Redmond ontkracht ‘wanker’-gerucht: ‘Ja, Guardiola was intens...’

Donderdag, 30 november 2017 om

Manchester City boekte woensdagavond via een late goal van Raheem Sterling een 2-1 overwinning op Southampton. Josep Guardiola was na afloop zeer blij, maar had tevens een bijzonder onderonsje met Nathan Redmond, aanvaller van the Saints. The Sun suggereerde dat de manager Redmond had uitgescholden voor wanker, maar de Engelsman ontkent dit stellig.

"Ik wil bij deze duidelijk maken dat Pep Guardiola niet heeft gezegd wat The Sun beweert. Dat is een valse claim. Ja, hij was erg gepassioneerd, intens en agressief, maar hij was alleen maar erg complimenteus en zeer positief over mij. Hij sprak onder meer over mijn kwaliteiten als jonge Engelse speler en hoe hij graag wilde zien hoe ik zou aanvallen."

Dafuq??? Pep Guardiola gaat full retard na de wedstrijd. Waar gááát dit over?

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 29 november 2017

"Ook wilde hij dat ik zijn team meer zou aanvallen, net zoals dat vorig seizoen gebeurde. Ik zei hem dat ik deed wat mijn manager (Mauricio Pellegrino, red.) mij heeft gevraagd te doen tijdens de wedstrijd. Dat is alles. Niets meer, niets minder. Niets negatief of iets beledigend was aan de orde. Dat is wat hem een van de beste managers ter wereld maakt."

Guardiola gaf eerder al aan dat hij vond dat Redmond en zijn teamgenoten in de wedstrijd tegen City niet in hun kracht speelden: "Southampton heeft enkele enorm getalenteerde voetballers en Redmond is zó goed in de één-tegen-één. Maar ze wilden helemaal niet voetballen, ze waren vanaf de negende minuut tijd aan het rekken. Ik wilde gewoon dat ze gingen voetballen", aldus de Spanjaard.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door callee5)

Niks aan de hand dus. Nu zijn er zeker weer mensen die zich ergeren aan Pep. Veel succes daarmee 😒

30 november 2017 om 22:22

Tuurlijk zijn het mooie gebaren van Pep richting Redmond, maar vind de manier waarop verkeerd. Waarom op zo’n manier en op het veld, doet me denken aan z’n tijd bij Bayern dat ie tekeer ging op het veld tegen Kimmich. Vind het geen nette en respectvolle manier, als Guardiola dat bij mij flikte had ik hem wel een duw gegeven en gezegd normaal te doen ( zeker in Kimmich’s geval). Mourinho deed het overigens bij Justin Kluivert na de EU league finale wel op een normale manier.

30 november 2017 om 22:26

Zoals ik het hier lees heeft Redmond het alleen maar als complimenteus ervaren en dat kan ik me heel goed voorstellen. Zeg nou zelf als er 1 van de beste in zijn vak volledig tekeer gaat omdat 'ie vindt dat je veel beter bent dan het spel dat je moet laten zien, tuurlijk beleef je die ervaring als een groot compliment.

1 december 2017 om 01:01

Ik vind het juist mooi, de frustratie was naar de trainer van SH maar de woorden naar hem. Weinig trainers zouden denk ik zo oprecht de potentie van de tegenstander tot zijn recht zien komen.

1 december 2017 om 10:22

Uit zijn boek blijkt dat hij Kimmich de hemel in prees, de lijn tussen passie en boosheid is flinterdun bij Pep.

30 november 2017 om 22:23

Kijk even dat filmpje en zeg me dat Guardiola niet volslagen idioot is... Dat was hij overigens bij z'n vorige clubs ook al.

30 november 2017 om 22:29

De lijn tussen geniaal en idioot is flinterdun. Ik zou Guardiola liever geniaal dan idioot noemen.

1 december 2017 om 00:02

Guardiola is niet volslagen idioot. Hij is obsessief en intens met het spelletje bezig, waardoor hij langs de kant soms veel te druk en emotioneel is. Maar bij Guardiola is het wel echt. Hij leeft echt voor het spel en doet er alles voor. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mourinho. Die is volslagen idioot en de weg kwijt en alles wat die man doet is gespeeld en gemaakt. Doe maar dan maar Guardiola.

1 december 2017 om 02:13

Aan de ene kant kan ik me vinden in je woorden over Pep. Gepassioneerd tot het bot, liefhebber van het spelletje. Draaft mede daardoor soms door, evenals bv Conte, simeone, preud'homme, Klopp. Aan de andere kant oneens met je wbt Mourinho. Langs het veld (meestal) de rust zelve, alhoewel zijn persconferenties anders kunnen doen voorkomen. Is verder geen waardeoordeel, enkel een constatering mijner zijde

1 december 2017 om 02:19

Precies, bij Guardiola lijkt alles positief te zijn, aanvallend voetbal, hij is open en hij probeert zijn spelers echt te helpen en beter te maken. Cruyff 2.0. Door zijn obsessie met voetbal kan ik me wel voorstellen dat sommige mensen die dat niet begrijpen denken dat hij idioot is

1 december 2017 om 09:19

Guardiola mag eerst clubs als Porto en Inter de CL bezorgen voor hij zich kan meten met Mou. Dat hij zijn teams mooier laat spelen dan Mou is echter een hard feit.

2 december 2017 om 11:45

Zorg jij er dan ook even voor dat de CL net op het moment dat hij die teams coached vol zit met ondermaats presterende topclubs? Anders is het geen faire vergelijking.

Als je eigen team het goed doet, kun je net zo makkelijk de tegenstander coachen. Of hij wil hem naar City halen en speelt een spelletje.

Niks aan de hand dus. Guardiola is gewoon een voetbaldier die puur van (soms wat naïef) aanvallend voetbal uit wil gaan. Hij ziet in Redmond een goede voetballer en vindt het zonde dat dat soort voetballers in een verdedigende rol worden gedwongen. Ik vind die passie wel wat hebben. Ik snap de coach van Southampton zeker omdat Manchester City de beste club van het moment is en je geen punten tegen ze haalt door aan te vallen en ze ruimte te geven maar ik snap Guardiola ook wel. Die ziet gewoon een team met heel veel kwaliteit en veel jonge spelers die eigenlijk niks met hun aanvallende kwaliteit doen.

Niks aan t handje dus, alleen had ie t iets anders moeten brengen, das alles

Ik vind dit respectloos tegenover Pellegrino, die man heeft een bepaalde tactiek gehanteerd om zo minder mogelijk doelputen tegen te krijgen en de schade beperkt te houden tegen 1 van de beste teams in Europa op dit moment en dan komt meneer Pep die een budget had ter beschikking van 400 milioen en gaat zich met de tegenstander bemoeien en zijn manier van spelen afkraken, nogmaals respectloos!

1 december 2017 om 00:39

Ik geloof best dat Pep gepassioneerd of zelfs bezeten is van voetbal, maar dit gedrag komt op mij gewoon over als een groot toneelstuk. Zó tekeergaan tegen zo’n jongen terwijl je dondersgoed weet dat er 20 camera’s op je staan... Lijkt wel alsof hij hoopte dat iedereen na afloop aan Redmond zou vragen hoe of wat en dat hij dan zou zeggen hoe teleurgesteld Pep wel niet was dat die jongens van Soton niet meer hebben aangevallen, want ja, Pep is zó pro-aanvallend voetbal dat hij ‘t zich ook aantrekt als de tegenstander het op verdedigen gooit.

The Sun liegt. In ander nieuws, water is nat, de lucht is blauw en Pep is kaal.

Mensen die dit een mooi gebaar vinden moeten hier even er over nadenken.

Redmond zegt namelijk precies wat ik dacht de eerste keer dat ik dat moment terugzag op tv:

"ook wilde hij dat ik zijn team meer zou aanvallen, net zoals dat vorig seizoen gebeurde. Ik zei hem dat ik deed wat mijn manager (mauricio Pellegrino, red.) mij heeft gevraagd te doen tijdens de wedstrijd.
Lees meer op www.voetbalzone.nl

Ongeacht hoe positief Pep dit bedoelt, het is geen respect naar de manager van Southampton, elke coach heeft het recht om met een strijdplan te komen wat ook bijna gelukt was om een punt te pakken tegen een oppermachtig City. Wie ben je dan als manager van de tegenpartij om wel te gaan vertellen hoe ze hadden moeten voetballen???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Southampton

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren