LIVE - Fortuna en Suriprofs testen nieuwe regels in ‘Wedstrijd van de Toekomst’

Zaterdag, 12 mei 2018 om 15:10

Promovendus Fortuna Sittard en de Suriprofs treffen elkaar zaterdagmiddag in het stadion van Excelsior voor de ‘Wedstrijd van de Toekomst’ en proberen daar een aantal nieuwe spelregels uit. Zo wordt er gebruik gemaakt van zuivere speeltijd, mag het spel hervat worden met een self-pass, wordt er ingetrapt in plaats van ingegooid, komen er bij een gelijke stand shoot-outs in plaats van penalty's en mag er onbeperkt gewisseld worden. Het duel is hieronder te volgen.15 reacties (laatste reactie door rickv)

Ik ben benieuwd, ik vind het best een boeiende wedstrijd tot zover

Is een Go pro cam bij de scheids zo nodig?

Zuiver speeltijd vind ik wel een plus. Maar de rest weet ik niet zo. De cam bij scheids word ik zee ziek van😏

Zuivere speeltijd wel goed, hoewel ik nog wel wil zien hoe dat precies gaat werken (wie zorgt ervoor dat de tijd correct wordt bijgehouden en hoe correct is betreffende persoon hierin). Die cam bij de scheids mag weg hoor, wordt je niet goed van en vind de microfoontjes ook niet echt nodig bij de captains. Doorlopend wisselen vind ik wel interessant, maar vraag me af of het niet meer blessures gaat veroorzaken (of spelers moeten na een wissel echt steeds in warming up zijn). Wel jammer dat er niet gelijk is getest op een "grassoort van de toekomst". Toch wel leuk dat zulke pilots gewoon op tv komen en je er iig een goed beeld van kunt vormen. Zullen altijd voor en tegenstanders zijn van ontwikkelen, hoe minder corrupt gevoelig hoe beter zolang de emotie en snelheid maar niet uit de sport verdwijnen

12 mei 2018 om 16:09

Zuivere speeltijd is simpel net als het constant doorwisselen. Het kan bij zoveel sporten en dan zeker bij een relatief langzame sport als voetbal, Als je eenmaal warm bent krijg je niet snel blessures mee, vergeet niet dat de huidige 11 ook 15 min stil zitten in de rust.

12 mei 2018 om 16:14

De huidige elf doen een uitgebreide warming up voordat ze er in komen. Als je zelf hebt gevoetbald weet je denk ik het verschil dan ook wel als je het vergelijkt met spelen en bank zitten afwisselend zonder op te warmen. Zuivere speeltijd zal prima simpel zijn, hoe ze dit consequent bijhouden schrijf je echter niet.

12 mei 2018 om 17:15

Voor de wissels ligt het eraan hoe ze het gaan inpassen. Krijg je een soort hockey of meer een American Football stijl. Maar ik verwacht niet dat we iedere 5 minuten team wissels zullen zien. Daar leent voetbal zich fysiek niet voor.

Tijd bijhouden, je iemand met een klok en stop/start knop. Bal uit, stop, bal ingeschoten, start. Als je een sport wil zien waarbij dit perfect werkt. Zoek de finale op van Zweden-Finland in floorball waar alles een stukje sneller gaat. Daar heb je ook onbeperkt wisselen, maar daarin totaal niet te vergelijken met voetbal.

12 mei 2018 om 18:42

Als je zelf op een redelijk niveau gespeeld zou hebben wist je ook dat je als wissel regelmatig warm loopt. Je moet op ieder moment klaar zijn om het veld in te kunnen met een laatste korte warming up wanneer je het veld in moet.

Ik vind het wel prachtig allemaal om te zien hoe het precies op het veld gaat.
Wedstrijd is ondanks alle regels iig erg aantrekkelijk

De setting spreekt me wel aan met de camera beelden en audio. De spelregels bevallen wel goed. Alleen die wissels wat onhandig.

Het is wel prettig dat je kan zien hoe de scheidsrechter bepaalde situaties beoordeeld. Voor de rest heb ik er echt niks mee.

Zuivere speeltijd is een must! Geen tijdgerek meer. Selfpass lijkt me ook heel goed alleen niet dat constant door wisselen. Dat is zo mooi aan voetbal. Dat haalt het tactische er van af.

12 mei 2018 om 16:48

Even wat anders: Ongelofelijk dat zoveel namen van de Suriprofs gewoon verkeerd zijn gespeld. Het zijn toch bekende spelers, dan zou Fox toch wel moeten weten hoe je iemand zijn naam schrijft. Che Nunnely staat daar gespeld als Chunnely, best grappig maar erg slecht. Hij was het hele seizoen in de JP te zien op Fox, dan zou je onderhand wel moeten weten dat hij Nunnely heet en geen Chunnely. On: Zuivere speeltijd vind ik inderdaad een erg goede ontwikkeling. Ook ben ik het eens met Koert dat er meer begrip zal ontstaan als je de scheidsrechter hoort wat zijn uitleg bij een beslissing. De intrap ook erg leuk voor het spel. Dat met die vrije bal is erg verwarrend nog, dat hoeft van mij niet.

12 mei 2018 om 17:16

Wat is de vrije bal ook al weer?

12 mei 2018 om 17:49

Als ik het goed heb mag je binnen 5 seconden nadat de bal stillegt er zelf met de bal vandoor. Na die 5 seconden is het gewoon ouderwets pas nemen als de scheids fluit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
AS Roma heeft een bod van veertig miljoen euro uitgebracht op Leon Bailey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren