De Limburger: Aleksei Korotaev bevestigt breuk met Roda JC per e-mail

Dinsdag, 19 mei 2020 om 14:55Rian Rosendaal • Laatste update: 14:57

Aleksei Korotaev vertrekt als aandeelhouder van Roda JC Kerkrade, zo verzekert De Limburger dinsdag op basis van bronnen rondom de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De Zwitserse zakenman met Russische roots levert zijn twintig procent van de aandelen in, zodat de leiding van Roda JC kan gaan werken aan de invulling van de toekomstplannen.

Roda JC en Korotaev moeten het akkoord, dat per e-mail tot stand is gekomen, nog wel definitief bekrachtigen bij een notaris. Vanwege een juridisch geschil kan de aandeelhouder Dubai voorlopig niet verlaten, waardoor de formaliteiten met een videoverbinding zullen moeten worden afgerond. Bovengenoemde krant benadrukt in dat kader dat het nog wel even kan duren voordat Roda JC met witte rook komt omtrent het vertrek van Korotaev.

Volgens De Limburger werd er achter de schermen al maanden gewerkt aan een plan om het afgezakte Roda JC weer uit het slop te trekken, met daarbij hoofdrollen voor beursmiljonair Roger Hodenius, ICT-ondernemer Stijn Koster en beleggingsmaatschappij Mercurius. Deze partijen waren het met elkaar eens dat Korotaev geen toekomst heeft als grootaandeelhouder in Kerkrade en daarom zo snel mogelijk moet vertrekken. Naar verluidt heeft Korotaev wel oren naar een tussentijdse beëindiging van de samenwerking met de Limburgers.

Korotaev maakte begin 2017 zijn entree bij Roda JC, met de intentie om de club op termijn helemaal over te nemen. De zakenman nam voor twee miljoen euro twintig procent van de aandelen over van toenmalig eigenaar Frits Schrouff en investeerde daarnaast nog eens twee miljoen euro in de club. Vanwege een langlopende juridische kwestie kan Korotaev echter al enkele jaren niet bij zijn geld, terwijl hij ondertussen Dubai niet mag verlaten. Hierdoor kan hij niet voldoen aan zijn verplichtingen op financieel gebied, al is het niet bekend welk bedrag de zakenman nog moet overmaken naar Roda JC. De kans is aanwezig dat Korotaev bij inlevering van diens aandelen het verschuldigde bedrag niet meer hoeft te betalen.

Roda JC leek vorig jaar zomer te worden overgenomen door de Mexicaanse zakenman Mauricio García de la Vega, die met grootste plannen binnenkwam in het Parkstad Limburg Stadion. Zijn komst stuitte echter al snel op verzet binnen verschillende geledingen binnen de club. García de la Vega vertrok enkele maanden later alweer uit Kerkrade, nadat de KNVB de overnameplannen van tafel had geveegd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door sirius)

Enorm jammer hoe dat gaat bij Roda. En zo nog een paar clubs waar rijke kerels instappen en zo weer weg zijn.

19 mei 2020 om 18:53

Inderdaad zonde om te zien hoe het bij Roda gaat de laatste jaren. In potentie echt wel mogelijk om daar een stabiele Eredivisie club van te maken. Want in de Eredivisie zaten er gemiddeld zo'n 15-16.000 mensen op de tribune. Met zo'n aanhang moet de club zich eenvoudig kunnen handhaven en een prima begroting kunnen realiseren. Helaas veranderen tijden door amateurisme op strategisch niveau sinds 2008 en is de club ieder jaar verder afgegleden stap voor stap.

Hier kon je natuurlijk op wachten. De zaak van Korotaev duurt nu al jaren waardoor hij zelf niets kan en de nieuwe investeerders willen vanzelfsprekend verder. Ergens wel jammer, omdat ik wel het idee had dat hij oprecht iets van Roda wilde maken.

19 mei 2020 om 16:02

Echter is er wel altijd wat omtrent dit soort personen die bescheiden clubs uit middelgrote competities willen kopen. Mensen die volledig transparant zijn en niets te verbergen hebben, worden niet opgesloten in Dubai. Uiteindelijk kan ieder weldenkend mens een leuk verhaal ophangen, maar het gaat om de daden in dit soort situaties.

19 mei 2020 om 18:57

Sirius, tot nu toe is in iedere rechtzaak gebleken dat hij onschuldig is bevonden. Dat hij zaken doet in Dubai en door een oplichter in de problemen komt, vind ik te makkelijk om dat op Korotaev zelf af te schuiven. Daarbij bleek Korotaev wel degelijk de juiste contacten te hebben en betrok hij Anelka en deels Henry. Figuren als Anelka verbinden echt niet zomaar hun naam aan een club als er geen helder plan ligt.

19 mei 2020 om 20:36

Ik vond zijn verhaal inderdaad wel overtuigend. Hij kwam destijds bij Roda uit omdat zijn fiscaal jurist in Dubai een Limburger en Roda supporter was. Toen ze over voetbal aan de praat raakten zijn ze bij Roda uitgekomen. De rechtszaak kwam op een heel ongelukkig moment. Korotaev is inderdaad onschuldig bevonden maar om verschillende redenen blijft het maar voortduren.

19 mei 2020 om 21:32

@pantelic16 - Als hij onschuldig is bevonden, waarom komt hij daar dan niet weg? Ik vind het wat te gemakkelijk om deze meneer blind op z'n woord te geloven. Het is wel erg toevallig dat dit dan uitgerekend bij de nieuwe grootaandeelhouder van Roda JC gebeurt. Nu zeg ik niet direct dat hij schuldig is, maar ik zou 'm ook niet blind op z'n woord vertrouwen totdat bewezen is dat hij daadwerkelijk onschuldig is. Als dat al was bewezen, hoefde hij z'n aandelen niet te verkopen omdat hij nog vastzit in Dubai.

19 mei 2020 om 16:04

Denk je dat echt? Met het blik vreemdelingen en talentloze gelukzoekers die hij haalde?

19 mei 2020 om 16:23

Volgens mij was het toen die TD met allerlei contactjes op Cyprus en in het Oostblok die alle tropische namen haalde met de centen van deze meneer. Feit is wel mensen die zomaar met centen aankloppen bij een Nederlandse club en zelf niks met die club hebben is het 99 van de 100 keer foute boel.

19 mei 2020 om 20:32

Het was inderdaad Ton Caanen die toen TD was die het geld vakkundig over de balk heeft gegooid. Haalde een hele rits onbekende spelers waarvan er misschien maar 1 of 2 meekonden op het niveau. Daar had Korotaev dus weinig aandeel in.

Het waren 2 fantastische jaren

Van die man was ook niks meer te verwachten want volgens hem zou Roda vanaf dit seizoen ieder jaar europees gaan spelen

19 mei 2020 om 15:43

Iedere figuur die beweert binnen no time met Roda Europees te spelen zou ik niet serieus nemen. Zou fijn zijn als er eens aan een stabiele basis gewerkt kan worden en als dat betekent dat je, het achterland in gedachten houdend, uitkomt op een club die onderin de Eredivisie speelt, dan is dat toch prima? Zolang je je maar geen zorgen hoeft te maken over het voortbestaan van je club.

19 mei 2020 om 15:53

Dat soort woorden moet je sowieso niet snel serieus nemen. Dat is voor een club als Roda al moeilijk als de omstandigheden goed zijn, laat staan slecht zoals nu.

19 mei 2020 om 16:24

Dat is pure 'positieve' stemmingmakerij. Niemand wordt enthousiast van een man die zegt: Misschien kunnen we ervoor zorgen dat Roda JC in de onderste regionen van de Eredivisie kan meestrijden! Het is natuurlijk veel realistischer, maar of iedereen dat wil horen..

Goed nieuws voor Roda! Tijd om vanaf nu te gaan puinruimen en hopelijk de boel weer vanaf 0 op te bouwen. Daar zal ontzettend veel tijd in gaan zitten en gepaard moeten gaan met veel geduld. Allereerst maar eens zien hoe en of Roda de coronacrisis door komt. Is toch één van de clubs die een gevaar vormen om als gevolg hiervan om te vallen.

De zoveelste Nederlandse club met een buitenlandse investeerder/aandeelhouder wat uiteindelijk flopt. Ik mag hopen dat Nederlandse clubs hiervan leren. Het is wel goed nieuws voor Roda dat ze van Korotaev af zijn.

19 mei 2020 om 17:05

Ook zonder buitenlandse investeerders was het bij Roda al en puinhoop, niet voor niets dat men deze meneer binnen haalde. Betreffende die bestuurlijke puinhoop, dit geldt niet alleen voor Roda natuurlijk. Ik kan zo een rijtje Nederlandse investeerders/ bestuurders opnoemen wat er net zo’n of nog een grotere puinhoop van maakt/ heeft gemaakt. Moet je bv eens kijken bij ons in Breda, geen buitenlandse investeerders te zien en al jaren een puinhoop op bestuurlijk gebied.

Had wel vertrouwen in Korotaev, vond hem juist anders dan andere investeerders. Hij kwam namelijk al direct met geld over de brug en heeft in korte tijd al 4 miljoen geïnvesteerd, welke is verkwanseld door een onkundige technisch directeur Ton Caanen. Hopelijk heeft Roda kunnen vastleggen dat de heren Hodenius, Koster en de beleggingsmaatschappij van Stienstra straks ook daadwerkelijk gaan investeren in Roda om de club sportief en financieel weer op een acceptabel niveau te krijgen. Want anders gaat de club er alleen nog maar verder op achterruit met het verlies van Korotaev.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.NEC6322
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. KlaasenMiddenvelder362
T. GoppelAanvaller334
P. PflückeMiddenvelder3213
F. SerrarensAanvaller316
N. VossebeltMiddenvelder302
J. HoekstraKeeper250
D. VenteAanvaller154
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Maandag 10 mei
José Mourinho heeft de naam van Donny van de Beek bovenaan zijn verlanglijstje staan bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren