Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische club failliet verklaard door ‘openstaande rekening bij horecazaak’

Laatste update:

KSV Roeselare is dinsdagmiddag failliet verklaard, zo laat curator Yves François weten aan Het Laatste Nieuws. Het Nieuwsblad schrijft dat een openstaande rekening bij een horecaonderneming de oorzaak is van het faillissement. Het is vooralsnog onbekend wat dit betekent voor de toekomst van Roeselare, dat uitkomt op het tweede niveau van het Belgische voetbal.

Een uitbater van een horecazaak daagde Roeselare voor de rechter, wegens een aantal openstaande rekeningen. Het Nieuwsblad schrijft dat de brasserie vorig jaar iedere week verschillende spelers over de vloer kreeg, die voor een totaalbedrag van 21.000 euro aten en dronken. De rekeningen werden echter niet door de club betaald, waarop de eigenaar besloot om naar de rechter te stappen. De Kortrijkse afdeling van de Ondernemingsrechtbank West-Vlaanderen heeft Roeselare vervolgens failliet verklaard.

“Het faillissement is vandaag om 14 uur uitgesproken”, zegt François in gesprek met Het Laatste Nieuws. Tegenover Het Nieuwsblad vult hij aan: “De club is failliet. Tegen die beslissing kan men wel nog in beroep gaan of verzet tegen aan tekenen.” Er was overigens niemand van Roeselare aanwezig bij de uitspraak van de rechter. De club heeft voorlopig nog niet gereageerd op de uitspraak en zit dinsdagavond met curator François om de tafel om over de nabije toekomst te praten.

Het Laatste Nieuws schrijft dat bronnen rond de club beweren dat Roeselare de schuld inmiddels betaald heeft. De Belgische voetbalbond (KBVB) wacht voorlopig af, maar het is momenteel hoogst onzeker of de club komende zondag in actie zal komen tegen Excelsior Virton. De curator zal daar een beslissing over nemen. Roeselare is na vijf wedstrijden met twee punten de nummer zeven van de Eerste Klasse B.

In juli 2016 werd Roeselare overgenomen door de Chinese zakenvrouw Xiu Li Hawken, maar zij besloot eerder deze zomer de geldkraan dicht te draaien en betaalde pas in juni de achterstallige salarissen uit. Er is voorlopig nog geen nieuwe eigenaar gevonden voor de club, ondanks geruchten over een Braziliaanse investeerdersgroep. Roeselare speelde tussen 2005 en 2010 op het hoogste niveau.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is toch raar als dat de club ervoor moet betalen als je spelers uit eten gaan? Vreemd verhaal , of er moeten afspraken over gemaakt zijn natuurlijk maar blijft apart

10 september 2019 om 18:33

Enige reden dat ik kan bedenken, is omdat de club de salarissen van spelers nog niet had uitbetaald. Anders lijkt het me ook vreemd dat de club de drankjes en eten van spelers moet betalen.

11 september 2019 om 09:52

Ik denk inderdaad dat dat het ook wel geweest zal zijn. In dat geval is het natuurlijk een logische verklaring en ligt het ook mer aan het niet uitbetalen van de salarissen dan de openstaande rekening bij de horeca-zaak.

Ik zag laatst de stand in de Belgische tweede divisie en zag dat er heel weinig ploegen mee deden. Heeft België niet meer profclubs of heb ik er volledig langs gekeken

10 september 2019 om 18:36

Volgens mij hebben ze 16 clubs in de tweede divisie verdeeld over twee groepen.

10 september 2019 om 18:51

Neen wij beschikken over 24 profclubs waarvan 16 in 1A (jupiler Pro League) en 8 in 1B (proximus League). Wat betreft die twee groepen, dat vindt plaats tijdens Play-Off 2 waar zowel eersteklassers aan deelnemen en een paar uit 1B. Rare opzet, ik weet het.

10 september 2019 om 19:11

Ik zag zelfs dat 1 seizoen een team over het hele seizoen de meeste punten pakte, maar
omdat het in de 2 periodes 2x nipt 2e werd niet eens een kans kreeg op promotie, terwijl in elke andere competitie in de wereld ze gepromoveerd zouden zijn met de meeste punten. Vind het ook raar dat plek 5 en 6 van de kampioensgroep ook niet eens een play off wedstrijd spelen. Je kan dan beter 7e worden dan 6e lijkt mij om europees voetbal te halen. Kunnen nr 2, 3 en 4 van de 2e divisie ook daadwerkelijk europees voetbal halen in de play offs, of doen ze meer mee voor spek en bonen?

10 september 2019 om 19:21

Als je het raar noemt druk je het nog zacht uit hoor. Elke keer als ik denk het eindelijk te snappen blijkt dat ik er helemaal niks van snap.

10 september 2019 om 19:28

Nummers 5,6,7 en 8 spelen voor degradatie. Nummers 2, 3 en 4 kunnen in theorie een Europees ticket halen. Ze doen namelijk mee aan Play-Off 2 in Eerste Klasse en de winnaar daarvan neemt het op tegen de nummer 4 van Play-Off 1 en die winnaar krijgt een Europees ticket. Op sportief vlak kan het dus maar je moet volgens mij ook een Europese licentie aanvragen. Vorig seizoen was tweedeklasser Union dicht bij winst van Play-Off 2 maar doordat ze geen aanvraag deden speelden zij voor spek en bonen. Ik zie het meer als een leuke afsluiter voor die teams, zich nog even meten met wat Eersteklassers.

10 september 2019 om 18:55

Onze tweede klasse, genaamd 1B, bestaat uit twee speelrondes waar 8 clubs het tegen elkaar opnemen voor twee periodetitels. Als een club beide wint, is het sowieso kampioen. Zoniet spelen beide periodekampioenen in een finale over twee wedstrijden om het kampioenschap. De nummers twee, drie en vier nemen deel aan Play-Off 2. De onderste ploegen nummers 5,6,7 en 8 spelen in een groep om degradatie. Het is een moeilijke competitie want momenteel staat Lokeren hopeloos onderaan en die zijn pas gedegradeerd uit 1A.

10 september 2019 om 19:25

Bedankt voor de uitleg!

Wat mij nu dus weer opvalt is dat ook de Belgische tweede klasse overspoeld is met buitenlandse eigenaren, en weer gaat het fout. Waarom staat de bond al die overnames toe? Op dat vlak ben ik blij dat de KNVB een stuk terughoudender is met het goedkeuren van overnames.

10 september 2019 om 20:34

Klopt, ik denk dat enkel het pas gedegradeerde Lokeren nog in Belgische handen is, zij het in handen van een schimmige ex-makelaar. Tweede klasse is financieel amper leefbaar en is een uitstalraam geworden voor buitenlandse voetballers.

11 september 2019 om 00:06

5 jaar geleden was het nog helemaal anders in 1B. Nu werden ze 1 voor 1 door buitenlandse mensen verkocht, ook door zakenmannen die een grotere club hebben (clubs uit de top5 competitie), en zo samen kan werken met die clubs uit 1B.

Als zo’n bedrag er voor zorgt dat je failliet gaat kan je er beter zelf mee stoppen.

11 september 2019 om 11:34

Dezelfde gedachten spookten er door mijn hoofd. Als je voor 21.000 euro failliet gaat als cq profclub dan behoor je geen bestaansrecht te hebben als club in het voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren