‘Bondscoach verliest zelfbeheersing na deceptie; spelers in tranen’

Dinsdag, 10 september 2019 om 13:43Tim Siekman

Israël verloor maandagavond met 3-2 van Slovenië in het kader van de EK-kwalificatie, waardoor het land uit het Midden-Oosten nu geen goed vooruitzicht heeft op het eindtoernooi. Bondscoach Andreas Herzog heeft volgens Israëlische media na afloop zijn zelfbeheersing verloren ten overstaan van de spelersgroep, zo bericht het ANP.

Herzog, dinsdag 51 jaar oud geworden, ging enkele uren voor zijn verjaardag tekeer tegen de spelers, die op bezoek bij Slovenië een 1-2 voorsprong uit handen gaven. Israëlische media melden dat enkele spelers zelfs in huilen uitbarstten. 'Herzog uitte zijn woede ook door tegen bidons en een tafel te schoppen' , zo klinkt het.

"We zijn niet professioneel genoeg. Als ik zie hoe we die drie tegengoals krijgen, dat is horror. We praten steeds over onze droom, deelname aan het EK. Maar dan moet je het wel op het veld laten zien. En niet zulke domme fouten maken en verliezen", aldus Herzog in gesprek met de pers. Israël staat na zes wedstrijden op de vierde plaats in Groep G, met twee, drie en vijf punten achterstand op respectievelijk Oostenrijk, Slovenië en Polen.32 reacties (laatste reactie door sirius)

Het begon heel goed met de 3-0 overwinning op Oostenrijk, maar daarna snel weer bergafwaarts. Ze kunnen het nog halen, maar het gaat moeilijk worden.

10 september 2019 om 14:39

Is enkel 3 punten op de nr 2 lees ik, met nog 3-4 matchen te gaan is het niet onmogelijk, Slovenië en Oostenrijk zijn niet bepaald hoogvliegers, dus alles kan nog.

10 september 2019 om 15:07

Israel is dat zelf ook niet. Die gaan echt niet ineens alle wedstrijden winnen. Het is niet onmogelijk, maar Israel heeft zelf ook niet veel kwaliteit in de selectie.

Zuur was dit, ze waren de hele wedstrijd beter dan Slovenië. Des ondanks geef ik ze nog steeds een goeie kans voor plaatsing want de aanval en het middenveld is zeer degelijk

Misschien moet deze man ook beseffen dat kwalificatie voor een eindronde voor een land als Israel niet vanzelfsprekend is. Dan is het natuurlijk balen dat je een wedstrijd verliest waarin je beter bent, maar in een poule met Polen, Oostenrijk en Slovenie ben je sowieso al de underdog.

10 september 2019 om 16:48

Is ook zo, er spelen een paar degelijke spelers bij Israel met goede spitsen in Zahavi en Dabbour, maar vooral in defensive opzicht is het niet goed.jammer want gister keepte Israel's keeper nog heel goed ook nog.

Herzog heeft gelijk. Eindelijk een bondscoach die daar op staat en oprecht zijn mond open doet tegen de spelers. Wat een stelletje prutsers zijn het. In aanvallend opzicht is Israël zo slecht nog niet. Verdedigend is het werkelijk een ramp. Dat verschil is te groot, daarom plaatsen wij ons ook nooit.

10 september 2019 om 18:01

Van zo'n aanval worden ploegen over het algemeen ook niet heel bang. Aardige spelers daar voorin, maar niet meer dan dat.

10 september 2019 om 18:14

Ik schat Zahavi, Dabbur en Hemed hoger in dan Babel, Berghuis, De jong, weghorst etc alsof andere landen daar wel bang van worden

10 september 2019 om 18:21

Die mening mag je hebben. Het verschil is echter dat Zahavi, Dabbour en Hemed basisspelers zijn, terwijl jij buiten Babel aankomt met wisselspelers die heel af en toe 5 minuten mee mogen doen of zelfs niet eens geselecteerd worden. Lekker objectief dus, met name omdat je Memphis niet eens noemt. Verder heeft Zahavi (laat staan die andere twee) nog geen moment aangetoond ook daadwerkelijk beter te zijn dat het rijtje die jij noemt. Vind je het dus erg dat ik zo'n gefrustreerde opmerking als de jouwe niet zo serieus neem?

10 september 2019 om 18:45

Ik moet gefrustreerd zijn over wat precies? Ik ben niet Israëlisch. Ik vind de Israëlische aanval onderschat en de Nederlandse aanval niet zoveel bijzonder, vind je dat erg?

10 september 2019 om 23:38

Ik zeg ook: "zo slecht nog niet" Betekent niet dat ik ze met een Messi, Ronaldo of dat kaliber vergelijk. Het is gewoon jammer dat er in de verdediging teveel middelmaat staat en dat vaak de nek kost.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren