Ten Hag: ‘Hij is hier niet voor sfeer, maar om concurrentiestrijd aan te gaan’

Dinsdag, 25 juni 2019 om

Bruno Varela is al een halfjaar speler van Ajax, maar de Portugese sluitpost wacht nog altijd op zijn eerste officiële wedstrijd namens de Amsterdammers. Maandag werd bekendgemaakt dat de 24-jarige keeper ook voor het aankomende seizoen wordt gehuurd van Benfica, waardoor hij ook na de zomer de rol van back-up van André Onana op zich zal nemen.

Uit foto's en video's op social media werd al snel duidelijk dat Varela een sfeermaker in de kleedkamer is. Trainer Erik ten Hag laat echter weten dat dit niet heeft meegespeeld in de beslissing om hem nog een jaar te huren van de Portugese grootmacht: “Daarvoor is hij uiteindelijk niet hier. Hij is hier om te keepen en dat hij er staat op het moment dat het nodig is”, laat de oefenmeester weten via de clubkanalen.

“Hij moet de concurrentiestrijd aangaan, zoals iedere speler bij Ajax dat moet, om zich te tonen. Hij wil ook spelen en dat moet hij tonen. Overal is die concurrentie aan de gang en dat is mooi.” Door de aanwezigheid van Onana, die eerder dit jaar een nieuw contract tekende in de Johan Cruijff ArenA, zal het voor Varela echter moeilijk worden om veel minuten te maken: “Ik praat liever niet over een hiërarchie, maar het is duidelijk dat André onze nummer één is.”

“Daarachter krijgen we een mooie concurrentiestrijd. Vorig jaar was hij nummer twee en aan het begin van dit seizoen zal hij dat ook zijn, maar hij moet het wel waarmaken”, sluit de oefenmeester af. Ajax heeft verder de talenten Kjell Scherpen, overgenomen van FC Emmen, Issam El Maach en Dominik Kotarski nog in de gelederen, terwijl de aan NAC Breda verhuurde Benjamin van Leer normaal gesproken ook terugkeert. Kostas Lamprou vertrekt eind deze maand met een aflopend contract.


Poll

Denk jij dat Bruno Varela het hele seizoen tweede keeper blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik blijf het dom vinden van Scherpen dat hij naar Ajax is gekomen. Had lekker nog een jaartje basis gekeept bij Emmen, ontwikkel je rustig verder en maak dan een stap. Nu ga je een jaar hooguit KKD spelen. Zonde.

25 juni 2019 om 15:50

Voor een hem was het sowieso beter geweest om op een zo hoog niveau te spelen maar het zal wel te maken hebben dat hij nu het Ajax spel onder de knie kan krijgen, schijnt blijkbaar heel ingewikkeld te zijn.

25 juni 2019 om 16:07

Kan er de draak mee steken natuurlijk, maar je gaat mij niet wijsmaken dat je denkt dat de Ajax trainingsfaciliteiten niet meer gaan bijdragen aan zijn ontwikkeling dan die van Emmen

25 juni 2019 om 16:21

Leuk die trainingsfaciliteiten, maar speelminuten dragen meer bij aan je ontwikkeling dan training. Bij Emmen blijven was een betere keus geweest voor iemand van zijn leeftijd.

25 juni 2019 om 17:09

Onana heeft 2 jaar bij Jong Ajax gekeeped en heeft daar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zal zeker ook met trainings faciliteiten te maken hebben. Maargoed, toekomst zal het uitwijzen

25 juni 2019 om 17:59

@inkemontana

Natuurlijk dragen de faciliteiten van Ajax bij aan de ontwikkeling van (jonge) spelers. Dat ontkent V-Watcher toch helemaal niet? Ik moet ook altijd weer lachen om termen als het "Ajax-DNA" en "wennen aan de speelstijl". Alsof het wiel opnieuw word uitgevonden.

25 juni 2019 om 18:02

@no.2

Onana heeft ook gebruik gemaakt van de faciliteiten van Barcelona. Misschien heeft dat hem gebracht waar hij nu is of misschien had die jongen gewoon veel talent (veel waarschijnlijker). Of Scherpen dat ook heeft, dat zal de toekomst inderdaad uit moeten wijzen.

25 juni 2019 om 15:57

Scherpen geeft juist in ieder interview aan dat hij bewust voor Ajax kiest omdat hij denkt dat ze daar de faciliteiten en kennis hebben om zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. Dat hij daardoor een niveautje lager gaat keepen, neemt hij voor lief. Dat is toch niet zo vreemd gezien zijn jonge leeftijd? Reken maar dat zo'n jongen bij Ajax tijdens trainingen meer leert dan bij Emmen.

25 juni 2019 om 16:03

Dat is wel goed onderbouwd door hem en ik kan me daar ook zeker in vinden. Onana is op die manier ook begonnen en Cillessen is ook als tweede of zelfs derde keeper begonnen. Het hoeft daarom helemaal niet slecht uit te pakken.

Wel denk ik dat hij gewoon over te weinig talent beschikt om het uiteindelijk bij Ajax te redden. Daarom ben ik blij dat we Varela momenteel ook als tweede keeper hebben!

25 juni 2019 om 16:08

Ik ben ook nog niet overtuigd van Scherpen hoor, maar ik schrijf hem ook nog niet af. Wie weet waar hij over een jaar of twee staat. Echter met Onana, Varela, Van Leer, Scherpen en Kotarski wordt het wel heel druk op keeperstrainen. Lamprou en El Maach zullen dan nog wel vertrekken, hebben beiden een aflopend contract.

25 juni 2019 om 16:41

Onana en frenkie hebben allebei ook lang bij jong gespeeld. De keeper trainers van Ajax schat ik hoger in dan die van Emmen met alle respect

25 juni 2019 om 16:47

Wat een onzin, of jij je nu als 19 jarig ergens in Emmen op het trainingsveld staat of je krijgt de kans je op "de toekomst" verder te ontwikkelen onder begeleiding van een groot team professionals met alle faciliteiten die je maar kunt bedenken.
Dat is toch wel een wereld van verschil, hij zal ook heus niet getekend hebben met de belofte dat hij aankomend jaar basis zal staan. de keuze om een voor een tussenjaar Bruno te huren is een niet meer dan logische.
Zo kan Kjell zich rustig doorontwikkelen. Is de KKD dan zo een drama voor een 19 jarige?

Hiermee beweer ik niet dat ik van Kjell overtuigd ben, sterker nog, ik zie het hem niet redden maar de keuze is een niet meer dan logische.
Ik hoop het mis te hebben, de dataspecialisten zien dingen die wij als (amateur) toeschouwer niet zien.

25 juni 2019 om 17:09

Ja zo denk ik ook over Schuurs. Die had een jaar lang aanvoerder kunnen zijn in de Eredivisie en heeft zich nu ogenschijnlijk niet enorm ontwikkeld. Bij Ajax lijkt het echter toch of ze denken dat spelers zich alleen op De Toekomst kunnen ontwikkelen

25 juni 2019 om 17:24

Je vergeet hier één aspect. Als hij bij FC Emmen een slecht seizoen draait, dan kijkt niemand meer naar hem om. Nu mag hij mee naar grote CL-wedstrijden en heeft hij Ajax op zijn cv staan. Als het fout gaat, komt hij dus altijd goed terecht. Met Ajax op je cv kan je overal sneller aan de bak komen. Dat aspect moet je ook meewegen. En dat lijkt mij slim als je ziet hoe Scherpen heeft gekeept. (gemiddeld niet al te goed gezien de data en de wedstrijden)

Zoals ik dat zo vak vind is dat naar mijn mening nu ook weer zo. De doelman heeft nog geen poot op het trainingsveld van Ajax gezet of hij wordt al door deze en gene als onvoldoende neergezet. Ook dat overkwam o.m. v.d. Sar.
Zullen we eerst eens een paar jaar afwachten hoe die knul zich ontwikkelt bij Ajax en daarna eens zien of hij onvoldoende talent heeft ?
Hoevelen sabelden Ten Hag hier een jaar geleden nog neer ?

Buiten de trainingsfaciliteiten is het salaris ook een pluspunt om bij Ajax te voetballen

Om hem een concurent te laten worden had je hem moeten kopen voor die 5 miljoen. Denk dat ook Onana hem niet als concurent ziet, maar als opvulling

Er zijn tich pluspunten voor Scherpen om bij Ajax te voetballen.
Edwin vdsar kon er ook toen hij jong was niet staan. Als hij in 2 jaar wel goed genoeg is en rustig heeft kunnen aarden en leren groeien is het toch lekker datje hem voor zo weinig hebt kunnen halen. Ajax is heel erg duidelijk en slim met de toekomst bezig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 juli
Ralf Rangnick gaat instappen bij AC Milan als trainer én als nieuwe technisch directeur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren