FC Emmen handelt met Marcel Brands en strikt vijfvoudig international

Zondag, 14 juli 2019 om

FC Emmen heeft zich versterkt met Shani Tarashaj. De 24-jarige aanvaller komt op huurbasis over van het Everton van director of football Marcel Brands en gaat twee jaar voetballen voor de Eredivisionist, zo meldt de club via de officiële kanalen. De aanvaller is zondag op de open dag gepresenteerd bij FC Emmen.

De vijfvoudig international van Zwitserland staat sinds januari 2016 onder contract bij Everton, nadat de club Grashoppers vier miljoen euro had betaald. Sindsdien is Tarashaj meerdere keren verhuurd, namelijk aan Grashoppers en Eintracht Frankfurt. Bij de Bundesliga-club kwam de aanvaller tot 1 doelpunt in 13 wedstrijden.

Afgelopen voetbaljaargang maakte de Zwitser met Kosovaarse roots een doelpunt voor de reserves van Grasshoppers. Door veel blessures kwam hij niet in aanmerking voor veel speeltijd in het eerste. Tarashaj is de elfde aanwinst van FC Emmen, na Leon Sopic, Matthias Hamrol, Marko Kolar, Jan-Niklas Beste, Desevio Payne, Ferhat Görgülü, Lorenzo Burnet, Filip Ugrinic, Stefan van der Lei en Nikolai Laursen.

"Ik wil me verder ontwikkelen en dat kan bij FC Emmen" aldus Tarashaj op de site van zijn nieuwe werkgever. "Vorig seizoen moest ik weer fit worden na een zware blessure, dit seizoen wil ik hier mijn stempel drukken om de club te behouden voor het hoogste niveau van Nederland."

Transferprofiel - Malcom
Meer video's

Poll

Een goede aanwinst voor FC Emmen?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Klinkt goed voor Emmen, lekker bezig!

14 juli 2019 om 13:27

Maar ondertussen zeggen ze wel dat ze geen geld hebben voor de beloofde grasmat. Maar wel voor 11 versterkingen?

14 juli 2019 om 13:32

Lees eerdere berichten...

14 juli 2019 om 13:38

Dat heb ik gedaan, deschutter, of heb ik wellicht iets gemist? Dit lees ik in het Dagblad van het Noorden:

"wanneer wij nu natuurgras laten aanleggen, kost ons dat een miljoen euro. Die investering past op dit moment niet in ons budget".

Maar wel 11 (of zelfs meer?) versterkingen halen? Is toch oneerlijk ten opzichte van die andere clubs die wel die grasmat hebben, of nu gaan aanleggen? Te lezen is dat ze een miljoen voor natuurgras te veel vinden en daarom 250.000 investeren in een nieuwe plastic mat. RKC bv ruilt wel zn kunstgras in voor echt gras, en loopt dan dus meteen 750.000 euro achter op Emmen, geld dat ze anders wellicht ook in versterkingen hadden kunnen steken. Ik heb altijd sympathie gehad voor Emmen, maar nu hoop ik dat RKC in ieder geval boven Emmen zal eindigen.

14 juli 2019 om 13:39

Helemaal eens Gilau. Iedereen is positief over FC Emmen omdat ze zich zo 'geweldig' versterken. Terwijl op het begin van het seizoen de voorzitter aangeeft dat ze op plastic blijven voetballen omdat ze zich anders niet staande kunnen houden in de Eredivisie.

Ik blijf erbij dat wanneer je niet wilt investeren in een grasmat dat je dan niet Eredivisie waardig bent. Ik hoop dan ook van harte dat FC Emmen eruit vliegt met al hun geweldige versterkingen. Al mijn sympathie voor deze club verloren de afgelopen zomer.

14 juli 2019 om 13:48

Het licht allemaal iets anders. Handhaving dit jaar zorgt er voor dat we waarschijnlijk nieuwbouw plannen gaan krijgen. Tijdens het bouwen raakt dit veld wel weer op, in het nieuwe stadion zou dan het gewone gras komen.. onze grootste prio is gewoon lijfsbehoud om vooruit te kunnen.

14 juli 2019 om 13:48

Het licht allemaal iets anders. Handhaving dit jaar zorgt er voor dat we waarschijnlijk nieuwbouw plannen gaan krijgen. Tijdens het bouwen raakt dit veld wel weer op, in het nieuwe stadion zou dan het gewone gras komen.. onze grootste prio is gewoon lijfsbehoud om vooruit te kunnen.

14 juli 2019 om 14:04

Dat is toch beleid. Ben ook voorstander van echt gras. Ik begrijp wel de keuze van de club. Zie Emmen liever handhaven en het niveau voor de komende jaren op allerlei gebieden te verhogen en dan bij stabiliteit, a la Pec of heerenveen, vervolgens te kijken naar (nieuw)bouwplannen met echt gras. Dat RKC een ander beleid heeft is hun keuze. Veel aankopen hoeft op zich niet een verbetering te zijn voor de kracht van het team, maar zoals gezegd heb ik vertrouwen in de staf en ben benieuwd.

14 juli 2019 om 15:13

@korsakoff, dus ze steken een kwart miljoen in een grasmat die toch weer op gaat raken? Dat klinkt logisch, helemaal nu de nieuwbouw niet zeker is. Wat je dus zegt is dat Emmen lekker het geld in het elftal steekt terwijl andere clubs voor een goede grasmat zorgen. Van mij mag elke club die geen echte grasmat heeft, meteen degraderen. Je hoort dan niet thuis in de Eredivisie.

14 juli 2019 om 15:36

Oke dan mogen pec, VVV Sparta Den haag Heracles allemaal degraderen volgens jou?

14 juli 2019 om 17:23

Wat een onzin. Met het vertrek van 20 spelers zou je toch de kosten van 12 nieuwe spelers kunnen betalen?

14 juli 2019 om 17:54

Deze mat die er in is gelegd, kan verplaatst worden. Dus als er volgend jaar echt gras komt, kan deze mat dienst doen voor trainingen en de jeugd.

Lekker bezig Emmen, hoeveelste versterking is dit wel al niet? 13e? Slim om met zulke deals het niveau op korte termijn op te krikken. Juist het tweede jaar in de Eredivisie is voor een promovendus het lastigst.

14 juli 2019 om 12:55

Aan de ene kant klopt dat wel, maar het wordt wel een vreemdelingenlegioen zo. De meeste spelers ken ik niet, laten we voor Emmen hopen dat niet alleen naar kwantiteit gekeken is, maar ook baar kwaliteit...

14 juli 2019 om 13:01

Lekker met tien buitenlanders gaan spelen met 0 binding met de club. Aan de ene kant moet je innovatief zijn met een beperkt budget, maar waarom niet rondkijken in de KKD? Emmen heeft vorig jaar prima gepresteerd met spelers als Bijl, Arias en Braken.

14 juli 2019 om 13:03

Wij hebben een aardige kern van vorig jaar nog staan hoor, zoals veendorp, bakker, bijl, Jansen, chacon, de leeuw, arias, vorig jaar basis en nog steeds aanwezig..

14 juli 2019 om 13:12

Natuurlijk moet je daar voor waken, maar het is niet perse dat een KKD speler meer binding heeft? En de genoemde Braken (was huur) en Arias brachten niet heel veel.

Er is veel weg gegaan, dus moet ook veel bij

14 juli 2019 om 13:13

Als ze alleen maar spelers zouden hebben die binding hadden met de club dan hadden ze onderaan de KKD gespeeld

14 juli 2019 om 13:20

Lionaldinho idd, wij moeten vooral spelers hebben die willen voetballen. Spelers die Emmen als een leuke uitdaging zien.. Ik denk dat Lubbers/Lukkien en co wel weten waar ze mee bezig zijn...

14 juli 2019 om 13:44

Is inderdaad altijd afwachten hoe het klikt en hoe het seizoen verloopt maar heb vertrouwen in Dick en co. Hier vanuit gaande mooi om te zien dat er getracht wordt naar verhoging van kwaliteit en niveau

Even een repost... (tip: lees ook even die van Jeron.

tot nu toe 21 spelers vertrokken en 11 nieuwe spelers. Vorig seizoen gehandhaafd met nieuwe spelers, maar toch met een kern die 7e werd in de Jupiler league en wist te promoveren. Door de handhaving moet er geïnvesteerd worden en vallen er om en nabij 9 spelers af die in de ogen van de staf vermoedelijk niet het niveau kunnen halen en naar amateurploegen gaan en zijn er huurcontracten die om uiteenlopende redenen niet worden verlengd. in mijn ogen probeerd Emmen met minimale middelen creatief om een kwalitatief elftal te smeden waar ik Dick wel toe in staat acht. tuurlijk afhankelijk van veel factoren. in mijn ogen is Emmen heel goed bezig. tuurlijk was het in Drentse ogen mooi om te zien dat het team voornamelijk uit noordelingen bestond maar dat is realistisch gezien ook onuitputtelijk en dan moet je creatief zijn als Emmen zijnde

Ziet er naar uit dat Emmen er alles aan doet om er dit jaar in te blijven.

14 juli 2019 om 12:55

Dan maar hopen dat dit niet een gevalletje Fulham wordt

14 juli 2019 om 17:17

Dat worden ze niet. Fulham vloog er direct uit na gigantische investeringen. Emmen heeft het eerste jaar overleeft en haalt transfervrije spelers. Gaat dus niet op.

Maak me toch wel zorgen dat de selectiefoto van Emmen niet op 1 camera is vast te leggen.

14 juli 2019 om 13:11

Want? Je weet ook hoeveel er weg is gegaan dit jaar?

14 juli 2019 om 13:25

Zijn er zeker 10 weg, plus wat eigen jeugd wat elders is gaan spelen

14 juli 2019 om 17:22

Volgens mij staan ze nu netto nog steeds in de min. Zijn iets van 20 spelers vertrokken

Geweldig natuurlijk voor Emmen. Een international in het team die redelijk kan ballen en Emmen moet gaan behoeden voor degradatie. Hij is geen echte “poacher” wat eigenlijk wel een pre is voor een degradatiekandidaat maar het is wel een wendbare speler die redelijk snel is.

Tweede seizoen altijd lastig voor clubs. En nu met zo'n vreemdelingenlegioen zie ik het erg somber in voor Emmen. Niet echt verstandig beleid, maar ja vorig jaar hebben ze me ook verrast.

Emmen begint langzamerhand wel een beetje een vreemdelingen legioen te worden. Het lijkt me lastig om hier een goed team van te maken.

Prima aankoop voor FC Emmen. Technisch een begaafde speler met een goede dribbel, die een mannetje kan uitspelen. Statistieken zijn over de laatste jaren wel minder. Weinig gespeeld mede door blessures. Hopelijk gaat hij wat toevoegen voor Emmen.

Leuke aankoop, Alleen jammer dat ze geen geld hebben voor een echte grasmat.

Ziet er op papier allemaal goed uit maar vraag is of dit niet teveel veranderingen zijn in de selectie. Helemaal als het veel spelers uit alle windstreken zijn. Kan lastig zijn om hier een goed team van te maken, maar we gaan het zien.

Emmen is aan het doorselecteren, goede zaak wat mij betreft. Er zijn 21 spelers vertrokken, waarvan twee onbetwiste basisspelers (Scherpen en Cavlan) plus nog een paar die af en toe basis stonden, maar eigenlijk net te kort kwamen (Ben-Moussa, Bannink en Klok). Daar komen nu 11 nieuwe spelers voor terug om de basis op belangrijke punten te versterken (zoals de spitspositie). Verder valt het met dat vreemdelingenlegioen dat ik overal lees ook wel mee.. Emmen heeft nu 17 Nederlanders, 3 Duitsers, 2 Zwitsers, 2 Kroaten en 1 Deen in de selectie. Dat lijken me culturen die prima samengaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Jackson Porozo hoopt nog altijd op een overgang naar Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren