheen zouden walsen? Zeker met onze halve B elftal?

2. Scandinavische ploegen liggen ons voor geen meter. Als het niet tegen Tromso & Osterrunds duidelijk was, dan is dat nu hopelijk wel het geval.

3. Waarom gaan andere GS-leden hier een issue van maken? Wees blij dat we in het slechtste geval de groepsfase van de Conference Leauge ingaan.

4. Emre Akbaba

Fijne avond allemaal

Fatih Terim.

Hou de eer aan je zelf en neem aub per direct ontslag!
Je hebt in je 3 jaar dat je er zit ondanks de ffp regels al meer dan 40 transfers gehad! Al je smoesjes zijn op je bakt er helemaal niks van. Je bent kampioen geworden met een team die je niet zelf hebt opgebouwd. Aub doe ons een plezier en ga met pensioen..

Dit is niet meer om aan te zien zo slecht serieus met de manier waarop wij spelen eindigen we niet eens in de top 10. Echt geen woorden voor deze wanprestaties keer op keer.

Ik heb Fatih Terim door dik en dun gesteund, ook toen hij openlijk flirtte met het Turkse bond. Toen heb ik Aysal met de grond gelijk gemaakt dat hij Terim niet steunde. Echter is mijn onvoorwaardelijke steun vanaf dit moment losgelaten. Koek is op baas. Je gaat helaas niet meer mee met het moderne voetbal, hoe pijnlijk het ook klinkt. Hou de eer aan jezelf en laat jezelf in alle romantiek en mooie verhalen herinneren. Het is tijd voor een frisse wind, een nieuwe lichting aan trainers. Ik pleit voor Okan Buruk. Wij hebben een nieuw rolmodel nodig. Nog een drie jaar zie ik niet zitten met Terim. Laat Okan zijn gang gaan.

20 augustus 2021 om 00:47

Ik wil Cagdas Atan zien bij Galatasaray zoniet dan bij het Turkse elftal momenteel de beste Turkse coach die er is jong fris en speelt aanvallend voetbal Terim is niks meer

20 augustus 2021 om 14:38

Okan Buruk? Laat dit een grap zijn. Respect voor wat Okan heeft gedaan met de ploeg van Avci, maar eens hij zelf moest beginnen verderbouwen gingen ze bijna degraderen. De kroniek van een standaard Turkse trainer. Hamza was net hetzelfde bij ons.

Er zijn slechts 2 Turkse trainers die ik hoger inschat dan de rest, en dat zijn Avci en Riza Calimbay. Die weten hoe je moet blijven verderbouwen aan een ploeg. Cagdas Atan is veelbelovend en had een goed seizoen, maar 1 zwaluw maakt de lente niet.

Geef mij maar een buitenlandse trainer. Boeit me niet dat ze 14 seizoenen geen kampioen zijn geworden. Ik wil een systeem zien. Er moet een buitenlandse trainer-cultuur komen in Turkije. Door heel de tijd met die Turken vol te houden zijn we zo ver gezakt in Europa.

Kan een Galatasaray fan mij serieus uitleggen wat Fatih terim ziet in Arda Turan? Ik zie op tv een Turkse man die veel te zwaar is en een dikke kont heeft waardoor hij niet meer kan rennen

19 augustus 2021 om 23:03

Dat is vrijwel iedere turkse man na zijn 30ste. Alleen arda is er 1 die tegen een bal aantrapt.

ze moeten echt afscheid nemen van fatih terim, alleen het probleem is dat we weinig turkse coaches hebben die er wat van kunnen maken.


Dit Galatasaray is chronisch ziek. Geen inspiratie, geen zin, geen grinta, geen lef. En dat zal alleen maar zo blijven met Terim. Van Aanholt die ijzersterk was de afgelopen 2 weken, speelde gisteren als een natte krant. Het gevolg van te lang met Terim te trainen, vrees ik. En met Terim zullen we geld blijven weggooien. Er waren 2 transfers waar ik radicaal tegen was en dat waren die van Berkan en Cicaldau. Ik zei over Berkan in het begin dat het de nieuwe Tolga Cigerci zou worden en mijn vermoedens worden alsmaar meer en meer bevestigd & Cicaldau is gewoon aangesmeerd door Hagi-Becali. Net zoals die troep Roemenen in 2003.

Ik ben nog steeds pro Burak Elmas en verwacht dan ook dat hij het nodige zal doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1149 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. KutluMiddenvelder120
Mostafa MohamedAanvaller124
O. MoruțanMiddenvelder113
F. MusleraKeeper140
M. DiagneAanvaller111
R. BabelAanvaller100
H. DervişoğluAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren