Voormalig FC Twente-verdediger ontsnapt aan flinke straf in Saoedi-Arabië

Woensdag, 21 december 2016 om 14:15Robin Bruggeman • Laatste update: 14:18

Bruno Uvini, die vorig seizoen door Napoli aan FC Twente werd verhuurd, is onlangs ontsnapt aan flinke problemen met de autoriteiten in Saoedi-Arabië, het land waar hij sinds een aantal maanden voor Al Nassr speelt.

/

Uvini ging namelijk met zijn vrouw, ploeggenoot Victor Ayala en enkele vrienden eten in een bekend restaurant in de Saoedische hoofdstad Riyadh. Hier nam het gezelschap plaats in de mannen-, ook wel vrijgezellen-, sectie van de gelegenheid, terwijl er eigenlijk voor de familiesectie van het restaurant gekozen had moeten worden. Verschillende Saoedische media melden dat Uvini daarna op de vingers werd getikt door de religieuze politie, die niet gediend was van deze overtreding.

Volgens de berichten had Uvini flink in de problemen kunnen komen door het incident, dat onder meer tot stokslagen voor zijn vrouw had kunnen leiden. Nadat de Braziliaan uit had gelegd dat hij nieuw was in het land en nog niet bekend was met de wetten en gebruiken, liep het geheel echter met een sisser af. Het gezelschap mocht na een officiële waarschuwing vertrekken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door rugu)

Echt wtf, maar dit zijn de dingen die je van te voren kunt weten als je naar de zandbak gaat. Erg jammer dat hij niet bij ons kon blijven. Ik snap zijn finaniciele keuze op zich ook wel.

Middeleeuwse taferelen.

21 december 2016 om 14:52

Nog belachelijker eigenlijk, slaat echt helemaal nergens op.


Wat een gekheid de religieuzepolitie. Waarom ga je in Godsnaam in zo'n land voetballen? Dan maar wat minder verdienen maar van m'n leven niet in een land met een religieuzepolitie. Hebben ze ook al een gedachtepolitie in Saoedi-Arabië?
Waarom vrijwillig in een land gaan voetballen wat geleid wordt door godsdienstwaanzinnige?

Nog nooit van gehoord, stokslagen omdat je een verkeerde reservering maakt.. hier lachen we erom, maar het is natuurlijk niet om te lachen.

Wat een waardeloos land blijft dat saudi arabie. Stokslagen en religieuze politie is wel erg middeleeuws. Het geld verdienen daar is wel leuk, maar je moet er rekening mee houden dat veiligheid niet gegarandeerd is.

Dat dit soort verhalen in deze tijd waarin we leven nog mogelijk zijn. Ik weet oprecht niet of ik hier nou om moet huilen of toch ergens moet lachen.. ongelooflijk.

Van dit land is onze succesvolste bondscoach van de laatste jaren dus gewoon bondscoach. Met een dergelijk land wil je als westerling toch gewoon geassocieerd worden? Ik snap allemaal wel dat het financieel aantrekkelijk is, maar ik denk dat van marwijk, en ook van bommel, best rond kunnen komen zonder het geld uit dit achterlijk land.

21 december 2016 om 15:22

Nouja, daar zit nog wel een verschil in. Wat het land allemaal voor regels heeft, kan de bond niks aan doen. De spelers zullen daar ook weinig invloed op hebben alsmede de voltallige technische staf. Waarom zouden zij dan dubbel de dupe moeten zijn van de regels van het koningshuis? Laat van Marwijk toch lekker dit team coachen. Zover ik kan zien zit hij toch vaker bij studio voetbal dan in Saoedi-Arabië.

21 december 2016 om 17:25

Haha lekker populistisch weer. Hoe je het ook wendt of keert, het westerse bedrijfsleven is zo diep vervlochten met Saoedi Arabie. Saoedi Arabie is in bijna elk opzicht gewoon een hele belangrijke bondgenoot van landen als Nederland, Duitsland, Amerika etc.

En ja, om het nou gelijk een achterlijk land te noemen. Dan vind ik Nederland ook een achterlijk land zolang Wilders op nummer 1 in de peilingen staat. Natuurlijk heb ook ik helemaal niks met dit soort regels maar goed, daar is het nou eenmaal wel zo. We hebben hier altijd de mond vol van met onze hooghartige toon dat iedereen zich hier moet aanpassen aan de Nederlandse cultuur (wat ook zo hoort uiteraard). Dan moet men daar zich ook aanpassen aan de cultuur die er daar heerst en daar gewoon respect voor hebben.

21 december 2016 om 19:34

Hoezo twee maten? Daarzo geldt de Saoedische wetgeving. Hoe idioot deze ook mag klinken, het principe is hetzelfde als in Nederland. De wetten in een bepaald land geven aan wat de normen en waarden zijn van dat land. Bevalt het je niet? Dan moet je er niet wezen. Verder is de Nederlandse wetgeving geïnspireerd op de regels uit het christendom en jodendom. Religie gaf vroeger (en nog steeds) een goede leidraad voor de normen en waarden van een land, wat later in wetgeving is omgezet.

21 december 2016 om 19:59

@ Recovery,

Hoe denk je dat de Nederlandse wetten tot stand zijn gekomen? De bijbel is de grootste inspiratiebron voor de Nederlandse grondwet geweest. Alsjeblieft, als je niks over wetgeving en de geschiedenis daarvan af weet is niet erg, maar hou je mond er dan over.

Ikzelf kan mij ook in een deel van de Saoedische wet en regelgeving niet vinden. Maar om dan maar gelijk een heel land af te doen als achterlijk. Neem bijvoorbeeld een Wilders die mensen zonder proces wil opsluiten, Berlusconi die een paar jaar geleden zich sterk heeft gemaakt dat er apart openbaar vervoer moest komen voor donkere mensen ook hier zijn we met z'n allen in staat de mensenrecht grof te schenden

Trouwens snap ik de link van vluchtelingen en regelgeving in Saoedi Arabie niet echt.

@ Dani17,

Correct, daarin verschilt te islam niks anders dan het christendom of jodendom. De islam maakt dezelfde ontwikkeling door als die andere twee, alleen is de islam natuurlijk een jonge godsdienst ter vergelijking met die andere twee. Dus die zal die ontwikkeling nog door gaan maken.

21 december 2016 om 20:04

@rugu
Klopt, bij de Islam zal het zelfs sneller gaan (relatief gezien) dan bij het christendom en jodendom. Globalisering is wat meer aanwezig dan in de tijd van De Verlichting denk ik zo.

21 december 2016 om 21:20

@rugu en @dani17:
Hoe kunnen jullie de saudische wetgeving nog enigszins verdedigen? In dat land worden mensen gestenigd, of krijgen ze stok/zweepslagen. Mogen vrouwen niet autorijden of in sommige steden niet eens in het openbaar vervoer. Homoseksualiteit is verboden. Er is geen godsdienstvrijheid.
Als je de profeet beledigd risceer je de doodstraf net als voor het verlaten van de islam. En een vrouw die laatst poseerde zonder hoofddoek risceert ook zweepslagen. Ik denk dat wat je cultuur ook is kan stellen dat saudi arabie een achterlijk barbaars land is.

De FIFA zou zulke landen moeten verbieden met officiële toernooien mee te doen en zich er volledig van af moeten scheiden.

21 december 2016 om 17:26

lol alleen vanwege de regels in een dergelijk restaurant?

21 december 2016 om 17:33

Die regels in een dergelijk restaurant vloeien voort uit nationale wetgeving. Een land waarin in de 21e eeuw een vrouw nog stokslagen kan krijgen omdat zij mannen om zich heen heeft is barbaars en zou niet mee moeten doen aan een sport voor landen die meer beschaafd zijn. Als een land in het dagelijks leven niet beschaafd is kan niet worden verwacht dat het op het veld anders zal zijn. FIFA zou hier een voorbeeld moeten stellen en dergelijke landen schorsen.

21 december 2016 om 19:56

En wat zijn de criteria voor een beschaafd land? Rusland weert homo's, de Amerikanen destabiliseren een hele regio waardoor er nu miljoenen mensen vermoord zijn en een groot gedeelte op de vlucht is (2003 Irak, ontstaan ISIS). China kent weinig vrijheid van meningsuiting, Turkije gaat ook die kant op (vind je iets anders leuk? Dan wordt je meegenomen), in de Afrikaanse landen worden nog steeds vrouwen ongewild besneden, in Zuid Amerika is er nog steeds enorm veel corruptie, en tenslotte in Nederland staat een man die een bevolkingsgroep daadwerkelijk minder rechten wilt geven op nummer 1 in de peilingen.

Kortom, ieder huisje heeft zijn kruisje. Het is alleen zo verdomd makkelijk om te wijzen naar anderen en jezelf superieur te voelen.

Religieuze politie... zegt al genoeg over de onderdrukking in deze cultuur

21 december 2016 om 17:24

welke onderdrukking? Er zijn gewoon regels, maakt niet uit hoe dom, waar je aan moet houden daarvoor is die politie ook. Als je je hier in NL niet aan de regels houd en krijg je toch ook te maken met de politie?

21 december 2016 om 17:49

Welke onderdrukking?? Stokslagen voor zijn vrouw misschien? Of zouden de mannen in het gezelschap die ook krijgen mocht d3 straf worden doorgezet? Daarnaast krijg je in Nederland natuurlijk niet te maken met religieuze politie, zie je het al voor je, een paar bejaarde priesters met een pistool? Trias politicas, zo belangrijk.
Of dit een zaak voor de Fifa is, dat vraag ik me dan wel weer af. Wanneer het van invloed is op het voetbal wel naar mijn mening.

21 december 2016 om 19:41

@sprokkie
Trias politica haha, een westers concept weet je wel? Denk niet dat zij daar veel aandacht aan zullen besteden. Ongeacht of de Saoedische wetgeving in je straatje past of niet is het principe hetzelfde: Onze filosofie is beter en die van jou achterlijk en barbaars. De tegenpartij denkt precies hetzelfde waardoor beide partijen in de kern niks van elkaar verschillen.

Dat je daar überhaupt naar toe gaat om te voetballen.. leuk zo een zak geld.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Al Nasr Riyadh


23 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Nasr Riyadh.

3 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Manchester United en Barcelona werken aan een spectaculaire ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren