'Del Piero ging dan klagend naar Mark Luijpers: 'Wat is dit allemaal?!'

Maandag, 20 november 2017 om 23:42

De Indian Super League is in volle gang en Stijn Houben volgt de competitie in het Aziatische land met bovengemiddelde interesse. De 22-jarige verdediger van VOC speelde in 2014 bij Delhi Dynamos en bewaart warme herinneringen aan die tijd. Zo speelde Houben onder meer met Alessandro Del Piero, die als voetbalster van weleer (marquee-player) verbonden was aan Delhi Dynamos.

"Ik bewaar mooie herinneringen aan mijn samenwerking met Del Piero, maar er waren af en toe ook woordenwisselingen", zo vertelt Houben in gesprek met Voetbalzone. "Tja, ik ben een verdediger en hij een aanvaller en hij vond het nogal vervelend als ik hem een trap gaf. Er waren weleens confrontaties op de training. Ik ben gewoon hard op de training, ik houd me niet in."

"Af en toe kon hij dat niet waarderen", vervolgt Houben. "Omdat hij meer ontzag genoot dan anderen, plus dat hij ouder was en ook wat meer blessuregevoelig. Dan kwamen er weleens Italiaanse scheldwoorden op me af. Hij ging dan klagend naar assistent Mark Luijpers: 'Wat is dit allemaal?!' Mark kalmeerde Del Piero en zei tegen me: 'Heel goed, gewoon zo doorgaan.' Maar daarna was het alweer snel prima tussen ons, hoor."

Het volledige interview met Stijn Houben verschijnt dinsdag op onze website.Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door romarky)

Ongekend dat grootheid Alessandro Del Piero dan komt klagen bij en adviezen opvolgt van de enige echte 'good old' Mark Luijpers, dat vind ik nog wel het hoogtepunt van dit stuk.

Neemt niet weg dat ik zin heb in de longread van morgen, verschijnen erg interessante interviews op VZ de laatste tijd!

20 november 2017 om 23:16

Haha ja heerlijk toch! 1 ding hebben Luijpers en Del Piero wel gemeen... Scoren in San Siro heeft ook Mark voor elkaar gekregen!💪

20 november 2017 om 23:18

En denk dat Del Piero het doelpunt ook nog wel kan waarderen! Zonde dat vd Luer die penalty verschrikkelijk inschoot. Ik zou als ik hem was ook wel gek worden als een of andere houthakker me op de training ging neerzagen. Wie denkt ie wel niet dat hij is?! haha

21 november 2017 om 07:23

Grootheid? Het is net als Luijpers gewoon een mens van vlees en bloed. Een voetballer die met zijn talent heel veel geld kon verdienen, ietsje meer dan Mark Luijpers. Maar dat overdreven gedoe altijd... Wat dat betreft kan ik de actie van Houben net zo goed waarderen, gewoon er staan en je ding doen, wie er ook staat.

21 november 2017 om 09:28

Ik weet niet of del pierro nog zo belangrijk was maar indien wel dan is het ook wel een beetje onbeholpen om er dan zo onder door te schoffelen op de training. Hard in de duels kan maar iemand geblesseerd trappen is misschien niet zo handig...Maar wellicht is dat nooit gebeurd. Ik had iig altijd een pesthekel aan die gasten die jouw wedstrijd mogelijk in gevaar brachten omdat ze niks anders konden dan schoppen en de trainer dan zo graag wilde laten zien hoe fel ze wel niet konden zijn. Dat leverde ze dan een basisplaats op en dan ging het om het echie en had je er geen bal aan omdat ze dan niet tot een hoger niveau konden komen dan op de training. Terwijl echte voetballers weten dat ze dan nog net wat extra moet leveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië
258 fans
Aanvaller, 43 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Roberto Carlos gaat mogelijk aan de slag in Lissabon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren