Cambuur promoveert officieel na misstap van Almere City in Deventer

Zaterdag, 17 april 2021 om 21:51Mart van Mourik • Laatste update: 22:00

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis was de ploeg van trainer Kees van Wonderen met 3-0 te sterk voor Almere City FC. De nederlaag van de Almeerders zal zeker ook in Leeuwarden gevierd worden, daar SC Cambuur nu officieel gepromoveerd is naar de Eredivisie. Zowel Almere City als NAC Breda blijven namelijk steken op 67 punten, waardoor het gat met Cambuur (82 punten) niet meer gedicht kan worden.

De thuisploeg begon overtuigend aan de ontmoeting op de Adelaarshorst, waar Jakob Mulenga al na zeven speelminuten voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. De spits nam van binnen het zestienmetergebied het vijandige doel onder vuur, maar doelman Michael Woud tikte de inzet via de paal over de achterlijn. Even later deed ook Almere City een duit in het zakje, toen Radinio Balker een kopbal uit een hoekschop rakelings naast zag gaan.

De openingstreffer werd halverwege de eerste helft gevonden. Luuk Brouwers bezorgde de bal bij Martijn Berden, die de Almeerse defensie op snelheid versloeg en koelbloedig afrondde: 1-0. Uit de aftrap de volgde gingen de bezoekers op direct op zoek naar de gelijkmaker, maar het ontbrak bij Thomas Verheydt aan scherpte voor het vijandige doel. Tien minuten voor rust kwam de clubtopscorer van Almere City opnieuw in scoringspositie. Mees Kaandorp leverde een afgemeten voorzet af bij Verheydt, die rakelings over de lat kopte.

In het tweede bedrijf liep Go Ahead verder weg. Het was een overtreding op Giannis Botos in het zestienmetergebied die scheidsrechter Bas Nijhuis deed beslissen een strafschop toe te kennen aan Go Ahead. Sam Beukema nam zijn verantwoordelijkheid en benutte de buitenkans vanaf elf meter op overtuigende wijze: 2-0. Het duel werd drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd in het slot gegooid. Het was Sam Hendriks die op aangeven van Brouwers de 3-0 eindstand op het scorebord zette.

Voor De Graafschap is het puntenverlies van Almere City ook goed nieuws. De ploeg van Mike Snoei bezet momenteel de tweede plaats en kan maandag bij winst op Jong PSV uitlopen naar een voorsprong van zes punten op nummer drie NAC Breda en nummer vier Almere City, die beide 67 punten hebben. Go Ahead bezet de vijfde plaats op de ranglijst met 65 punten. De eerste twee clubs promoveren naar de Eredivisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door sirius)

Die aspiraties van Almere kunnen de ijskast in en gelukkig maar. Niks te zoeken in de Eredivisie. Volkomen terechte overwinning voor mn club met prima voetbal. Lekker m'n zaterdagavond beginnen zo!

17 april 2021 om 22:00

Godzijdank inderdaad. Nog niet eens half de club van wat De Graafschap/NAC/GAE zijn.

17 april 2021 om 22:24

Op basis puur van het stadion? Almere City heeft volgens mij een grotere begroting dan de Go Ahead Eagles. Daarnaast heeft Almere City ook een veel betere jeugdopleiding dan de Eagles. Over NAC kan je inderdaad zeggen grotere budgetten en prima jeugd, maar met 2,5x zo groot budget is het ergens triest dat NAC niet direct promoveert. Alleen de Graafschap heb ik nog zoiets die zijn echt nog stuk verder dan Almere. En ja als Almere promoveert zal het stadion uit eindelijk meegroeien. Almere zal op langere termijn vermoed ik gewoon een eredivisie club zijn, wellicht nog niet binnen 10 jaar dat het stabiel is, maar dat gaat het echt worden.

17 april 2021 om 22:44

Begroting is idd iets hoger bij almere. Qua jeugd geloof ik je direct want eagles is pas net weer op eigen benen. Bij eagles in iedergeval weer vooruitgang in het beleid. Meer langdurige contracten. Een beukema nu voor 7 ton weg en gorter zal ook een mooi bedrag opleveren. Snap wel dat mensen gae als groter beschouwen (recentelijk eredivisie en stadion), maar enorm respect voor almere qua hoe ze het doen. Volg ze verder niet heel goed dus geen idee wie er beter voorstaat. Hangt ook af wie promoveert. Eagles heeft bijv zovaak geschommeld helaas

18 april 2021 om 12:07

Het is natuurlijk ook wel een stuk makkelijker voor Almere City om te groeien. Die hebben een miljardair. Natuurlijk pompt de man geen miljoenen tegelijk in die club, maar Almere City heeft genoeg hulp gehad om die stijgende lijn te pakken. Het is natuurlijk geen toeval dat 't beduidend beter presteert dan toen het nog Omniworld heette (dat overigens door gemeente Almere ook relevant werd). Maar goed, ik denk ook dat het voor een club als Almere makkelijker wordt om zich vast te klampen aan de Eredivisie als ze er eenmaal zitten. Door de mogelijkheden daar kun je als club sneller groeien. Bij Go Ahead mis ik dat eigenlijk altijd, net als bij veel clubs die promotie en degradatie afwisselen.

Meer dan terecht dat Cambuur terug is op het hoogste niveau. Kampioen worden is een kwestie van tijd. Gefeliciteerd Cambuur supporters.

Ik vind het erg jammer dat Almere City deze wedstrijd onnodig heeft verloren. Ik vind dat Rijsdijk na 3 onnodige puntverliezen ontslagen moet worden en ik hoop dat een nieuwe coach er dan voor gaat zorgen dat Almere City dit jaar gaat promoveren naar de competitie waar de club thuishoort.

17 april 2021 om 22:02

Onnodig? Verklaar je nader

17 april 2021 om 22:07

Almere City heeft op meerdere posities betere voetballers dan GAE en hadden deze wedstrijd daarom niet mogen verliezen.

17 april 2021 om 22:14

Misschien betere spelers maar als team los zand. Veel afhankelijk van die stierennek voorin die 2 jaar terug weigerde ons naar de ED te schieten.

17 april 2021 om 22:26

Zullen we het daar niet over hebben? Nog steeds trauma's van

18 april 2021 om 07:11

Wat was ik die week daarna een ongezellige norse man laten we het er idd niet meer over hebben

18 april 2021 om 11:13

Heeft Almere de betere spelers? Als je het 1 vs 1 tegen elkaar afzet valt dat nog maar te bezien.

En Almere is compleet afhankelijk van Verheydt . Als die uit vorm is Almere nergens meer. Het enige plan wat Almere heeft is Verheydt.

En Almere had deze wedstijd niet mogen verliezen? GAE is momenteel de best presterende ploeg uit de Kkd. Het heeft vanaf het nieuwe jaar veruit de meeste punten verzameld.

Almere moet is niet zo hoog van toren blazen. Misschien dat ze weer de trainer kunnen ontslaan omdat ze weer is een potje verloren hebben.

18 april 2021 om 12:14

@funkyg - Ik snap ook niet helemaal waar die arrogantie vandaan komt. Die hebben het beste seizoen in de geschiedenis van die club in al z'n vormen. Het feit dat het budget daar zo hoog is, laat ook wel zien dat die club uit alle hoeken daar gepushed word richting de Eredivisie. Dat neemt overigens niet weg dat ze de zaakjes daar in Almere wel goed voor elkaar hebben.

17 april 2021 om 22:05

Op basis waarvan horen ze trouwens in de ere divisie? Niet op basis van de positie, het huidige voetbal en ook niet vanwege de sfeer en de grote achterban.

17 april 2021 om 22:11

Moet iemand na 3 wedstrijden zonder winst ontslagen worden? Kom op zeg. Het is geen Real Madrid, maar Almere

17 april 2021 om 22:17

Met de kwaliteiten die dit Almere City heeft moet hij wat mij betreft zeker ontslagen worden vanwege die resultaten.

17 april 2021 om 22:25

Nu klinkt het net alsof het een topclub is. Gae en roda jc zijn gewoon geduchte tegenstanders. Almere city lijkt ook wel heel afhankelijk van verheijdt qua goals. Vind 3 wedstrijden wel heel voorbarig.

18 april 2021 om 12:19

@dirk19 - Volgens mij ben je supporter, of niet? Sorry hoor, maar de subjectiviteit straalt er vanaf. De club heeft z'n beste seizoen ooit in al z'n vormen en namen en is daar uberhaupt gekomen omdat ze een rijke eigenaar en een stad hebben die ze richting de Eredivisie pusht. Je hebt het hier niet over een club met een rijke historie in de Eredivisie of uberhaupt in de Keuken Kampioen Divisie en kwalitatief zie ik ook niet wat zou beter maakt dan de concurrentie. Bovendien weten die clubs wat het is om voor de knikkers te spelen en dat zit 'm in alle facetten van die clubs. Bij Almere City zit het 'm vooral in het financiele aspect. Daarin kunnen zij concurreren en dat zie je ook terug in het verloop van het seizoen.

17 april 2021 om 22:03

Ook in de Achterhoek is er hard gejuicht voor gae.

17 april 2021 om 22:20

Gun ik ze ook van harte, hoop dat in ieder geval de Graafschap samen met Cambuur promoveert. Naast dat dat een stukje recht doet aan de situatie van vorig seizoen, zijn het ook nog beide mooie toevoegingen voor de eredivisie.

Dit kan een mooi weekend worden voor de graafschap. Ondanks dat de graafschap niet groots speelt zou je zeggen dat ze de 2de plek toch voor het grijpen hebben. Een Almere city en nac spelen te slecht om het ons echt moeilijk te maken. En met d huidige vorm lijken nac en Almere ook niet eens de grootste kanshebber voor de nacompetitie.

17 april 2021 om 22:04

Jong psv heeft de laatste 5 wedstrijden niet verloren, daar win je niet effe maar van.

17 april 2021 om 22:05

Precies, die mogen niet onderschat worden. PSV is daarnaast vrij dankzij de bekerfinale, dus Vertessen, Ihattaren, Teze... ze mogen allemaal meedoen

17 april 2021 om 22:07

Geen enkele wedstrijd is voor de graafschap eenvoudig. Maar met de ervaring en de fysieke kracht kan wel het verschil maken.

17 april 2021 om 22:07

En Cambuur kampioen maken

17 april 2021 om 22:40

Die gasten gaat PSV echt niet opstellen

Go ahead <3 net als in 2013, alleen hadden we het toen niet in eigenhand! Mensen fijn weekend

Welkom SC Cambuur in de Eredivisie!!! Eindelijk!!! Nu De Graafschap nog. Overigens hoop ik ook op promotie van Go Ahead Eagles of NAC Breda

Almere heeft qua voetbal, stadion en achterban helemaal niets te zoeken in de eredivisie. Dan heb ik 100 X liever dat echte volksclubs als NAC, De Graafschap en GAE met om mee promoveren met Cambuur. Deze clubs hebben ook nog alle kans in mijn ogen. Die onderste 6 uit de eredivisie zijn echt niet beter. Gas geven zou ik zeggen !

17 april 2021 om 23:52

Almere is een groei club net als de stad. Ruim 210000 inwoners en over 9 jaar is de prognose 300000. Club met een achterban van meer dan 300000 is echt wel wat te zoeken in de eredivisie. NAC, Cambuur, De Graafschap is leuk maar zullen nooit meer meedoen voor Europees voet. Een te kleine achterban en te weinig sponsoren.

18 april 2021 om 07:09

De Graafschap heeft juist een grote, loyale achterban. Er zijn veel succesvolle ondernemers in de Achterhoek die zich hebben verbonden en de fans zijn extreem loyaal. Als je het hebt over achterban, hoort De Graafschap het meest thuis in de ED van alle clubs in de KD.

18 april 2021 om 07:20

Dan vergeet je dat Amsterdam naast Almere ligt. Ajax pakt een groot deel van de supporters en sponsoren op.

18 april 2021 om 10:05

Daar ben ik het dus totaal niet mee eens. De achterban van de Graafschap is niks groter dan die van GAE of Nac. En de fans zijn extreem loyaal? Kan mij nog wel een periode herinneren na degradatie van de Graafschap dat er net aan 2000 man in het stadion zat.

18 april 2021 om 10:49

Ja dat hoor ik wel vaker dat clubs geen of wel een achterban hebben. NAC heeft een grote achterban, absoluut maar van sommige clubs wordt de achterban groter gemaakt dan wat ze in werkelijkheid zijn maar ook andersom.

Allemaal leuk hoor en van vanharte gegund. Maar de Eredivisie word steeds zwakker door dit soort clubs.. Kijk naar de kkd wat de Eredivisie al kwijt is geraakt.. NAC, NEC, Roda JC, en daar komen ADO en misschien ook Willem II nog bij.. Cambuur, Emmen, PEC, Fortuna, VVV.. Het zijn met alle respect kkd clubs.. VVV gaat nu wel terug maar dan zit je nog met de rest die het hoofd boven water weten te houden voor volgend seizoen. Het is ook geen uitdaging meer voor Ajax, PSV, Feyenoord en tegenwoordig ook AZ.

18 april 2021 om 10:42

Helemaal mee eens, zeker wat betreft dat de Eredivisie steeds zwakker wordt. Dat zeg ik al jaren trouwens. De kkd alleen maar sterker, waardoor de oud Eredivisie clubs het heel moeilijk hebben om uit de kkd te komen.

18 april 2021 om 11:23

Dan is een BeNeLiga toch niet zo'n slecht idee 😉.

18 april 2021 om 12:23

Wordt je ook niet beter van, ben ik bang. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld het ooit zo grote Anderlecht, stelt helemaal niks meer voor. Club wel nog maar dan hoort het echt wel op. Staan ook al iets van 20 punten voor op nummer 2. Dus of je daar beter van wordt, denk het niet.

Leuk voor Cambuur, benieuwd met wat voor elftal ze op de proppen gaan komen. Almere zie ik echt niet graag in de eredivisie. Het zou heel leuk zijn voor die provincie, maar ik vind het echt een verkapte amateurvereniging. Doe me dan maar één seizoen De Graafschap of Eagles. Dan weet je iig dat je ze na een jaar weer kwijt bent en kunnen de nostalgisten ook weer even aan hun trekken komen.

18 april 2021 om 12:23

Nec, NAC en Roda zie ik graag terugkeren, maar ik ben bang dat die clubs al zoveel jasjes uit hebben moeten doen dat het nog weleens lang kan duren voor ze alle drie weer terug zijn. Met name Roda heeft het moeilijk. Die andere twee zie ik nog wel redelijk snel terugkeren als het een beetje meezit.

18 april 2021 om 13:05

Nee hoor, Roda is helemaal op de weg terug. De rust is daar helemaal terug door de nieuwe funders daar. Komend seizoen gaat Roda voor top 5 klassering en het seizoen erop, 2022/2023 is met rood omcirkeld, dan telt er maar één ding, promoveren. Dit seizoen was de doelstelling meedoen om de play-off plaatsen.

19 april 2021 om 16:06

Eerst maar eens afwachten. Bij Fortuna dachten ze ook snel weer terug te keren. Dat heeft 15 of 16 seizoenen en een overname geduurd.

19 april 2021 om 20:13

Garantie heb je inderdaad nooit maar vind dit wel beter, om het in stapjes te proberen. We zullen zien hoe het loopt.

Mooie prestatie van Go Ahead. Twee/drie versterkingen erbij en volgend seizoen a la Cambuur promoveren. En het ontslag van Tobiasen heeft Almere terecht niets gebracht. Stelletje schapenkoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren