Flamini: ‘Ik heb geen dertig miljard euro op mijn bankrekening staan’

Zaterdag, 31 maart 2018 om

Mathieu Flamini behoort volgens Forbes tot de rijkste voetballers ter wereld. De middenvelder van Getafe is mede-eigenaar van GF Biochemicals, een bedrijf dat zich richt op de grootschalige productie van levulinezuur. Het bedrijf boort een markt aan die volgens Flamini in potentie dertig miljard euro waard is, maar dat betekent niet dat hij zelf ook een miljardair is.

De ex-speler van onder meer Arsenal en AC Milan zegt dat er verkeerde schattingen zijn gedaan van zijn persoonlijke vermogen. "Het is belangrijk om het een en ander recht te zetten. In tegenstelling tot wat ik heb gelezen, heb ik niet dertig miljard euro op mijn bankrekening staan. Het bedrag correspondeert ook niet met de waarde van mijn bedrijf GF Biochemicals", aldus Flamini in gesprek met L'Équipe.

"Sterker nog: dertig miljard euro is de totale waarde van de markt die we willen aanvallen met de nieuwe technologieën die we in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Er is ergens een misverstand geweest. Het is alsof je de waarde van een restaurant gelijkstelt aan de waarde van de totale horecamarkt in Frankrijk", stelt Flamini. "Nee, ik ben absoluut geen miljardair. Ik ben niet het zakenleven ingestapt om geld te verdienen."

Flamini is met zijn bedrijf naar eigen zeggen de eerste die levulinezuur op zeer grote schaal en milieuvriendelijk kan produceren. De stof kan gebruikt worden als basis in medicijnen, cosmetica, biobrandstoffen en plastic. Omdat er bij de productie geen fossiele brandstoffen aan te pas komen, is het volgens Flamini een duurzamere manier van produceren dan voorheen gebruikelijk was. De 34-jarige Fransman zette het bedrijf in 2008 samen met een vriend op.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door barcaboy11)

Knap wat hij allemaal heeft weten te bereiken. Was tijdens zijn carrière al veel bezig met zaken buiten het voetbal. Wel duidelijk dat deze man geen doorsnee voetballer met bijbehorend levenspatroon was.
Erg veel respect voor.

Niks erop tegen hoor. Maar wel grappig dat niemand over deze bijzaken mompelt, in tegenstelling tot voetballers die zich bezighouden met kledij.

31 maart 2018 om 17:28

Is eigenlijk best logisch toch? Voetballers met een kledingmerk moeten dat promoten. Fans zijn hun doelgroep. Dit bedrijf van Flamini heeft weinig baat bij bekendheid onder de massa. Maar ik snap je punt wel hoor.

31 maart 2018 om 19:48

Het gaat veel mensen om de aanstellerige manier waarop voetballers zich met “kledij” en dergelijk bezighouden. Althans, de aanstellerige manier waarop ze het naar buiten brengen. Een Demi de Zeeuw heeft dat niet nodig en heeft een goed lopend modebedrijf op de markt gebracht. Dus zo kan het ook, wat minder aanstellerig.

"Ik ben niet het zakenleven ingestapt om geld te verdienen". Cool story, bro.

31 maart 2018 om 17:10

Dat is toch best logisch? Hij is immers al lang en breed binnen en doet dit juist om iets te doen te hebben na zijn carrière en misschien wel omdat hij betrokken is bij het milieu? Natuurlijk valt er geld te verdienen maar ik heb juist bij hem het idee dat het voor hem niet de nummer 1 reden is geweest om hiermee te beginnen!

31 maart 2018 om 17:28

Ach, kom op. Bezigheidstherapie, sure. Is hij gaan deelnemen in verband met milieutechnische redenen? Kan. Maar ik kan me echt niet voorstellen dat hij hier in stapt zonder dat er ook financiële redenen bij gepaard gaan. Making money is gewoon een hoofdreden.

31 maart 2018 om 18:03

Is ook best moeilijk voorstellen als je zelf nooit in een soortgelijke positie hebt gezeten toch?

31 maart 2018 om 19:50

Er zijn zat mensen met veel geld die zich belangeloos inzetten voor een doel waarin zij geloven. Dus als hij een van de grote oorzaken van milieuvervuiling wil aanpakken en dat winst maken voor hem niet de eerste prioriteit is, dan geloof ik dat best.

Buitenbeentje in deze showbizz-wereld. Valt alleen maar diep respect voor op te brengen toch?

Tuurlijk zal hij er wel een centje aan verdienen, maar voor het snelle geld had hij een andere weg kun kiezen. Dat doet hij niet, en daar heb ik bewondering voor.

Waar doet hij het dan anders voor als hij niet voor het geld de zakenwereld in is gestapt? Zo een verhaal over milieu geloof hij toch zelf niet

31 maart 2018 om 19:52

Waarom is dat zo onrealistisch? Er zijn zat voorbeelden van mensen met en zonder geld die zich belangeloos inzetten voor een doel dat zij belangrijk vinden. Jammer dat iedereen daar zo negatief over doet. En misschien hebben jij en anderen gelijk en is het een mooi praatje en doet hij het wel voor het geld. Maar het is niet zo dat het absoluut onmogelijk is dat hij andere motieven dan geld heeft.

De oppervlakkigheid en kortzichtigheid van een aantal vz leden wordt hier in de comments pijnlijk weergegeven. Geld is een imaginaire realiteit dat geen substantiele waarde heeft. Deze man heeft dat door en zet zich in voor een nobel streven om de planeet een duurzaam alternatief te geven in de toekomst. Flamini bewijst keer op keer dat hij zen is en misschien zelfs enlightened is. Een beetje respect voor deze gozer of op zn minst een beetje research doen moet toch wel kunnen?

31 maart 2018 om 20:44

Oke Harari!

31 maart 2018 om 21:59

Heb gisteren toevallig nog Harari gelezen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Getafe

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Getafe203
Voor de complete stand: LaLiga
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Getafe.

Frankrijk
13 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren