‘Hij was alleen maar adviseur van Jordania, toch wilde hij alles bepalen’

Vrijdag, 1 november 2019 om 10:17Rian Rosendaal

Wil Boessen heeft een raar gevoel overgehouden aan zijn dienstverband als trainer van FC Den Bosch. De Limburger, sinds afgelopen zomer de eindverantwoordelijke bij provinciegenoot Helmond Sport, viel vooral in zijn tweede seizoen in Den Bosch van de ene verbazing in de andere. Vanwege slechte resultaten werd Boessen in april de laan uitgestuurd.

Boessen had kort daarvoor een periodetitel in de wacht gesleept in de Keuken Kampioen Divisie. Desondanks moest de 55-jarige oefenmeester het veld ruimen. "Dat was echt de meest belachelijke zet die de club toen kon doen", zo blikt hij met het Brabants Dagblad terug op zijn ontslag. "Mijn relatie met de spelersgroep was goed, net als met de rest van de technische staf. Het kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel."

De clubleiding nodigde Boessen uit voor een gesprek. De huidige coach van Helmond dacht dat hem een nieuw contract zou worden aangeboden, maar de insteek van de ontmoeting bleek duidelijk anders te zijn. "Mijn zaakwaarnemer was op dat moment met de club in gesprek. Ik werd erbij geroepen en dacht: die komen er niet uit of het een contract voor een of twee jaar wordt. Maar in plaats daarvan kon ik meteen gaan."

Volgens Boessen werd Den Bosch op een verkeerde manier gerund. "Ik kreeg plotseling Anton Evmenov in mijn nek als technische man. Hij gedroeg zich alsof hij technisch directeur was, maar hij was alleen maar adviseur van Kakhi (Jordania, red.) Toch wilde hij alles bepalen. Hij schermde altijd met opdrachten van Kakhi hier en Kakhi daar. Ik liet hem doen, maar heb het nooit toegestaan dat hij zich met de opstelling bemoeide." Boessen zag daarnaast dat directeur Paul van der Kraan in zijn werk werd gehinderd door financieel adviseur Nikita Matveev. "Voor niemand was het meer duidelijk wie nu de baas was bij de club."Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door texeira)

Den Bosch fans hier die een extra perspectief hebben? Zijn jullie het met deze man eens?

1 november 2019 om 10:33

Vgm bestaan er geen Den Bosch fans

1 november 2019 om 10:49

Jawel hoor, maar die hebben allemaal een stadionverbod.

1 november 2019 om 10:50

Volgens mij mag je als Feyenoord supporter, daar iedergeval niks meer over zeggen😉

1 november 2019 om 10:59

@Mitchell2110 - Verklaar u nader.

1 november 2019 om 13:49

Ah.. Toch nog een den Bosch fan hier.
En ik denk dat Boessen een prima coach is. Ik zou hem graag terug zien bij de club.

1 november 2019 om 10:48

Uiteraard, Alsof er fans worden uitgenodigd bij contractonderhandelingen en interne overleggen

Altijd die Nederlandse spruitjes klein kneuterigheid. Ja als iemand alle rekeningen betaalt , dan wilt hij ook inspraak . Zeker als hij zit dat er allemaal incapabele mensen rondlopen . Den bosch was een clubje onderaan de KKD. Binnen een jaar stonden ze bovenaan . En als deze Jordania in de winterstop had door mogen pakken van de KNVB zoals hij wilde , waren ze nog kampioen geworden ook. Nu zijn ze weer een onbeduidend clubje . Nederland is bang geworden van vreemde vogels als Wang en bij Roda , maar deze Jordania jr. wist waar hij mee bezig was hoor . Betaalde ook alles per direct . Daar had den bosch zo de ED mee ingekund.

1 november 2019 om 12:28

Lekker kortzichtig....hoe de investeerder aan zijn geld komt is niet van belang? Heeft de investeerder wel het beste voor met de club of denkt hij alleen aan zichzelf?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda12-1
16.Telstar12-8
17.Jong PSV11-3
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. van BakelAanvaller80
J. de GierUnknown
G. SchalksKeeper00
K. SikkingKeeper00
J. VosKeeper00
D. BurnetVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

1 fan
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren