Kwakman schrikt van nieuwe PSV'er: 'Wat hij toen deed, heb ik nooit gezien'

Donderdag, 8 augustus 2019 om 22:40Dominic Mostert • Laatste update: 22:58

PSV speelde donderdagavond tegen FK Haugesund opnieuw met Michal Sadílek als linksback. De Tsjech is van nature en middenvelder, maar neemt de plek van de naar Manchester City vertrokken Angeliño in. De van Valencia overgekomen aanwinst Toni Lato is nog niet fit en de analisten van FOX Sports hebben überhaupt bedenkingen bij zijn komst.

Lato werd begin vorige maand binnengehaald en maakte zijn officieuze debuut in de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg (0-2 nederlaag) op 17 juli. Daarna kwam hij niet meer in actie en de Spanjaard reisde deze week ook niet met PSV mee naar Noorwegen. Kees Kwakman zag Lato wel spelen tegen Wolfsburg en schrok toen van zijn niveau. "Wat hij toen deed, heb ik nog nooit gezien in mijn leven", aldus de oud-speler bij Voetbalpraat.

"Het leek alsof hij voor het eerst op het voetbalveld stond. Het was echt bizar, maar ik denk dat die jongen ook helemaal niet fit genoeg was en zenuwachtig was. Zo kwam het over. Daarna heeft hij ook niet meer gespeeld. Ik denk dat hij net te vroeg is gebracht in die oefenwedstrijd", concludeert Kwakman. Verslaggever Cris Willaert vindt het 'eigenlijk ongelooflijk' dat PSV ervoor koos om Angeliño te vervangen door Lato. Hij denkt dat het gebrek aan een fitte linksback beslissend was in het verloren tweeluik met FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League.

"Je weet als PSV dat je twintig miljoen euro kunt verdienen door de Champions League te halen en dat je eind juli tegen FC Basel moet spelen. Je haalt dan een speler uit een competitie waar nog geen minuut is getraind. Vervolgens ga je gokken door een middenvelder daar neer te zetten", verzucht Willaert. "Als je Thomas Ouwejan voor vijf miljoen euro van AZ had gehaald, dan was je nu toch verder in de Champions League?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door amvljr)

Ook een hele simpele redenatie... Alsof Ouwejan als linksback Champions League waardig is... PSV heeft gewoon zijn draai nog niet gevonden. Als dat wel was gebeurt, had men ook met Sadilek als linksback door kunnen gaan.

8 augustus 2019 om 23:07

Ouwejan hoeft ook niet CL waardig te zijn hè op dat moment. Maar iig goed genoeg om mee te helpen Basel te verslaan. Maar psv verloor die wedstrijd niet door een linksback.

8 augustus 2019 om 23:09

Die kwakman praat altijd onzin. Hij wil blijkbaar opvallen en gaat dan rare dingen zeggen.

8 augustus 2019 om 23:19

@Moridin: lezen is ook een kunst hè. Willaert zegt dat met Ouwejan de CL wel even was binnengehaald, niet Kwakman. Kwakman zegt alleen dat hij schrok van Lato in de oefenwedstrijd tegen Wolfsburg

9 augustus 2019 om 00:43

Als je PSV vandaag ziet dan is EL het meest passend. En zo heb je meer kansen om punten binnen te halen voor de UEFA coëfficiënt. Want met 20 miljoen koop je geen CL plek. Gewoon proberen zo ver mogelijk te komen in de EL dat levert dan ook meer op.

8 augustus 2019 om 23:09

Met alle respect, we hebben het over een tweeluik tegen FC Basel. De enige reden dat die door zijn is omdat PSV nog apathischer was dan zij. Echt "Champions League niveau" mag je dat niet noemen. In andere woorden, Ouwejan had wellicht een rol van betekenis kunnen spelen. Sadilek is rampzalig op deze plek.

8 augustus 2019 om 23:17

Mwah, ik vind het één pot nat. Op het middenveld leuke mannetjesputters, als linksback ook erg beperkt. Zie Ouwejan het ook niet beter doen dan een Viergever op die positie. Als er dan geld uitgegeven had moeten worden, had ik er nog een extra centrumverdediger bijgehaald die er wel gelijk stond.

8 augustus 2019 om 23:30

Ik ben het met je eens. Het blijft natuurlijk vreemd dat je al maanden weet dat Schwaab verkast, om vervolgens te laat Baumgartl aan te trekken. Dat gecombineerd met het feit dat Luckassen nu ineens zelfs niet meer bij de selectie zit komt allemaal wel een beetje vreemd op me over. Ik ken de kwaliteiten van Boscagli niet, maar een extra centrale verdediger lijkt me momenteel geen overbodige luxe. Viergever als linksback kan in negen van de tien wedstrijden best een degelijke invulling zijn.

8 augustus 2019 om 23:49

Baumgartl was waarschijnlijk de 3e of 4e optie. Het zou pas vreemd zijn als PSV hun selectie al ruim op orde had voor de cl kwalificatie. Ten eerste hebben ze het geld niet om even 2-5 miljoen extra te betalen om een speler 2-3 weken eerder binnen te halen en ten tweede zijn spelers die al zo vroeg die beslissing nemen, vaak niet de grootste talenten. Dat Luckassen niet bij de selectie zit vind ik ook raar maar dat vind ik alleen raar vanwege Sainsbury. Maar goed dat is lood om oud ijzer. Verder heb je met Teze en Boscalgi wel 2 spelers die alle posities achterin kunnen bekleden dus zonraar is het niet.

9 augustus 2019 om 00:32

Baumgartl was inderdaad de 3e keuze, PSV is voor hem bezig geweest met Lyanco en Alvarez. Alvarez wilde echter liever naar Ajax en aan met name Lyanco is heel veel tijd verloren gegaan aangezien hij gewoon niet weg mocht van Torino (heeft inmiddels zelfs een nieuw contract ondertekend).

9 augustus 2019 om 01:52

Psv heeft interesse gehad in Alvarez en is nooit concreet geworden. Dus is onzin wat je zegt. lyanco was inderdaad te duur, ook voor Ajax.
Daarbij zie ik liever een pure verdediger, dan een mexicaan die op 5 posities uit de voeten kan. Blij met deze onverzettelijke deutstcher

8 augustus 2019 om 23:53

Voetbalpraat is ook een heel leuk programma om van te lachen. Er zitten wat mislukte voetballers en een paar commentatoren die de gekste dingen roepen omdat ze ook een keer op beeld zijn.

Wie heeft Kees Kwakman toch in vredesnaam een contract als analist gegeven. Wat een nietszeggende vent vind ik dat toch zeg. Als voetballer al niks en als analist al helemaal niks.

8 augustus 2019 om 23:14

Haha, analist zijn is ook lastig.. Zeg je wat iedereen denkt en ziet, dan trap je alleen maar open deuren in. Kom je met een andere mening of eigen ideeën, dan is het allemaal weer te gek... Het is een hele dunne lijn waarop je je begeeft en als dat niet goed gaat, kan je er niks van..

8 augustus 2019 om 23:21

bustaramz, je kritiek is niet echt lekker onderbouwd. Als je Kwakman een nietszeggende analist vindt op basis van dit artikel dan heb je waarschijnlijk niet goed gelezen en is jouw reactie evengoed nietszeggend.

Het is namelijk Willaert die zegt dat met Ouwejan de CL wel even was binnengehaald, niet Kwakman. Kwakman zegt alleen dat hij schrok van Lato in de oefenwedstrijd tegen Wolfsburg

8 augustus 2019 om 23:36

Maar buiten de tekst om.. Kwakman is een meeprater en komt zelf met erg logische dingen die ik zelfs als niet-voetballer nog zie en kan bedenken. Ik ben door hem echt nog niets wijzer geworden dan dat hij de woorden van een collega analist herhaalt. Zijn status boeit mij niets, dat zijn soms ook nog argumenten om iemand wel /geen analist waardig te vinden, maar hij bakt er vooralsnog heel weinig van.

9 augustus 2019 om 08:52

Hij zegt inderdaad dat hij schrikt en vervolgens geeft hij ook de waarschijnlijke reden. Zenuwen en het feit dat hij nog niet fit is. Nietszeggend dus. Maar ik moet toegeven dat ik bevooroordeeld ben door de voetballer en de naam Kwakman. Kan ik gewoon écht niet serieus nemen.

9 augustus 2019 om 11:54

Prima analist, zegt altijd nuttige dingen en praat als een voetballer. Voor mij de beste analist van Fox samen met Perez... Dus ja zal wel kwestie van smaak zijn

Sinds wanneer bepalen de journalisten de marktwaarde? AZ hoeft niet te verkopen dus zo’n jongen vertrekt gewoon tegen de hoofdprijs. Zal eerder richting de tien gaan.

Nou Kees, misschien wat oude wedstrijdjes van jezelf terugkijken, dan zie je dat wel hoor. Zonder gekheid, weet nog niet goed wat ik van Lato moet vinden, daarvoor is het ook te vroeg. Ik vind Kwakman’s oordeel ook redelijk nutteloos

9 augustus 2019 om 00:10

Dat is geen gekheid. Die Kwakman kon er geen reet van en dat blijf ik melden elke keer als de naam Kwakman hier voorbij komt. Lachwekkend dat hij analist is.

9 augustus 2019 om 07:30

Je neemt me de woorden uit de mond. Natuurlijk hoef je geen superster te zijn geweest om zelf analist te zijn, maar deze man heeft z’n woordje altijd klaar om spelers af te kraken of te zeggen hoe slecht het wel niet is. Zelf was hij minder dan middelmatig en was hij respectloos over z’n teamgenoten. Staat gewoon een filmpje op YouTube dat hij voor de camera andere spelers afzeikt na een wedstrijd.

Het is gewoonweg bizar dat als je al een half jaar weet dat schwaab en angelino weggegaan; je de kwalificatie voor de CL begint met een verdediging Lucassen - Viergever - Sadilek; en dan geef ik Dinfries nog het voordeel van de twijfel . Dan vlieg ke er uit , zelfs tegen zo’n beetje de slechtste tegenstander die je kunt treffen .

9 augustus 2019 om 08:06

En wel Bruma koopt, voor een positie waar je er al verschillende voor hebt rondlopen.

Ik vind de selectie van PSV überhaupt bijzonder matig! Je weet al ruim vantevoren dat Schwaab gaat vertrekken en Angelino mogelijk ook in de belangstelling komt te staan. Waarom in vredesnaam de prioriteit leggen bij het aantrekken van Bruma en pas zo laat een beetje gaan werken aan je verdediging? Ook op het middenveld vind ik het allemaal bijzonder matig. Als Feyenoord deze lijn doortrekt (en dat zei ik al voor vanavond) met leuke spelers als Kokcü, Sinistierra, Berghuis, Fer en Karsdorp er dalijk bij, dan gaat PSV het nog moeilijk genoeg krijgen...

9 augustus 2019 om 08:05

De selectie is niet matig, hij is gewoon niet in balans. Aanvallend is het geweldig. Daarom is het goed als Lozano verkocht wordt, dan kan er nog eens kritisch naar de andere linie’s gekeken worden. De selectie van Feyenoord vind ik stukken minder, daar ben ik niet zo bang voor.

9 augustus 2019 om 08:16

De selectie van Feyenoord vind ik anders niet stukken minder...misschien wel beter dan Psv, sowieso beter in balans. Achterin en op het middenveld heeft Feyenoord betere spelers rondlopen dan Psv.alleen voorin heeft PSV een surplus aan kwaliteit maar zijn wel veelal dezelfde soort spelers (blind rennen zonder overzicht te behouden). Ik denk dat Feyenoord dit seizoen boven PSV gaat eindigen.

Kees Kwakman... Triest. Totaal niet serieus te nemen die man.

Het is nog vroeg om te oordelen, maar volgens mij mogen we blij zijn dat hij uiteindelijk niet gekocht is.

Als je toch een speler moet noemen dan is dat, pijnlijk genoeg, Zoet volgens mij. Sadilek doet het prima vooralsnog

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren