Xavi ‘zeer teleurgesteld’: ‘Dit is niet wat wij Neymar hebben geleerd’

Zaterdag, 3 februari 2018 om

Neymar heeft zich niet populair gemaakt in Frankrijk door een actie in de wedstrijd tegen Stade Rennes. De Braziliaan deed alsof hij tegenstander Hamari Traoré een hand wilde geven en trok plots zijn hand terug. In Frankrijk is het de sterspeler van Paris Saint-Germain op veel kritiek komen te staan en ook zijn ex-ploeggenoot Xavi heeft geen goed woord over voor zijn actie.

“Ik ben zeer teleurgesteld in het gedrag van Neymar”, zegt Xavi op de Arabische televisiezender Al-Araybiya, geciteerd door Le 10 Sport. “Dit is niet wat wij hem bij Barcelona hebben geleerd. Misschien is het maar goed geweest dat hij weg is gegaan bij Barcelona, want dit soort gedrag verandert een grote speler in een kleine speler. Ik hoop dat hij hiervan leert en zijn tegenstanders in het vervolg meer zal respecteren.”

Neymar werd in de Franse media al gevraagd naar zijn actie en hij deed het af als een ‘grapje’. “Ik maakte een grapje, maar wist dat het controversieel zou worden. Ik lach altijd en maak tegenover mijn vrienden veel grappen, dus waarom zou ik dat niet tegenover mijn tegenstanders doen? Tegenstanders lokken mij uit, maar ik weet ook hoe ik hen uit moet lokken met de bal. Ik ben hier niet om uit te halen, ik weet niet hoe dat moet.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Zo dan, Xavi die eens iets anders dan veren in achterwerken toe te voegen heeft. En gelijk heeft ie hier. Dit soort praktijken als 'grapje' afdoen is hoe bullies op de basisschool zich onder straf uit proberen te praten, wat een walgelijke maniertjes heeft die Neymar.

3 februari 2018 om 08:17

Ik heb juist een heel ander beeld bij Xavi. Een ex Barcelona voetballer die zich alleen maar positief over Barcelona kan uitlaten. Matige pundit.

3 februari 2018 om 08:23

Inderdaad Leidse. Daarom plaats ik dit ook in andere context. Als dit bij Barca was gebeurd had ie het of goed gepraat of geen antwoord gegeven. Maar omdat Neymar weg is gegaan sneert ie nog ff na.

3 februari 2018 om 10:08

@john terry, jij moet je niet zo aanstellen. Ik snap het probleem niet zo. Iedereen moet altijd maar wat te zeiken hebben op voetballers, het is nooit goed. En volgens mij ben jij vroeger veel gepest ofniet?! Snap namelijk je vergelijking niet echt.

3 februari 2018 om 10:24

Wat is dat nou weer voor onnozele aanname? Omdat JohnTerry gewoon een normale opvoeding heeft gehad en gelijk heeft dat hij dit kinderachtige gedrag veroordeelt is hij meteen maar veel gepest vroeger? Tsjonge. Xavi heeft groot gelijk, Neymar gedraagt zich als een tienjarige met zulke maniertjes, zou het daarom niet vreemd vinden als het klopt dat hij zich in de groep bij PSG zo snel al onmogelijk heeft gemaakt.

3 februari 2018 om 11:25

Dus een grapje kan tegenwoordig al niet meer? Hahahahha kan die beter in madame tussuad staan.

Neymar is een klasse voetballer, dat wel. Hij moet dit soort dingen echt gaan afleren als hij niet overal 90 min. wilt worden uitgefloten. Moet wel zeggen dat er genoeg zullen zijn die hem ook 90 min. lang uitlokken, het enige verschil is dat Neymar zo erg in de spotlights staat en een back van bijv St Etienne natuurlijk een stuk minder

3 februari 2018 om 08:24

Gelul natuurlijk dit heeft niets met voetbal of uitlokken te maken. Uitlokken doe je op het veld tijdens de wedstrijd dit is gewoon kinderlijk gedrag wat Hij doet. En beide spelers staan met handje geven evenveel in de spotlight

3 februari 2018 om 08:34

Dit was op het veld tijdens de wedstrijd. Heb je het zelf uberhaupt wel gezien dan? Het staat zelfs in de eerste zin van het gehele artikel. Ironisch dat je mijn commentaar gelul noemt..

allemaal opgeblazen zever. Laat die Neymar maar eens goed met zijn tegenstrevers lachen. Het lachen zal hem ooit wel eens vergaan... vroeg of laat doet er wel eens eentje een Goikoetxeatje ....
Dan kunnen anderen ook eens lachen. Ieder op toer is niets te veel.

Grote voetballer, kleine persoonlijkheid. Het is gewoon walgelijk op geld belust mannetje.

3 februari 2018 om 08:19

Haha duidelijk. Vanuit de zandbak commentaar hebben op voetballers die nog wel relevant zijn. Xavi onwaardig.

3 februari 2018 om 09:27

Xavi heeft genoeg respect verdiend en jaren op het hoogste niveau gepresteerd. Hij was gewoon niet meer goed genoeg voor Barca en heeft idd besloten om wat geld te gaan verdienen. Dat wil absoluut niet zeggen dat hij opeens geen recht of de naam niet voor heeft om voetballers op hoogste niveau een kritiek te geven. Sterker nog, hij is een grootheid wie dat wel mag zeggen. Hij heeft dan ook helemaal gelijk. Sinds Neymar zich als belangrijkste persoon bij PSG inschat, is hij naar zijn eigen gang gegaan en heel wat onrespectvols laten zien. Ik blijf maar zeggen: deze voetballer is niet volwassen geworden.

3 februari 2018 om 08:17

80? Pfff wat een onzin en de ligue 1telt gewoon 2 keer mee hoor

3 februari 2018 om 08:29

Dat heeft er vooral mee te maken met het feit dat PSG zowat elke wedstrijd domineert, een beetje hetzelfde met barcelona en real madrid.

3 februari 2018 om 10:13

Real al even niet meer hoor.

3 februari 2018 om 11:53

Ze maken gewoon 80 goals in de ligue 1.. In La Liga heb je nog teams die het Barcelona en Real Madrid zo moelijk kan maken... Het komt ook vaak omdat het voetballende teams zijn die ook een tactiek hebben.. Dus probeer hier niet Ligue 1 met La Liga te vergelijken.

3 februari 2018 om 12:24

Als je echt serieus denkt dat messi en ronaldo 80 goals scoren in de ligue 1 dan ben je gewoon achterlijk

3 februari 2018 om 14:14

Haha hou op, hou op. Zelfs in de Eredivisie maken die spelers geen 80 goals. Als het puntje bij paaltje komt dan maakt niemand het Barça en of Madrid jaarlijks echt lastig op Atletico toen na in 2014. Er is bijna altijd een gat met de nummer 3 van meer dan 10 punten de laatste jaren en ook het aantal gescoorde goals komt elk jaar (ver) boven de 100 uit. Dat zul je in de overige competities niet zo snel zien.

3 februari 2018 om 08:12

En dus is het geoorloofd om zo’n respectloze actie uit te halen naar je tegenstander? Logica is tegenwoordig ver te zoeken.

3 februari 2018 om 08:21

Het staat buiten kijf dat Neymar een geweldige voetballer is. Ik weet niet in welke context Xavi zijn uitspraken heeft gedaan, als hem de beelden worden getoond en hij geeft deze reactie, dan snap ik het. Als hij het zelf aanzwengelde, dan hoeft hij inderdaad niet de moraalridder uit te hangen. Jij wil iets laten terug twitteren dat niet eens getwitterd wordt. En daarnaast, mag je met goede voetbal statistieken, zomaar met alles wegkomen? Hoeven het niet groter te maken dan het is, maar deze actie van Neymar is gewoon zielig en kinderachtig. Daar hebben de prestaties van Neymar op het veld helemaal niets mee van doen.

3 februari 2018 om 10:07

In die 17 goals zitten ook 5 penalties die hij zo nodig van Cavani af moest pakken om zo aan zijn goals te komen. Anders stond hij na 23 speelronden gewoon op 12 goals. Net zoveel als bijvoorbeeld Balotelli.

3 februari 2018 om 10:44

Dat Cavani dat toestaat zeg. Cavani heeft toch wel wat meer credits verzameld dan Neymar die net komt kijken. Zeker een goede voetballer, maar als je samenspeelt met de grote Cavani, dan laat de als neymar zijnde de penalties aan hem over. Wordt eerst maar eens topscorer zónder penalties te jatten..

Moraalridder Xavi mag wel wat minder op de voorgrond treden vanaf zijn kasteel in Qatar.

Een klasse voetballer met een ontzettende attitude en no respect

Ik snap eerlijk gezegd deze hele commotie niet en al die reacties hierboven. De beste man maakt een grapje met zijn tegenstander die het zelf blijkbaar ook grappig vond. Je ziet gewoon dat die man zijn lolbroek aan had en het totaal niet verkeerd bedoelde. Waarom zou je met je tegenstander ook geen grapjes kunnen maken? Allemaal azijnzeikers hier. Gewoon lekker plezier houden in het voetbal en weten bij wie je zulke dingen kan doen. Deze tegenstander kon het iig wel waarderen.

Kom op mensen waar gaat deze aardkloot naartoe zeg. Mogen spelers niet eens meer een grapje maken? Maar omdat het Neymar is word het uitvergroot. Ik zou Neymar zelfs snappen als het geen grap was. Ze schoppen hem soms echt naar de klote. De spelers die hem zo aanpakken zijn gewoon respectloos naar hem dus waarom moet Neymar respect naar hun hebben? En dit geld niet alleen bij Neymar natuurlijk maar bij alle spelers die zo worden aangepakt.

3 februari 2018 om 15:39

Je vergeet dat er een groot probleem zit tussen een grap en gebrek aan respect voor de tegenstander. Neymar is ten eerste een arrogant jongetje met hele nare manieren. Maar omdat je tijdens het spelletje af en toe een trap te verwerken krijgt omdat je te goed voor ze bent ga je grappen maken terwijl je al bekend staat al arrogante kwal met gebrek aan respect? Dat men het een grap noemt is indekken van Neymar.

Dus als iemand een overtreding op jou maakt heeft hij geen respect voor je? Dus maar laten lopen? Wat een logica, absurd. Een tackle is nog onderdeel van het spel, wat Neymar doet niet. Ik snap niet hoe je erbij komt dat men dus Neymar maar moet laten lopen anders is het een gebrek aan respect, absolute waanzin.

Enorm schijnheilige reactie natuurlijk. Hoe vaak hebben Barca spelers zich niet onsportief opgesteld? Vaak genoeg. Alsof Barca een bolwerk is van sportiviteit, niet bepaald. Ik vind ook dat dit hele gebeuren met Neymar ondertussen wel erg wordt opgeblazen en overdreven. Ja het was niet handig van hem om te doen, maar laten we ook niet van een mug een olifant maken.

3 februari 2018 om 11:45

Hoezo schijnheilig? Wat bedoel je daarmee zelfs? Denk je dat Xavi dit diep vanbinnen wel goedkeurt? Heeft Xavi zoiets gedaan? Natuurlijk zijn er spelers geweest bij Barca geweest die onsportief gedrag vertoonden, maar om nu heel Barca te noemen vind ik pas opgeblazen en overdreven. En nu wil je dit voorval doen alsof het niet zo erg is, terwijl je nu reden hebt om te klagen over onsportiviteit. Maarja, de actie was leuker geweest als Neymar nog een Barca shirt had gedragen neem ik aan?

3 februari 2018 om 15:42

Barcelona heeft als club wel het tendens om een aanstellerige zeurende houding aan te nemen in het veld (evenals meerdere Spaanse clubs). Spelers die in Engelse keihard waren, zoals Mascherano, zijn in Spanje absolute mietjes geworden die vallen bij elk duwtje. Handjes voor het gezicht en hopen op een vrije trap. Barcelona is voor mij een symbool voor vaak onsporitiviteit eigenlijk. Als je alleen al naar de huidige selectie kijk is meer dan de helft een collegiale naaier.

Daarnaast is het wel wat schijnheilig dat Xavi pretendeert dat ze bij Barcelona Neymar leren om met respect te handelen. Dat doen namelijk een groot deel van de spelers van Barcelona niet, helemaal als ze eenmaal achter staan etc. Een vorm van respect is namelijk ook geen kaarten proberen aan te naaien door middel van zeuren op de scheidsrechter etc.

Ben geen Fan van Neymar maar Neymar voegt wat toe aan het voetball , Xavi vult gewoon z'n enorme zaken met nog meer poen .

snap het ook wel.

als je vanaf je 15e word betitelt als 'de nieuwe pele, wonderkind en grootste talent ooit en dat soort gebraak' zou ik de media hier ook grote schuld aangeven,

Neymediar

Kan eindelijk eens die traore hierover gevraagd worden? Als hij het als een lolletje ervaarde, waarom zou dan de halve wereld erover moeten vallen?

Deze quote is verzonnen door iemand op Twitter. @fcb_ah10. Xavi heeft dit ook zelf al ontkracht in de Sport van vandaag.

Wereldvoetballer alleen jammer dat t zo'n Engnek is .

Wat een walgelijk ventje is die Neymar toch. Dit is een duidelijk voorbeeld van waarom het belachelijk is dat die jonge pikkies zoveel geld verdienen.

3 februari 2018 om 11:21

Dus je bent oud en hebt geen cent te makken? Dan zou ik ook pissed zijn

Haha, is Xavi nou gewoon serieus? Zulke dingen zijn echt wel bij Barcelona (en bij andere clubs) voorgekomen. En dan nog gelijk zeggen dat het dan maar goed is dat ie weg is gegaan, enorm zielig. Dan hoort Neymar volgens Xavi ineens niet meer bij de "barca-familie".

Bij Barca heef zij hem schwalbes geleert.

3 februari 2018 om 10:48

Denk dat hij dat alvast bij real heeft geleerd.. dan kan hij straks zich makkelijker aanpassen als hij bij de andere grote spaanse club komt spelen waar niet zulke grote en betere voetballers rondlopen zoals bij Barca waar hij teveel in de schaduw valt (behalve ronaldo dan, maar die zal eerder mer pensioen zijn dan messi en suarez)

Wat een gelul Xavi heeft geld zat verdiend bij Barca en gaat vervolgends naar het corrupte Qatar om de moraalriddder uit te hangen ,. Wat een Drol

3 februari 2018 om 11:48

Lol, het corrupte Qatar. Ga je ons politieke wetenschappen geven? Vergeet dan ook niet het corrupte Westen aub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC2214
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. BakkerVerdediger100
C. DagbaVerdediger100
Ander HerreraMiddenvelder101
Pablo SarabiaMiddenvelder102
A. DialloVerdediger90
P. KimpembeVerdediger80
I. GueyeMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren