‘Ik zie Janssen nog met dat treetje bier vallen, dat kon alleen hem gebeuren'

Zaterdag, 20 april 2019 om

Blaise N’Kufo was in 2010 de aanvoerder van het elftal van FC Twente dat voor het eerst kampioen werd. De Tukkers kunnen komende maandag in de wedstrijd tegen Jong AZ in eigen stadion de titel in de Keuken Kampioen Divisie veiligstellen. De 43-jarige oud-spits volgt zijn oude club vanuit Canada nog altijd op de voet, zo geeft hij te kennen in gesprek met TC Tubantia.

“Ik ben er heel trots op dat ik met FC Twente de eerste landstitel ooit heb gewonnen en dat ik die schaal aan de supporters mocht tonen. Dat vergeet ik nooit meer”, zegt N’Kufo, die zijn carrière afsloot in de Major League Soccer bij Seattle Sounders en zich na zijn loopbaan vestigde in Vancouver. “Ik probeer via internet zoveel mogelijk mee te krijgen van de wedstrijden en wat er speelt rond de club. Ik check elk weekeinde nog de resultaten en ik zie soms wat beelden van wedstrijden.”

“Het zat er natuurlijk al even aan te komen en nu is de titel in de eerste divisie vrijwel binnen. Een geweldige prestatie om binnen een jaar weer terug te keren in Eredivisie”, vervolgt de oud-spits. Met 114 doelpunten in 223 wedstrijden is N’Kufo de topscorer aller tijden van FC Twente. “Een club met de status en achterban van FC Twente hoort ook gewoon thuis op het hoogste niveau. Voor de regio Enschede is de promotie weer een enorme boost. De supporters verdienen dit feest na de afgelopen zware jaren.”

“Ik vind het ook mooi om te zien dat al die fans FC Twente door dik en dun hebben gesteund. De betrokkenheid van de regio bij de club vind ik heel bijzonder”, aldus N’Kufo. Hij haalt herinneringen op aan het kampioensfeest in 2010. “Ik blijf altijd vrij gereserveerd en koel, maar bij een aantal gingen de remmen los. Ik zie Theo Janssen nog met dat treetje bier vallen, dat kon alleen Theo gebeuren. Gelukkig liep het goed af. De fans maakten veel indruk op mij. Zeker op de terugweg naar Enschede.”


Poll

Pakt FC Twente komende maandag de titel in de Keuken Kampioen Divisie?


Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door thierry88)

Wat een legende is dit toch ook!

Cultheld. Het ontroert me dat zo'n jongen er al een flinke tijd weg is, maar toch vanuit Canada de club in de KKD nog volgt en kijkt. Mooi zulke artikellen waaruit blijkt dat voetballers ook gewoon mensen zijn die hun hart op de juiste plaats kunnen hebben ipv wat insta kiekjes.

Wat zullen de supporters losgaan wanneer deze legende het podium betreedt. Niet voor niets staat zijn standbeeld, samen met Boschker te pronken bij het stadion. Welkom terug filosoof!

20 april 2019 om 14:15

Ohw, ik zie dat VZ er niets over meld, maar n'Kufo zal de schaal uitreiken indien we kampioen worden

20 april 2019 om 15:22

Mooi gebaar van een heerlijke voetballer. Was een waanzinnig spannende titelrace.

Blaise N'kufo, de voetballer die elk seizoen van club wisselde tot hij bij FC Twente terechtkwam en daar zeven jaar voetbalde. Daarna nog 1 jaar in Seattle gespeeld. Toch een bijzondere carrière.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
De vader van Neymar heeft een ontmoeting met de clubleiding van Juventus op het programma staan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren