Spelers NEC en Vitesse zoeken elkaar op: ‘Het is maar twintig minuten’

Donderdag, 11 februari 2016 om 17:02Erik van Dam

Chelsea heeft ook dit seizoen weer enkele spelers gestald in de Eredivisie. Marco van Ginkel verblijft sinds de winterstop bij PSV en in de eerste seizoenshelft mochten Todd Kane (NEC) en het kwartet Danilo Pantic, Nathan, Isaiah Brown en Lewis Baker (Vitesse) al aan de slag gaan bij andere clubs. Kane manifesteert zich prima in Nijmegen en zegt dat hij er het nodige leert, om sterker terug te kunnen keren in Londen.

/

De aanpassing aan de Nederlandse leefstijl is glad verlopen, legt Kane uit op de clubsite van NEC. “Het voetbal is exact hetzelfde als waarmee ik opgroeide bij Chelsea. Ik speel zoals ik mezelf ken en zoals iedereen me kent, dus dat is goed. Verdedigend gezien ben ik ontzettend vooruitgegaan sinds ik hier zit. Ik moet mijn verantwoordelijkheden nemen en ik denk dat dat goed gelukt is”, geeft de 22-jarige rechtervleugelverdediger aan.

Inmiddels heeft Kane het Nederlands ook al een beetje onder de knie, al geeft hij aan dat iedereen bij NEC goed Engels spreekt en dat dat de boel ook vergemakkelijkt. “Het gaat verder om goed trainen, goed slapen, goed voor mezelf zorgen. Dat helpt me om me te focussen, er zijn geen afleidingen. De jongens van Vitesse zitten hier maar twintig minuten vandaan, dus ik zie ze regelmatig. Dat is ook wel prettig”, aldus Kane.

De ambities van NEC zijn zoals bekend inmiddels al overstegen, want de club presteert dit seizoen voortreffelijk in de Eredivisie. “We wilden 35 punten halen, maar dat is al gelukt en nu mikken we op een Europees ticket. We staan vijfde en als we de vorige wedstrijd hadden gewonnen, stonden we nu derde. We doen het geweldig met de club en de volgende wedstrijd is thuis tegen PSV. Het is mooi om tegen de grootste clubs te spelen, dat doe ik graag.”


Poll

Vind jij dat Todd Kane het goed doet, dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door fcbayer33)

22 jaar en dan door chelsea gestalt in de eredivisie. Zou bij deze jongen al doorgedrongen zijn dat hij het niet gaat redden daar?

En kan iemand mij uitleggen waarom chelsea hordes van dit soort mensen rond heeft lopen.

Als ik bij FM zon club onder mij heb stoor ik mij enorm aan het legio spelers dat geen enkele toegevoegde waarde heeft voor de club.

11 februari 2016 om 17:18

De reden van het stallen van zoveel spelers is volgensmij puur voor het geld; talent word gehaald denkt dat hij kan doorbreken, wordt paar keer verhuurd, goeie seizoenen bij de desbetreffende club doorgebracht, nogsteeds niet Chelsea niveau, word voor een paar miljoen verkocht aan subtoppers.

11 februari 2016 om 17:46

De Bruyne is daar een heel goed voorbeeld van.

11 februari 2016 om 17:53

Ideaal toch met FM, heb je wat extra miljoentjes na de verkoop van dertig van die B-spelers ;-)

11 februari 2016 om 18:35

Ik denk dat Chelsea een heleboel winst maakt op dit soort spelers. Ze investeren in spelers en worden voor vaak me winst verkocht. Als er geen winst te behalen valt hadden ze er lang mee gestopt(talenten in deze aantallen binnen halen)

11 februari 2016 om 18:36

Edit: spelers worden vaak met winst verkocht

Okay, ik dacht het ging om ruzie tussen de spelers van NEC en Vitesse hahaha. Ik voel me geript door de titel.

11 februari 2016 om 18:12

Dat zou je gewend kunnen zijn van VZ of niet?

11 februari 2016 om 18:16

Haha idd, altijd een zo sensationeel mogelijke titel, maar qua inhoud vaak weinig verdiepend

11 februari 2016 om 18:41

Haha, ben je nieuw op VZ ? Ze proberen met veel titels toch matige stukken te verbloemen, soms staan er uitspraken in die titlel die in het hele artikel Voetbalzone!
Maar niet te negatief worden hoor! Komen genoeg goede artikelen hier op VZ

11 februari 2016 om 18:42

Edit; hele artikel niet voorkomen (helaas houden telefoons ook van misleidende Autocorrectie )

Bij Chelsea gaat Kane het helaas niet redden, maar ik ben erg tevreden over hem. Hij past ook perfect bij de manier van spelen die graag wordt gezien in De Goffert. Bij de top van Nederland zou hij wel meekunnen, maar bij een Engelse topclub niet helaas.

11 februari 2016 om 22:39

Nu niet maar welke speler redt het wel op zijn 22ste bij een topclub? Spelers zijn top hun 26ste tot 30ste, dus heb gewoon even geduld.

Mooi dat die spelers elkaar opzoeken. Dat brengt in ieder geval NEC en Vitesse dichter bij elkaar

11 februari 2016 om 17:50

Gaat met de supporters nooit gebeuren.
Neem ook aan dat dit voor april ook duidelijk gemaakt is!
Haha
Zonder gekkigheid... Mooi man. Dat spelers gewoon na kunnen denken en zich niet laten leiden door randzaken als rivaliteit onder clubs van hun tijdelijke werkgever.

11 februari 2016 om 17:58

Ik zou persoonlijk ook graag willen dat de supporters van beide kanten meer volgens diezelfde mentaliteit zouden functioneren ipv dat gespannen gedoe. Alles van een bepaalde club haten omdat die toevallig aan de andere kant van een rivier zit vind ik zo ongelooflijk kansloos. Mensen die dat soort gedachtekronkels hebben mogen ze van mij lekker verbannen en ergens wegstoppen. Zoals doe gast bij de Klassieker laatst... Echt ongelooflijk. Zaken zouden zoveel beter zijn zonder dat soort mensen, niet alleen in de voetballerij maar in heel de wereld.

11 februari 2016 om 17:59

ongelofelijke reacties van jullie 2, hoe kan je als vitesse-fan nou willen dat vitesse en neK dichterbij elkaar komen. Ik geniet van de rivaliteit tussen vitesse en nek en hoop dat dit ook altijd zo mag blijven. de derby's stellen al jaren niet veel meer voor op het veld qua strijd en passie. deze gehuurde jongens zijn hier puur en alleen voor hun eigen ontwikkeling en onze derby geven ze niks om. ik heb liever dat we elk jaar weer middenmoot spelen met Armhemse jongens die tenminste weten hoe belangrijk deze derby is bij de mensen uit de regio.

11 februari 2016 om 18:04

Ben nu al aan het aftellen tot 3 april, voor mij zal het ALTIJD blijven leven DE derby

11 februari 2016 om 18:05

Geweld in en om een wedstrijd is natuurlijk not done, maar als je liever geen gezonde rivaliteit ziet tussen clubs kan je beter korfbal gaan kijken, ajax en feyenoord moeten ook maar hand in hand gaan lopen? of fans van real en barcelona? derby's zijn juist de wedstrijden die voetbal mooi maken. Ik heb een hekel aan nek ja, maar kom wel regelmatig in nijmegen, heb vrienden die voor nek zijn en ben niet gediend van geweld buiten het veld om. is dat tegenwoordig ook al een misdaad of moet ik mezelf nu verbannen en wegstoppen?

11 februari 2016 om 18:13

Ik vind jou inderdaad best wel een beetje kansloos met je Nek. Nogal kinderachtig en komt een beetje dom over.

Verder wil of kan je niet echt begrijpen wat ik bedoel. Terwijl het eigenlijk ontzettend simpel is. Er zit namelijk een vrij groot verschil tussen gezonde rivaliteit en de situatie zoals die nu is. Bij gezonde rivaliteit is er namelijk plaats voor enige vorm van relativisme, en dat mis ik persoonlijk nogal in de huidige situatie. Dat hoeft voor geen procent ten koste te gaan van de mentaliteit, spanning, inzet etc. die bij een derby komen kijken. Heb er namelijk ook al wel wat meegemaakt. Maar ik vind dat er teveel zogenaamde zwart-wit gedachten een rol spelen. Totaal geen respect naar ander toe. En dat vind ik kansloos en in de meeste gevallen een belediging naar jezelf als persoon toe. Alsof je niet anders/beters kan. Maar kennelijk kunnen sommigen inderdaad niet anders. En das toch wel vrij ernstig als je het mij vraagt. Want wat laatst bij de Klassieker gebeurde is iets wat in de (verdere) lijn van dergelijke gedachtes ligt.

11 februari 2016 om 18:26

De meeste supporters die faliekant tegen een andere club zijn zijn dat vaak omdat dat nou eenmaal moet/hoort volgens velen.
Ik noem die mensen kuddedieren!
Ik ben voor Vites dus automatisch tegen NEK bah bah kansloos!
Maar goed, bij NEC lopen dezelfde gasten. Het schijnt te zijn dat over de Waal mensen niet deugen...
Hoe slecht werken de hersentjes van die gastjes?
Maar hou het lekker vol en laat je gevoel ervan afhangen joh.
Begrijp mij niet verkeerd hoor. Ik ben ook geen fan van Vitesse en geniet er soms ook van als ze het weer niet na kunnen maken wat ze al jaren roepen. Kampioen worden of Europees voetbal. Ik hou niet van de club Vitesse om hun jarenlange steuntrekkerij en grootmoedswaanzin maar mag legio mensen die er fan van zijn.
Zal dus ook nooit Vitesse supporters om hun voorliefde voor die club niet mogen, heb wel een hekel aan die zogenaamde supporters die meehollen met de meute en zich dat ook nog rechtvaardigen.
Ook bij mijn club NEC lopen van die meelopers en die zullen dus ook nooit een vriend van mij worden, al zullen zij er niet wakker van liggen.
Leuk dus om een favoriete kutclub te hebben maar vorm je eigen mening over die club in plaats van de mening van een ander uit te dragen!
En voor de rest... Leef en laten leven!


11 februari 2016 om 18:42

Ben het helemaal met jou eens. Volwassen mannen die zich als kleine kinderen gedragen, om misselijk van te worden. Wat zou ik het leuk vinden (al verwacht ik het niet) als ik voor de derby tegen NEC eerst een lekker biertje kan drinken op een terras in Nijmegen. We hoeven geen beste vrienden te worden, maar laten we op zn minst volwassen met elkaar omgaan !

11 februari 2016 om 18:59

Trek een NEC shirtje aan, en ga lekker op een terrasje zitten zou ik zeggen Niemand die er wat van zegt. Maar ik snap het, het gaat vaak veel te ver. Die rellen en stenen gooien bij de Waal slaat helemaal nergens op. Dan haat je niet meer, dan ben je gewoon niet goed wijs.

11 februari 2016 om 19:18

Wat betreft die steuntrekkerij zijn jullie op zijn minst al zeer dichtbij Vitesse gekomen zo niet er overheen lijkt mij zo.

11 februari 2016 om 21:39

Dat eerste laat ik achterwege 😝 Maar verder ben ik het natuurlijk volledig met je eens. Ik den trouwens dat bijna elk weldenkend mens dit met je eens is.

Kane doet het goed bij Nec. Zowel defensief als in aanvallend opzicht.

En daar kunnen we Dominic Solanke aan toevoegen. Het zijn er dus nog meer!

11 februari 2016 om 17:39

Die was, net als in het veld waarschijnlijk, onzichtbaar....

(voordat iedereen in de stress schiet, ja dit was een slechte grap)

11 februari 2016 om 19:22

Een grap? Ik ben Vitesse-fan maar je hebt hier volkomen gelijk. Die is in het veld elke week onzichtbaar. Waardeloze spits!

Een speler zoals ik er graag meerdere van had. Voorop in de strijd, gepassioneerd en met de borst vooruit voetballen. Hopelijk blijft Kane ook volgend seizoen in Nijmegen en kunnen we blijven genieten van dit uitzonderlijke talent.

Dit is echt een topspeler voor ons. Kane is één van de weinige spelers in de historie van NEC die gehuurd is en echt wat heeft toegevoegd aan het team. Ik denk niet dat hij goed genoeg is om uiteindelijk bij Chelsea te slagen, maar hij kan wel uiteindelijk in de premier league terecht komen. Voor NEC zal hij absoluut niet te behouden zijn na dit seizoen. Als hij geen kans krijgt bij Chelsea en weg mag, zal hij voor NEC niet te betalen zijn.

11 februari 2016 om 17:54

Dat zit er dik in, die zal heus bij een mooie Championship club of kleine PL club aan de slag kunnen straks. Wel jammer want zulke jongens zouden eigenlijk een jaartje of drie in de Eredivisie moeten ballen. Uitstekende speler!

Kane is een fijne back voor Nec, vrij compleet ook. Zit er verdedigend altijd kort op en weet meestal de goede momenten te kiezen om mee op te komen zonder daarbij teveel verdedigende risico's te nemen. Heeft een drive die we graag zien in Nijmegen maar is gelukkig ook geen kip zonder kop. Enige nadeel is dat hij de Engelse hardheid gewend is waardoor hij in Nederland nog vrij veel onterechte kaarten krijft voor mooie tackles. Zal het eerste van Chelsea niet halen maar kan wel bij een aardige Premier League club terechtkomen. Is daarom ook niet echt houdbaar voor Nec.

Pfffff wat een artikel weer zeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. Proper Middenvelder20
L. SchöneMiddenvelder20
Pedro MarquesAanvaller20
O. TannaneAanvaller21
E. TavşanAanvaller21
S. El KarouaniVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

1 fan
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren