RKC Waalwijk grijpt hard in en zet hoofdtrainer op straat

Zaterdag, 23 december 2017 om 13:55

Peter van den Berg is niet langer de trainer van RKC Waalwijk. De nummer vijftien van de Jupiler League maakt zaterdag bekend dat men ‘onvoldoende perspectief voor een verdere samenwerking’ ziet met de 46-jarige oud-verdediger.

“Na de hoopgevende prestaties en de positieve ontwikkelingen van de club vorig seizoen is er afgelopen zomer meer geïnvesteerd om de sportieve ambities verder kracht bij te zetten. Tot ieders teleurstelling zijn de prestaties in de eerste seizoenshelft ondermaats gebleken. Ook is de chemie tussen Peter van den Berg en de spelers verdwenen”, aldus Frank van Mosselveld.

“Daar hebben we met Peter over gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het helaas beter is om nu al uit elkaar te gaan. We danken Peter voor de inzet de afgelopen jaren en gaan ons beraden over zijn opvolging”, besluit de algemeen directeur. Van den Berg was sinds februari 2015 de trainer van RKC; hij werkte eerder in diverse functies bij Sparta Rotterdam. Als speler kwam Van den Berg uit voor onder meer Feyenoord.


Poll

Een verstandig besluit van RKC Waalwijk?


Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door nielsfcb18)

Ooit zo'n leuk clubje... Tegenwoordig allemaal maar matige berichten die daar vandaan komen.
RKC fans, ik hoor graag jullie verhaal en toekomstperspectief.

Zijn er oud Rkcers die trainer kunnen worden? Een echt boegbeeld? Of wordt gewoon weer een middelmatige trainer die al meerdere clubs achter zich heeft?

23 december 2017 om 14:25

Wat dacht je van zjelko petrovic. Kan daar veel positivisme teweeg brengen. Hebben ze momenteel wel nodig.

23 december 2017 om 14:31

Dat vind ik een leuke naam, een leuke trainer. Ik moedig het aan.

23 december 2017 om 17:13

Absoluut een mooie naam, heeft daar heel wat jaren gespeeld en is daar al eens eerder trainer geweest. Het lijkt mij een prima keuze!

23 december 2017 om 14:52

Matige berichten? Niet vergeten dat deze club door saneren gewoon uit de schulden is! Daarvoor alle respect voor RKC.

23 december 2017 om 14:54

Het is nog steeds een leuk clubje. Echter vergeet men wel eens waar we vandaan komen. RKC had een torenhoge schuld. Een schuld zo hoog dat met een faillissement rekening gehouden moest worden. Remco Oversier kwam bij de club en hij vormde het boegbeeld om alles aan te pakken. Dit gaat ten koste van je sportieve prestaties maar aangezien je niet kon degraderen blijf je betaald voetbal spelen. De meeste schulden zijn we kwijt. Wat er nu nog open staat voldoet aan de eisen van de KNVB. Nog even en we zijn volledig gezond. De weg omhoog is ingeslagen. Passie, Strijd en Trots. NEC heeft een gouden zet gedaan door Remco over te nemen. Wanneer ze hem beu zijn zal de deur in Waalwijk open staan. Wie moet er aangesteld worden. Lastig maar voor mij hoeft het niet perse een oud speler te zijn. Alhoewel Bosz ook een oud RKC-er is. Petrovic werd al genoemd. Ik hoop op iemand die laat zien dat je met hard werken een hoop kan presteren ondanks dat je kwalitatief minder bent..

23 december 2017 om 14:58

Hey, RKC supporter hier!

De laatste jaren zijn niet heel gemakkelijk geweest, zoals eigenlijk iedereen aan de ranglijst kan zien. Maar 'we' bestaan nog, en dat is op dit moment eigenlijk alles dat telt.

De club is een aantal keren eigenlijk uit de dood opgestaan, omdat niemand er nog iets voor had gegeven dat RKC niet falliet zou gaan. Even buiten beschouwing gelaten of het allemaal fair is geweest voor de gemeente(dat is een hele andere discussie), staat het organisatorisch nu eigenlijk weer op de rit. De schulden zijn voor een heel groot deel weggepoetst, het stadion is niet meer in handen van de Gemeente Waalwijk maar sinds een tweetal maanden is Ben Mandemakers (jawel, de hoofdsponsor) de eigenaar.

En dus mogen we elke twee weken nog met plezier naar de club waar wij (met het kleine aantal dag nog van ons als supporters nog wel trouw komt) zo veel om geven.

Naast dat we dus een aantal keren om zijn gevallen is het sportief gezien ook allemaal niet heel veel meer. Vorig seizoen haalde we met meer geluk dan wijsheid de play-offs waarin we het in de eerste wedstrijd al compleet weggaven, maar toch was dat een overwinningsgevoel onder veel supporters, het behalen van die Play-offs.

Je moet begrijpen dat het erg klote is om zoveel in te moeten leveren, waar we het een aantal jaren geleden de top drie in eigen huis nog vaak zat erg lastig konden maken verliezen we nu wekelijks van Jong AZ en Volendam. Maar we zijn er nog. En dat blijf ik herhalen omdat dat de realiteit is. Ik, en met mij zowat iedereen die nog in het Mandemakers stadion zit, kijkt liever naar RKC onderin de Jupiler League dan helemaal niet meer naar Rkc. Ja er zijn érg veel mensen afgehaakt. Waar er een aantal jaren terug gemiddeld 4/5000 mensen in het stadion zaten zijn dat er nu op een koude vrijdagavond 1100/1200. Maar dat is niet zo gek. Hoewel het voor supporters van clubs bovenin de Eredivisie misschien lastig te begrijpen is, ga je als je niet een écht groot hart voor de club hebt in de kou zitten kijken naar RKC - Almere City, voor het derde jaar op rij, die je waarschijnlijk met 0-3 verliest. Het eerste jaar Jupiler komen er nog wel mensen kijken (zoals je ziet bij Nac, Nec, de clubs die degraderen), maar als je daarna steevast 19/20 eindigt dan houdt het gewoon voor veel mensen snel op. Dat is nu eenmaal de realiteit, dat gebeurt ook als Zwolle, Groningen, Willem 2 of een andere willekeurige middenmoter hetzelfde scenario ondergaat.

Dat is nu eenmaal waar we nu staan. Sportief gezien was ik zelf deze trainer al een jaar beu. Laf voetbal, terug uit voetballen en erg vreemde wissels. Dat we elke week verliezen ben ik inmiddels wel aan gewend, ik doe het echter liever met 3-4 en een super wedstrijd gezien hebben dan kansloos rond de eigen zestien hangen in eigen huis en met 0-1 een wedstrijd weggeven. Daarnaast heeft deze trainer naar mijn mening geen één speler van RKC ook maar een procent beter gemaakt, en heeft hij jongens die op amateurbasis bij ons kwamen spelen zó slecht behandeld dat ze liever niet meer voetballen als bij Rkc( Benson heel goed voorbeeld hier van).

Voor de toekomst is lastig te zeggen hoe het verder moet. RKC spreekt zelf uit op deze weg doorgaan, winst blijven maken en steeds een stapje groeien om een stabiele club bovenin de Jupiler League te worden. Daar kan ik mijzelf wel in vinden, als we gewoon leuk voetbal spelen, wat wedstrijdjes winnen en misschien een keer in de zoveel jaar een uitschieter naar de Eredivisie hebben dan ben ik een gelukkig RKC supporter. Zonder dat iemand er veel geld in gaat pompen gaan we het niveau van 'reuzendoder' in de Eredivisie niet meer behalen, maar dat is op dit moment prima, want zoals ik al een aantal keer aangaf: We bestaan nog.

23 december 2017 om 16:47

Prachtige reactie Tim! Ik ben weer wat wijzer geworden

Het geel-blauwe tenue heeft voor veel voetbalfans mooie herinneringen. En er hebben grote spelers gespeeld. Spelers die nu nog actief zijn, neem een Zoet of Vertonghen, al was het op verhuurbasis.

Hoe dan ook, leuk om te lezen. Wat betreft het trouw zijn: chapeau. Keep it up!

genoeg grote namen idd Petrovic V Bronkhorst Vertonghen Zoet Vermaelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Jong AZ46-13
18.RKC Waalwijk37-24
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Jan LammersVerdediger00
Paul QuastenVerdediger00
Moaad El BahraouiVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

0 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Juventus heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Diego Godín, die vier miljoen per jaar kan gaan verdienen in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren