Update: Franck Ribéry arriveert in Italië voor medische keuring

Woensdag, 21 augustus 2019 om

Fiorentina is in verregaande onderhandeling met Franck Ribéry over een contract voor de 36-jarige aanvaller, zo weet transferspecialist Fabrizio Romano van Sky Italia maandagmiddag te melden. Naar verluidt hakt Ribéry binnen enkele uren definitief de knoop door aangaande zijn toekomst op clubniveau. De Franse vleugelaanvaller is transfervrij na zijn vertrek bij Bayern München.

Over serieuze belangstelling heeft Ribéry echter niets te klagen. BILD en het Algemeen Dagblad wisten onlangs te melden dat Mark van Bommel heeft overwogen om de routinier naar PSV te halen, daar de trainer van de Eindhovenaren de buitenspeler nog kent van hun gezamenlijke periode bij Bayern. PSV lijkt echter niet te kunnen voldoen aan de salariseisen van Ribéry.

PSV is echter niet de enige club die recent in verband is gebracht met Ribéry, want ook Dinamo Moskou, Spartak Moskou en het Everton van Director of Football Marcel Brands werden aan hem gelinkt. Dinamo en Spartak zouden de vleugelspits zelfs al een contractvoorstel hebben gedaan. De kans is echter groot dat Ribéry voor Fiorentina kiest, want de 81-voudig international van Frankrijk wil het liefst in een Europese topcompetitie actief blijven.

Ribéry, door media in Engeland en Duitsland ook genoemd bij Sheffield United en Eintracht Frankfurt, is als alles doorgaat de achtste zomeraanwinst van Fiorentina. De meest in het oog springende aankoop van la Viola heet Kevin-Prince Boateng, die werd overgenomen van Sassuolo. De 32-jarige middenvelder speelde afgelopen seizoen enkele maanden op huurbasis voor Barcelona, maar wist niet te imponeren in het Camp Nou.

Update 21 augustus 11.43 uur - Franck Ribéry arriveert in Italië voor medische keuring
Frank Ribéry gaat zijn loopbaan naar alle waarschijnlijkheid vervolgen bij Fiorentina. De Fransman is inmiddels in Florence gearriveerd en zal woensdag de medische keuring bij zijn beoogde nieuwe werkgever ondergaan. De routinier maakt transfervrij de overstap van Bayern München, dat hij eerder deze zomer na een dienstverband van tien jaar verliet.


Poll

Goede keuze van Franck Ribéry?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sanogo)

Zou me te lekker zijn voor Fiorentina, ik hoop dat Juve hem nog snel oppikt, op en top prof, nog zo fit als een hoentje, en dan kunnen we Pjaca lozen, ohja, en je zit dat jaloerse provinciaal clubje dwars 🙈😂 win win.

Dan heb je voor drie posities, Ronaldo, Cuadrado ( die hopelijk vooral als rechtsback gaat gebruikt worden ), Bernardeschi, Costa en Ribery.

19 augustus 2019 om 16:38

Ik vraag me echt af waarom Fiorentina zo'n grote haat heeft op Juventus? Zijn ze van dezelfde streek, nee toch?

19 augustus 2019 om 16:48

Zeker niet uit dezelfde streek. Juventus komt uit Piemonte en Fiorentina uit Toscane.

on: Zou echt een topstunt zijn van La Viola om Ribery te halen. Als je dan ook nog Chiesa weet te behouden heb je echt een lekkere voorhoede!

19 augustus 2019 om 16:48

Lang verhaal, maar in het kort, Fiorentina heeft ooit 11-0 en 8-0 slaag gehad van Juve, daarna heeft Juve ten koste van Fiorentina een titel gepakt op de laatste speeldag ( waar zij beweren dat Juve de titel kreeg dmv een penalty ), en heeft Juve daarna Baggio gekocht van Fiorentina. Sindsdien is de haat groot daar richting Juve, maar dat geld wel bijna voor heel Italië. Als de haat voor een andere club groter is dan de liefde voor je eigen club, tja, dan blijf je klein.

19 augustus 2019 om 16:56

Je kan ook niet stellen dat Juventus echt zijn best heeft gedaan om door iedereen te worden geliefd...

19 augustus 2019 om 17:05

Kleine generaal

Dat hoeft ook niet uiteraard.

19 augustus 2019 om 17:11

Nee, scheidsrechters omkopen, daar word je groot van.

19 augustus 2019 om 17:21

De aversie tov Juventus is totaal begrijpbaar gezien het dubieuze verleden van Juventus.

19 augustus 2019 om 17:21

Haha ze zijn daar dus gewoon op hun teentjes getrapt. Kleine club-mentaliteit.

19 augustus 2019 om 17:33

Want Ajax en Feyenoord komen natuurlijk wel uit dezelfde streek

19 augustus 2019 om 18:00

Boris

Leuk verhaal, doe ik verder niks mee Boris, want je weet er eigenlijk zoals zovele hier geen ene fluit van, al denk je dat zelf wel.

19 augustus 2019 om 18:16

Juventus is één van mijn favoriete clubs, maar je gaat toch niet ontkennen dat er dubieuze handelingen hebben plaatsgevonden daar ? Ze zijn niet voor niets teruggezet naar de Serie B.

19 augustus 2019 om 18:28

NLmodric Ik ontken niks, ik zou alleen willen dat mensen zelf eens wat dieper graven, en dan kan je al zien dat Juve nu een sterke zaak heeft lopen tegen de figc met een schadeclaim van vele miljoenen. Ik zeg alleen dit, bewezen poging tot omkoping is geen bewezen omkoping, verdiep je er in, want ik heb dat verhaal hier al zo vaak verteld dat het me de keel uit komt

19 augustus 2019 om 18:51

Dieper graven heeft weinig zin in dit geval. Wanneer ze een sterke zaak hebben, dan hadden ze dit 13! jaar geleden moeten aanvechten. Dit komt over als mosterd na de maaltijd. Ook niet voor niets dat ze destijds de zwaarste straf kregen.

19 augustus 2019 om 18:59

NL_Modric Zucht... Ik geef het gewoon op bij deze, wat boeit het ook.

19 augustus 2019 om 21:45

Opzich logisch toch. In 1998 ook de titel gestolen toen Ronaldo geen penalty kreeg in Turijn. Juve heeft aardig wat dubieuze prijzen gewonnen. Vind dat zon grote club dat niet nodig heeft.

21 augustus 2019 om 12:09

Gezien jouw eerste reactie zit er ook genoeg haat de andere kant op. Vrij kinderachtig als je een competitie met zo weinig concurrentie hebt.

21 augustus 2019 om 12:13

AjaxRosenberg

Niks haat, gewoon wat plagen, haat is echt een te vaak gebruikt woord.

21 augustus 2019 om 12:33

@fcbuurman

Ja, Allebei uit Holland en de Randstad.

21 augustus 2019 om 12:35

Juve heeft nooit scheidsrechters opgekocht. Wij zijn geen Barça.

19 augustus 2019 om 16:41

Hele ideen over tactiek terwijl er totaal geen sprake van is

19 augustus 2019 om 17:39

Laat Ribery maar naar Fiorentina gaan, en laat Juve dan vol voor Chiesa gaan, zal moeilijk worden maar alles is mogelijk. Chiesa-Ronaldo-Douglas Costa Dybala

19 augustus 2019 om 20:26

Chiesa is top maar je hebt al bernardeschi. Waarom hem nog meer spelers halen voor de flanken als je met hem al een topper hebt

19 augustus 2019 om 20:27

Tenzij bernardeschi op de 10 positie komt te staan waar ik denk dat hij ook heel goed is en juve heeft te weinig creativiteit op het middenveld dus berna zou daar perfect invulling aan kunnen geven

19 augustus 2019 om 17:56

Ontzettend dom dat jij je zo uitlaat tegenover een mooie club als La Viola en/of eventuele supporters van deze club op VZ. Ik lees je reacties vaak met plezier en deze kinderachtige opmerking heb jij helemaal niet nodig. Je prijzenkast of locatie alleen definieert niet hoe mooi een club is. Dat jaloerse kun je gerust weg laten. De naam Juventus is allang besmeurd met het overtreden van regels en vals spelen op meerdere wijzen. Dan verlies je het recht om een ander jaloers te noemen. Dat is niks om jaloers op te zijn. (Ik ben overigens in de CL bijna altijd voor Juventus)

Liever klein(er) en altijd fair, dan de manier waarop Juventus sommige titels heeft gewonnen.

19 augustus 2019 om 18:01

👍

Zoek zelf wat verder dan je neus lang is, je zou nog tot verbazingwekkende conclusies kunnen komen.

19 augustus 2019 om 20:29

Alex Alex Alex Alex Alex Alex Alex Alex Alex Alex alsjeblieft doe even niet zo schijnheilig. Moggi manipuleerde alles, niet alleen de scheidsrechters ook zaakwaarnemers echt alles. Hij begon hier ook al eerste mee. Tis gewoon zwaar terecht dat Juve het hardste gestraft is. Er wordt hier al 13 jaar onderzoek over gedaan. Moggi heeft Juve stuk gemaakt maar ze zijn sterker dan ooit weer terug gekomen en dat is heel knap. Maar je kunt niet ontkennen dat Moggi de grootste maffia baas ooit in het voetbal is geweest en dat het terecht is dat Juve zo hard is gestraft.

21 augustus 2019 om 12:03

Psv

Er is bewezen dat Moggi pogingen gedaan heeft om via de scheidsrechtersbaas bepaalde scheidsrechters op bepaalde wedstrijden te krijgen, er is nooit maar dan ook nooit aangetoond dat Moggi ook effectief zijn zin heeft gekregen en dat Juve hier dus überhaupt profijt van gehad heeft. Daarom loopt er nu van Juventus een zaak tegen de figc, omdat, zo blijkt, Juve onrechtmatig gestraft is voor onbewezen feiten, toen plots bovenkwam dat Inter baas Moratti net hetzelfde heefr gedaan, kon de zaak niet snel genoeg dicht, en werd Juve onterecht buitensporig gestraft. Zoek het op, zoek desnoods een tolk.

Ik zeg dit niet zomaar keer op keer he, ik ben geen uil, ik en vele Italianen die ik ken weten echter veel meer dan datgene wat, met alle respect, de gemiddelde NL'r hierover heeft meegekregen, want alles wat jullie hier gezien hebben werd destijds extreem breed uitgesmeerd, en alles wat er daarna gebeurd is, tot het afzetten van betrokken rechters die destijds op se zaak stonden, hebben de mensen buiten Italië zelden of nooit wat meegekregen. Niet voor niets is de figc bang voor een nieuwe rechtszaak tegen Juve.

21 augustus 2019 om 12:40

Dank je alexdelipiero.

21 augustus 2019 om 15:36

Alexdelpiero. Klopt helemaal wat je zegt. Het is zelfs maar een tipje van de sluier die je uitlegt. De rol van inter zou in het hele verhaal volgens vele veel dieper liggen, wat zeker niet onmogelijk is als je de hele gang van zaken bekijkt. Vooral wie er over de zaak gingen doet zeer veel vraagtekens op en wat te denken van de scudetto 05/06... heb niet veel met juve aangezien ik milanista ben, maar hier heb je 100% gelijk. Ook wel vermoeiend dat mensen hier vaak het calciopoli erbij halen terwijl ze geen flauw benul hebben wat de preciese inhoud is.

21 augustus 2019 om 15:36

Ja weet niet of juve zo gelukkig van Ribéry zou worden, toch alweer 36.
Voor fiorentina wel heel leuk, een grote naam in het mooie paarse shirt

21 augustus 2019 om 16:12

Een poging tot is ook gewoon strafbaar. Als je al een poging doet tot omkoping dan weet je toch gewoon dat je fout bezig bent en waarmee je een bepaald doel wil realiseren.

21 augustus 2019 om 16:19

Les Gones

Kan best, maar je kan iemand die een poging tot moord doet ook niet straffen voor moord, extreem voorbeeld, maar je snapt me wel.

21 augustus 2019 om 17:07

Nee maar ook dat wordt flink bestraft.

21 augustus 2019 om 18:23

Les Gones

Niet met degradatie, boetes, zware punten minderingen etc etc, waarom kreeg het minstens zo schuldige Inter dan onze titels? Die hele zaak stinkt, en de Italiaanse bond doet er nu alles aan om dat potje toe te houden. Juve is destijds buitenproportioneel gestraft voor de pogingen van één man, en één man alleen, om dingen te regelen, de rest werd veel minder hard gestraft terwijl hun aandeel minstens zo groot zoniet groter was.

Mooie club voor hem en hij is zeker toegevoegde waarde voor het team zowel in het veld als in de kleedkamer. Speelde zijn laatste seizoen nog steeds erg goed bij Bayern. Mist misschien zijn snelheid een beetje maar zijn dribbel en schot zijn nog steeds werelds

Ik ken de gehele selectie niet, maar als je aankopen 32 en 36 jaar zijn? Dat is wel aardig aan de oude kant lijkt mij? Zijn vooral aankopen op basis van naam, vooral als je Prince boateng aantrekt. Ribery zie ik ook geen heel seizoen meer vlammen, met zijn blessuregevoeligheid.

Prima teampje toch zo!

Dragowski
Lirola
Milenkovic
Pezzella
Biraghi
Benassi
Badelj
Pulgar
Chiesa
Simeone
Ribery

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fiorentina

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.SPAL3-1
17.Lecce3-4
18.Udinese3-3
20.Sampdoria0-8
Voor de complete stand: Serie A

155 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren