Dost haalt flink uit met Wolfsburg, Chicharito kan niet stoppen met scoren

VfL Wolfsburg heeft zaterdagmiddag een belangrijke overwinning geboekt in de jacht op de tweede plaats in de Bundesliga. Daags na de verrassende nederlaag van Borussia Dortmund zegevierde het team van Dieter Hecking met ruim verschil over Werder Bremen, dat al sinds 2010 niet meer in Wolfsburg heeft gewonnen. De achterstand op die Borussen bedraagt nu vijf punten. Borussia Mönchengladbach trok een benauwde zege op Hannover 96 over de streep, terwijl Bayer Leverkusen tegelijkertijd bij Eintracht Frankfurt als winnaar van het veld stapte.

/

VfL Wolfsburg - Werder Bremen 6-0
De ploeg van Hecking, die Dost aan het startsignaal liet verschijnen, zette in de openingsfase de toon en dat betaalde zich na elf minuten uit. Na een voorzet van rechts van Christian Träsch werkte Alejandro Gálvez de bal achter zijn eigen doelman Felix Wiedwald: 1-0. De thuisploeg bleef tot aan de rust superieur en vlak voor rust verdubbelde Max Kruse de voordelige marge van die Wölfe. Na voorbereidend werk van Vierinha kopte de aanvaller de bal in de verre hoek: 2-0.

In de tweede helft trok Wolfsburg de wedstrijd verder naar zich toe. In de 56e minuut verscheen ook de naam van Vierinha op het scorebord: na een voorzet vanaf links van Marcel Schäfer kopte de vrijstaande Portugees de 3-0 binnen. Dik tien minuten later was het weer raak en werd werd aan de zijkanten de basis gelegd. Op aangeven van André Schürrle kon Josuha Guilavogui met rechts voor de 4-0 zorgen. In de 78e minuut pikte ook Dost zijn doelpunt mee, na voorbereidend werk van Schürrle en Kruse. Op aangeven van Kruse bepaalde Schürrle de eindstand in de Volkswagen Arena.

/

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 1-3
De bezoekers hadden in de eerste twintig minuten liefst zeventig procent balbezit, maar Eintracht gaf in verdedigend opzicht niets toe. De dompers voor de thuisploeg volgden elkaar daarna echter snel op. In de 22e minuut moest Luc Castaignos geblesseerd naar de kant en een minuut later tekende Javier Hernández op aangeven van Kevin Kampl, en dankzij een flater van David Abraham, voor de 0-1. Het was voor de Mexicaan alweer het zevende opeenvolgende duel waarin hij tot scoren kwam.

Ook de 0-2, in de 39e minuut, kwam op naam van Chicharito, die echter net buitenspel stond toen hij de bal van Hakan Calhanoglu ontving. Op slag van rust benutte de thuisploeg de enige kans van de eerste helft: na een vrije trap van Marc Stendera kopte Slobodan Medojevic raak. Na rust was Bayer wederom de betere partij, al liet de 1-3 lang op zich wachten. In de 72e minuut was het echter raak: een inzet van Calhanoglu werd nog licht door Timothy Chandler van richting veranderd.

/

Borussia Monchengladbach - Hannover 96 2-1
Het eerste half uur in Borussia-Park was niet best. Lars Stindl schoot na nog geen kwartier spelen op de paal en Raffael kopte de bal recht in de handen van Ron-Robert Zieler. In de 34e minuut brak Ibrahima Touré de ban en dat was een verdiende treffer voor die Fohlen. Na een geniale pass van Mahmoud Dahoud werkte de middenvelder de bal door de benen van Zieler. Een goede reflex van Yann Sommer op een inzet van Kenan Karaman zorgde ervoor dat Borussia zonder schade de rust haalde.

Na de onderbreking kwam Hannover aanvallender voor de dag. Enkele goede kansen waren een voorbode van de gelijkmaker in de 65e minuut. Een chaos in het doelgebied van Sommer eindigde met een rake inzet van Artur Sobiech van dichtbij: 1-1. Het duel kon vervolgens alle kanten op, maar eindigde uiteindelijk in het voordeel van Borussia. Het was Raffael die een voorzet van Andreas Christensen verzilverde.

/

1. FC Köln - FSV Mainz 05 0-0
1. FC Köln en FSV Mainz 05 zijn twee ploegen die aanspraak maken op een plekje bij de bovenste zes in de rangschikking en dat houdt aan het einde van het seizoen plaatsing voor Europees voetbal in. De marges in de subtop van de Bundesliga zijn echter bijzonder klein en ieder gewonnen punt kan een wereld van verschil betekenen. In het RheinEnergieStadion hielden de ploegen elkaar zaterdag in een ijzeren greep. In de slotfase ging het publiek er eens goed voor zitten, want FC Köln heeft dit seizoen vijftig procent van alle doelpunten gemaakt in het laatste kwartier. De grootste kans kwam op naam van Leonardo Bittencourt, die de paal raakte. Een eventueel doelpunt had overigens niet geteld, omdat hij zich in buitenspelpositie bevond. De wedstrijd eindigde dus zoals het begon: 0-0.

/

VfB Stuttgart - FC Augsburg 0-4
Hekkensluiter FC Augsburg had in twaalf competitiewedstrijden nog maar een keer gewonnen, maar tegen VfB Stuttgart schoot de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh uit de startblokken. De wedstrijd begon een kwartier later omdat er door de scherpe controles nog veel toeschouwers buiten de poort stonden en die late aftrap was geen overbodige luxe. Alexander Esswein tekende na tien minuten voor de 0-1 en door een eigen doelpunt van Timo Baumgartl stond het een paar minuten later ook 0-2. Het kon niet op bij de bezoekers, want nog voor rust zorgde Jan-Ingwer Callsen-Bracker voor de derde treffer. Na rust werd het kwakkelende VfB Stuttgart dieper de put in gedrukt: Ja-Cheol Koo was de maker van de 0-4. Door de overwinning van FC Augsburg is het TSG Hoffenheim van Huub Stevens nu de hekkensluiter.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen in de competitie?