Update: ‘NEC-keeper Jones niet de favoriet voor opvolging Ruiter’

Vrijdag, 29 april 2016 om
/

NEC moet rekening houden met het vertrek van doelman Brad Jones. De Australiër kwam in de winterstop binnen in Nijmegen en veroverde linea recta een basisplaats, maar zijn contract loopt alweer ten einde. FC Utrecht houdt hem in de gaten als kandidaat-opvolger van Robbin Ruiter en daar wil Jones volgens Omroep Gelderland op wachten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat NEC volgend seizoen een competitief team zal hebben?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door utrechtutd)

Waar gaat Santos naar toe? Of heeft hij gewoon een aflopend contract en tekent hij sowieso niet bij?

29 april 2016 om 07:31

Zijn contract loopt af ja. Daarom mocht hij toen een paar keer niet in de basis starten als 'statement' .

29 april 2016 om 07:47

Hij is een keer niet in de basis gestart nadat hij zich via Twitter had uitgelaten over zijn afkoopsom. Het is fijn als je de feiten noemt, als je iets roept.

29 april 2016 om 10:39

Volgens mij mocht Faber hem niet meer opstellen omdat zijn contract afloopt en hij niet wilde bijtekenen! Echter, na een paar wedstrijden heeft Faber hem er weer bij gehaald omdat NEC doelpunten mistte!

29 april 2016 om 11:05

@joossjie Volgens mij heeft Santos alleen tegen De Graafschap niet gespeeld en dat was na overleg in het Technisch Hart (waar Faber bij was en die heeft hiervoor dus akkoord gegeven). Faber is later uit het TH gestapt en doen voorkomen alsof het hem is opgelegd, maar dit is pertinent onwaar. En daarbij heeft hij al helemaal niet een paar wedstrijden niet gespeeld. Ik heb echt geen idee waarom je dit zegt. Als je het gewoon niet weet, zeg dan niets. Hij heeft enkel tegen De Graafschap niet gespeeld. Dus één wedstrijd. En dat was een wedstrijd waarin hij ook al snel inviel.

En als je het toch hebt over een 'paar wedstrijden' die Santos niet speelde: Hij was drie wedstrijden geschorst. Echter, dit was een schorsing van de Knvb ivm slaan, en dus zéker niet vanuit Nec.

Get your facts straight!

29 april 2016 om 15:14

Op 7-2-16 is toch echt bekend gemaakt dat Santos werd gepasseerd vanwege het niet verlengen van zijn contract. Hij tekende in 2014 een contract voor 1 seizoen met een optie voor een extra seizoen. Dus 30-6-2016 loopt zijn contract af. Letterlijk zei Faber: "We hebben wat investeringen gedaan, Chris heeft aangegeven dat-ie een vertrekwens heeft, vandaar dat roman vandaag de kans krijgt" Kortom ken je feiten, Santos zijn contract loopt af.

29 april 2016 om 18:06

Faber heeft mede besloten -als lid van het technisch hart- dat Santos geen basis speler meer kon zijn omdat niet inging op voor NEC zeer aantrekkelijke aanbiedingen/zichzelf met prijs in de etalagr zetten op Twitter en Foxsports. Diezelfde Faber toonde in de eerste wedstrijs -DeGraafschap uit - dat hij de ruggegraat van een schaaldier heeft om Santos na de rust de 2e liet spelen. Dit was de reden waarom de meerderheid huichelaar Faber uitspuigd ondanks de resultaten

29 april 2016 om 19:04

@superbok. Ik snap best dat je soms een verhaal leest en dat dan voor waarheid aanneemt en je er verder niet meer in verdiept. Begrijp ik best. Overkomt mij ook wel eens. Echter heeft het verhaal een heel andere wending gekregen. Ja, ze wilde Roman een kans geven omdat Santos niet wilde verlengen, maar dat had uiteindelijk meer te maken met hoe hij zichzelf neerzette. In de etalage, met afkoopsom en alles erbij. Oftewel: NEC zegt: 'als je zo graag weg wilt, dan speel je maar niet meer'. Echter, dat heeft geen meerdere wedstrijden geduurd, zoals hierboven wordt gesuggereerd. Een halve wedstrijd, meer niet. En dit had dus meer te maken met zijn houding, dan dat hij zijn contract niet wilde verlengen.

En dat jij mij nu gaat vertellen 'ken je feiten, Santos contract loopt af', is niet zo heel erg handig geformuleerd. Ten eerste moet je kijken op welke reactie ik reageer. Ten tweede is het een understatement dat ik op de hoogte ben van het aflopen van zijn contract. Als jij niet door had dat ik hiervan op de hoogte was, moet je even een cursus begrijpend lezen volgen. Aangezien je aan mijn reactie hebt kunnen zien dat ik toch wel enige kennis heb van de zaak.

Dus voortaan gewoon niet meer dit soort reacties plaatsen. Heeft geen enkele zin. Of je moet willen provoceren. Dan moet je het vooral blijven doen.

Zou heel jammer zijn voor Nec, want het is een uitstekende doelman gebleken. Hij kan echter wel stapje hoger en dan Utrecht en mooie club voor hem.

29 april 2016 om 07:49

Het is inderdaad een uitstekende doelman. Wel heeft hij moeite met de bal in een keer klemmen... Maar... Hij houdt de ballen tegen.

29 april 2016 om 07:51

Absoluut, maar ze hebben met Halldorsson een prima vervanger al in huis.

29 april 2016 om 08:02

En Joshua Smits heeft vorig seizoen ook laten zien een prima keeper te zijn.

Bah gadver. Weg ermee. Had echt sympathie voor die vent maar die is meteen verdwenen. Krijgt nieuwe kans bij NEC, is geliefd, wordt aanvoerder gemaakt. En na 1 seizoen voor wat extra knaken meteen willen verkassen naar ewn concurrent.

29 april 2016 om 08:24

En meer kans om Europees te spelen

29 april 2016 om 08:38

Dan heb jij maar voor weinig mensen sympathie denk ik..
Vrijwel alle voetballers gaan naar andere teams voor meer geld / sportieve uitdaging. zo raar is dat niet

29 april 2016 om 08:46

FC Utrecht een concurrent? Hoe kom je daar dan bij?

29 april 2016 om 09:30

NEC, de club die vorig seizoen nog JL speelde en dit jaar een uitschieter omhoog heeft is toch zeker geen concurrent van Utrecht. Wat mij betreft een logische stap van Jones zeker als je bekijkt wie NEC gaat verlaten.

29 april 2016 om 12:42

NEC is budgetair en qua grootte gezien geen concurrent maar momenteel lijkt het er gewoon op dat we in de play-offs tegen Utrecht moeten. Dus op dit moment zijn we gewoon concurrenten voor Europees voetbal. En om nou over dat seizoen in de JL te beginnen is ook een beetje onzin vind je niet? Je lijkt te vergeten dat NEC de 20 jaar ervoor gewoon in de ED heeft gespeeld en meestal een sportieve concurrent van Utrecht is geweest. Dat Utrecht nu 4e staat betekent toch ook niet dat ze daar horen? Dat is een sportieve uitschieter net als dat onze degradatie een korte sportieve blunder was.

Jones prima keeper om Ruiter op te volgen, maar wel voor de korte termijn.. De beste man is ook al 34 dus zal niet lang meer doorgaan verwacht ik.
Hopelijk trekt Utrecht ook nog een andere reservekeeper aan die dan achter Jones zich kan ontwikkelen tot eerste keeper als Jones ermee stopt want Bednarek is niet het niveau wat Fc Utrecht moet willen als reserve keeper.

29 april 2016 om 12:32

Kan nog wel paar jaar mee, keepers worden op oudere leeftijd pas goed, kijk naar een Buffon of een Weidenfeller, tuurlijk is hij van een minder niveau maar voor de Eredivisie een prima keeper.

Denk als de Graafschap erin blijft Hidde niet zo gauw zou vertrekken. Naar we zullen zien.

Jones is natuurlijk een interessante keeper voor NEC maar ik zat zelf ook al even na te denken over andere alternatieven omdat ik me afvraag of Jones wel realistisch isen moest ook aan Jurjus denken. Andere namen die door mijn hoofd schoten als misschien (wel) haalbaar zijn Hahn en Velthuizen. Beiden hebben toch laten zien eredivisiewaardig te (kunnen) zijn en zitten nu op de bank. En anders misschien eens bij Ajax of PSV aankloppen voor Boer of Pasveer?

29 april 2016 om 12:32

Probleem van Hahn is dat je niet met hem het seizoen kan beginnen, die zal nog wel paar maanden hersteltijd nodig hebben.

29 april 2016 om 12:40

Velthuizen is transfervrij, maar zijn oude niveau zie ik hem niet snel meer halen.. Die lange periode op de bank heeft hem wel een goede tik gegeven. Jurjus zou top zijn! Jonge keeper die bij Fc Utrecht dan kan doorgroeien.

Zou het ontzettend jammer vinden als Mister Jones ons gaat verlaten. Is toch een van mij favoriete Nec'ers, samen met Foor, Limbombe en Dumic. Hoop dat we hem kunnen behouden.

Verder snap ik oprecht dat Utrecht een stap vooruit is t.o.v. Nec. Hogere begroting, groter stadion, presteren aantoonbaar beter etc. Maar het is m.i. 'maar' een stap vooruit. Het is geen Ajax, Psv, Feyenoord of zelfs AZ, een club waar je als aanvoerder en sluitpost van NEC met al het geweld van de wereld naartoe moet als je het mij vraagt, tenzij Utrecht Europees gaat spelen. En dat zeg ik met al het respect naar Utrecht toe. Prima club.

Bij NEC heeft Jones namelijk al het vertrouwen en kan hij ook een goed salaris krijgen. Soms moet je denk ik ook koesteren wat je hebt. En daarbij heeft NEC Mister Jones opgehaald en een goed salaris gegeven toen hij werkloos thuis zat na een mislukt avontuur bij Bradford City. Om dan meteen in te gaan op de eerste beste stap vooruit... Tja, ik zou het misschien wat anders doen.

Ik ben wel gecharmeerd van die Jurjus. Staat lekker te keepen!

Helaas, maar als hij geen genoegen wil nemen met een 'NEC-salaris' dan wordt het niks. De tijd dat er voor NEC begrippen hoge salarissen werden uitbetaald is definitief voorbij. De afgelopen 2 jaar is er al bezuinigd en volgend seizoen zal er weer op de selectie worden bezuinigd. Niet leuk voor ons als supporters maar het is noodzakelijk. Deze club heeft veel te lang op grote voet geleefd en zich in de schulden gestoken. Aankomende zomer zullen er dus weer een hoop spelers vertrekken om het begrotingstekort te dichten en het stadion te kunnen kopen van de gemeente. Gelukkig hebben we Futuralis en Bart van Ingen die al 2 seizoenen met een vrijwel lege portemonnee uitstekende spelers aantrekken. Aankomend jaar zal dit ook wel lukken denk ik.

Is de Ruiter transfervrij?? Zoniet zullen er toch wel betere keepers zijn die Az kan aantrekken?

Namedropping!!!

FC Utrecht heeft een sal plafond van € 250.000,-
Voor een 34 jarige niet EU speler is dit geen optie

Allebei? Even talent met een ervaren keeper. Lijkt mij een prima combi. Twee goede keepers heb je echt nodig. Dat blijkt wel uit de finale KNVB beker.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.NAC Breda2813
5.NEC2412
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. TavsanMiddenvelder123
J. van der SluijsMiddenvelder111
N. AlblasKeeper110
T. BeekmanAanvaller112
R. JangaAanvaller114
J. OkitaAanvaller92
S. van OtteleMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

8 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren