NEC houdt hand op de knip en kiest voor constructie met trainerstrio

Maandag, 24 juni 2019 om

Adrie Bogers, Rogier Meijer en Francois Gesthuizen staan het komende seizoen op basis van gelijkwaardigheid aan het roer bij NEC. Na het ontslag van Jack de Gier in april koos de club uit Nijmegen voor Bogers, Meijer en Ron de Groot als trio langs de lijn. De Groot gaf aan dat hij niet in aanmerking wilde komen om vast aan te sluiten bij het eerste elftal. Derhalve is Gesthuizen aan de staf toegevoegd, zo meldt NEC maandagavond via de officiële kanalen.

De afgelopen periode besprak de clubleiding van NEC de invulling van de technische staf voor het komende seizoen. Uiteindelijk viel de keuze op Bogers, Meijer en Gesthuizen. “Bij deze keuze hebben meerdere overwegingen een rol gespeeld. We hebben met diverse kandidaten gesproken, maar ook steeds gezegd dat een interne invulling een optie was”, legt algemeen directeur Wilco van Schaik uit op de clubwebsite. “Uiteindelijk hebben we hiervoor gekozen. Dat is ons aan het einde van het seizoen goed bevallen.”

Dat NEC niet voor één hoofdtrainer kiest heeft ook een andere reden. “Wij gaan als club het derde jaar Eerste Divisie in en dan heb je het niet breed als club, dat speelt ook mee. Bepaalde trainers kozen in een eerder stadium al voor lucratievere opties, waar anderen weer niet konden wachten op duidelijkheid”, aldus Van Schaik. “Financieel moeten we op de centen passen, op elke positie in ons voetbalbedrijf. Met Adrie, Rogier en Francois hebben we komend seizoen drie coaches voor de groep staan waarin we als club veel vertrouwen hebben. Daarnaast kennen ze de club.”

Michael Lindeman werd halverwege het vorige seizoen aangesteld als performance manager. Hij is er nu vanaf het begin van het seizoen bij. “Wij hebben er vertrouwen in dat we hiermee een eerste positieve stap zetten in de ontwikkeling en toekomst van NEC. Voetbal moet weer centraal gaan staan”, vervolgt Van Schaik, die vindt dat de afgelopen jaren op technisch gebied matig tot slecht is gepresteerd. “Dat zal moeten verbeteren. Wij denken dat de filosofie, de werkwijze en de cultuur waarin dit gebeurt belangrijk is voor resultaat.”

NEC stelt reële doelen voor het nieuwe seizoen. “Een kampioenschap verwachten we niet direct, maar energie, motivatie, ontwikkeling en een team dat strijd zijn factoren die we bij onze club terug willen zien. En dan zijn de play-offs het eerste doel. Daar gaan we vanaf vandaag aan werken”, sluit Van Schaik af.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door neutralefannl)

Als je zuiniger met je trainers was omgegaan dan waren er nog centjes. Ik denk dat Boogers en Oversier gewoon hadden moeten blijven zitten.

Indien de financiën niet mee zitten kan het natuurlijk een optie zijn om de functie onvervuld te laten, zodat dit ook salariskosten scheelt. Waar je natuurlijk wel op kan wachten is dat als het een keer slecht gaat, maar de vraag is wie van het trio opstaat om zijn verantwoordelijkheden te nemen...

Wat een rare constructie zeg, soms zie je nog wel eens dat ze het echt met zijn tweeën doen, maar in dit geval zijn het er zelfs 3. Ik neem toch aan dat er 1 is die uiteindelijk knopen doorhakt? Ben benieuwd hoe dit uiteindelijk zal uitpakken voor Nec, ik laat me graag verrassen.

Ik zie ze graag weer terugkomen in de Eredivisie, zijn toch altijd leuke wedstrijden tussen Vitesse en Nec.

24 juni 2019 om 18:43

Het klinkt inderdaad enigszins raar. Maar zo heeft N.e.c. het ook gedaan sinds het vertrek van De Gier. Ook nu zal er weer 1 man de media te woord gaan staan. Dat zal Gesthuizen of Bogers worden. Ik denk persoonlijk dat Bogers dat moet gaan doen. Van deze 3 zal Meijers het meest op de achtergrond actief zijn, waardoor je hem theoretisch zou kunnen zien als assistent.

24 juni 2019 om 18:48

Maar stel iemand wil bijvoorbeeld met de trainer praten omdat hij ergens mee zit, moet hij dan op kantoor bij hun alle 3 komen? Zijn toch wel een aantal dingen die veel vraagtekens kunnen oproepen. Maar indien het afgelopen seizoen gewoon goed gewerkt heeft, zou het kunnen dat het gewoon goed blijft gaan inderdaad.

24 juni 2019 om 18:56

Wat ik heb vernomen uit verschillende stukken van De Gelderlander afgelopen seizoen is dat Meijers hoof aangeslagen wordt als peoplemanager. Bogers Is meer de veldtrainer. Gesthuizen is m.i. te onbekend om daar een duidelijk oordeel over te vellen. Wel denk ik dat N.e.c. hier met staf en selectie duidelijke afspraken over heeft gemaakt.

Iemand die weet waarom ik de VZ app niet meer in de app store kan terugvinden? Had hem verwijderd omdat tie al heel raar deed, maar toen ik hem weer wou downloaden was de app nergens te bekennen.

24 juni 2019 om 18:40

De software die deze app runt wordt niet meer geaccepteerd door Google omdat deze te oud is, ze werken al een tijdje aan een oplossing.

Het trainersmateriaal is echt het probleem niet in Nijmegen. Het maakt niks uit of Streppel, Brood of Bogers er staat. Het probleem zit hem in de selectie. Er komt nauwelijks tot geen jeugd door, terwijl de Nijmeegse Voetbalacademie ontzettend goed staat aangeschreven. Gelukkig is de club nu enigszins gedwongen om hier vaker een beroep op te doen.

Nu loopt er een duur alternatief in de vorm van Terry Lartey Sanniez, waar Bart van Rooij ook prima kan spelen. Ole Romeny is op technisch vlak een van de betere spelers uit de Kkd, maar maakt ook veel te weinig minuten. Hopelijk ziet N.e.c. ook in dat haar jeugd van ontzettend hoog niveau is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.NEC00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

1 fan
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Arsenal heeft een nieuwe poging gedaan om Wilfried Zaha los te weken bij Crystal Palace. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren