Danny Buijs helpt zieke Groningen-fan: ‘Als je het verhaal aanhoort...’

Vrijdag, 17 januari 2020 om

Danny heeft een crowdfundingactie op poten gezet voor de vriendin van een FC Groningen-supporter die de ziekte van Lyme heeft. De hoofdtrainer van de Trots van het Noorden werd in december al gevraagd om mee te werken aan een bingo voor Pien van Roosmalen, die vanwege de ziekte zware medicijnen moet slikken. Buijs aarzelde geen moment en liet een shirt met daarop de handtekeningen van alle spelers achter.

"Dat is ontzettend positief gevallen bij de familie, zeker ook omdat haar vriend fanatiek Groningen-supporter is", vertelt Buijs vrijdag voor de camera van RTV OOG. "Die bingo is een succes geworden, maar helaas hebben ze nog steeds niet het bedrag dat zij nodig heeft. Vandaar dat ik ook heb gezegd dat we gaan proberen om te helpen om dat bedrag bij elkaar te krijgen. Als je haar verhaalt aanhoort, ja, dat zijn toch altijd wel de heel vervelende dingen in het leven."

Met de crowdfundingactie moet de zieke vrouw aan een Ampcoil worden gehouden, een apparaat dat ervoor moet zorgen dat de antibiotica op termijn wellicht helemaal niet meer nodig is. Hiervoor is wel een bedrag van 7.500 euro nodig. Buijs gaat er alles aan doen om het streefbedrag te halen. "Dit gaat niet om bedragen waarvan ik zeg: poe. Voor deze mensen is het veel geld, maar als we met elkaar de handen ineenslaan, helpen we iemand daar enorm mee. We gaan ervoor zorgen dat we dat in de komende weken in elkaar krijgen."

Buijs is daarnaast bezig met zijn toekomst bij Groningen. De clubleiding zet in op een derde seizoen met de huidige hoofdtrainer. "We hebben de afgelopen weken een paar keer met elkaar gesproken over de toekomst", verklaart technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan het Algemeen Dagblad. "Daarbij ging het over waar wij naartoe willen als club en Danny had natuurlijk ook zijn eigen wensen. We staan er positief in en gaan die gesprekken binnenkort een vervolg geven." Buijs kende een moeilijke start in Groningen, al haalde de club uiteindelijk wel de play-offs om Europees voetbal. Momenteel staat de formatie van 37-jarige coach op de tiende plaats in de Eredivisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

2 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Mooie actie om daar aan bij te dragen maar voor Buijs zelf lijkt het me ook mooi daar aan bij te kunnen dragen. Wanneer je in de positie komt van ‘BN’er’ kun je soms met relatief gezien kleine handelingen best een verschil maken. Doordat Buijs hieraan meewerkt ontstaat er exposure voor deze actie. Wanneer ik als ijsmuts iets roep dan zit niemand daar op te wachten en alleen de belastingdienst heeft interesse in mijn handtekening. Verder niemand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse3810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. HrusticMiddenvelder233
A. MatusiwaMiddenvelder220
M. El HankouriAanvaller190
J. AsoroAanvaller153
S. SchreckMiddenvelder110
S. PadtKeeper240
G. GudmundssonAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren