‘RKC moet door onverwachte handhaving zescijferig bedrag betalen’

Maandag, 27 april 2020 om 08:17Tim Siekman

RKC Waalwijk speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. De KNVB bepaalde vorige week vanwege de coronacrisis dat er geen clubs zullen degraderen en promoveren, waardoor de huidige nummer achttien van de Eredivisie zich handhaaft. Het besluit van de voetbalbond betekent volgens BILD ook goed nieuws voor Hannover 96, dat Emil Hansson sinds januari uitleent aan RKC.

De 21-jarige vleugelspeler maakte vorig jaar zomer de overstap van Feyenoord naar Hannover 96. In een halfjaar tijd wist de Zweed zich niet te onderscheiden bij de club uit de 2.Bundesliga, waardoor een verhuur een optie was. RKC, dat Hansson eerder al had geleend van de Rotterdamse club, hapte toe en besloot hem voor een halfjaar naar Waalwijk te halen. Hansson stond vanaf januari iedere wedstrijd in de basis van RKC en kwam uiteindelijk tot zeven competitieduels.

RKC stevende dit seizoen af op directe degradatie, maar door het besluit van de KNVB blijft de club toch in de Eredivisie. Volgens BILD heeft dit tot gevolg dat RKC 'een zescijferig bedrag' moet overmaken aan Hannover 96 vanwege de huur van Hansson. De boulevardkrant claimt dat er tijdens de onderhandelingen een clausule is afgesproken dat RKC moet betalen als men zich zou handhaven. Hansson, die nog tot medio 2022 vastligt, gaat deze week in gesprek met de Duitse club over zijn toekomstperspectief.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door fr-rkc)

Eerst maar eens afwachten of we definitief in de eredivisie spelen. Andere clubs komen in actie.

27 april 2020 om 12:44

Je denkt toch niet dat ze dit nu nog terug kunnen/gaan draaien? Hooguit komen er twee bij.

27 april 2020 om 13:42

Nietig verklaren kan wel nog.

nou benieuwd of we dit inderdaad moeten betalenknvb heeft tenslotte hun oordeel gegevenmaar benieuwd of het hier bij blijft nu Cambuur en de Graafschap nog met hun argumenten naar buiten komenof zullen het dan toch 20 clubs gaan worden?

27 april 2020 om 09:23

Zou wel mooi zijn. Maar die competitie krijgen wij nooit afgewerkt. Ik vind het ook niet terecht dat Cambuur en de Graafschap niet mogen promoveren

27 april 2020 om 13:23

@Ajaxrkc33
Als je het terecht vindt dat Cambuur en de Graafschap zouden mogen promoveren dan zou je het ook terecht moeten vinden als RKC en Ado degraderen. Of je maakt wel of geen gebruik van de stand.

27 april 2020 om 14:57

Er gaat niets meer veranderen hoor, de knvb heeft het seizoen nietig verklaard dus gaan winnaar of verliezer. Cambuur en de Graafschap gaan het nooit winnen bij de rechter.

Hangt er natuurlijk vanaf hoe het verwoord is. Als je vastlegt dat je op plaats 16 of hoger moet eindigen, dan krijgt Hannover niks. Staat er dat ze niet mogen degraderen, dan kost het RKC geld.

Alhoewel ik de precieze details van de onderhandelingen niet weet lijkt het me onvoorstelbaar dat RKC dit aangegaan is. Voor RKC was de spoeling op de flanken dun, maar iedereen hier wist vooraf ook wel dat Hansson niet de verlosser zou zijn. RKC kan bijna niks uitgeven, laat staan een overeenkomst aangaan van meer dan een miljoen voor een half jaar. Dat betaalt PSV volgens mij voor een international van AC Milan. Als RKC heeft gedacht: we blijven er toch niet in dus dat hoeven we toch niet te betalen dan was er ook geen enkele reden geweest om überhaupt extra spelers te halen.

29 april 2020 om 09:27

6 cijfers is een ton of meer. Een miljoen zou inderdaad te gek voor woorden zijn.

29 april 2020 om 10:45

Thanks voor de correctie. Ik sla de plank hier aardig mis haha! Ik zat met 6 nullen in mijn hoofd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GaariVerdediger90
M. MeulensteenVerdediger91
A. ToubaVerdediger90
A. AzhilMiddenvelder90
S. BakariMiddenvelder91
A. El BouchataouiMiddenvelder90
M. KramerAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren