Schedelbreuk dwingt 26-jarige Mason tot pensioen: ‘Geen andere optie’

Dinsdag, 13 februari 2018 om 12:14

Ryan Mason liep op 22 januari 2017 door een botsing met Gary Cahill in een wedstrijd tussen Hull City en Chelsea een schedelbreuk op en dat blijkt de laatste wedstrijd van de middenvelder in het profvoetbal te zijn geweest. The Tigers en Mason hebben dinsdag bekendgemaakt dat de 26-jarige Londenaar op medisch advies per direct een punt achter zijn loopbaan zet.

Mason lag na de botsing meer dan een week in het ziekenhuis en liet toen weten ‘blij te zijn dat hij nog leefde’. De middenvelder trainde na zijn herstel wel weer mee bij Hull, maar speelde geen wedstrijden meer sinds het incident. Op doktersadvies zal het hier ook niet meer van komen: “Ik heb onvermoeibaar gewerkt aan mijn terugkeer op het veld. Helaas heb ik, na experts te hebben geraadpleegd, door de risico’s die de aard van mijn blessure met zich meebrengt, geen andere optie dan te stoppen”, laat Mason weten in een verklaring.

Hull City toont zich in een statement aangedaan: “Het is met diepe spijt dat de club moet aankondigen dat Ryan Mason na zijn hoofdblessure zich per direct terugtrekt uit het voetbal. Ryan heeft begeleiding gezocht van talrijke wereldberoemde neurologen en neurochirurgen, die hem allemaal hebben geadviseerd niet terug te keren in het profvoetbal.”

Mason doorliep de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur en maakte in november 2008 zijn debuut in de hoofdmacht van the Spurs. De middenvelder werd daarna uitgeleend aan achtereenvolgens Yeovil Town, Doncaster Rovers, Millwall, Lorient en Swindon Town en speelde in totaal ruim vijftig wedstrijden voor Tottenham. In 2016 volgde de overstap naar Hull City, waar hij door zijn blessure slechts tot twintig wedstrijden kwam.Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door arsen(e)al)

Zonde. Vond het altijd een mooie voetballer. Had wel het idee dat hij doorgebroken was bij The Spurs. Blijkbaar al verkast! (kijk weinig voetbal meer).

13 februari 2018 om 12:43

Hij kwam uiteindelijk te kort. Te weinig tactisch bewustzijn en zijn passing was ook twijfelachtig. Hij had echter wel hart voor de club en zijn rushes naar voren waren altijd erg mooi om te zien. Erg jammer voor hem dat hij moet stoppen met spelen. Ik wens hem het beste toe. Dit is een behoorlijke klap mentaal gezien.

13 februari 2018 om 13:27

Hoop dat ze hem een positie binnen de club kunnen aanbieden, beetje hetzelfde idee als wat Ledley King nu doet.

13 februari 2018 om 14:19

Ja, zou een mooi gebaar zijn richting Mason. Als je zijn bericht op Instagram leest en zag met hoevee passie hij voor Spurs speelde, dan kon je echt zien dat hij van de club houdt. Een functie als ambassadeur van de club of als jeugdtrainer zouden denk ik prima bij hem passen.

Heel sneu dit. Zo'n blessure lijkt me heel naar, het is toch je schedel die breekt.. niet niks. En dat blijkt. Hopelijk krijgt hij een functie binnen de club aangeboden.

En dit is waarom voetballers soms de geldkeuze maken, het kan zo afgelopen zijn met je carriere....

13 februari 2018 om 12:46

Wel heel makkelijk. Hoeveel spelers overkomt zoiets? Bovendien kan dit net zo goed gebeuren in de zandbak

13 februari 2018 om 18:35

Is waar ik ken veel mensen die daarom geen voetballer zijn geworden omdat ze geen inkomsten meer hebben na hun 30ste of een erge nlessures hun carriere kan eindigen

13 februari 2018 om 20:05

Dat is totaal irrelevant. Het gaat hierom of iemand méér geld verkiest dan wat ze al binnenkrijgen, en dus ergens anders gaan voetballen. Jij hebt over uberhaupt beginnen met een (prof)carriere of niet

13 februari 2018 om 13:59

Ik vind dit werkelijk waar onzin, er zijn een hoop andere sporten waar ze niet voor het geld naar een team in china kunnen gaan, Ik vind Honkbal en zelfs Tennis een gevaarlijkere sport dan voetbal.
Krijg maar eens een honkbal terug in je gezicht, of een tennisbal vol in je gezicht.

En dan hebben we het nog niet eens over fysieke sporten waaronder Rugby valt.

13 februari 2018 om 14:12

Tennis en honkbal is 100 procent minder gevaarlijk dan voetbal. Dit komt omdat het geen contact sporten zijn en je hoeft dus geen rare slidings of tackles uit te voeren. En ik kan het weten want ik mag om medische reden niet voetballen maar geloof me dat een potje tennis gestimuleerd word door de arts

13 februari 2018 om 14:13

Hmm een tennisbal of een kopstoot. Geef mij die tennisbal maar

13 februari 2018 om 15:04

Honkbal als je je base wilt halen of een honk moet je echt wel gekke of rare slidings maken.

Tennis moet ik toegeven overdreef ik wat mee.

13 februari 2018 om 15:08

Weet ik zo nog niet, een tennisbal kan stiekem heel hard aankomen en als je zo'n bal met 100km/h tegen je gezicht aankrijgt of lichaam doet dit toch wel heel veel pijn.

geloof het of niet maar een tennisbal komt harder aan dan een bal die met 100km/h aankomt gevlogen.. Verhaaltje Newton.

Klein stukje uit een bron van google:

''een gemiddelde voetbal is zachter dan een tennisbal. Een voetbal heeft een druk van ongeveer 1 atmosfeer, een tennisbal bijna twee keer zoveel. De voetbal zal dus verder indeuken dan de tennisbal wanneer deze je been raakt. Dit duurt dus ook langer dan bij de tennisbal, waardoor de vertraging van de voetbal groter is.''

13 februari 2018 om 16:08

Nou ik heb wel eens uit de kluts een voetbal op volle snelheid strak tegen mijn hoofd gekregen. Dan lig je wel een tijdje gestrekt op de grond :P gelukkig niet meer dan een lichte hersenschudding opgelopen.

Ik denk ook vast dat een tennisbal met zulke snelheden zeer onprettig zal terechtkomen op je bovenkamer, maar ik denk dat met tennis zulke situaties veel minder ontstaan puur om het feit dat je de bal altijd ziet aankomen en dat maakt veel uit of je je hierop kunt instellen of niet. Ook al is het maar een fractie van een seconde.

Daarbij komt ook het fysieke aspect kijken dat tegenstanders je kunnen raken, wat bij tennis niet het geval is.

Ik zou eerder denken aan een verkeerde voet/beenbeweging die een einde maakt aan je tenniscarriere.
Maar toch ik zou tennis niet als gevaarlijker kwalificeren dan voetbal.

13 februari 2018 om 14:09

Hmm nou laat dit dan de aller állerkleinste rede zijn hoor. De gemiddelde mens wordt gedreven door hebzucht (angst om te weinig te hebben, of angst voor eigen kwaliteiten na een voetbalcarrière) en niet uit angst om een hoofd te breken of een hartstilstand te krijgen. Dan kan je ook wel zeggen dat de reden dat mensen in treinen zitten is omdat ze een keer een auto ongeluk hebben gezien

13 februari 2018 om 18:26

Je weet dat ze daar meestal voor verzekerd zijn natuurlijk.

Niet dat ik hun keuzes in twijfel wil trekken hoor. Hebben ze hun redenen voor

Ik kan me dit nog goed herinneren, wat een klap was dat. De artsen waren ook echt een tijdje met hem bezig. Ging toen onder een staande ovatie het veld af dat was wel mooi om te zien

Maar Petr Cech had toch hetzelfde met die botsing tegen Reading volgens mij? Waarom kan hij dan wel keepen, met een helm dus.. en Mason niet. Sneu om zo je carriere moeten eindigen

13 februari 2018 om 13:10

Een keeper en een veldspeler is toch anders.. hoe vaak kopt een keeper of komt hij in een duel?

13 februari 2018 om 19:15

oneens. voor een keeper is het ook gevaarlijk. die duikt alle kanten op. ook naar de grond. een keeper komt heel vaak in duel. dus ik zie het verschil niet.

13 februari 2018 om 14:00

Je weet niet hoe vergelijkbaar deze gevallen zijn. Het is een kwetsbaar gebied waarbij het een wereld van verschil kan maken wat, waar en hoe de schade is.

13 februari 2018 om 14:12

Omdat de breuk bij Mason van een dusdanig ernstig niveau was, dat hij even in levensgevaar zat. Het is een complexe blessure. Valt net te managen voor de een, en net niet voor de ander.


Zoiets als een gebroken nek. De een herstelt volledig, de ander zit in een rolstoel.

13 februari 2018 om 14:14

Cech liep niet een schedelbreuk op. Echter kreeg hij een knie tegen zijn slaap aan. Op volle snelheid wat dus hard aankomt & die klap heeft ervoor gezorgd dat hij op het randje van de dood zat.
Dat is dus ook de reden waarom Petr nog altijd met wen helm op, speelt

Ik hoop dat spelers jammer genoeg door dit voorbeeld meer gaan na denken. Hun acties kan de carrière van hun collega stuk maken en dat is niet wat je wil.

13 februari 2018 om 15:58

Dat is een beetje kort door de bocht, dit was gewoon botte pech en absoluut zonder opzet.

Jammer zeg, was een leuke speler. Wens hem het beste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hull City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.QPR56-12
18.Hull City490
20.Reading44-22
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
Sam ClucasMiddenvelder476
Andrew RobertsonVerdediger453
Moses OdubajoVerdediger450
Ahmed ElmohamadyMiddenvelder443
Voor de complete selectie: Clubpagina Hull City.

0 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
De toekomst van Ki-Jana Hoever ligt bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren