Harde woorden bij PSV: ‘heel kwalijk’, ‘los zand’ en ‘echt schandalig’

Vrijdag, 8 november 2019 om

PSV ging donderdagavond hard onderuit op bezoek bij LASK Linz in de Europa League: 4-1. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft nog op voorsprong door een benutte penalty van Daniel Schwaab, maar vielen na de thee zwaar tegen. Mark van Bommel en de spelers van PSV erkennen dat het heel snel veel beter moet bij de huidige nummer drie van de Eredivisie.

"We hebben tikken te verwerken gekregen en deze is heel hard", zegt Van Bommel in gesprek met FOX Sports. "Ik had 'm ook niet verwacht. Maar als je de wedstrijd ziet, dan weet je dat LASK opportunistisch is. Een hardwerkende ploeg die er alles aan doet om het de tegenstander moeilijk te maken met vechtvoetbal." Van Bommel wil de absentie van sterspelers Steven Bergwijn en Donyell Malen, 'spelers van de buitencategorie', niet als excuses gebruiken.

"Er zijn verklaarbare redenen voor dat we een paar keer niet winnen. Blessures, rode kaarten, een paar spelers die er niet bij zijn. Dat is zo, maar je moet wel reëel zijn: dan kun je niet vijf keer niet winnen", aldus Van Bommel. Denzel Dumfries is eveneens ontevreden. De rechtsback liet eerder al weten meer van zichzelf en zijn ploeggenoten te verlangen en stelt dat PSV zich heeft laten overklassen door LASK Linz.

"In deze fase heb je ook een beetje te maken met vertrouwen. Dit is een hele moeilijke fase. Ik dacht, nadat we met z'n allen gesproken hebben, dat het vertrouwen binnen de ploeg wel zou groeien. Maar je denkt nu: waarom lukt het niet?", aldus de verdediger, die geen duidelijk antwoord heeft op de vraag hoe PSV uit de crisis gaat komen. "Daar gaan we goed over nadenken. Ik ben strijdbaar, dat blijf ik altijd."

Pablo Rosario oordeelt in gesprek met het Eindhovens Dagblad hard over PSV. "Als je ziet hoe ongedisciplineerd wij in de tweede helft spelen en vier goals weggeven... Dat is echt schandalig. Veel anders kan ik het niet verwoorden", aldus de middenvelder, die het PSV van de tweede helft omschrijft als 'los zand'. "Dat is heel kwalijk. We hebben het zwaar als team, maar ik heb echt vertrouwen in de groep dat we het om kunnen draaien."Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door stua)

Dit team mist een echte leider. Type Cocu of van Bommel.daarnaast missen ze ook een verdediger, waarvan spitsen van tevoren al denken...godver, weer tegen hem.... Typetje Stam of Alex

8 november 2019 om 07:58

Hier ben ik het helemaal mee eens, ik vind Afellay wel zo'n leider maar die krijgen we helaas nooit te zien. Dumfries kan in potentie een leider zijn. Hij heeft niet het meestr voetbalintelligentie maar heeft wel echt die "Never give up" mentaliteit. In recenter verleden had PSV trouwens ook Moreno en in mindere mate Bruma die aanvallers het bloed onder de nagels vandaan haalden.

8 november 2019 om 08:22

Dumfries een leider in potentie? Op basis van nooit opgeven? Een leider zou wel meer eigenschappen moeten bezitten om daarvoor gezien te worden. Dumfries in potentie een leider zal alleen betekenen dat PSV niets beters zal krijgen en daar zou ik mij wel zorgen om maken. Het zegt genoeg dat Rosario aanvoerder is.

8 november 2019 om 20:12

Dumfries een leider, dit wordt je niet door boos te kijken en te kunnen analyseren dat spelers hun taak verzaken. Een leiderneemt een elftal op sleeptouw en stuurt in het veld, alles wat hij niet doet.

Grappig dat v Bommel het steeds heeft over "niet winnen" ipv gewoon verliezen. Dat woord hij natuurlijk niet uit zijn mond.

8 november 2019 om 07:55

Er zat ook een gelijkspel tussen die 5 wedstrijden dus wat hij zegt klopt

Is het niet een aanvoerders taak om dat losse zand bij elkaar te houden? PSV heeft echt niemand die de leidersrol op zich kan nemen. Als Ajacied had ik begin seizoen nog lichte vrees dat psv toch wel aardig had ingekocht, maar dit team is echt lachwekkend los van maken en bergwijn..

Psv heeft slecht ingekocht en mist 1 of 2 leiders op het veld. Ze hebben uitstekend aanvallende spelers, maar wel allemaal dezelfde soort. Je ziet toch de de Jong voorin, die een andere type speler is, gemist wordt. Bruma is verkeerd gescout en voegt helemaal niets toe en loopt eigenlijk Ghakpo in de weg. Achterin is het echter drama. Dumfries moet eens leren dat hij als verdediger eerst moet verdedigen en dat hij daarna pas moet denken aan aanvallen. Sadilek is geen verdediger en bij Viergever is het beste er nu wel vanaf. Men zal in de winterstop de markt op moeten voor een linksback en een centrale linker verdediger en hopen dat de achterstand niet te hoog is opgelopen en dat men wel nog Europees mee blijft doen. Talent genoeg, nu nog de aansturing ervan.

Wil Rosario aub heel snel zijn mond houden? Onze "aanvoerder" die alles behalve aanvoerd. Meeverdedigen? Welnee, waarom zou ie..... Waarom rennen als je ook kunt wandelen is zijn motto. Ongelooflijk dat zo iemand aanvoerder is. Ongelooflijk dat zo iemand een basisplaats heeft. Ongelooflijk dat zo iemand een contract bij PSV heeft. Maar dat laatste geldt voor meer......

De rode kaarten, schorsingen en blessures zijn geen excuses maar moeten nog wel even genoemd worden.....dit psv is buiten Ihatarren zo creatiefloos en zo matig aan de bal, het is te verschrikkelijk voor woorden. Dan heb je een keeper die werkelijk niets tegenhoudt, een druistige back die alleen maar aanvalt en woest kijkt, een traag en voetballend matig centrum, geen linksback, een aanvoerder die er niets van bakt en die zelf aansturing nodig heeft, Bruma die als een blinde alleen hard kan rennen. Dan heb je echt een elftal zonder enig niveau. Als je ziet hoe er met miljoenen is gesmeten, dan kan de TD het beste nu even in de schuilkelder gaan zitten. Beschamend !!

PSV heeft voor Europese begrippen een zeer middelmatig elftal. Voor Nederlandse begrippen misschien ook wel. Als 2 van je 4 topspelers wegvallen en met de middelmaat die ze hebben overhouden. Deze rechtse directe gaat lang na dreunen Voor komend weekeinde zet ik Willem II op winst.

Ik verbaas me de ogen uit de kop dat er in de discussie over PSV zo weinig aandacht is voor het falend technisch beleid van John de Jong. Waar de jeugdopleiding duidelijk zijn vruchten afwerpt, kun je sterk vraagtekens zetten bij de technische keuzes. Kan iemand mij een voltreffer als TD of een goede aanbeveling als hoofdcoach noemen van die man? Ik kom niet verder dan Angelino, waarvan ik bovendien betwijfel of PSV hem ooit had gevonden als de Spanjaard niet een jaar eerst bij NAC zijn waarde bewees.

Vrijwel alle reacties die ik lees zie ik iedereen elkaar napraten. Van Bommel kan het niet en moet wegwezen, de spelersgroep is kwalitatief matig en het aankoop beleid slaat nergens op. Ik vraag me af hoe de meningen gaan draaien als PSV opeens wel gewoon alle wedstrijden gaat winnen. Niemand die de nuance durft te zien. Ik ga er vanuit dat PSV gewoon minimaal op de tweede plek eindigt en de overwintering in Europa zie ik ook wel gebeuren. Ja het is op het moment niet top. Maar dat kan over een paar wedstrijden weer anders zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren