Update: AS Roma laat wereldkampioen op huurbasis naar Turkije vertrekken

Vrijdag, 16 augustus 2019 om

Steven Nzonzi kostte AS Roma een jaar geleden bijna 27 miljoen euro, maar de Romeinen lijken weinig plezier te beleven aan die aankoop. De middenvelder slaagde er in het afgelopen seizoen niet in om zijn stempel te drukken op het spel van i Giallorossi en hij is nu alweer op weg naar de uitgang van het Stadio Olimpico.

Verschillende Italiaanse media, waaronder Sky Italia en de Corriere dello Sport, melden woensdag dat Nzonzi voor een overstap op huurbasis naar Galatasaray staat. De Turkse grootmacht zal het hele jaarsalaris van drie miljoen euro dat de Fransman in Rome verdient op zich nemen en betaalt bovendien een miljoen om hem een seizoen te kunnen huren.

In de deal wordt ook een optie tot koop opgenomen om de transfer definitief te maken. Als de samenwerking bevalt, kan Galatasaray de dertigjarige Nzonzi voor vijftien miljoen definitief inlijven. De kampioen van Turkije wordt voor de middenvelder de zesde club uit zijn loopbaan.

Nzonzi begon zijn carrière bij Amiens en speelde daarna in Engeland voor Blackburn Rovers en Stoke City. Hij kende vervolgens zijn beste jaren in het shirt van Sevilla, waarmee hij in 2016 de Europa League op zijn naam schreef. De veertienvoudig international van Frankrijk was vorig jaar ook van de partij op het WK in Rusland, dat door les Bleus gewonnen werd.

Update 16 augustus 17.20 uur - AS Roma laat wereldkampioen op huurbasis naar Turkije vertrekken
Steven Nzonzi vervolgt zijn loopbaan bij Galatasaray. De Turkse grootmacht en AS Roma maken vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de middenvelder op huurbasis naar Istanbul verhuist. De deal geldt in eerste instantie voor één seizoen, maar Galatasaray heeft de mogelijkheid om hem voor een half miljoen euro nog een jaar te huren. Cim Bom kan Nzonzi bovendien voor 30 juni 2020 voor zestien miljoen definitief inlijven, terwijl de transfersom een jaar later zal zakken naar dertien miljoen.

Highlights: Perugia - AS Roma
Meer video's

Poll

Vind jij dat AS Roma inderdaad het best alweer afscheid kan nemen van Steven Nzonzi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door themagician)

Zou in prima transfer zijn voor Galatasaray, zoeken al een tijdje naar een nummer 6. Alleen de optie tot koop laat me wel lachen 30 miljoen euro vragen voor een 30 jarige die AS Roma zelf voor 27 miljoen heeft gekocht en niet wist te imponeren

14 augustus 2019 om 13:42

Hoe kom je bij 30 miljoen? 15 miljoen staat in de tekst

14 augustus 2019 om 14:56

Tekst is later aangepast

Monchi heeft Roma kapot gemaakt - nu gaat hij Sevilla slopen . OSM in real life

14 augustus 2019 om 13:41

Ik denk niet dat het probleem alleen bij monchi lag. Bij As Roma ontbreekt het al langere tijd aan een goede structuur.

14 augustus 2019 om 13:43

Je weet dat hij td van sevilla was toen sevilla 2x de Europa league won?

14 augustus 2019 om 13:46

Hoe gaat hij Sevilla slopen, door weer zoveel EL te winnen?

Leuk, die optie tot koop, maar ik vraag mij wel af waar Galatasaray dat van gaat betalen. Met deze selectie wordt het toch lastig om de volgende ronde in de CL te halen en die hebben ze juist wel hard nodig om financieel het hoofd boven water te houden. Seri verkopen?

14 augustus 2019 om 13:46

Seri is dit jaar gehuurd, hoe kom je bij verkopen? We hebben een hele ervaren selectie opgebouwd zo, met Falcao als leider waarschijnlijk.

14 augustus 2019 om 13:58

Ah, ik dacht dat ie gekocht was. Ik ken het wel hoor, die eeuwige Turkse drang naar ervaren krachten, torenhoge salarissen, voormalige vedettes en het bijbehorende financiele wanbeleid. Vorig jaar hadden ze de kans om verder te komen, vooral vanwege de zeer zwakke poule, maar het was een complete aanfluiting.

14 augustus 2019 om 13:58

Falcao heeft al jarenlang niks laten zien en dan wilt Gala hem bombarderen als leider. Die gozer is al 33 en wordt alleen maar minder en minder. (In hoeverre dat nog kan)

14 augustus 2019 om 14:16

70 doelpunten in de laatste 3 jaar maar hij heeft jarenlang niks laten zien... 😂

14 augustus 2019 om 14:43

Als Gala dit jaar geen kampioen wordt, Diagne niet verkoopt en geen succesvolle Cl-campagne meemaakt zie ik het idd ook erg somber de komende jaren.

14 augustus 2019 om 14:52

Als, als, als. Als mijn tante een snor had, was hij mijn onkel.

Nzonzi wordt gewoon gehuurd, in geen honderd jaar dat Galatasaray de optie van 15 miljoen euro zal lichten om Nzonzi definitief aan te trekken. Galatasaray is echt niet van plan om hem uiteindelijk definitief binnen te halen.

Echt veel zal deze transfer dus toch niet kosten? Snap de negativiteit omtrent deze transfer dus echt niet.

14 augustus 2019 om 16:00

Ik spreek enkel feiten. Gala heeft een gigantische miskoop in huis gehaald. Een speler met een enorme salarispost en en voor turkse begrippen een abnormaal hoge transfersom. Nu willen ze die man lozen maar gaat dat niet zo snel, zelfs die arabieren hoeven hem niet. Nu heb je een elftal vol 30+ers die een mega salaris hebben en geweldige lange contracten. Wil het een mislukte seizoen worden gaan ze vele met zo een contract willen lozen, wat niet zo 1’2’3 is gedaan, want vindt maar een club die hetzelfde wilt betalen en een stad dat mooier is dan Istanbul.

14 augustus 2019 om 18:16

Diagne is inderdaad een miskoop. Maar de transferperiode is nog meer dan 2 weken open. Er is nog genoeg tijd om hem te verkopen. Als we hem niet kwijt geraken, slik ik mijn woorden in. Maar jullie doen alsof de transferperiode al ten einde is.

Je hebt het over 'geweldig lange contracten'? Wat? Bijna al onze dertigplussers hebben maar een jaar contract over: Donk, Inan, Mariano, Nagatomo, Mitroglu. Adem Buyuk en Muslera maar twee jaar. Je zegt feiten te benoemen, maar het is eerder het omgekeerde. Indien we een 'mislukt' seizoen hebben, hoeven we ze zelf niet eens te 'lozen'. Ze hebben niets anders te kiezen.

Ik heb geen probleem met spelers zoals Nzonzi (huurling) en Falcao omdat ze beide van pure klasse zijn (turkse normen). Spelers als Nagatomo, Mariano en Babel zie ik daarentegen liever niet meer bij de club. Team is inderdaad te oud, heb dat op geen enkel moment ontkend. We hebben wel breedte in de selectie, dus voor volgend jaar zie ik geen grote problemen. Maar we moeten inderdaad zo snel mogelijk verjongen. Echter zoals ik net al zei: voor Falcao zou ik nog een uitzondering maken en als je een spelers huurt, maak de leeftijd niet echt uit vind ik. Als hij er maar onmiddellijk staat.

Maar voor 20/21, dan kunnen er wel problemen vormen. Heel veel voetballers' contracten verlopen, anderen worden weer een jaartje ouder. We kunnen veel doen met een speler of drie tussen de 20-25 jaar.

14 augustus 2019 om 18:40

Je moet niet vergeten dat we ondanks dat het een miskoop is dankzij Diagne wel kampioen zijn geworden, inkomsten daarvan zijn veel hoger dan wat hij heeft gekost. Hij is inderdaad niet van het niveau waar Galatasaray naar zou moeten streven maar het was een noodoplossing die deels goed heeft uitgepakt. Je gaat me namelijk niet vertelen dat we met Derdiyok, Mugdat en Mitroglu kampioen zouden worden.

15 miljoen voor een speler 30, ligt het aan mij of is dat niet heel verstandig ?

14 augustus 2019 om 14:25

Tadic?

14 augustus 2019 om 14:48

Was dacht ik 29 , toen ie gekocht werd . En is voor ajax ook een kwaliteitsinjectie geweest.

14 augustus 2019 om 14:55

Hij wordt dus niet gekocht he mensen? Galatasaray heeft Seri gehuurd met optie tot koop van 18 miljoen euro, Emre Mor gehuurd met optie tot koop van 8 miljoen en zal hetzelfde doen met Nzonzi voor 15 miljoen. Nzonzi zal na zijn huurperiode gewoon terugkeren naar AS Roma. Het bestuur van Galatasaray is echt niet van plan om de optie ooit in te lichten.

Nzonzi voor twee jaar huren voor een miljoen of twee en enkel zijn salaris betalen, is gewoon goed gehandeld lijkt het me.

Dit is een hele goeie #6 die ze broodnodig kunnen gebruiken. Meesten zeiden dat Seri daar zou spelen maar het is duidelijk dat hij beter op de #8 kan spelen dan op de #6. Helaas moet ik weer met pijn in mijn hart toegeven dat Galatasaray weer favoriet, vooral als je ziet wat voor verdediging Fener heeft en ze alleen maar Zanka hebben gehaald tot nu toe.

14 augustus 2019 om 13:50

Broer, onze verdediging zag er ook echt niet best uit tegen Fiorentina.

14 augustus 2019 om 14:05

Alle Turkse teams zijn zwak, Galatasaray is echter de minst zwakke. Fener speelt al lange tijd met Jailson en Sadik, Luyindama en Marcao is toch wel minimaal twee klasses beter. Van Fener moet je sowieso geen titel verwachten. Als ze meedoen om het kampioenschap tot de laatste dag dan is het al een grote vooruitgang.

14 augustus 2019 om 15:50

Marcao is net een tijdbom. Kan ieder moment een grote fout maken

14 augustus 2019 om 18:30

Geen zorgen broer we verwachten al jaren geen kampioenschap van Fener, gaat tussen GS en TS.

14 augustus 2019 om 20:17

Ja als je veel wedstrijden met 12 (scheids) man speelt dan zou ik het ook verwachten. Hoewel die twee koekenbakkers van vorig seizoen die jullie zwaar hadden geholpen wel gestopt zijn.

14 augustus 2019 om 22:32

Wij hebben geen scheids nodig om punten te pakken, jullie zullen tegen ons vast wel weer geholpen worden zoals altijd, veel succes met handhaven volgend jaar meer zullen jullie niet bereiken vrees ik.

Bij Sevilla een zeer goede speler, maar Roma was los zand afgelopen seizoen. Hopelijk gaat men daar nu wel beleid voeren.

Deze speler was volgens Monchi beduidend beter dan Malcom. Nu ontging mij destijds de logica om twee totaal verschillende posities met elkaar te vergelijken, en was Malcom bij Barca ook overduidelijk geen succes geweest, wordt Malcom wel zonder verlies verkocht. Wat een miskoop van Monchi zeg. Ik begrijp sowieso niet hoe hij zo hard heeft kunnen falen bij Roma. Al zijn aankopen waren gewoon troep. Olssen, Schick, de twee Nederlanders,... Ook nu hij weer terug bij Sevilla is, heb ik toch sterk mijn twijfels over alle nieuwe versterkingen en vooral flopcoach Lopetequi.

Falcao erbij en je hebt de breedste en sterkste selectie van Turkije, al blijkt na de (oefen)wedstrijd tegen Fiorentina dat er nog grotere problemen zijn dan alleen het middenrif. De selectie lijkt van los zand en dan niet te spreken over de verdediging van Gala met 2 ongelofelijke sterke, maar o zo blinde spelers als Luyindama en Marcao.

14 augustus 2019 om 14:59

Je zegt het zelf, het was maar een oefenwedstrijd. Luyindama en Marcao waren nagenoeg foutloos vorig jaar in de Turkse competitie. En nu worden beide heren neergehaald na een zwakke oefenwedstrijd tegen Fiorentina. Is dat nu niet een beetje voorbarig? Daarnaast ken ik Luyindama nog van bij Standard, waar hij ook al een beest was. Lijkt me sterk dat je veel wedstrijden van hen gezien hebt.

Het probleem volgend jaar zal eerder bij onze backs liggen. Beide heren zijn 33 en zijn gewoon niet meer van het gewenste niveau. Linnes is nog okã© en kan Mariano vervangen, maar voor Nagatomo hebben we gewoonweg geen vervanger. Beide backs hebben nog maar een jaar in hun overeenkomst, dus zie ze jammer genoeg ook niet vertrekken deze zeomer.

14 augustus 2019 om 16:07

luyindama en Marcao waren bij lange na niet foutloos. Beide heren gingen keer op keer door nonchalance de fout in, wat heel vaak niet afgestraft werd door de onkunde van de tegenstanders. In de CL krijg je ze allemaal om de oren. De verdeding oogt gewoon absoluut niet solide. Over de backs ben ik het met je eens. Samurai en Samba zijn aan een vervanging toe. Voor de linksback positie ben ik erg gecharmeerd van Tasdemir, waar ik hoop dat hij na een aantal wedstrijden die plek overneemt en aan de andere kant veel gerouleerd wordt met Mariano voor Linnes.

14 augustus 2019 om 18:25

Daar ben ik het dus helemaal niet met je eens. Volgend jaar zal duidelijk zijn dat we gewoon een geweldige verdedigingsduo hebben. Luyindama's nonchalance, niet van Marcao, moet daarentegen echt wel aan gewerkt worden. Het is maar dat we het met iets eens zijn haha!

14 augustus 2019 om 16:12

Ik zal me als ik jou was wel flink zorgen maken, in de Supercup stond er een elftal van gemiddeld 30,5 jaar oud, extreem oud en totaal geen restwaarde.

Ik zie verder ook weinig spelers die waarde vertegenwoordigen en dan wil je ook nog Falcao voor een hoop salaris gaan halen, wie moet er dan vertrekken?

Je speelt 4-2-3-1 dus altijd met 1 spits, Diagne vulde dat prima in en Babel kan er ook spelen en je hebt ook nog Mitroglu, waarom moet je dan Falcao aantrekken?

Je zal eens beter je geld kunnen steken in spelers die nog wat kunnen opleveren in de toekomst, met dit elftal word je misschien wel kampioen maar ga je Europees nooit veel presteren.

14 augustus 2019 om 16:15

Dat zeg ik net boven precies hetzelfde tegen The Magician.

14 augustus 2019 om 16:53

V-watcher. Het is alom bekend dat spelers tussen de 27-32 jaar op hun hoogtepunt zitten. Extreem oud is dan etwat overdreven. Diagne vult dat prima in ? Hehe. Diagne is echt een ramp. Zowel hij als Mitroglou gaan vertrekken.

14 augustus 2019 om 18:19

En waarom moeten we zelf aan 'restwaarde' denken wanneer we een speler huren? Nzonzi's restwaarde is Roma's probleem, niet die van ons. Hij moet gewoon een jaar of twee goed spelen en voor de Turkse competitie is hij gewoon meer dan geweldig.

Galatasaray moet aan het gemiddelde leeftijd van zijn ploeg denken, maar toch niet als je een speler huurt? Dan maakt het helemaal niet uit.

Niet per se een onbegrijpelijke transfer maar meer het bedrag dat er bij gemoeid was, je betaalt 27 miljoen voor een speler waarvan je weet dat hij geen restwaarde heeft en je niet per se nodig had.

Vorige zomer is op Zaniola na wat puur een gelukje was totaal geflopt qua aankopen met Olsen, Nzonzi, Santon, Coric, Pastore en Schick.

Cristante en Kluivert geef ik het voordeel van de twijfel, Kluivert omdat hij jong is en zich nog prima kan ontwikkelen tot een waardevolle speler voor Roma en Cristante omdat die gewoon wel degelijk was.

Deze zomer lijkt er veel meer nagedacht te zijn met de aankopen met dadelijk ook Rugani nog er bij en een nieuwe spits staat er gewoon een elftal dat kan groeien en met een beetje geluk ook gewoon in de top 4 kan eindigen.

Meestal geen fan van Galatasaray's transferbeleid maar dit is toch wel heerlijk. N'zonzi wordt gewoon voor 2 jaar gehuurd voor 1 miljoen euro plus zijn salaris. Nu is hij nog 30 en kan hij het niveau van de club sterk omhoog trekken. Wanneer hij 32 wordt, kan hij dan gewoon terugkeren naar Italiã£â« want, zoals ik al eerder zei, zal Galatasaray nooit gebruik maken van zijn optie en meer dan 10 miljoen euro betalen voor de Fransman. Echt heel slecht gehandeld van Roma want denk niet dat ze ongekend zijn met Galatasaray financiã£â«le situatie.

Gefaald in de Serie A, maar meer dan goed genoeg voor de Turkse competitie.

16 augustus 2019 om 18:19

Bro, achterover geleund en werkelijk genoten. Bijna elke transfer lijkt te mooi om waar te zijn. Wil het nog een team worden zie ik het erg rooskleurig in volgend seizoen. Ben zeer tevreden over het bestuur. Kritiek en de mislukte ‘coup’ heeft ze goed gedaan.

16 augustus 2019 om 18:36

Ben nu niet echt zeker of uw reactie ironisch is? We waren het aantal dagen geleden nog volledig oneens met elkaar.

16 augustus 2019 om 20:17

Ironisch natuurlijk, het is maar dat er geen live meepraten is anders had ik je nog eens uitgelegd waarom deze geweldige verdediging van Gala ten alle tijden zal falen.

16 augustus 2019 om 20:28

Wat een leuk leven moet je niet hebben. Reageer nooit meer op mijn reacties in het vervolg, met je kinderachtig gedoe. Of weet je wat, reageer maar weer in mei wanneer Galatasaray weer kampioen wordt als je niets zinnigs over Nzonzi te zeggen hebt.

16 augustus 2019 om 20:24

Vind dit inderdaad ook niet echt handig gehandeld van Roma.
Nu zitten ze nog met hem een aantal jaar in hun maag.

Deze aankopen van Galatasaray baren me toch wel zorgen als Fenerbahce supporter. N’Zonzi is een speler van hoge kwaliteit Imo, dat hij niet heeft weten te aarden bij AS Roma zegt mij niks. Helaas een meer dan prima toevoeging voor GS....

Had zeer veel verwachtingen vorig jaar bij deze speler.
Het is er echter bij lange na niet uitgekomen.
Wens hem veel succes bij Galatasaray.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren