Update: ‘Hoofdprijs vragend AZ en Krasnodar liggen nog flink eind uit elkaar’

Maandag, 24 juni 2019 om

Oussama Idrissi maakt mogelijk de overstap van AZ naar Rusland. Het Algemeen Dagblad meldt zaterdag dat de aanvaller ‘op weg is' naar FK Krasnodar, zonder daar meer informatie over te publiceren. Het contract van de 23-jarige Idrissi met de Noord-Hollanders loopt pas in de zomer van 2022 ten einde.

FK Krasnodar, dat volgend seizoen uitkomt in de Champions League, versterkte zich recent al met twee voetballers uit de Eredivisie. Younes Namli maakte deze transferperiode de overstap van PEC Zwolle naar de Russische club, die eerder deze week met een fiks miljoenenbod op Tonny Vilhena ook groen licht kreeg van Feyenoord.

Namli ging zijn laatste contractjaar in bij PEC, waardoor de Zwolse clubleiding erbij gebaat was hem deze zomer te verkopen. De 24-jarige Deen verbond zich voor vier jaar aan de Russen. Feyenoord ontvangt een bedrag van om en nabij de negen miljoen euro voor Vilhena, die nog slechts een jaar vastlag in De Kuip en volgende week voor vijf jaar in Rusland tekent.

Het is onbekend wat de vraagprijs van AZ voor Idrissi is. De dribbelaar, anderhalf jaar geleden overgekomen van FC Groningen, scoorde afgelopen 8 keer in 32 wedstrijden, maar raakte in de laatste fase van het seizoen zijn basisplaats kwijt. Idrissi neemt momenteel met Marokko deel aan de Afrika Cup in Egypte.

Update 24 juni 11.20 uur - ‘Hoofdprijs vragend AZ en Krasnodar liggen nog flink eind uit elkaar’
Een transfer van Oussama Idrissi naar FK Krasnodar is nog geen uitgemaakte zaak. Het Algemeen Dagblad meldt maandagochtend namelijk dat er nog een flink gat tussen de vraagprijs van de Alkmaarders en het hoogste bod van de Russen zit. AZ wil een bedrag dat richting de tien miljoen euro gaat ontvangen voor de aanvaller, terwijl Krasnodar daar nog een eind onder zit. De gesprekken tussen de twee clubs zijn momenteel gaande.


Poll

Denk jij dat Oussama Idrissi deze zomer bij AZ vertrekt?


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door clarkkent2)

Krasnodar heeft op de linkerflank een vervanger nodig nu Viktor Claesson langdurig geblesseerd is, en voor Vilhena zou het betekenen dat hij niet eenzaam hoeft te zijn in Rusland. Op dat oog zou het een slimme aankoop zijn van Krasnodar.

22 juni 2019 om 21:23

Ik vraag me alleen af of Krasnodar er goed aan doet om zoveel in de Eredivisie te kijken voor versterkingen. Als ze ambities hebben om in de CL te spelen volgend seizoen komen spelers als Idrissi en Namli in mijn ogen (momenteel) nog tekort. Vilhena vind ik dan wel weer een goede aankoop. Niet dat er in de Eredivisie per definitie niks rond loopt, maar zoveel ""CL-waardige spelers" zijn er ook weer niet. Indien dit niet directe versterkingen maar breedteversterkingen zijn kan het wel slim zijn aangezien er in de Eredivisie dan wel weer veel (relatief goedkoop) talent te vinden is.

22 juni 2019 om 21:44

Krasnodar heeft meerdere spelers gekocht die relatief onbekend waren(voor het Russische voetbalpubliek dan), maar toch uitgroeiden tot zeer belangrijke schakels. Ze scouten zeer gericht, dus enig perspectief zullen ze er vast wel in zien.

23 juni 2019 om 10:30

Namli is volgens mij ook een goede gozer die Nederlands spreekt

23 juni 2019 om 11:16

Spreekt Namli ook Nederlands? Oke dan, ik dacht dat hij slechts Engels sprak in NL.

23 juni 2019 om 12:20

Deens en al uit de opleiding van Heerenveen dus ga ik wel vanuit

23 juni 2019 om 13:47

Zou mooi zijn voor Vilhena natuurlijk, maar Krasnodar heeft een grote kern aan Scandinavische spelers, dus verwacht eigenlijk dat Namli daar meer mee zal optrekken.

24 juni 2019 om 11:43

Dit zou ik echt jammer vinden, want zo raak je natuurlijk volledig uit beeld!
Zeer talentvolle buitenspeler die tot en met Februari dezelfde statistieken had als een Bergwijn wat betreft goals en assist. (daarna een dipje). Kan iedereen wel gaan wijzen op Promes, maar de Russische competitie is gewoon verwegistan voor NL en West Europa. Zeker bij Krasnodar.
Ik begrijp dan ook niet dat Idrissi (en Vilhena) hier naar toe gaan. Het leven draait toch niet alleen om roebels. Zeker na de docu over Boussoufa bij Anzi en Lokomotiv, had ik deze keuze nooit gemaakt. Waarom niet nog een seizoen vlammen bij AZ en dan naar de Nlse top, of een grote West Europese competitie?

24 juni 2019 om 11:48

Zoek anders even het stadion en de academie op van Krasnodar. Misschien dat je dan begrijpt waarom Vilhena (en misschien Idrissi) die stap willen maken.

24 juni 2019 om 11:55

Leuk dat die miljardair met supermarkten er wat geld in heeft gepompt. En ik waardeer dat jij altijd goede background geeft over de Russische competite...
maar zowel Idrissi als Vilhena horen niet naar Rusland te vertrekken. Je raakt uit beeld. Het is altijd moeilijk aanpassen. En het is geen fijne competitie door de afstanden de weersomstandigheden (buiten Krasnodar) en de fysieke instelling.
Waarom zou je dat op hun leeftijd willen?
En als je het zo oneens bent, noem maar wat spelers (buiten Promes) die na Rusland een succesvolle stap nar een Europese topcompetitie hebben gemaakt?
Dit is echt een move voor het geld en niet voor perspectief in je carriere.

24 juni 2019 om 12:03

Zei ik ook al in het Vilhena topic:

Zinchenko naar Man City, Golovin naar AS Monaco, Bastos van Rostov naar Lazio, Caicedo naar Lazio, Idrissa Doumbia van Grozny naar Sporting Portugal, Paredes naar PSG.

En dan heb je in het verleden nog spelers zoals Olic, Vidic, Arshavin, Pavlyuchenko, Ivanovic en Skrtel gehad. Het grote geld zit tegenwoordig niet meer in Rusland, maar in China of het Midden Oosten.

24 juni 2019 om 12:04

Tuurlijk is het het geld , maar kun je ze dat kwalijk nemen. Op zich is Krasnador natuurlijk wel een hoger niveau dan az. En als je geld hebt zal het in Rusland best OK toeven zijn. Het is natuurlijk geen stoomclub of zo maar denk dat voor idrissi nou ook weer niet de PL clubs of de Spaanse clubs in de rij staan.

24 juni 2019 om 12:10

als je dat vergelijkt met de eredivisie dan is dat ontzettend mager Koni, dat weet jij ook. Je verlaat de springplank van europa voor verwegistan. Want dat is Krasnodar. En dat doe je voor het geld op een leeftijd dat dat niet de drijfveer zou moeten zijn

@pprins: Idrissi is gewoon een jeugdinternational van Oranje die na jeugd bij Feyenoord, in zn eerste jaar bij AZ al bijna evenveel goals/assists als Bergwijn maakt. Verder nu Marokkaans international en pas 23.
Nog zo' n jaar en hij kan prima naar Spanje, Italie of Engeland.
Ik neem het ze kwalijk, ook Vilhena had met zijn CV prima een grote competitie aangekunt.
Probleem is dat die voetballers in paniek raken en snel snel Elia geld willen verdienen. Ze zijn niet 29 en spelen bij Heracles waardoor ik zo' n stap begrijp.

24 juni 2019 om 12:26

Jij vroeg me spelers op te noemen die via Rusland een stap naar een topcompetitie hebben gemaakt, maar nu wil je het met de Eredivisie vergelijken? Pak dan gelijk de coefficientenlijst erbij en dan zie je dat de Russische competitie hoger aangeschreven staat dan de Eredivisie.

24 juni 2019 om 14:40

echt amper hoger op de coefficientenlijst en dat voor zon groot land.... Waarom ik de eredivisie erbij neem, is omdat ik wil aangeven ndat de kans om hogerop te komen daar vele malen groter is. Enige reden waarom je dan naar Krasnodar wil is doekoe. Jij weet dat, ik weet dat, en daar mag best wat van gezegd worden.

24 juni 2019 om 14:47

Via Ajax en PSV kan dat nog wel ja, maar bij de rest van de clubs ligt dat wel wat moeilijker. Dan is een tussenstap naar een subtopcompetitie als Rusland echt niet zo verkeerd.

Amper hoger? Volgens mij staat alleen de Portugese competitie vlak achter de Russische aangeschreven, dus het scheelt wel wat hoor.

Verdiep je eerst eens wat meer in Krasnodar. Dan begrijp je misschien wel dat doekoe niet de enige drijfveer is om er naar toe te gaan.

24 juni 2019 om 15:29

Tuurlijk wel Koni, in tegenstelling tot jou weet de gemiddelde nederlander niet dat het bij de Zwarte Zee in de buurt ligt etc etc.
Je gaat ook niet op vakantie, anders was FC Krim ook en optie....
Je gaat voetballen.
Je bent jong.
En je wil een mooie carriere.
Dan ga je niet naar Krasnodar.
Of je wil veel geld van die supermarktmiljonair met weinig belasting.
Zo snel mogelijk. Dan ga je wel.

Ik vind dat jammer voor jonge talentvolle internationals als Idrissi.

24 juni 2019 om 15:34

Tussen Feyenoord en AZ zat hij 2 jaar bij Groningen. Die krijgt ook nog een percentage bij doorverkoop.

24 juni 2019 om 15:42

Fijn om te lezen dat jij in ieder geval wat van de stad en de eigenaar afweet , maar heb je ze in de EL ook gevolgd? Ze hebben wel het een ander kunnen presteren voor een club dat amper tien jaar bestaat.

De supermarkt miljonair heeft ook veel betere accomodaties neergezet dat niet eens te vergelijken is met wat er op Varkenoord staat. Op de clubranking staat Krasnodar vele malen hoger dan Feyenoord en AZ. Krasnodar heeft dit seizoen Bayer Leverkusen verslagen, en AZ kon niet eens winnen tegen een club waar Andrei Arshavin aan het afbouwen was, terwijl Feyenoord kansloos ten onder ging tegen Trencin...

Dus waar haal je vandaan dat ze enkel veel geld willen van de supermarkt miljonair? Ze spelen nog aanvallend voetbal ook, wat Nederlandse spelers prima zou moeten liggen. 🤔

Dat zou wel een aderlating zijn voor AZ lijkt me, is op dit moment toch wel hun beste aanvaller volgens mij. Zouden ze bij zijn vertrek Stengs en Boadu beide vast in de basis zetten? Zijn allebei wel echt hele grote talenten en zijn er gebaat bij om zoveel mogelijk aan spelen toe te komen.

22 juni 2019 om 21:17

Idrissi speelde het tweede seizoenshelft heeel slecht en werd gepasseerd om Gudmundsson te laten spelen.. Ik als AZ supporter ben er niet heel rauwig om, alleen jammer dat er zo weinig activiteiten zijn op transfergebied, er mag wel een verdediger bij namelijk

22 juni 2019 om 21:26

Stengs en Boadu begonnen afgelopen seizoen al samen in de basis. Dit stopte alleen door de blessure van Boadu dus het lijkt mij dat we komend seizoen gewoon weer met die jongens voorin beginnen. Daarnaast is Idrissi ook geen enorm gemis, na een goede start begon hij teveel zelf te willen en daalde zijn niveau.

22 juni 2019 om 21:42

Hele mooie getalenteerde aanval dan. Wie is de derde speler die ze waarschijnlijk neerzetten? Zal dat Gudmondsson zijn dan als vervanger van Idrissi?

22 juni 2019 om 23:39

Jeremain Lens ;-)

23 juni 2019 om 11:27

Misschien dat ze Druif gelijk spits maken en Stengs en Boadu op de zijkanten

24 juni 2019 om 11:44

Afgelopen seizoen hebben ze niet samen in de basis gestaan. Boadu raakte geblesseerd in september en stengs was terug in november.

24 juni 2019 om 11:55

Wow je hebt gelijk. Ik heb een beeld van een prachtige steekpass van Stengs met een goal van Boadu in mijn hoofd maar nu twijfel ik hoe ik daar aan kom haha

24 juni 2019 om 15:10

Misschien een visioen voor komend seizoen haha. Ik denk trouwens dat je de bal in de beker met buitenkant links bedoelt tegen Zwolle? Of misschien balletje op Til tegen Nac uit? Echt zijn trademark wel, die slimme steekballetjes in de ruimte op de perfecte snelheid. Dat kan met de diepgang van Boadu nog heel succesvol worden.

Zou mooi zijn. Hoeft Vilhena niet alleen in het toch wel verre Krasnodar te zitten.

Zonde dat dit soort spelers niet in de ED blijven. Alleen het geld is beter in Rusland. Snap het dus wel.

22 juni 2019 om 21:36

Een warm klimaat en een uitstekend stadion, met een van de beste faciliteiten van Oost Europa, bij een club dat aanvallend voetbal wil spelen dat perspectief heeft op Europees voetbal zijn ook redenen om voor Rusland te kiezen.

22 juni 2019 om 21:43

Is het klimaat daar echt zoveel beter dan hier? Dat wist ik helemaal niet. Ik dacht juist dat het klimaat hier warmer was dan in Rusland.

Perspectief op Europees voetbal heeft hij hier bij AZ ook lijkt me.

22 juni 2019 om 21:46

Als je naar Zuid-Rusland kan gaan, is het klimaat een hele goede reden om voor een transfer te kiezen. In de wintermaanden heb je als voetballer nog het geluk dat je dan weinig wedstrijden speelt.

Bovendien is Krasnodar alsnog een stap hoger dan AZ. AZ heeft echt niet de faciliteiten die Krasnodar wel heeft.

22 juni 2019 om 21:53

Maar jij gaf aan dat het klimaat een reden is om voor Rusland te kiezen en uit Nederland weg te gaan toch? Denk dat hij vooral echt voor het geld zal gaan in dit geval haha. En misschien om zijn carrière een nieuwe prikkel te geven.

22 juni 2019 om 21:58

Misschien moet je eens even opzoeken hoe warm het kan zijn in het zuiden van Rusland. Dan snap je misschien wel dat het niet te vergelijken is met het weer dat we in NL gewend zijn.

Ik snap dat er vooroordelen zijn over het Russische weer, maar het is echt heel verschillend.

Ik zag op je profiel dat je voor Anzhi bent, dus dan had je dat eigenlijk wel kunnen weten. 😂

24 juni 2019 om 12:00

Ik ben fan van een honkbalteam uit Chicago, heb ik nu opeens extra kennis over de stad daardoor? Rare opmerking man, dat je fan bent van een club houd toch niet in dat je iets weet van het klimaat daar

Hoeveel zal hij ongeveer kosten, Rond de 10 miljoen? Ik kan me eigelijk niet voorstellen dat krasnodor veel meer zal bieden.

22 juni 2019 om 21:32

10 miljoen voor idrissi is ook al wel erg veel, daar kan AZ een leuke speler voor terughalen.

22 juni 2019 om 21:36

Ik denk dat je eerder aan een bedrag rond de 4M moet denken.

22 juni 2019 om 22:16

4 miljoen? Wat heb jij gerookt joh? Ze hebben zelf al 2,5 voor hem betaald. Ik gok een miljoentje of 10 a 12. Niet dat we iets met dat geld gaan doen, daar heeft Huiberts veel te weinig verstand voor.

22 juni 2019 om 22:44

Zo gek is de opmerking van Woezel niet, denk ik? Wat heeft Idrissi gepresteerd dat -ie 10 tot 12 miljoen moet opleveren volgens jou?

23 juni 2019 om 01:53

4 miljoen is wel heel weinig. Voor de winterstop was hij betrokken bij 10 goals en was hij met maher echt de belangrijkste speler. Er zijn in de eredivisie niet veel spelers die een directe tegenstander beter kunnen passeren dan Idrissi. Hij kan echt uit het niets via een individuele actie scoren, echt een wapen. Na de winterstop was hij echter geen schim meer van daarvoor, maar hij heeft wel echt de potentie om bij een subtopper/middenmoter belangrijk te zijn in Duitsland. 7-10 miljoen is geen misplaatste transfersom.

22 juni 2019 om 21:55

Ik vermoed rond de 15 miljoen Euro. Ik kan mij niet voorstellen dat AZ hem voor minder laat gaan. Russen betalen buitenproportioneel veel en Idrissi is een jonge talentvolle international die op het punt staat de Afrika Cup te gaan spelen. AZ hoeft ook niet te verkopen.

22 juni 2019 om 22:14

Maar als ze voor vilenha 9 miljoen betalen, ook al heeft hij nog maar voor 1 jaar contract, zullen ze voor idrissi toch niet veel meer neer leggen? Ik weet niet hoeveel krasnodar meestal uitgeeft maar ik zie ze helaas niet zomaar 15 miljoen betalen voor een speler als idrissi, vooral na zijn vorm van na de winterstop.

22 juni 2019 om 22:20

Mee eens. Maar hij ligt nog vast tot 2022. Is pas 23 jaar en AZ heeft ruim 50 miljoen Euro op haar bankrekening staan. Waarom zou AZ een talentvolle buitenspeler verkopen vlak voor de Afrika Cup voor een bedrag waarvoor je geen talentvolle buitenspeler meer kunt halen? Jahanbakhsh werd verkocht voor 25 miljoen euro, nu was hij weliswaar topscorer en verder dan Idrissi nu is, maar het is wel een indicatie hoe AZ zijn spelers verkoopt.

22 juni 2019 om 23:01

Dat gaat een ploeg als krasnodar nooit voor zo’n speler betalen. Ik verwacht eerder een bod van 5-6 miljoen. En anders zoeken ze denk gewoon verder. Ik zou ook noet weten op wat voor basis hij 15 miljoen zou moeten opbrengen. Hij speelde het einde van het seizoen niet eens basis en dat zal hij zoals jij aangeeft bij de Afrika cup ook maar mondjesmaat of niet doen

24 juni 2019 om 12:27

Haha nee maar voor een vilhena 9 miljoen betalen. Idrissi heeft nog een contract voor 3 jaar is pas 23 jaar. Dus wat denk je zelf. Misschien is het moeilijk slikken dat een AZ speler weer meer geld op levert dan een Feyenoord speler. Maar dit is gewoon realiteit en wen er maar aan!

24 juni 2019 om 19:26

Valt mij ook op dat Feyenoorders de prijzen van AZ’ers altijd omlaag praten. De werkelijkheid laat echter zien dat ze er vaak naast zitten.

24 juni 2019 om 21:06

Ik neem de meeste ook niet serieus. Maar help ze graag herinneren dat onze selectie nou eenmaal meer waarde heeft dan Feyenoord. Plus als onze jeugdopleiding zulke talenten blijft voortbrengen en we onze toppers langer kunnen houden. Zie ik ons wel structureler mee kunnen doen voor de eerste 3 plaatsen. Zolang er geen nieuwe Kuip is zie Feyenoord achter blijven. Wij zijn alleen maar aan het groeien op dit moment.

Ik snap het beleid niet van Krasnodar om wat subtoppers uit de Eredivisie te halen. Over het algemeen stelt de Eredivisie niet heel veel voor en schiet je er niet zoveel mee op als je er te veel haalt. Loopt er geen Namli of Idrissi in Rusland rond of zo?

22 juni 2019 om 21:53

De Eredivisie is wel marktconform voor een club als Krasnodar. Vergeet niet dat je door de buitenlanderslimiet je ook voor Russische Namli's en Idrissi's meer betaalt aan salaris door hun hoge prijskaartje.

11 mil en hij mag weg van mij

Als hij weg gaat moet er wel een vervanger komen.

Lens wordt genoemd als vervanger. Met Clasie, Lens en Isimat (ook genoemd) aangevuld met de talenten die wij al hebben moeten we toch weer serieus mee kunnen doen voor de top 4 (de doelstelling van Az). Hopelijk worden al deze transfers nog voor eind volgende week afgerond, zodat AZ eindelijk eens met een goede ploeg de voorronde van de Europa League in kan gaan.

22 juni 2019 om 22:19

Ja maar in hoeverre geloof jij in die geruchten. Ik vind ze zelf heel ver gezocht ik zake lens en isimat. Over isimat heb ik mijn twijfels als aanwinst. Lens zie ik echter wel graag komen.

22 juni 2019 om 22:24

Koopmeiners wil terug naar het middenveld (positie Maher) dus je moet achterin iets halen wat betrouwbaar is. Vlaar kan het niveau nu al bijna niet meer aan. Vorig seizoen heeft laten zien dat het centrum gewoon mager bezet was. Clasie zal dan voor Vejinovic zijn positie komen waar AZ blijkbaar niet zoveel vetrouwen in heeft.

22 juni 2019 om 22:49

Ja en isimat betrouwbaar? Nou nee.

22 juni 2019 om 23:02

Voor Eredivisiebegrippen wel. Tenzij je Sergio Ramos weet te overtuigen om voor AZ te kiezen.

22 juni 2019 om 23:48

Ik dacht aan vvd

23 juni 2019 om 01:48

Isimat en Lens zijn beiden gewoon echt goede aankopen voor az. Ik hoop dat az snel doorpakt en deze gasten contracteert. Een beetje ervaring erbij kan ook geen kwaad bij deze jonge selectie.

23 juni 2019 om 11:30

Als deze geruchten waar worden dan ga ik staan te juichen....Dit zijn gewoon goede transfers voor een club als Az

23 juni 2019 om 18:37

Er is ook enige aanleiding dat het Babel zou kunnen zijn t.a.v. zijn opmerkelijke tweets: https://twitter.com/Ryanbabel/status/1141915314910879746?s=19

Bij de juiste prijs strik er omheen en laten gaan. Er komt wel veel dreiging van Idrissi af, maar hij loopt zoveel gaten dicht en is veel te veel met zichzelf bezig op het veld. Ik vind het wel een oké speler, maar totaal geen AZ speler.

24 juni 2019 om 15:23

Bijzonder dat men de vraag prijs kent. Gezien AZ die natuurlijk niet openbaar maakt. 10M voor Een meer dan nuttige speler met een nog 3-jarig contract is karig.

24 juni 2019 om 15:52

Dan gaat hij dus niet weg. Een 3 jarig contract en hem dan voor ruim onder de 10 miljoen willen hebben....die tijd is voorbij. Zie hem nog wel vertrekken naar een andere club die hem wel weghalen voor de juiste transfersom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

353 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Krasnodar 2 1 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 6 3 0
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
2015/2016 Feyenoord 27 5 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Fatalisme’ dreigt bij Feyenoord: ‘Het is niet meer wat het geweest is’

Feyenoord staat er nog niet goed op, zo geeft Arman Avsaroglu bij de NOS aan. De Feyenoord-watcher constateert dat de club met onder anderen Robin van Persie en Tonny Vilhena kwaliteit...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Barcelona wil Jean-Clair Todibo bij een andere club speeltijd laten opdoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren