‘Op deze leeftijd moet het wel leuk zijn en dat was het bij Ajax niet’

Woensdag, 30 mei 2018 om 13:35Robin Bruggeman

FC Groningen stelde onlangs Danny Buijs officieel aan als coach voor aankomend seizoen en de in het profvoetbal nog onervaren oefenmeester zal worden bijgestaan door de gelouterde Hennie Spijkerman. De 67-jarige trainer werkte in de eerste helft van het afgelopen seizoen nog als rechterhand van Marcel Keizer bij Ajax, maar werd samen met een groot deel van de staf vlak voor de winterstop ontslagen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat de tandem Buijs-Spijkerman een succes gaat worden bij FC Groningen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door jc63)

Ajax = topsportcultuur en dan komt presteren op 1 en plezier op 2

30 mei 2018 om 13:47

Gepresteerd wordt er al jaren niet, ja dan verdwijnt het plezier ook wel een beetje.

30 mei 2018 om 14:37

Vorig jaar de EL finale halen was wel een prestatie.

Een titel is wel weer nodig.

30 mei 2018 om 13:49

Dat is de volgorde bij alle eredivisieclubs wel. Ik denk dat er meer wordt gedoeld op het half bakken beleid en mensen die elkaar gewoon niet mochten.

30 mei 2018 om 13:51

https://nl.wikipedia.org/wiki/vals_dilemma

30 mei 2018 om 13:51

Voor de grootste club van Nederland wordt er al 20 jaar bijzonder weinig gepresteerd. 6 kampioenschappen van de armoede (als je naar puntenaantallen kijkt) en inmiddels al 4 jaar geen prijs.

30 mei 2018 om 17:30

Ach je kan ook zeggen de laatste 8 jaar 4x kampioen en 2x net niet...dan doen ze t weer prima ineens

30 mei 2018 om 17:40

Net niet is toch hetzelfde als helemaal niets? Het is toch geen Jeu de Boules

30 mei 2018 om 18:11

Net niet telt niet natuurlijk.

30 mei 2018 om 21:00

Het gaat om t feit 4x in 8 jaar...dat je er dan nog 2x op de laatste speeldag naast grijpt is ook een teken dat je t zo slecht nog niet gedaan hebt

30 mei 2018 om 14:03

1fan, hoe kan je nou presteren in iets als je er geen plezier of baat bij hebt? Juist door plezier te beleven manifesteer je meer en ontwikkel je jezelf en de naasten, presteren zonder plezier (dus op moeten>stress) is niet goed en eindigt vaak met een verstandelijk probleem.

30 mei 2018 om 15:39

Plezier haal je uit de resultaten die je haalt. Wij zijn prestatiedieren, worden pas gelukkig als we onze doelen halen. Welke doelen dan ook. Of het nou een wereldbeker winnen is, of een spelletje Uno. Het proces leren kan op een leuke manier gebeuren en zo'n manier wordt ook nooit vermeden. Maar iets geleerd hebben (dus ná het leerproces) brengt ons meer plezier dan bij andere mensen.

30 mei 2018 om 14:45

Topsportcultuur?
Een cultuur van vriendjespolitiek, achterkamertjes overleg zal je bedoelen.
De ene hand wast de andere, misschien.
Met een falend managementbeleid om de "topsport" heen, valt er ook geen eer aan te behalen.
Een kwal van een omhoog gevallen arrogante algemeen directeur die -tegenovergesteld van wat hij zelf beweert- weigert in de spiegel te kijken.
Lange rijen miskopen, tekort schietende coaches.

Topsportcultuur? Nee.
Plezier evenmin.

Geen seizoenkaart deze keer.

30 mei 2018 om 17:05

@1fan: plezier kan je ook hebben in een topsportcultuur toch? Als je die jongens uitlegt hoe ze het spelletje moeten spelen en ze voeren het in het veld uit geeft dat zelfs bij een doorgewinterde man als Spijkerman een kick. Doen ze maar waar wat en loop jij erbij als een lulletje rozenwater omdat jou niets gevraagd wordt, dan heb je er vanzelf geen zin meer in.

30 mei 2018 om 17:48

Onzin, Ajax is bedrijfsvoering, winst, geil voor geld! De rest komt later! Topsport cultuur komt niet voor bij Ajax!!!

30 mei 2018 om 20:22

Als jij alleen de media berichten leest snap ik je reactie als je zelf eens bij Ajax bent wezen kijken praat je heel anders. Topsport cultuur is meer dan het bestuur. Maar dat mag iemand anders je uitleggen. On Topic: Ik snap Spijkerman zijn reactie wel. Hij heeft al heel veel meegemaakt bij Ajax maar zijn laatste fase was voor hem.zeker miet leuk om mee te maken. Gun hem ook een mooie nieuwe uitdaging want hij heeft veel betekend voor de club.

goed koppel lijkt me dit . benieuwd of Groningen nu ook beter voetbal gaat spelen

Bij bepaalde assistenten bij Ajax had ik het gevoel dat ze niks maar dan ook totaal niks toevoegden bij Ajax. Dat gevoel had ik bij Bergkamp, Winter en ook bij deze Spijkerman die er als een bejaarde man maar een beetje somber voor zich uit zat te staren. Er zat totaal geen emotie bij die figuren.

30 mei 2018 om 13:49

Frank de Boer was altijd heel lovend over Spijkerman, terwijl hij bij andere assistenten op hun rol hamerde en hoe belangrijk deze was. Ik ga ervanuit dat hij in elk geval voor Frank veel heeft toegevoegd en alleen al daarom kan ik zijn aanwezigheid in het verleden wel waarderen. Dat het onder Bosz schijnbaar niet zo goed klikte en Keizer wellicht een type nodig had doet aan het nut van Spijkerman niks af wat mij betreft.

30 mei 2018 om 14:04

Hij was gehaald door/voor Fdb. Toen die weg ging had Spijkerman ook weg moeten gaan. Bosz had zijn eigen assistent en toen werd het ongemakkelijk met Spijkerman.

30 mei 2018 om 14:51

Frank zette hem op zijn plek. Gewoon een nuttige veldtrainer met wat senioriteit en ervaring. Ondersteunend, meer niet en dat deed hij prima.
Onder Frank -en trouwens ook Bosz- was hij gewoon een stille kracht die zijn werk deed.
Het zegt eigenlijk al genoeg over Marcel Keizer dat Hennie gedurende de eerste seizoenshelft opeens ook langs de zijlijn stond om aanwijzingen te geven aan het elftal.
Dat alleen was al een teken aan de wand.

30 mei 2018 om 15:44

Je baseert je mening op die paar minuten samenvatting of anderhalf uur voetbal die je ziet per week. Een assistent doet veel en veel meer dan dat je te zien krijgt op je televisie. Dat gezegd hebbende, ben ik blij dat Spijkerman weg is. Hij was degene die die onzin over een plan B influisterde bij Keizer en de o zo briljante 'lange ballen'-tactiek tegen Nice.

Toch écht jammer om te zien dat dit soort grote jongens die veel voor de club betekenen worden weggelokt door Groningen. Dit geeft gewoon aan dat de sfeer bij Ajax echt niet te behappen had moeten zijn. In feite geeft Hennie Europees voetbal en een kans op een titel op voor (met alle respect) het hopen op plays offs. Pijnlijk voor Ajax: die moet zich eens in de spiegel onder ogen komen.

30 mei 2018 om 15:26

Klopt niet helemaal, hij werd ontslagen dus koos voor kans op play-offs i.p.v. thuiszitten.

30 mei 2018 om 17:09

Hmm, dan neem ik dit terug. Goed gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle1-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder91
M. de LeeuwAanvaller90
M. El HankouriAanvaller90
C. NgongeAanvaller95
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Coach, 70 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren