Mauricio de la Vega ziet af van overname aandelen Roda JC

Zaterdag, 5 oktober 2019 om

De bestuurlijke onrust binnen Roda JC is beëindigd. De verschillende belanghebbende partijen binnen de club hebben rond de tafel gezeten met de bemiddelaars gemeente Kerkrade, de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB. De beoogd eigenaar van de club, de Mexicaanse investeerder Mauricio Garcia de la Vega, heeft in dit gesprek kenbaar gemaakt dat met de huidige betrokkenen de crisis onoplosbaar is.

De la Vega is van mening dat het belang van de club Roda JC bij iedereen altijd voorop moet staan. “Hij heeft daarom zelf besloten af te zien van de overname van de aandelen van de Frits Schrouff Foundation”, zo valt in een persbericht te lezen. “Hij roept ook andere betrokkenen op de juiste keuzes te maken in het belang van de club. Alleen dan komt de continuïteit van de club niet in gevaar.”

“Mauricio Garcia de la Vega is in mei 2019 bij Roda JC geïntroduceerd”, reageert Hessel Meijer, directeur Roda JC. “Hij had een sterke visie op de club, zowel op het organisatorische als sportieve deel. Met heel veel inzet en groot sporthart zijn belangrijke stappen gezet. Er staat een team op het veld dat kwalitatief sterker is dan de afgelopen jaren, tegen lagere kosten. Hij heeft een toptrainer voor een club als Roda JC weten aan te trekken. Hij moest werken onder zeer moeilijke omstandigheden. Er was geen directeur en technisch directeur die hem konden bijstaan. Door de opeenvolgende gebeurtenissen de afgelopen maand is een beeld ontstaan dat geen recht doet aan het werk en de persoon Mauricio Garcia de la Vega. Het is helaas anders gelopen dan waar iedereen op heeft gehoopt.”

“Wij respecteren zijn moedige beslissing om in het belang van de club de geplande overname stop te zetten. Daarbij is het te prijzen dat Mauricio afziet van financiële claims tegen de club. Alle bij Roda JC betrokken partijen moeten nu keihard aan de slag om de toekomst te waarborgen.” Burgemeester Petra Dassen, gemeente Kerkrade: "Roda JC is verweven met de gemeente Kerkrade. Al vele jaren beleven de inwoners hier veel plezier aan het betaald voetbal. De club is niet weg te denken in Kerkrade. Het is dan ook te prijzen dat alle partijen zo snel tot een oplossing zijn gekomen. De grote stap die Mauricio de la Vega daarbij zet maakt dat mogelijk. De vele fans in Kerkrade mogen hem dankbaar zijn.”

Competitieleider KNVB, Jan Bluyssen: “Roda JC komt al tientallen jaren uit in onze competities van het betaald voetbal. Het doet pijn om te zien hoe een bestuurlijk conflict zo'n mooie club bijna lam legt. Gelukkig kan de club dankzij de moedige stap van Mauricio Garcia de la Vega nu weer vooruit kijken. De club moet nu eensgezind stappen zetten. De stap van Mauricio is een eerste belangrijke stap. Ook van de overige bestuurders worden verstandige besluiten gevraagd. In het belang van de club.”

“Alleen dan kunnen de spelers en de fans weer van het voetbal genieten. We wensen Mauricio de la Vega alle goeds in de toekomst.” De La Vega reageert zelf tot slot. “Met pijn in mijn hart en teleurgesteld heb ik besloten af te zien van overname van de aandelen van de Frits Schrouff Foundation. Toen ik instapte bij Roda JC had ik de volle overtuiging om de club naar een hoger niveau te brengen. Ik heb met veel energie een team samengesteld dat kwaliteit heeft. Met deels spelers afkomstig van grote clubs. Daarnaast heb ik de organisatie gestroomlijnd. Alles was gericht op de stabiliteit van Roda JC. Zowel financieel als sportief. Onrust binnen de club heeft geleid tot een oncontroleerbare situatie. Daar wordt niemand beter van. Voor mij persoonlijk staat mijn eigen veiligheid voorop. Ik neem het echter de fans niet kwalijk dat zij vechten voor hun club. Door de gebeurtenissen de afgelopen weken ben ik in de media neergezet als een onbetrouwbaar persoon, met valse intenties. Dat beeld is onjuist. De club heeft bij mij altijd op de eerste plaats gestaan. Daarom ben ik ook zo vasthoudend geweest.”

“Het grotere belang van Roda JC heeft de doorslag gegeven in mijn moeilijke beslissing om mij terug te trekken. We zijn, met zijn allen, op een punt beland dat iedereen in de spiegel moet kijken en zijn eigen rol moet analyseren. Ik heb dat gedaan en mijn conclusies getrokken. Ik neem met pijn in het hart afscheid van de club en een aantal mensen binnen en rond de club. Grote dank aan iedereen die me in deze moeilijke tijd heeft gesteund. Ik dank in het bijzonder Frits Schrouff en Huub Mullenders voor het vertrouwen dat zij mij keer op keer gegeven hebben, ook toen de situatie oncontroleerbaar werd. Ik dank Jean-Paul de Jong omdat hij steeds het voetbal vooropgesteld heeft. Roda JC mag zich gelukkig prijzen met zo’n trainer. Ik dank ook de staf van Jean-Paul, die keihard gewerkt heeft om het team zo goed mogelijk voor te bereiden. Het team heb ik in mijn hart gesloten. Het is het hart van de club. Tot slot complimenteer ik Jean-Paul en het team dat gisteren, ondanks de onrust in Kerkrade, de drie punten mee naar huis genomen heeft. Want drie punten daar draait het allemaal om”, aldus De la Vega.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door crazymadness)

Roda supporters gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!!!

5 oktober 2019 om 18:08

Waarom gefeliciteerd? Nu is het bijna zeker dat Roda JC niet meer te redden valt. Overigens niks ergs aan, want in mijn ogen een kleurloze club die niks toevoegt aan het betaalde voetbal.

5 oktober 2019 om 18:19

Staan investeerders klaar die al wilde instappen voor de la vega. Die willen nog steeds wel, maar niet met deze man.

5 oktober 2019 om 18:21

Roda JC heeft anders genoeg historie om de eredivisie kleurrijker te maken. Waarschijnlijk ken je de club amper.

5 oktober 2019 om 22:01

@futures qua historie inderdaad wel. Maar de laatste seizoenen op het hoogste niveau waren kapot ergerlijk. 3x overspelen was er niet bij. Maar evengoed, een faillissement gun ik geen enkele club. Liever Veendam Haarlem Agovv Rbc etc dan de Jong elftallen.

YES! Wát een goed nieuws na zo'n turbulente week. Volgensmij ziet DLV niet in z'n eentje af van de overname maar ligt dat meer aan de overige partijen trouwens... Het is misschien wat snel, maar nu ben ik heel erg benieuwd wat de volgende stap wordt. De bestuurlijke onrust is hiermee nog verre van opgelost maar de zon breekt langzaam door in Kerkrade. Gefeliciteerd Koempels!!

Mooi dat hij weg is, maar wat een slappe hap van die directie... Ze moeten hem dankbaar zijn. Pfff. Kwalitatief beter team, roepen ze ook nog. Kijk anders nog eens even naar de ranglijst, kerel.

Ik zou ook niet investeren als ik zo door de fans van de club behandeld zou zijn.

5 oktober 2019 om 17:18

@bochherief, met welk geld zou hij moeten investeren volgens jou? Blijkbaar weet jij dat hij WEL geld heeft.

6 oktober 2019 om 00:07

Er is een reden dat die fans zo reageren misschien moet je daar eerst eens even naar kijken i.p.v. zomaar te oordelen. Meneer had meerdere deadlines van de KNVB gemist waaronder een bankgarantie. Ondertussen factureerde hij Roda jc diverse persoonlijke rekeningen/declaraties. Chelsea stuurde ivm een huurling Roda geld om zo de huurconstructie te handhaven. Dat geld heeft Roda gebruikt voor andere doeleinden en de huurling werd tevens niet betaald.

6 oktober 2019 om 00:14

Owja en bij Marcia in Spanje heeft hij hetzelfde kunstje geflikt, flink tijd gerekt en een club in moeizame tijden als een parasiet nog leger gezogen. In zijn thuisland heeft hij ook een verleden.

Dat was te verwachten maar wat nu?

5 oktober 2019 om 17:58

Groep ondernemers die geld in gaan brengen naar ik meen.

5 oktober 2019 om 18:17

Daar wacht Roda al jaaaren op maar er heeft zich nog steeds niemand aangemeld.

5 oktober 2019 om 19:50

Ja. Dat had ik al wel eens gehoord. Maar het schijnt nu werkelijkheid te worden. Echter zitten er naar het schijnt enkele voorwaarden aan vast. Een Roda supporter kan je er wel verder over inlichten.

En nu? Schrouff blijft terwijl hij al jaren de club wil verkopen en steeds weer de foute weet te kiezen.

eindelijk verlost van deze man hopelijk springt nu die Stijn koster erin met alle andere ondernemers hier uit onze eigen Limburg en word er fatsoenlijk beleid gevoerd.

5 oktober 2019 om 17:48

Dan moeten eerst alle schulden weg zijn toch? Denk dat dat niet zo opgelost is.

Daar zijn ze dan vanaf. Jammer dat er nu waarschijnlijk niemand nog geld in de club wilt steken. Ik hoop echt dat Roda het redt, maar ik ben bang dat dit einde verhaal zal betekenen.

5 oktober 2019 om 17:31

Ik neem m'n woorden terug. Ik zie net dat hij bij Murcia precies hetzelfde heeft geflikt. Maar het probleem is dus inderdaad Schrouff die iedere keer de foute kiest. Ik hoop echt dat RJC blijft bestaan voor het Nederlandse maar ook het Limburgse voetbal.

5 oktober 2019 om 17:34

Der staan nieuwe investeerders te wachten. Alleen moest DLV nog ff van ze plek dat is nu gebeurd.

Raar dit zeg, het leek mij zo´n betrouwbare gozer.

5 oktober 2019 om 17:34

Hij heeft ook nog een partijtje krokodellen ledere jasjes, interesse? Nee ik las net een stuk dat zelfs de spelers die hij onder contract heeft genaaid worden door hen en nog geld van hem krijgen. Maar dat had toch van tevoren kunnen worden uitgezocht? Maar kennenlijk zijn ze gewoon gepaaid door hem.

5 oktober is een nieuwe feestdag in Kerkrade vanaf 2019?

En dan over een paar jaar claimen dat hij Roda heeft gered van de ondergang door weg te gaan...

Prima dit valt me mee dat ie niet langer dwarsligt. En afstand doet van claims op onkosten. Las eerder dat rijke Limburgers klaar zouden staan in te stappen als DLV weg ziu zijn dus ben benieuwd. Is hard nodig nog steeds

5 oktober 2019 om 17:53

Jaja, je hoort steeds dat regionale investeerders klaarstaan om voor sinterklaas te spelen maar ze zijn net zo onecht als sinterklaas zelf. De wens is de vader van de gedachte denk ik.

Hahaha lekker dan tot nooit ziens clown!! Roda JC is een mooie Nederlandse club en hoort imo in de Eredivisie. Blij dat deze schurk weg is

Wat een poppenkast joh: Er is dus afgesproken onderling dat wanneer De la Vega afziet van de overname, de Knvb en Roda JC geen "imago'of reputatie schadende berichten over De La Vega naar buiten brengt maar hem zelfs nog maar even een veer in zijn dikke Mexicaanse reet stopt....

Wachten op de volgende luchtfietser die in die club stapt,zal met open armen ontvangen worden. Benieuwd wie dat zal zijn. Wellicht wordt Duchatelet wakker,die zie ik er ook voor in staat

Wie moet hier nog intrappen om te gaan investeren. Als er bij de club een scheet dwars zit dan gaan ze wel even iemand op harde hand buiten zetten en zo beschadigen dat hij geen eigen leven meer heeft. Lekkere supporters die zelf aan de kant blijven staan en niets opbrengen dan mensen wegjagen. Of hij het nu goed of slecht gedaan heeft. Die goede man is niet de schuldige nee het bestuur die hem heeft benaderd en binnen heeft gehaald. Die hebben niet verder gekeken dan hun neus lang was anders hadden ze kunnen weten dat ze niet de juiste persoon hebben aangetrokken. En nu maar lekker lachen nu hij weg is terwijl de rotte appels er nog steeds zitten. Roda kampt al jaren en jaren met een tekort en zijn altijd geholpen door buitenstaanders wat niet gebaat heeft. Dan kan een burgemeester wel slijmen van Roda hoort bij Kerkrade maar dat is lekker goedkoop gelul. Ik gun Roda een goed beleid toe met wel vaklui in een bestuur die kennis van zaken hebben anders kan men beter de poorten sluiten.

5 oktober 2019 om 18:51

Deze 'raddraaiers' mag je als Roda supporter toch echt wel dankbaar zijn, want mede door hun is er weer een sprankje hoop. Er is geen geweld gebruikt en dit had anders een bureaucratisch steekspel geworden waar je maar moet afwachten of je gerechtelijk in het gelijk was gesteld. Wie weet hoe lang deze charlatan nog kon blijven zitten vanwege tegenwind door kromme NL regels... Deze Vega heeft nu gelukkig eieren voor zijn geld gekozen want hij is verre van welkom, maar volgens mij vergeten jij en anderen hoe dit had kunnen aflopen als men de gerechtelijke weg had gekozen... Ben er van overtuigd dat zonder dit incident met de supporters deze Vega er nog altijd zou zitten met alle gevolgen van dien voor de club... Uiteraard geheel mee eens dat het bestuur totaal niet capabel is en eigenlijk zelf ook zou moeten opstappen.

Met zijn afscheid zijn de financiële problemen niet opgelost. Wie gaat hier nog intrappen? Dat is toch een kansloze missie.

Supporters hebben hem wel naar buitengewerkt en hoe nu verder? Wie gaat de club leiden?

Doe nou eens een keer iets verstandigs in plaats van maar doormodderen. Maak een sterk FC Limburg of ga een voor een in Limburg de kant van Wageningen, SVV en Veendam op. Naar de donder.

Iedereen zegt dat hij geen geld heeft of een charlatan is, ik heb dit op internet gevonden : De Mexicaan Mauricio Garcã­a De La Vega runt momenteel een voetbalvertegenwoordigingsbureau genaamd 'iconstar', opgericht in 2001. Op dit moment heeft die maatschappij 58 spelers in het bezit, die ongeveer 35 miljoen euro waard zijn, volgens gegevens van de gespecialiseerde Transfermarkt-website. Maar het bureau ‘ iconstar ‘ is niet alleen een voetbaladviseur, het is ook een organisator van evenementen en entertainment en muziekshows. Een duidelijk voorbeeld was de tour van Elton John en Pavarotti door Mexico, die werd beheerd door de firma De La Vega. Daarnaast heeft het ook zangers in de vorm van klanten zoals de Mexicaanse componist Aleks Syntek. Elton John en Pavarotti zullen toch niet voor een lullige bedrag optreden en niets ondernemen als zij niet uitbetaald krijgen .

6 oktober 2019 om 09:58

58 spelers die 35 miljoen waard zijn...poeh poeh. Dat zijn dus lekkere topspelers.

Ik denk dat de KNVB De la Vega duidelijk te verstaan heeft gegeven dat ze geen toestemming aan hem zouden geven. Dan heeft de beste man geen poot om op te staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
K. LuijckxVerdediger91
S. MarzoVerdediger92
R. AlbergMiddenvelder96
R. KlaasenMiddenvelder90
P. PflückeMiddenvelder92
N. VossebeltMiddenvelder91
J. CrouxAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren