Visser bespreekt dronkemansrit Stegeman: ‘Ongelofelijke klojo’

Zaterdag, 14 september 2019 om

John Stegeman reed vorige week met te veel alcohol op met zijn auto tegen een boom. PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser baalt stevig van het incident, maar besloot toch het vertrouwen te houden in de trainer. “Mijn eerste reactie? Ongelofelijke klojo. Natuurlijk heb ik dat ook tegen hem gezegd. Daar hebben we geen misverstand over. Doordat hij dit doet, is hij een ongelofelijke klojo die - om te beginnen - zijn familie, maar ook zijn werkgever en zichzelf tekortdoet. Ik voelde ook teleurstelling. Maar ik weet dat mensen helaas niet perfect zijn”, reageert Visser.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat PEC Zwolle John Stegeman had moeten ontslaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Toch wel overdreven om hem ook nog een boete en een maatschappelijk project te geven. Natuurlijk dom van Stegeman, maar hij is al voldoende gestraft door de schande, zijn kapotte auto, de verkeersboete en het rijverbod.

14 september 2019 om 10:11

Bij (volwassen) mensen in een publieke functie ligt het iets anders, omdat ze een voorbeeldfunctie hebben. Normaal gesproken worden deze mensen op staande voet ontslagen na een dergelijke misstap, vandaar dat dit ertegenover staat. De organisatie in kwestie, in dit geval PEC Zwolle, zal wel moeten.

14 september 2019 om 10:13

Ik kan mij wel voorstellen dat PEC Zwolle deze straffen uitdeelt. Het is toch de auto van de club waar hij het ongeluk mee heeft veroorzaakt. Ik kan mij wel voorstellen dat PEC daarvoor ook wel wat straffen geeft. Daarna vind ik het zelf ook wel dat het dan klaar moet zijn.

14 september 2019 om 12:00

Nee dat is nog niet genoeg . Rijden onder invloed is echt een Zwaar misdrijf en hij moet toch zeker zo’n 10-15 bier achter de kiezen hebben gehad . Met die boete en maartachappwlijk project kont hij goed weg, ontslag was ook en optie geweest

14 september 2019 om 12:21

Zullen we dan ook elke speler die minimaal 10km te hard rijdt in een van die bolides? Breng je jezelf en anderen ook mee in gevaar.

14 september 2019 om 12:48

Tsss wil je nu serieus 10 km te hard rijden vergelijken met stomdronken achter het stuur kruipen ???????

14 september 2019 om 13:16

3 x de toegestane hoeveelheid is niet "stomdronken"... overdrijven is ook een vak.dit wordt niet geclassificeerd als een "zwaar misdrijf", ik weet niet waar dat dan weer vandaan komt.straffen volgens de wet, vanuit de club nog wat straffen en ervan uitgaan dat hij zijn les geleerd heeft...

14 september 2019 om 13:31

3x toegestane limiet is in principe 6 bier. Waarschijnlijk iets meer aangezien er wel wat tijd tussen het drinken en de controle heeft gezeten. Maar meer dan 10 zou me verbazen.

14 september 2019 om 13:35

3x de toegestane hoeveelheid, dus zal zo'n 4-6 biertjes zijn geweest.

14 september 2019 om 14:20

3* is best veel hoor. Het is een stevige kerel dus dat is een bier of 9. Aangezien 1 bier per uur wordt afgebroken en met eten erbij nog wat meer en Ze neem ik aan toch wel een uur of 4 zijn beziggeweest met eten en stappen kan dat zo richting de 15 bier gaan. Ik weet de kwalificaties niet maar ik vind dat een zwaar misdrijf gezien het gevaar dat je andere weggebruikers bezorgt . Meer in ieder geval dan je moet afdoen met “niet meer doen hoor”: ik denk dat deze straf van Pef dan ook passend is

Tja nu weten we het wel. Stegeman heeft een grote inschattingsfout gemaakt en is daar flink voor gestraft. Gelukkig voor hem zijn er geen gewonden gevallen en is het alleen materiële schade. Hopelijk heeft hij er wat van geleerd.

14 september 2019 om 10:16

@johan166, helemaal mee eens!! De man is dom geweest! Niets menselijks is een voetbaltrainer vreemd gelukkig! En kan iemand die Visser zijn mond snoeren?? Laten we het over belangrijker zaken hebben! Nog nieuws over Frenkie? 😜

14 september 2019 om 10:56

"niets menselijks is een voetbaltrainer vreemd gelukkig!" Lees, ik ben ook een boerenlul (geweest), die met drank achter het stuur kruipt (is gekropen). Johan Derksen had hetzelfde lulverhaal gisteren; hijzelf had het gedaan en in zijn omgeving kwam het regelmatig voor, dus dan is het menselijk. Je moet toch wat om een dergelijke miskleun voor jezelf recht te lullen.... Ik ben ook menselijk en in mijn omgeving is het nooit voorgekomen dat iemand met drank op ging rijden; gebeurt dat wel, dan zeg je er iets van en neem je de sleutels af. Rijden met drank op is niet menselijk, het is misdadig.

14 september 2019 om 13:37

Tuurlijk. Dikke schade, rijontzegging, meerdere boetes, reputatieschade, cursus, maatschappelijke projecten, etc. Dit gaat ie niet snel vergeten.

Prima interview, onze voorzitter heeft zijn hart op de tong.vanaf nu mag het ook wel klaar zijn, Stegeman heeft behoorlijke straf gehad (boete van 10.000 euro, er zijn maanden dat ik het niet verdien) en nog wat extra maatschappelijke activiteiten. Daar pronkt PEC uberhaupt mee, dus dat vind ik wel een logische tegenprestatie.zondag een erg belangrijke wedstrijd tegen Rkc, winst betekent alsnog een redelijke start van het seizoen. Edit: een 0 teveel geplaatst, boete is 10.000 euro ipv 100.000 euro. Excuus

14 september 2019 om 10:22

100000 euro lijkt mij veel te veel. Volgens mij was het 1000 euro. Daar komt nog de boete+cursus bij.

14 september 2019 om 10:37

Er zijn inderdaad maanden dat ik geen 100.000 euro verdien

14 september 2019 om 10:48

Voor een trainer van PEC is 100.000 Euro bijna een jaarloon. Het lijkt me heel sterk dat PEC hem een jaar voor niets laat werken. Het staat ook in geen enkele verhouding tot wat hij heeft gedaan. Hij heeft een fout gemaakt en daarvoor het boetekleed aangetrokken en dan moet het gewoon klaar zijn. Ook een coach is maar een mens en mensen zijn nu eenmaal niet onfeilbaar. Het gaat er om dat hij er lering uit trekt en niet opnieuw in de fout gaat. Het heeft in alle kranten gestaan en al zijn familieleden en vrienden weten dat hij in de fout is gegaan. Voor mij is dat meer dan genoeg straf als het bij die ene keer blijft, maar in de voetbalwereld heeft men kennelijk een sterke behoefte om iemand die al KO is nog een paar flinke trappen na te geven. Ik vind dat eerlijk gezegd behoorlijk lafhartig. Hij is ook zeker niet de enige die fouten maakt, dat is gewoon een onderdeel van het mens zijn.

14 september 2019 om 10:52

Waar haal je die 100k vandaan als ik het vragen mag? Dat lijkt me erg veel voor een trainer van onze club, dat zou toch wel bijna een jaarsalaris zijn.

14 september 2019 om 11:14

Edit geplaatst......moest inderdaad 10.000 euro zijn, een 0 teveel neergezet!!

Wat mij het meest irriteert is het feit dat Steegeman het ook steeds heeft over wat hem is overkomen. Dit is hem niet overkomen. Hij heeft de bewuste keuze gemaakt. Laat hem maar op de blaren zitten.

14 september 2019 om 11:48

Dat is eigen aan de mens, de schuld is zo groot om op zich te nemen en dan af doen als iets wat hem overkomen is. Het is een misdaad. En omdat niemand gewond is (gelukkig maar), doet men dit af als een menselijke fout.

Ondertussen blijkt dus dat er meerdere mensen van PEC die donderdagavond met een slok op naar huis zijn gereden na de clubbijeenkomst. Dat zal wel de clubcultuur zijn dan. Daar horen we de heer Visser niet over. Dat zwaarder straffen eigenlijk niet kan qua geloofwaardigheid omdat er meerdere onder invloed van alcohol de auto hebben gepakt. Stegeman was echter de enige die ergens tegenaan reed. Voor de rest wel typerend hoe Stegeman zich in de slachtofferrol plaatst en hoe PEC hem daarin steunt. 'het is hem overkomen' of 'hij zit in een moeilijke periode van zijn leven'. Alsof het dan minder erg of minder gevaarlijk is om met 3x zoveel alcohol als toegestaan in je bloed rond te rijden. Meneer Stegeman acteert de harde trainer, maar als ie zelf een scheve schaats rijdt moet het met de mantel der liefde worden bedekt.

Je bent ook een ongelooflijke klojo als je met alcohol op achter het stuur gaat zitten, de verantwoordelijk die je dan neemt is immens!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.PEC Zwolle10-13
17.VVV-Venlo9-25
Voor de complete stand: Eredivisie

5 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Het was al bekend dat Ajax niet de enige gegadigde is voor Reinier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren