‘Hier zitten mensen aan de leiding zonder kennis van de voetbalwereld’

Dinsdag, 24 juli 2018 om 07:24Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:16

FC Twente heeft na het akkoord met de gemeente en investeerders weliswaar geld om te investeren in de spelersgroep, maar een week later is er nog niemand. Het is een enigszins frustrerende periode voor technisch directeur Ted van Leeuwen, die naar eigen zeggen ‘net zo ongeduldig is als de fans’. Spelers halen om het halen gaat er bij Van Leeuwen echter niet in. “Je kunt je geld maar één keer uitgeven”, benadrukt de sportbestuurder.

“En als je het verkeerd doet, heb je daar het hele seizoen last van en het jaar daarna ook nog. Dan maar langer wachten en hopen dat die spelers die je graag wilt voor Twente kiezen”, verklaart Van Leeuwen dinsdag in TC Tubantia. Hij neemt verder geen blad voor de mond. “Feit is dat het spelersbudget lager is dan mij werd voorgespiegeld toen ik hier naar toe werd gelokt. Feit is ook, dat er, ondanks alle problemen, al transfers voorbereid hadden kunnen worden in de periode dat ik hier nog niet was.”

“Dat is niet gebeurd. Dat komt doordat hier mensen aan de leiding zitten zonder kennis van de voetbalwereld.” Van Leeuwen benadrukt dat er minder te besteden is dan iedereen denkt. In dat kader helpt het niet dat directeur Erik Velderman vorige week openlijk verkondigde dat de club dankzij gemeente en investeerders met 4,5 miljoen euro het hoogste spelersbudget van de Keuken Kampioen Divisie heeft. “En een beperkende factor is, dat we slechts contracten voor twee seizoenen kunnen aanbieden.”

“Want voor die periode zijn we gedekt dankzij de hulp van de investeerders.” Van Leeuwen kijkt bovendien niet alleen naar wat het kost, maar ook naar wat het kan opleveren. Een talentvolle speler voor minimaal drie jaar laten tekenen om vervolgens voor veel geld te verkopen kan onder de huidige omstandigheden niet. “Sommige jongens, die we graag zouden halen, haken ook om die reden af.”

Van Leeuwen is bovendien op zoek naar spelers ‘die beter zijn dan die we nu hebben’. De beoogde versterkingen willen toch even wachten of er nog wat beters voorbij komt dan meteen hun jawoord aan FC Twente te geven en dat maakt het voor Van Leeuwen allemaal erg lastig. “Ik kan niet in de laatste week van de transferperiode nog acht nieuwe spelers halen, want ze moeten ook nog met elkaar kunnen oefenen. Dat maakt dat dit vak niet zo simpel is als het lijkt.”


Poll

Denk jij dat FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik vind dit oprecht een held. Zegt altijd gewoon wat ie denkt en levert meestal prima werk af.

En Velderman en co lullen maar weer een eind raak. Ted moet ook zijn werk kunnen doen. En net als hem word ons ook wat beloofd: 4,5 miljoen. Niet dus...

24 juli 2018 om 07:49

Zover ik het begrijp klopt die 4,5 miljoen wel, alleen hadden ze hem een hoger budget voorgespiegeld. Ted had alleen moeten vragen hoe ze dit voor elkaar krijgen als er al om bekend is dat Twente zoveel moet bezuinigen.

24 juli 2018 om 07:53

Je hebt gelijk. Ik heb het niet op die manier gelezen. Echter, dan nog zijn ze weer niet eerlijk. Naar Ted toe dan.

Als ik het goed lees willen de investeerders dus over 2 jaar hun geld weer terug ? Hoe dan ? Dat betekend dat je in 2 jaar ongeveer 10 miljoen aan nettoresultaat moet halen, en dit voor een club die al jaren verlies maakt.

24 juli 2018 om 07:52

Ze hoeven het over twee jaar niet terug, maar over twee jaar is het wel op..

24 juli 2018 om 13:13

Nou, reken er maar wel op dat er een verband is met die twee factoren

24 juli 2018 om 07:58

Het geld van het bedrijfsleven kan worden omgezet in aandelen, dmde afspraak met de gemeente houdt in dat Twente de komende 2 jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen, maar dat dit 2 jaar doorschuift.

24 juli 2018 om 08:01

Janssen

Ik denk dat die investering voor twee jaar op de begroting zal komen te staan. Het komende jaar is jaar één en het jaar erna is jaar 2. Daarna is er echter weer een gat in de begroting want die investeringen zijn dan weg, oftewel geen sluitende begroting.

24 juli 2018 om 10:02

Een investering komt niet in de begroting (alleen op de liquiditeits begroting). Als het een lening is en blijft dan moet het geld weer terug als het aandelen is of wordt verhoogt dit het eigen vermogen en blijft het in de club. Zoals ted het hier zegt zal het geld weer terug moeten en is dit meer een overbrugging. Dit lijkt leuk maar maar dit betekend dat je wel winst moet gaan maken. En dit is voor de meeste voetbalclubs heel erg lastig.

24 juli 2018 om 10:25

Janssen

Winst maken is niet super lastig maar je zal daarvoor wel veel spelers moeten verkopen en dát is het probleem. Klappers maken met het spelersmateriaal. Maar echt puur geld om te investeren is er helaas niet en dat maakt het lastig.

24 juli 2018 om 13:45

Als je weinig geld hebt is het heel erg lastig. Daarnaast speelt twente ook nog in de eerste divisie. Neem als voorbeeld schuurs. Ajax kocht hem voor 2 miljoen. Had hij in de eredivisie gespeeld dan was dit al snel rond de 5 miljoen geweest.

Mooie man, Ter van Leeuwen. Ik zal nooit zijn interview bij Pownews vergeten

On: Het is erg lastig dat hij zo beperkt is bij FC Twente. Wat mij betreft is Van Leeuwen een fantastisch technisch directeur. Hij heeft het eerder bij FC Twente ook al goed gedaan. Daarnaast zijn het erg eenvoudige, maar toch zinnige teksten die hij hier op tafel legt. Het klinkt heel simpel, maar blijkbaar is het toch te ingewikkeld voor de leiding van FC Twente.

De waarheid vertellen blijft nu eenmaal lastig in Enschede. Zelfs als ze een technisch directeur vastleggen gebeurd dat al met te rooskleurige plaatjes waar niet zo veel van klopt. Eigenlijk belachelijk dat je zo met een vakman als van Leeuwen om gaat.

24 juli 2018 om 13:05

Ja echt hè. Schaam me weer eens kapot voor m’n club als ik dit soort teksten lees Ted heeft in het verleden bij mijn club, maar zeker ook bij andere clubs bewezen zeer capabel te zijn, ik vind het werkelijk schandalig dat je dan zo’n persoon zo te kak zet als Twente zijnde. Kennelijk leeft de cultuur van ‘leugentje om bestwil’ dus ook in de nieuwe top nog. Zorgwekkende ontwikkeling...

Met mooie praatjes en frauderen in de shit gekomen en dan een TD benaderen met wederom mooie praatjes en leugens. Ze leren het nog steeds niet daar. Zonde om zo om te gaan, Ted is echt een geweldige vent.

Ze moeten wel mooie praatjes ophangen omdat ze anders helemaal nergens meer blijven daar. Snap best dat ze de situatie wat beter willen voorspiegelen dan het in de praktijk is, anders gaat hun aantrekkingskracht helemaal naar de knoppen en gaan ze failliet zullen ze stilletjes denken. Maar wie daar nu nog steeds in die praatjes trapt is zelf ook oliedom. Vandaag ook alweer een Munsterman-verhaal in de Tubantia over Gutierrez en de Cyprus-constructie.

24 juli 2018 om 08:21

Ja dat vind ik dus ook, zie onderstaand bericht. Van Leeuwen is zelf ook een beetje naïef geweest.

Je bent mijns inziens ook wel een klein beetje naïef als je de financiële situatie van Twente positiever had ingeschat en niet aan zag komen dat de financiële situatie tegen zou vallen, na alle verhalen van de afgelopen jaren. Volgens mij verdiep je je dan ook niet helemaal in je aanstaande werkgever.

Met die 2-jarige contracten wordt nog maar eens duidelijk hoe groot het belang is dat FC Twente meteen weer promoveert. Spelers hebben volgend jaar nog een 1-jarig contract. Wil je er nog wat voor krijgen dan moet je ze wel verkopen. Promoveer je dan komt er financieel wel wat bij en is het misschien mogelijk om die spelers langer vast te leggen.

Kan een oplossing niet zijn om een eenzijdige clausule tot verlengen in te bouwen dat een speler 1 of 2 jaar extra aan de club verbindt?

“feit is dat het spelersbudget lager is dan mij werd voorgespiegeld toen ik hier naar toe werd gelokt. Feit is ook, dat er, ondanks alle problemen, al transfers voorbereid hadden kunnen worden in de periode dat ik hier nog niet was.”
Mij bekruipt hier dan toch een klein beetje het gevoel van eigen schuld? Het zal waarschijnlijk komen door zijn clubliefde, liefde maakt immers blind, maar wie gelooft er nou wat er vanuit FC Twente wordt gezegd. Keer op keer de laatste jaren blijkt er toch een adertje onder het gras te zitten. Dus dat spelersbudget wilde hij denk ik graag geloven, maar ik schat van Leeuwen toch iets slimmer in.
Wat betreft de transfer, goed punt, maar wederom niet onverwacht toch?

24 juli 2018 om 11:18

Zijn clubliefde? Van Leeuwen is geen twentesupporters hoor. Wel is hij een vakman die gewoon zijn werk goed wil doen. Dat lijkt nu lastig omdat anderen er (wederom) met de pet naar gooien.

24 juli 2018 om 13:06

Yatsemata, het is een tijd geleden dat ik het in een Twente topic met je eens was. Maar hier heb je volledig gelijk in. Duimpje omhoog

Ik denk dat FC Twente met Ted van Leeuwen in ieder geval 1 van de betere technisch directeuren van Nederland heeft. Hij weet wat wel een niet kan en heeft over het algemeen een prima idee achter zijn aankopen. Ben benieuwd of het hem lukt om een goed team neer te zetten. De mogelijkheden zijn nogal beperkt als ik het zo lees maar met Ted van Leeuwen hebben ze in ieder geval een TD die het maximale eruit haalt.

Als ik dit zo hoor is Van Leeuwen ook echt de enige binnen Twente die weet wat hij doet en die goed werk levert. Daarnaast geeft hij gewoon eerlijk weer hoe de situatie Is, iets wat hij eerder bij mijn club ook prima deed. Ergens is het wat dat betreft wel jammer dat ook Van Leeuwen door Twente voorgelogen is. Ik gun hem beter.

24 juli 2018 om 12:32

Ik denk dat het belangrijk is om te weten of hem destijds een hoger spelersbudget is gegarandeerd of dat het een inschatting was op basis van de plannen die er op dat moment lagen. Feit is wel dat er sinds zijn komst er nogal wat ontwikkelingen zijn geweest in het rondkrijgen van de investering. Sponsoren die een garantstelling van de gemeente eisten, de gemeente die terecht de poot stijf hield en uiteindelijk was er een uitstel van betaling nodig om alles rond te krijgen. Mogelijke investeringsbedragen die flink gefluctueerd hebben (in de media althans).
Ik kan me haast niet voorstellen dat de club destijds al een vaststaand spelersbudget genoemd heeft en indien dat wel zo is vind ik Ted behoorlijk naïef om daar in de huidige omstandigheden waar Twente zich in bevindt klakkeloos vanuit te gaan.

Lang verhaal kort, dit bericht geeft nog wel wat ruimte voor interpretatie. De media, en zeker de TC Tubantia, heeft wel eens de neiging om e.e.a. uit verband te rukken. Maar goed er is momenteel weinig voor nodig om de club weer als firma list en bedrog weg te zetten.de club kan maar weinig goed doen en dat zal nog wel even zo blijven. Enige wat dit oplevert is nog meer onrust, net nu het weer over voetbal kan gaan als de raad vanavond akkoord gaat. Jammer.

24 juli 2018 om 19:41

Je mag je ook afvragen hoeveel research hij heeft gedaan, want heel Nederland wist hoe de situatie er voorstond. Als je je dan nog iets wijs laat maken, heeft hij z'n huiswerk ook uiterst slecht gedaan en mag je je afvragen wat er nou eigenlijk exact aan de hand is.

Deze club heeft alleen maar schuld en maar kopen en kopen. De gemeente Twente is helegaal de weg kwijt.

24 juli 2018 om 12:34

Bedankt voor deze van zeer toegevoegde waarde zijnde post en het feit dat je erg inhoudelijk reageert. Heb je nog iets te melden over iets wat er in dit artikel besproken wordt?

24 juli 2018 om 13:14

Wat heeft de gemeente NU weer gedaan dan? Totaal geen waarde dit, begint te neigen naar propaganda.

24 juli 2018 om 14:57

De gemeente Twente? Heb ik iets gemist en heeft Enschede de rest vasn Twente opgeslokt?

24 juli 2018 om 19:48

Gemeente Twente? Al twee gezamenlijke woorden waardoor je niet serieus te nemen bent. Kopen, kopen, kopen? Wederom een term waaruit blijkt dat je maar wat loopt te spuwen zonder onderbouwing of logisch verstand. Het gaat op bestuurlijk gebied nog steeds waardeloos, maar iets zegt me dat jij helemaal niets van de hele situatie af weet.

Dramatisch beleid,leven nog steeds in het tijdperk van Munsterman.Twente is niet binnen een jaar terug....

24 juli 2018 om 13:19

Dramatisch beleid? Eens! Leven in het tijdperk Munsterman? Mwoah, ik wil graag als verbetering zien dat we geen voorzitter met dubbele pet meer hebben, geen dubieuze TPO deals, en geen valsheid in geschrifte jegens de KNVB. Maar het liegen zijn ze inderdaad niet verleerd, dat blijkt maar weer. Beschamend. Twente niet binnen een jaar terug? Nou, zo denken ik en mijn medesupporters er al een tijd over. Daar heeft de financiële injectie niks aan veranderd in mijn ogen. Uit de eerste 3 duels (Sparta, Helmond, Roda) houd mijn ploeg maximaal 1 punt over als ze weten te stunten. Sta je meteen 8 punten achter en waarschijnlijk nog altijd geen strijdbaar team. Dus Twente terug lijkt me inderdaad zeer sterk.

Wat is dat toch ineens? Hou allemaal eens op met dat moddergooien en doe waarvoor je bent aangenomen, de club redden. Velderman is duidelijk het onderwerp van kritiek en ik ga er vanuit dat hij september niet 'overleeft', maar Van Leeuwen en Pusic beginnen wel vermoeiend te worden. Dit soort onrust helpt niet ook al heeft hij gelijk. Doe je beklag bij het bestuur en/of binnenskamers, maar zorg in ieder geval dat er geen onrust ontstaat. Pusic is zichzelf alleen maar aan het indekken, terwijl Van Leeuwen steeds kritischer wordt. Niets mis met kritiek, maar hou het wel bij de functie-omschrijving.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger194
M. VlapMiddenvelder193
D. LimniosMiddenvelder183
L. UnnerstallKeeper180
M. SadílekMiddenvelder180
R. van WolfswinkelAanvaller189
M. HilgersVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren