Voormalig Ajax-talent Weihrauch op 32-jarige leeftijd overleden

Vrijdag, 30 oktober 2020 om

Per Weihrauch is op 32-jarige leeftijd plotseling overleden, zo hebben diverse Deense media vrijdag naar buiten gebracht. De voormalig aanvaller werd in Denemarken gezien als een van de grootste talenten van zijn lichting. Hij speelde in de jeugd bij Ajax en Chelsea, voordat hij op negentienjarige leeftijd moest stoppen met voetballen vanwege aanhoudend blessureleed.

BT meldt dat Weihrauch eerder deze maand dood werd aangetroffen in zijn appartement. Over de doodsoorzaak is niets bekendgemaakt. “Per zijn dood kwam volledig uit het niets”, laat zijn broer Bo weten. “Ik kan alleen maar goede dingen over hem zeggen. Hij was enorm geliefd, dat bleek wel uit de enorme opkomst bij zijn afscheid.” Weihrauch viel met zijn talent op als speler bij het Deense Hvidovre. Ajax-scout John Steen Olsen kreeg hem al snel in het vizier.

Na proefperiodes bij Everton en Norwich City, en aanbiedingen van Tottenham Hotspur, Arsenal en PSV koos hij voor een overstap naar Ajax. In Amsterdam beleefde hij een zware tijd, daar hij door blessureleed weinig in actie kon komen. Frank Arnesen haalde hem in 2006 naar Chelsea. Daar besloot hij op negentienjarige leeftijd om te stoppen met voetballen na aanhoudend blessureleed.

Weihrauch werd begeleid door zaakwaarnemer Sören Lerby. De oud-voetballer reageert op het overlijden van het voormalige toptalent: "Het is vreselijk, op zo'n jonge leeftijd. Ik sprak regelmatig met hem. Zijn dood komt volledig uit het niets. Het is triest. Dat hij op jonge leeftijd ongeschikt werd verklaard als voetballer, heeft waarschijnlijk zijn tol geëist", aldus Lerby. "Hij had als kind een droom, speelde bij Ajax en Chelsea, maar zijn lichaam kon er niet mee omgaan. Hij werd wel geopereerd, maar het werd niet beter.”

Nadat Weihrauch werd afgekeurd als voetballer ging hij aan de slag bij het managementbureau van Lerby. Op jonge leeftijd werkte hij als spelersbegeleider bij het kantoor waar onder meer Pierre-Emile Höjbjerg en Viktor Fischer zijn aangesloten. "Ik had een ongelooflijk goede relatie met Per", aldus Lerby. "Ik heb hem na zijn voetbalcarrière meegenomen en hij heeft vele jaren bij ons gewerkt. Hij was een superkerel." Volgens Lerby is Weihrauch enkele jaren geleden gestopt bij het managementbureau en was hij werkzaam bij de Deense bank Nordea.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door lucas1234)

Wat een triest bericht. De doodsoorzaak staat niet in de tekst maar deze laat zich aan de reacties wel raden. Zo vreselijk dat sommigen geen andere uitweg zien.

Heftig om te lezen, veel te jong ook.

Verschrikkelijk nieuws, veel te jong.

Pffff 32, veels te vroeg dit, wat ontzettend triest.

32 jaar pas, wat kan het leven toch hard zijn soms

Mocht het zo zijn wat vermoed wordt dan vind ik het elke keer weer heftig om te moeten lezen. Heb 'hetzelfde' helaas van zeer dicht meegemaakt. Hoop voor de familie dat zij de draad voor zover mogelijk ook weer kunnen oppakken. Het is en blijft een trieste situatie en verschrikkelijk als mensen geen uitweg meer weten. Rust zacht Per!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 13
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. LösslKeeper
A. ChristensenVerdediger
H. DalsgaardVerdediger
M. JørgensenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Denemarken.

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren