NEC breekt met Joey van den Berg: ‘We hadden dit liever anders gezien’

Maandag, 4 november 2019 om 22:04Yanick Vos • Laatste update: 22:06

Joey van den Berg en NEC gaan per direct uit elkaar. De club uit Nijmegen laat maandagavond weten dat het tot medio 2020 doorlopende contract van de 33-jarige middenvelder is ontbonden. Van den Berg kreeg afgelopen zomer al te horen dat hij niet op veel speeltijd hoefde te rekenen. Na onderling overleg zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat een ontbinding van het contract de beste oplossing is.

Volgens de Gelderlander was Van den Berg te duur voor NEC. Hij werd teruggezet naar het beloftenteam en mocht transfervrij uitkijken naar een nieuwe werkgever. “Vorig seizoen zijn we met Joey aan een nieuwe uitdaging bij NEC begonnen”, legt algemeen directeur Wilco van Schaik uit op de clubwebsite. “Helaas heeft dit voor beide partijen niet tot het gewenste resultaat geleid. Het spreekt voor zicht dat we dit allemaal liever anders hadden gezien. De afgelopen dagen hebben we de situatie besproken en besloten om de wegen te scheiden.”

Van Schaik spreekt lovend over Van den Berg. “Joey heeft zich de afgelopen periode zeer professioneel opgesteld en elke week zijn wedstrijden gespeeld in ons beloftenteam, dat mede door toedoen van Joey aan een goede serie bezig is. Joey heeft aangegeven graag nog een stap te willen maken om zich te kunnen laten zien in het betaald voetbal. Wij danken hem voor zijn inzet bij ons en wensen hem veel succes", aldus de directeur.

“Ik ben fitter en gretiger dan ooit. Daar ligt het allemaal niet aan”, zei Van den Berg afgelopen zomer nog in het regionale dagblad. “Ondanks het teleurstellend verlopen eerste seizoen, vind ik dat ik in de basis hoor bij NEC. Mijn uitgangspunt is nog steeds om het hier te laten slagen. Volgens mij laat ik dat in de voorbereiding ook zien. Maar goed, de club heeft kennelijk andere plannen. Als het hier niet kan, dan ga ik mijn carrière bij een andere club op een positieve manier afsluiten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door andyking)

Ik snap dat niet zo. Een speler is te duur dus zet je hem als ‘straf’ terug naar de beloften? Kan hij niet op zijn minst meetrainen bij de volwassenen? Is niet zijn fout dat hij een goed contract heeft gekregen. Iemand die me dit kan uitleggen?

4 november 2019 om 22:30

Hij kreeg een goed contract, maar blijkbaar was zijn niveau dermate tegenvallend dat hij geen zicht had op speelminuten in het eerste. Omdat hij zo duur was hebben ze het contract ontbonden. Dus ik denk niet dat ze hem vanwege zijn salaris terug hebben gezet. Of juist wel als een soort van psychologische oorlogsvoering zodat hij sneller overstag gaat met ontbinding van zijn contract.

4 november 2019 om 22:50

Dus hebben ze hem nou wel of niet teruggezet vanwege zijn salaris?

5 november 2019 om 10:06

Natuurlijk niet. Om zijn niveau.

4 november 2019 om 23:14

Ze hadden Joey gehaald in de hoop dat hij het niveau om hoog zou tillen. Echter viel die zwaar tegen hij heeft het duurste contract bij NEC en voegt tegelijkertijd niks toe aan de selectie. Dus gaat NEC hem proberen te verjagen om het zo maar te zeggen, zoals uit de selectie zetten of hem nutteloos rondjes laten lopen.

5 november 2019 om 09:56

Logisch toch, wegpesten heet dat. Ze wilde gewoon van hem af, dus alles om zijn werkplezier weg te halen.

Toch apart hoe het kan lopen in de voetballerij. Toen hij tekende bij NEC vond ik het echt een goede aankoop voor het niveau waarop nec akteerd. Had verwacht dat hij ook wel mee kon bij een middenmoter in de ED. En een redelijk korte periode later is hij overbodig en wordt zijn contract ontbonden.

MVV are you watching? Precies de speler die ik zou halen als ik MVV was, een keiharde bikkelaar. Bij NEC was die logischerwijs te duur voor de bank en misschien wel in het algemeen, nu is die 33 en wilt die waarschijnlijk nog wel een jaartje of misschien 2 spelen. Aangezien zen contract ontbonden is, denk ik niet dat die ergens anders een super aanbieding kan verwachten. Als ik MVV was zou ik hem een contract bieden van 45.000 per jaar en bijvoorbeeld een kleine tekenbonus van 5.000 euro. Kan misschien wel een hele bruikbare zijn om die jongen gasten ff een schop onder hun hol te geven.

4 november 2019 om 23:28

Dat dachten ze bij NEC ook en toch heeft Joey het niveau niet. Hij is een goed eerlijke gast met humor en is een prima prof. Maar toch kon hij NEC niet naar een hoger niveau trekken. Dus MVV moet zich goed bedenken wat je in huis haalt met Joey. En vooral wat wil je als MVV zijnde. Of Joey het naar een hoger niveau tilt vraag ik me af. Ik hoop het MVV is een mooi club

4 november 2019 om 23:40

Lager dan dit op dit moment kan ook niet haha. Maar kijk Joey van de Berg was bij jullie misschien niet meer goed genoeg voor een basisboek maar was gewoon te duur voor de bank. Daarom hebben ze hem eigenlijk uit de selectie gezet, om hem soort van weg te jagen. Dat is nu gebeurt, en misschien doet hem een nieuwe stap ook wel iets goeds. Maak hem belangrijk geef hem een passende rol, en hij kan echt wel van waarde zijn voor Us MVVke

Van Schaik slaat allerlei wegen in maar uiteindelijk is een fitte JVDB gewoon een bovengemiddelde KKD speler ipv laat je een dure speler niet spelen om vervolgens zijn contract af te kopen. Lekker beleid.

5 november 2019 om 06:48

Een fitte van den bergh is voetballend zeker een bovengemiddelde speler in de KKD en misschien tactisch ook nog wel. Alleen denk niet dat NEC slechts bovengemiddeld zocht toen ze hem haalden, is die al jaren niet fit en zelfs een fitte heeft niet het vermogen wat 6 vd 10 Jupiler spelers hebben in de vorm van 16 naar 16 te kunnen blijven gaan.

Snapte sowieso weinig van het aantrekken van deze speler, is 33 jaar met geen restwaarde dus iedere cent die je erin steekt verdampt in principe.beetje sneu dat Joey op deze manier de deur wordt gewezen. Vind dat NEC meer hun eigen jeugd de kans moet geven en op die manier de weg omhoog moet zien te vinden.

5 november 2019 om 01:24

Restwaarde of niet, ik had wel verwacht dat hij gewoon een van de beste spelers van de competitie zou zijn. Viel helaas tegen. NEC geeft de jeugd ook de kans, staan er vaak toch wel 3/4 spelers in de basis en op de bank zitten er ook veel. Met Van Rooij, Sturing, Musaba, Romeny, Odenthal spelen toch wel heel erg veel. El Karouani en Sellouf kloppen ook op de deur. Als onze toptalenten niet telkens worden weggekaapt dan komen er wel wat talenten aan in de leeftijdscategorie 16/17.

Ligt t aan mij of heeft die joey altijd zo n zeurgezicht uitstraling? Haha

RKC haal deze speler graag, Spierings is helemaal niets. Heerlijk middenveld met Tahiri en Leemans!

Zijn naam wordt al een tijdje genoemd bij Cambuur. Het schijnt dat Henk de Jong het wel in hem ziet zitten...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.NAC Breda6632
6.NEC5723
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. TavsanAanvaller3211
J. van der SluijsAanvaller202
N. AlblasKeeper220
R. RoefsKeeper00
J. SchuurmanKeeper20
K. BukusuVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

32 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren