Wesley Hoedt begint met rode kaart en nederlaag aan avontuur in Spanje

Wesley Hoedt zal zijn debuut voor Celta de Vigo niet snel vergeten. De van Southampton gehuurde verdediger verloor zondagmiddag met 2-1 van Real Valladolid en haalde door twee gele kaarten, en dus een rode prent, niet het einde van de wedstrijd. De Galiciërs stonden ten tijde van de ondertalsituatie, vanaf minuut 87, al met 2-1 achter.

Celta nam na zestien minuten de leiding in Valladolid: Sofiane Boufal forceerde balverlies bij de thuisploeg, bediende Pione Sisto en zag hoe de Deen subtiel voor de 0-1 zorgde. Richting de rust stond Celta, waar Hoedt een basisplaats van trainer Miguel Cardoso had gekregen, flink onder druk, maar de bezoekers voorkwamen een gelijkmaker.

Valladolid zorgde in de tweede helft voor de ommekeer. Na voorbereidend werk van Antoñito aan de rechterkant werkte Óscar Plano tien minuten na rust de 1-1 binnen. Een kwartier later was het Keko die de bal van Plano ontving en het leer diagonaal achter Rubén schoot: 2-1. Hoedt had in de 41e minuut geel ontvangen voor een overtreding op Keko en mocht enkele minuten voor tijd inrukken toen hij met zijn arm het gelaat van Rubén Alcaraz raakte.

Celta blijft door de nederlaag maar nipt boven de rode streep staan. Nummer achttien Rayo Vallecano heeft een punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.