Bizarre comeback tegen Jong Ajax: ‘Voelt als winnen Champions League’

Woensdag, 24 februari 2021 om 08:36Rian Rosendaal

Jong Ajax koerste dinsdagavond af op een overwinning tegen FC Volendam. In de doldwaze slotfase echter ging het alsnog helemaal mis voor het beloftenelftal uit Amsterdam, met treffers van de thuisploeg in de 95ste en 96ste minuut. Er was na afloop van het spektakelstuk in de Keuken Kampioen Divisie plaats voor allerlei soort emoties, van pure blijdschap tot ongeloof en verbijstering.

"Dit gebeurt je niet heel vaak", zei Volendam-coach Wim Jonk na afloop van de waanzinnige comeback tegenover ESPN. "Maar hier word je snel grijs van, dat weet ik wel. Alles kan in het voetbal, je moet gewoon strijden tot de laatste seconde, en daar zijn de jongens nu voor beloond", aldus de winnende trainer, die het duel met Jong Ajax vergelijkt met een historische Europese finale. "Ik kan nog wel een Champions League-finale herinneren, met Manchester United tegen Bayern München (in 1999, toen Manchester United in blessuretijd een 0-1 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong, red.); dat was ook bizar. Dit kwam er dicht bij. We winnen er weliswaar geen Champions League mee, maar zo voelt het wel."

Voor Mitchell van der Gaag, de trainer van Jong Ajax, waren de druiven dinsdagavond zuur in Volendam. "Het is te makkelijk om dit onder de noemer van leermomenten te plaatsen", liet de teleurgestelde oefenmeester weten in een reactie aan RTV Noord-Holland. "Als we hier hadden gestaan en het was een gelijkspel geworden, was ik zwaar teleurgesteld. Moet je nagaan als je hem ook nog verliest. Ik snap dat er teleurstelling was na de 2-2, maar als je zo de 3-2 weggeeft, houdt het op", aldus Van der Gaag, die met zijn ploeg de twaalfde plaats bezet in de Keuken Kampioen Divisie.

Voor Ajax was er door treffers van Naci Ünüvar en Kian Fitz-Jim geen vuiltje aan de lucht tegen FC Volendam. De aansluitingstreffer van Zakaria El Azzouzi in minuut 85 was echter het startsein van een ongelooflijke slotfase. Samuele Mulattieri tekende ver in blessuretijd voor de gelijkmaker en terwijl op televisie zijn doelpunt nog werd herhaald, zorgde El Azzouzi voor de winnende treffer van de thuisclub. FC Volendam bezet momenteel de achtste plaats, met 40 punten uit 24 duels.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door binny)

Wel mooi dat Ajax min of meer bewust Volendam de overwinning schonk,wetende dat Ajax haar taak reeds volbracht had,en de uitslag niet meer uitmaakte. Ik denk een gul gebaar richting oud ajaxwerknemer Jonk.24 februari 2021 om 08:56

Toch lekker competitievoetbal waarbij de uitslag niet uitmaakt.

24 februari 2021 om 10:17

Voor de jong teams niet, voor de echte clubs wel.

Ik zie de beelden nu pas maar mag je al tegenwoordig over de middenlijn voordat de aftrap is genomen?

24 februari 2021 om 08:48

Nee, maar je mag ook niet in de 16 staan bij een penalty en dat gebeurd ook zo vaak. Het scheelt een metertje, ik vind het geen excuus.

24 februari 2021 om 08:49

Nee mag niet, maar je mag ook niet terwijl 7 man van je eigen team de graspollen lopen te tellen als een stelletje padvinders, alvast de aftrap nemen. Tenminste, dat zei mijn trainer bij de f-jes.

24 februari 2021 om 08:50

Scheids zou er voor mogen fluiten, maar het gebeurt wel eens vaker maar dan wordt het door de vingers gezien omdat er gewoon een fatsoenlijke aftrap volgt en die nog geen halve meter voorsprong niet zoveel uitmaakt in dat geval. In dit geval wordt een beetje geprofiteerd van de dramatisch genomen aftrap waarbij niemand goed opgesteld staat.

24 februari 2021 om 10:10

Nee dit mag niet. Puur volgens de regels had dit doelpunt niet mogen tellen, maar de scheids heeft het gemist en geen var. Ondanks dit stond heel ajax nog te balen van de gelijkmaker en waren totaal niet bij de les. Hopelijk weer een goede les voor de jongens.

24 februari 2021 om 11:28

Ze rennen letterlijk voor de scheids langs. Dit heeft hij dus niet gemist, hij heeft gewoon besloten om er niks mee te doen

24 februari 2021 om 23:29

Dat is wel erg dan idd.

Spektakel, dat is wat we graag zien toch? Gisteren vond ik de wedstrijd het bekijken waard (op mijn tweede scherm dan). Voor de talenten van Ajax een harde leerschool. Volendam heeft tot het laatste fluitsignaal geprobeerd een goed resultaat te halen en dat is beloond.

24 februari 2021 om 09:36

Ik heb ook zitten kijken, maar vond het niveau bedroevend. 2e helft best een paar leuke acties gezien, maar dat waren ook direct de hoogtepunten. Wat de ontlading betreft; aan de ene kant vind ik het wel mooi dat het geen geweldig niveau is, maar die jongens zo enorm geëmotioneerd kunnen zijn. Aan de andere kant vind ik het wel iets triests hebben dat ze inderdaad deden alsof ze de CL gewonnen hadden terwijl ze net een middenmoot pot in KKD gewonnen hebben.

24 februari 2021 om 12:26

Voor KKD begrippen vond ik de wedstrijd zo slecht nog niet. Ja er gaat veel fout maar dat is inherent aan het niveau. De talenten van Ajax missen wellicht de hardheid en drive om er echt nog wat van te maken. Volendam gewoon naar hun mogelijkheden. Geen bijzondere ploeg maar wel een ploeg die voetbalt vanuit een visie die mij aanspreekt. Geen eindeloos tikkie rond spelen maar snel proberen tot een aanval te komen. Ik heb veel minder gezien in andere potjes uit de KKD dit seizoen...

24 februari 2021 om 13:14

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral NAC en Cambuur heb gezien. Cambuur vind ik er echt wel bovenuit steken. De rest is inderdaad gewoon het niveau. Al vind ik dat Graafschap, Almere en Nac wel echt af en toe een leuke pot hebben weg gelegd.

Ik vind het met name mooi voor Wim Jonk ik gun het hem van harte dat hij even zijn gram haalt. Een uitstekende trainer. Hij is door Ajax nadat hij daar toch uitstekend werk deed vanuit het technisch hart als hoofd jeugdopleidingen heel onrechtvaardig aan de kant gezet door de heren Overmars, van der Sar en Bergkamp. Ik kan dus heel goed begrijpen dat hij helemaal klaar is met Ajax. Hij heeft ook geen behoefte meer om Overmars en Van der Sar te spreken dat heeft hij gewoon uitgesproken bij goedemorgen eredivisie. Dat zegt heel veel over hoe ze Jonk hebben behandeld

24 februari 2021 om 09:37

Dat kwam natuurlijk van 1 kant? Jonk is een geweldige man die heel slecht behandeld is zonder dat hij daar enig aandeel in had? Je kunt ook zeggen dat het feit dat hij hen niet meer wil spreken aangeeft hoe Rancuneus hij is.

24 februari 2021 om 09:44

In dit geval ligt het niet aan Jonk. Dennis Bergkamp heeft heel veel ellende veroorzaakt bij Ajax in die tijd. Hij heeft zijn vriend Jonk dus weggestuurd die notabene door cruijf waren voorgedragen om in het technisch hart te gaan zitten. Verder heeft Bergkamp ook Bosz en Kruzen weggepest en Marcel Keizer daar neergezet. En Overmars en Van der Sar hebben hem zijn gang laten gaan

Het probleem van Jong Ajax dit seizoen is dat ze te veel wedstrijden op het eind weggeven.
Desalniettemin een goede leerschool voor ze!

24 februari 2021 om 12:16

Jong Ajax is behoorlijk verjongd dit jaar. Dit is het gevolg van Corona (jonge spelers krijgen geen speeltijd in de jeugdcompetities) en nieuwe regels, waarbij de O-19 is afgeschaft en een O-18 is geworden, waarbij Jong een O-21 elftal geworden is. Daardoor is er gewoon minder conditie, iets wat Jong Ajax regelmatig opbreekt in de Keuken Kampioen Divisie. Vermoeidheid bij spelers kan ook leiden tot concentratieverlies....

In Nederland wordt zelden met het mes tussen de tanden een overwinning/punt binnengesleept op het einde. Waarom schiet je deze bal niet naar voren?

24 februari 2021 om 13:23

De vraag stellen en zelf beantwoorden. In Nederland moet alles voetballend opgelost worden. Helaas.

Ach puur volgens de regels had hij niet mogen tellen, maar dat is neit zo relevant, dit mag toch echt nooit gebeuren. Ik ben er zelf best wel blij mee, zo iets kan een Regeer beter nu leren dan dat hij zo iets doet in de Eredivisie of Europa als hij bij Ajax 1 speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


96 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. BaasVerdediger
W. BogardeVerdediger
J. DirksenVerdediger
T. DouglasVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

Nederland
1 fan
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren