Bekerduel van FC Groningen tijdelijk onderbroken door knalvuurwerk

Woensdag, 30 oktober 2019 om

Het duel tussen Harkemase Boys en FC Groningen in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker is woensdagavond na 33 minuten spelen stilgelegd. Gedurende de eerste helft werden er meerdere keren vuurwerk op het veld gegooid. Nadat er voor de tweede keer knalvuurwerk ontplofte nabij Harkemase Boys-doelman Erick Jansema zag scheidsrechter Sander van der Eijk zich genoodzaakt om het duel te onderbreken.

“Opnieuw vuurwerk op het veld, enorme knal vlakbij Jansma. Duel stilgelegd voorlopig. Was een enorm harde knal, keeper-Jansema ongetwijfeld enorm geschrokken. Publiek achter zijn doel gaat tekeer, buitengewoon jammer dit. Scheids Van Der Eijk en alle spelers in de kleedkamers”, zo schrijft RTV Noord op Twitter. Nadat het duel na 33 minuten spelen was onderbroken, viel er opnieuw een harde knal te horen.

Het is nog onduidelijk wie het vuurwerk gegooid heeft. Volgens het Dagblad van het Noorden bestaat het vermoeden dat supporters van FC Groningen zich zouden hebben gemengd tussen de fans van Harkemase Boys. Direct na het afgaan van het vuurwerk braken er volgens het regionale dagblad achter het doel vechtpartijen uit

Toen de spelers en begeleiders naar binnen waren, werd het vak achter het doel leeggehaald. Volgens RTV Noord heeft het vuurwerk geen schade aangericht op het veld en het duel is inmiddels hervat, na dik een halfuur te hebben stilgelegen. Bij een volgend vuurwerkincident zal de wedstrijd definitief gestaakt worden. Op het moment dat scheidsrechter Van der Eijk de spelers naar binnen stuurde, was er nog niet gescoord op Sportpark De Bosk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door massive)

Wat een sukkels. Je dupeerd alleen de clubs en andere mensen daaro

30 oktober 2019 om 20:55

Jammer dat supporters van Harkema zich zo misdragen, Mijn neefjes in het uitvak werden belaagd met vuurwerk. Ook werd er met die nare ziekte gescholden. Ze moeten zich schamen. (misschien dat de harde kern van Heerenveen dit zijn) @VZ waarom wordt er Groningen supporters genoemd??

30 oktober 2019 om 20:58

Volgens het artikel ging het om de fans van Groningen die zich misdroegen? Kreeg de keeper van Harsemaase Boys vuurwerk naar zich gegooid?

30 oktober 2019 om 21:33

Volgens mij staat nergens dat Groningen fans dit hebben gedaan. Er bestaat alleen een vermoeden van het Dvhn, maar is nog geen waarheid. Feit is dat er vuurwerk is afgestoken, door wie weten we niet, is nog niet bekend.

30 oktober 2019 om 21:44

Volgens RTV noord is niet bekend wie met vuurwerk heeft gegooid.

30 oktober 2019 om 22:25

Ik heb een filmpje van het incident gezien waarin duidelijk gesaneerd werd "wij zijn anti friezen" en een groene rookbom ging af. Ja dat zullen de Harkema'se boys wel zijn geweest...

30 oktober 2019 om 22:32

Dat kunnen dus ook Cambuur fans zijn geweest.

30 oktober 2019 om 23:46

Ik was erbij. De Groningen supporters zaten aan de overkant. Dus die konden dat niet eens zijn. Al gaan er wel geruchten rond dat er door de vrije verkoop diverse Groningen, Heerenveen en Cambuur supporters in het thuis vak zate ( waar het vuurwerk is afgestoken ). Maar het is erg goedkoop om alles op de Groningen fans af te schuiven.

30 oktober 2019 om 23:46

Heb je wel goed naar de foto gekeken en heb je ook kunnen constateren dat het vuurwerk Groen van kleur is? Harkemase Boys heeft rood als hoofdkleur en nergens ook maar een groen strookje. Om je even wakker te schudden: het waren voornamelijk FC Groningen supporters die de boel op stelten probeerden te krijgen en met zwaar vuurwerk gooiden....

31 oktober 2019 om 07:53

@Ledenis en wie zegt dat de groningen suporters het thuis vak zijn binnen gedrongen? Het is een amateur complex dus zo moeilijk zou dat niet zijn. Na het vuurwerk braken er gevechten uit en ik denk niet dat het de suporters van de Harkemase boys onderling waren...

Wat een sukkels. Je dupeerd alleen de clubs en andere mensen daaro

En maar zielig doen afgelopen zondag tegen Heerenveen dat ze niks mogen etc. Blijven sneue types

30 oktober 2019 om 21:39

Oke, bedankt voor het praten..weltrusten. Ot: komt uit vak van Harkema en lijkt me niet dat ze daar supporters van beiden clubs hebben zitten

30 oktober 2019 om 21:39

Oke, bedankt voor het praten..weltrusten. Ot: komt uit vak van Harkema en lijkt me niet dat ze daar supporters van beiden clubs hebben zitten

30 oktober 2019 om 23:32

Als je zo graag iemand de les wil lezen zoals jij wil, kan je het beter doen wanneer iemand echt ongelijk heeft. Volgens mij lijkt het me vrij logisch dat het geen supporters van Harkema zijn die hun eigen keeper gaan bekogelen met vuurwerk in de kleuren van de tegenstander, maar goed, jij ziet het klaarblijkelijk beter...

Gewoon difinitief staken en Harkemase boys overwinning geven. Doegggg

Bekerwedstrijden. Ideale wedstrijden om je te misdragen. Jammer

Top gedaan jongens. Wat een statement geven jullie weer, gedraag je eens op een andermans zijn terrein. Het kan toch niet zo moeilijk zijn?

Valt me sowieso op dat Groningen "supporters" de laatste tijd veel zijn betrokken bij incidenten en debielen acties. Wordt tijd dat er eens goede maatregelen worden genomen tegen deze debielen

30 oktober 2019 om 22:29

Wie zegt dat het van een Groninger supporter komt? Het komt zoals het nu lijkt uit het vak van de Harkemase Boys. En heel eerlijk? Ik geloof niet dat het van een Harkema of Groningen supporter komt, dat is erg onwaarschijnlijk. In de omgeving van Harkema wonen wat Groningen supporters en bij Harkema spelen een aantal spelers met een Groningen (jeugd) verleden, dus het zou waanzin zijn. Mocht het wel een zogenaamde 'supporter' van 1 van de clubs zijn dan heeft degene geen enkel benul hebben van hoe beide clubs in elkaar steken en met elkaar omgaan.

30 oktober 2019 om 23:34

Oke dus het is geen Groningen supporter maar waarschijnlijk wel iemand uit de regio Harkema die voor Groningen is, een Groningen supporter dus. Hmm

31 oktober 2019 om 08:17

Nee wat ik bedoel is dat het een stuk onbenul is en zich onmogelijk een supporter van 1 van de 2 clubs kan noemen, omdat er tussen Harkema en Groningen geen vijandigheden bestaan (op clubniveau dan). Het is toch kolder om bommen te gaan gooien naar een club waar sommige spelers zijn opgeleid bij Groningen en omgekeerd natuurlijk ook, je gaat bij een 'leverancier' van een aantal spelers dit ook niet doen.

Man man man. Wedstrijd staken, en ploeg laten verliezen....

Ik zeg niet dat het per sé niet klopt, maar het kwam uit het Harkema-vak, dus hoe kunnen jullie zo stellig beweren dat het Groningers waren?

30 oktober 2019 om 20:59

Omdat ik overal lees dat het de supporters van Groningen zijn en jij nu eerste bent waarvan ik lees dat het Harkema supporters waren

30 oktober 2019 om 21:02

DVHN meld dat groningen supporters zich tussen de Harkema fans hebben genesteld

30 oktober 2019 om 21:54

Ik lees ook tweets dat de 'fanatieke aanhang' van Heerenveen aanwezig is. Zou me niks verbazen als zij erachter zetten. Er staan echt geen Groningen supporters bij het hoofdgebouw van Harkema en dat is waar het vuurwerk vandaan kwam.

30 oktober 2019 om 22:42

Die waren niet aanwezig.

30 oktober 2019 om 22:43

Na het vuurwerk broken er gevechten uit achter de goal dus ik kan me wel voorstellen dat daar een aantal "verdwaalde suporters" tussen liepen. Of zouden de thuis suporters elkaar neer klapperen?

30 oktober 2019 om 21:05

Groninger, Harkema supporters die hun eigen doelman bekogelen met vuurwerk..? "gedurende de eerste helft werden er meerdere keren vuurwerk op het veld gegooid door de vanuit Groningen meegereisde aanhang."

30 oktober 2019 om 21:58

Waren ook geen Harkemasupporters waarschijnlijk. Op twitter heb ik gelezen dat er Heerenveen en Cambuur supporters stonden achter het doel vanwaar het vuurwerk werd gegooid.

Zit nu in het uitvak. Het vuurwerk kwam uit het vak achter het doel, waar Harkema zit. Uitvak helemaal aan de andere kant. Jammer dat er wordt gedaan alsof het vuurwerk uit het uitvak kwam

30 oktober 2019 om 21:00

Kan me niet voorstellen dat Harksemase Boys met groene rookpotten gooien. Hun club kleuren zijn thuis rood en uit blauw. Groen is toch meer de kleur van Groningen.

30 oktober 2019 om 21:31

Ik praat het niet goed als het Grunn fans zijn, maar Harkema zijn fans kunnen ook met groene rookpotten gooien zodat het lijkt dat het Groningen fans zijn. Overigens staan de fans van Harkemase boys niet bekend dat het lieverds zijn. Kan me herinneren dat er ook knokpartijen zijn geweest met Quick boys.

30 oktober 2019 om 21:34

Er zijn zat ziekegeesten die de andere club willen naaien en zeker bij een amateur wedstrijd is het makkelijk. Het was ook in het Harkema vak. Overigens valt dit niet goed te praten maar betwijfel of dit wel de Grunn fans zijn.

30 oktober 2019 om 21:46

Iedereen kan een groene rookpot kopen toch?

30 oktober 2019 om 21:57

Jij denkt serieus dat een groene pot van een Harkema supporter komt?

30 oktober 2019 om 22:02

Kan ook van een Heerenveen supporter komen

30 oktober 2019 om 22:08

Of een Cambuur supporter, die zijn ook aanwezig daar.

30 oktober 2019 om 23:59

Was ik ook bij (tegen Quick Boys). Die hadden - net als FC Groningen vanavond - een stel raddraaiers meegenomen om de boel te verzieken. En Boys supporters zijn niet altijd lieverdjes, maar die praten niet recht wat krom is. Overigens, jammer voor de goedwillende FC Groningen supporters, want - voor alle duidelijkheid - die kunnen hier ook niks mee. Helaas zijn en blijven er altijd lieden die het voor anderen willen verpesten.

Ik kan er naast zitten maar de stadions hangen vol met cameras en de tribunes worden continu in de gaten gehouden. Hoe kan het zijn dat deze mensen niet worden opgepakt en minstens een stadionverbod krijgen?! Het lijkt mij toch dat er in de voorwaarden van (seizoen)kaarten staat dat dit ontoelaatbaar is.

30 oktober 2019 om 21:36

Alleen wordt deze pot niet in een professioneel stadion gespeeld, maar op een amateurcomplex. De gemiddelde amateurclub kan het zich niet veroorloven om hun hele complex vol te hangen met camaras, en dat is normaal ook niet nodig.

31 oktober 2019 om 10:01

Het was ook meer een algemene opmerking. Ontoelaatbare dingen gebeuren in zoveel grote wedstrijden dat ik niet snap dat deze niet direct aangepakt worden.

Wij zijn Groningen, wij nemen mee wat we willen. Klasse jongens, ver*** het maar voor jullie zelf! Er volgend jaar weer klagen dat de Fryske politie zo streng is.

Zijn helemaal niet de supporters van Groningen, komt uit het Harkema vak.hoe kan vz zo makkelijk Groningen de schuld geven, graag eerst checken wat de waarheid is.nu valt eenieder over Groningen alleen al door de kop van het artikel.zijn het toevallig supporters van een andere club die Groningen negatief in het nieuws willen brengen???

Haha mooi dat iedereen een oordeel kan hebben terwijl er maar één kant van het verhaal is. Heerlijk weer hoor.

Leuke kop weer op de VZ Facebook. Het is helemaal niet duidelijk of het vuurwerk van de Groningen fans komt. De fans van Harkema zijn ook niet altijd de lieverdjes. Edit: Fbpost is inmiddels aangepast, dank, maar toch jammer van de framing.

Het wordt tijd dat de oude Z-side even corrigerend gaat optreden tegen die petjes van de voormalige Fanatics.

Jammer voor de goedgezinde FC Groningen supporters, maar het waren vanavond voor zover bekend aanhangers van FC Groningen - sommigen met een stadionverbod - die de rotzooi veroorzaakten. Kleur van de vuurwerkbom was ook in de FC Groningen kleur. Tja, maar je kunt in Nederland met een stadionverbod op zak nog wel naar uitwedstrijden reizen, want we doen hier niet aan preventie. Hierdoor werd wat een leuke voetbalavond moest worden, deels verpest. Nergens lees ik dat er iemand is opgepakt, wat vreemd is met al die politie en stewards op het sportpark. Misschien vinden we dit wel horen bij voetbal...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren