‘Als ik tien jaar geleden deze ervaring had, waren de dingen anders gelopen’

Zondag, 13 januari 2019 om

Tussen 2010 en 2013 speelde Kemy Agustien in het shirt van Swansea City. Namens de club uit Wales kwam de 32-jarige middenvelder tot 31 wedstrijden in de Premier League. Na het vertrek van Agustien bij the Swans ging het enigszins bergafwaarts met zijn loopbaan, die hij nu nieuw leven inblaast bij het Engelse Barrow.

Door onenigheid met manager Michael Laudrup koos Agustien in 2013 voor een vertrek bij Swansea City. “Soms maak je keuzes, de ene keer pakt het goed uit en de andere keer wat minder. Ik heb er geen spijt van, ik zou nu precies hetzelfde doen. Ik heb er in ieder geval wel van geleerd”, vertelt Agustien in gesprek met Voetbalzone. Hij kwam vervolgens bij Brighton & Hove Albion terecht, maar dat dienstverband was mede door blessureleed geen al te groot succes.

“Op zo'n moment heb je een goede zaakwaarnemer nodig, dat was bij mij niet het geval. Ik voelde me een beetje in de steek gelaten”, vervolgt de middenvelder. “In de voetballerij belooft iedereen je van alles en nog wat. Maar er zijn genoeg mensen die zich niet aan die beloftes houden. Dat is jammer. Wanneer het goed gaat, heb je eigenlijk geen zaakwaarnemer nodig. Juist wanneer het wat minder gaat, kan je zo iemand gebruiken: dat hij je steunt of een club voor je zoekt. Dat gebeurde niet, helaas."

“Als ik tien jaar geleden de ervaring had gehad die ik nu heb, waren de dingen anders gelopen. Toen ik zelf nog een jonge jongen was, kreeg ik het advies om zo lang mogelijk van mijn carrière te genieten, omdat het zo weer voorbij kan zijn. Ik dacht dan altijd: whatever, wat praten ze nou? Maar ik heb nu meegemaakt dat het echt zo is. Aan de jonge jongens geef ik nu hetzelfde advies: geniet van elk moment, want dit is het mooiste beroep dat je kunt hebben”, besluit Agustien.

Het volledig interview met Kemy Agustien, waarin hij uitgebreid vertelt over zijn tweede jeugd als profvoetballer, is komende maandag op onze website te lezen.

Swansea-trainer Carvalhal onderbreekt persconferentie Mourinho
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door sirius)

Duidelijk een speler met veel oud zeer en frustratie. Jammer dat deze Agustien met 32 jaar nog steeds niet beseft dat een speler nog altijd zelf z'n zaakwaarnemer kiest. Alles afschuiven op de zaakwaarnemer is naar mijn mening zwak en onnodig. Helaas is gezond verstand en een logisch denkvermogen lang niet voor elke voetballer weggelegd.

13 januari 2019 om 01:46

Sterker nog, deze jongen mag God op z'n blote knieën kussen dat ie in de premier League gespeeld heeft. Matige speler, dertien in een dozijn, snel verder kijken.

13 januari 2019 om 02:04

Deze jongen was zeker niet matig zat in hetzelfde team als Dembele dacht bij AZ en Willem 2, hij was niet minder dan Dembele. Mentaliteit was helaas niet helemaal prof want voetballen kon hij wel.

13 januari 2019 om 21:08

Deze jongen was zeker wel matig. Veel minder dan Dembele, wat ook wel blijkt uit het aantal kansen dat hij heeft gehad bij zijn clubs maar ook in de nationale jeugdelftallen. Nooit in het team met Dembele gezeten overigens, want elke keer als Dembele kwam, was hij net weg.

13 januari 2019 om 02:34

@ Sirius jij snapt duidelijk niet hoe de wereld in elkaar zit, op het moment dat je in een wereld zit wat nieuw voor je is en je behaalt daarmee ook successen wilt iedereen iets van je hebben, zelf begrijp je waarschijnlijk nog niet waar het naartoe kan leiden dus je neemt iemand in dienst om het een en ander voor je uit te zoeken, er word veel op je ingepraat en je word vaak door veel mensen beinvloed, degene die je in dienst neemt moet je ook kunnen vertrouwen. helaas als er veel geld te verdienen valt is niet iedereen te vertrouwen en worden er ook leugens verteld om er zelf zoveel mogelijk aan te verdienen. als het dan minder gaat en er valt nauwelijks iets meer te halen laten deze mensen je vallen als eem.baksteen op het moment dat je daar achter kom ben je vaak.al telaat. en natuurlijk kies je zelf je zaakwaarnemer, maar vaak zijn deze mensen er alleen voor hun zelf en geven ze niets om de voetballer.

13 januari 2019 om 05:48

Helemaal mee eens. Die jongen geeft zelf aan dat hij van de situatie heeft geleerd. En jij trekt conclusie “gefrustreerd ventje.” Zegt veel over jou.

14 januari 2019 om 15:13

Ik snap heel goed hoe de wereld werkt en je bent nog altijd verantwoordelijk voor eigen falen. Dan kun je er alles op loslaten en met een psychologisch betoog aankomen, maar je bent nog altijd baas over de keuzes die je maakt, positief en negatief.

En het klopt dat zaakwaarnemers vaak aan hun eigen portemonnee denken. Daarom bestaat er zoiets als zelfreflectie. Ook kunnen spelers er snel achter komen hoe een zaakwaarnemer te werk gaat. Daar heb je namelijk tools als het internet voor. Daar hoef je niet heel slim voor te zijn. Je moet alleen logisch na kunnen denken. Daar hebben voetballers nog wel eens problemen mee, want ze leven in hun eigen wereldje. Zij weten niet hoe de grote-mensen-wereld werkt.

Als ik 9 jaar geleden met al m'n spaargeld in bitcoin was gestapt, had ik nu de rest van m'n leven op strand kunnen zitten.

Als telt niet in het leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Swansea City

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. WoodmanKeeper290
M. GrimesMiddenvelder290
G. ByersMiddenvelder272
A. AyewAanvaller2710
B. CelinaAanvaller272
C. RobertsMiddenvelder250
J. FultonMiddenvelder221
Voor de complete selectie: Clubpagina Swansea City.

Denemarken
52 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Barcelona lijkt te zijn afgehaakt voor Pierre-Emerick Aubameyang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren