Door kopstoot weggestuurde mandekker wel welkom bij Hamburger SV

Zondag, 5 juli 2015 om

Emir Spahic heeft een nieuwe club. In dienst van Bayer Leverkusen liet de verdediger zich vorig seizoen helemaal gaan bij een opstootje op de tribune, waar zijn broer bij betrokken zou zijn. De al gewisselde Spahic deelde een kopstoot uit aan een steward en de club hoefde de mandekker niet meer te zien. De 34-jarige verdediger heeft nu een eenjarig contract ondertekend bij Hamburger SV.

/

“We zijn blij dat we een sterke verdediger hebben kunnen aantrekken”, laat directeur Peter Knäbel optekenen op de clubwebsite van HSV. “Emir kan met zijn ervaring, zijn kwaliteit en zijn aanwezigheid een belangrijke schakel worden. Voor onze jongeren kan hij van grote waarde zijn.”

Voorzitter Dietmar Beiersdorf spreekt van ‘een transfervrije speler van de allerhoogste kwaliteit’. “In onze situatie kan hij ons stabiliteit geven. Wij hebben het incident bij Leverkusen beoordeeld en we hebben daarna besloten om hem aan te trekken.”


Poll

Emir Spahic is een waardevolle versterking voor Hamburger SV


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door murad)

Lekker Hsv! Een nieuwe druktemaker in de selectie! Groot jong talent met een geweldige instelling. Not...

Snap niet wat HSV hier nou mee moet. Ze dwingen het ook zelf af hé...

5 juli 2015 om 13:56

Is gewoon een prima verdediger hoor.. Heeft ook de ervaring die HSV nodig heeft

5 juli 2015 om 13:58

Als hij normaal is hij gewoon een goede verdediger. Een echte verdediger, maar hij laat zich zovaak gaan. Is voor de errvaring gehaald denk ik nu Westermann weg is.

5 juli 2015 om 14:20

Druktemaker is hij zeker niet, een zeer rustige persoonlijlheid maar keihard in het veld. Hij heeft nooit ergens voor problemen gezorgt alleen dat incident bij Leverkusen.

5 juli 2015 om 14:27

Ja je weet best wat ik bedoel met druktemaker. Het is gewoon niet verstandig om een jongen een je team te hebben die in staat is een kopstoot te geven aan een steward. Wanneer HSV weer minder zal presteren zal zijn invloed daar alleen maar slechter op worden.

5 juli 2015 om 16:28

Volgens jou is het dus ook niet verstandig om Zidane in je team te hebben? Of Suarez, Ronaldo, Ibrahimovic... zo kan ik er nog wel 100 opnoemen. Of wat dacht je van Messi. Van een halve meter keihard op een onschuldige supporter schieten. Als die daartoe in staat kun je hem beter niet in je team hebben. Spahic probeerde gewoon zijn broer te beschermen. En probeer je nou serieus te zeggen dat Spahic geen goede instelling heeft? Als er één speler is met een goede instelling, dan is het Spahic wel.

5 juli 2015 om 16:40

Je noemt Zidane, Suarez, Ronaldo, Ibrahimovic en Messi. Hoe durf je al deze (oud)spelers te vergelijken met een 35-jarige centrale verdediger met het niveau van de middenmoot van de Bundesliga.

Tevens probeer ik helemaal niet te zeggen dat Spahic de juiste instelling mist, in tegendeel zelfs. Spelers die soms over het randje gaan gaan daar juist overheen door een goede instelling. Maar al die spelers die jij opnoemt die gaan in een totaal andere situatie over de rand. Wanneer het Hamburg weer slecht af zal gaan, wat ik ook verwacht, kun je een speler met de status van Spahic beter niet in je elftal hebben omdat dat een negatieve invloed heeft op de andere tien.

5 juli 2015 om 17:34

Ik vergelijk Spahic nergens met Zidane etc. Ik leg alleen uit waarom jouw argument in mijn ogen nergens op slaat. Jij zegt dat wanneer iemand in staat is een kopstoot te geven dat het niet verstandig is om die in je team te hebben. De spelers die ik opnoem zijn daar ook toe in staat, dus het argument dat je geeft om hem niet te halen is onzin.

Verder gingen de spelers die ik opnoem inderdaad in een andere situatie over de schreef. Zidane gaf Materazzi bijvoorbeeld een kopstoot omdat die iets over zijn moeder/zus zei. Spahic gaf een steward een kopstoot omdat die zijn broer beledigde en aanviel. Is de situatie van Spahic zoveel erger dan?

Van dat laatste stukje snap ik niet helemaal wat je bedoeld. Wanneer het Hamburg slecht af zal gaan, kun je een speler met de status van Spahic beter niet in je elftal hebben omdat het een negatieve invloed heeft op de andere tien? Waarom zou dat een negatieve invloed hebben op de andere tien? Hij heeft toch geen kopstoot uitgedeeld omdat Bayer Leverkusen slecht speelde? Door de goede instelling van Spahic zou die juist een positieve invloed op de andere spelers, lijkt me.

En je kan kan wel neerbuigend gaan doen, maar hij zat gewoon in de basis bij Bayer Leverkusen, wat ik tot de (sub)top van Duitsland beschouw. Is dus gewoon een prima versterking voor Hamburg, die waarschijnlijk weer tegen degradatie gaat strijden.

6 juli 2015 om 10:43

@pimpelman Ik vind het echt onzin wat je verkondigd. Wanneer het minder gaat heb je volgens jou garant niks aan Spahic en is hij zelfs een negatieve factor in je team. Waar baseer je dat op? Ken je hem persoonlijk? Hij heeft buiten dit incident wat totaal buiten het voetbal gebeurde nooit iets gedaan. Vervolgens noem je Ibrahimovic dan wel die bijna ieder seizoen op een belangrijk moment in het seizoen een rode kaart pakt en z'n team benadeelt door er dan standaard minimaal 3 wedstrijden per seizoen niet bij te zijn. Verder is Spahic gewoon een prima verdediger. Lekker fel die altijd kort op de spits zit. Enige nadeel is dat hij soms wat onbesuisd duels ingaat waardoor die soms te laat is en volledig weg wordt gekapt maar goed zo heeft iedere verdediger wel z'n mankementen.

5 juli 2015 om 14:39

Doe toch niet zo interessant zeg. Dat je hem een druktemaker noemt om een opstootje, veel succes met je leven verder en het oordelen van personen.

On; Denk dat dit een goede versterking is voor HSV en het is maar een 1-jarig contract dus financieel niet al teveel risico. Sterke aanwezige, strijdvolle verdediger. Even afwachten hoe het centraal achterin zal klikken met Djourou, maar weinig reden tot geen vertrouwen daarin.

5 juli 2015 om 14:51

Doe zelf toch niet zo interessant man. Wat zeg ik dan wat niet waar is. Lekker denigrerend joh, heel volwassen die eerste twee regels.

5 juli 2015 om 15:52

Iemand een druktemaker noemen die zijn broer van onrecht wil behoeden is niet de juiste term. Dat vind ik niet waar dus, maar interessant doenerij, meteen iemand als persoon veroordelen en z'n karakter van afstand omschrijven om een bepaald incident gaat een beetje ver.. helemaal als je diegene verder niet kent.

5 juli 2015 om 16:08

Nee, met een kopstoot behoed je zeker iemand voor onrecht. Dat druktemaker moet je ook niet zo letterlijk nemen, je weet hoogstwaarschijnlijk gewoon wat ik ermee wil zeggen.

Een hoezo 'meteen' veroordelen. Als ik een voetballer niet mag beoordelen omdat ik hem niet persoonlijk ken mag niemand een mening over een voetballer hebben en dan kunnen we deze site beter opheffen.

5 juli 2015 om 16:13

Oke Pimpelman, Oke. Je hebt een mening over zijn "spel" dat is normaal op een voetbalforum, maar zijn karakter meteen bestempelen na 1 incident vind ik belachelijk.. ieder zijn mening zeg ik dan maar. Heeft hij het meermaals laten zien door zo te reageren in de hitte van de strijd dan snap ik het. Maar dit was een situatie buiten het veld die niets te maken heeft met zijn acties in het veld etc.

5 juli 2015 om 16:44

Spahic is een prima speler, maar je gaat niks aan hem hebben wanneer je in dezelfde situatie zit als Hamburg afgelopen seizoen. Wanneer het ze komend jaar beter af zal gaan heb je gewoon veel aan hem. Alleen geloof ik daar niet in. Zijn mentaliteit is top maar wanneer het slecht gaat wordt het een negatieve mentaliteit en daarmee heeft ie invloed op de andere tien. Het gaat mij dan ook niet puur en alleen om dat incident, maar het is wel een voorbeeld van hoe zijn mentaliteit negatief benut wordt.

5 juli 2015 om 17:02

Oke duidelijke taal. We zullen daarom ook moeten afwachten hoe het team zal draaien, zal het een sterke samenhang zijn ipv het los zand van afgelopen seizoen dan zal je veel aan deze speler hebben. En in de huidige situatie van HSV is het niet raar om een transfervrije speler in deze staat vast te leggen. Bevalt het niet dan scheiden de wegen na 1 jaar. We zullen zien hoe z'n gedrag bij deze nieuwe club en ploeg zal zijn, qua voetbal en wedstrijdinstelling is het gewoon een toevoeging.

5 juli 2015 om 17:48

Waaruit blijkt dat zijn mentaliteit negatief is als het minder gaat?

5 juli 2015 om 15:50

Geef die jongen een kans en wellicht valt het mee.

5 juli 2015 om 16:26

Pimpelman, weet niet wat je nu zegt hoor, maar Spahic is een ijzersterke verdediger is niet de snelste meer maar wel een speler die heel goed kan koppen, als hij die kopstoot niet had gegeven dan was hij nog gewoon bij Bayer Leverkussen gebleven, en hoe kom je bij druktemaker??? weet je wel Waarom Spahic dat deed

Goede aankoop van HSV! Goeie verdediger met veel ervaring en inzicht, alleen jammer dat hij zich zo vaak laat gaan

Heeft hij geen een schorsing meegenomen?

5 juli 2015 om 14:14

Hij werd voor 3 maanden geschorst door de Duitse bond, maar die schorsing loopt volgende week (12 juli) al af. Dus hij mist niks van de competitie.

Was een buitenkansje voor Hsv, het is niet dat hij een rotte appel is maar hij is nogal impulsief tegen iedereen die tegen hem is maar niet tegen zijn eigen ploegmaats.

Spahic is een echte strijder, heeft alles in een wedstrijd, soms iets te fanatiek maar hij is zeker van toegevoegde waarde

5 juli 2015 om 15:20

Zeker wel

Hsv is echt bezig met een missie. De minst sympathieke club van Duitsland worden. Ze zijn al een paar seizoenen hard op weg in ieder geval.

5 juli 2015 om 14:52

Ben je er wel eens geweest? HSV is een club met zeer sympathieke supporters. Dat de leiding er structureel wanbeleid voert zegt natuurlijk niks over de identiteit van de supporters.

5 juli 2015 om 16:51

Mihajlovic, helaas bepaalt de leiding wel welke kant de club op gaat. En dat is bergafwaarts. De supporters zullen ook vast in de 2e bundesliga sympathiek zijn, dat geloof ik best. Duits publiek is namelijk over het algemeen sympathiek.

5 juli 2015 om 16:17

Omdat ze Spahic halen? Ken jij hem persoonlijk dan? Spahic is juist een van de meeste sympathieke en aardigste personen die ik ken. Mijn neef heeft hem een keer bezocht op een training in Sevilla. Spahic nam hem daarna mee in zijn hotel en gaf hem 2 tenue's van Sevilla en zijn telefoonnummer zodat ze een keer in Bosnië konden afspreken. Daarnaast doet hij veel voor goede doelen en is hij enorm geliefd onder de fans. De fans van Leverkusen hadden bijvoorbeeld met verschillende acties hun steun laten blijken aan Spahic. Jij oordeelt over één incident, waarvan je niet eens 10% vanaf weet waarschijnlijk.

5 juli 2015 om 16:47

Mij verwijten dat ik hem niet ken en dan zelf zeggen dat het een van de aardigste is die je kent omdat je neef hem een keer ontmoet hebt. Ok dan!

5 juli 2015 om 17:42

Ik bedoel daarmee dat hij juist één van de meest sympathieke voetballers is die ik ken en dat je niet moet oordelen op een incident waarvan je niet eens weet wat er gebeurde. Ook heb ik andere voorbeelden gegeven, en had ik er nog tien kunnen geven, waarom hij mij juist wel een sympathiek persoon lijkt.

5 juli 2015 om 22:34

Daar zeg je het goed: lijkt. Ik zeg niet dat je foutloos moet leven, maar iemand aantrekken die een steward een kopstoot geeft is niet echt goed voor je imago als club. Dan kan de beste man alsnog sympathiek zijn, maar zo wordt hij niet gezien (en deels terecht). Een kopstoot valt namelijk niet goed te praten.

Waarom zou een speler na een zonde geen club meer krijgen.
Dat zou toch te gek zijn

Wat is dat toch met HSV dat ze alleen maar spelers halen die al (bijna) over datum zijn, en nog een flink salaris wensen. Ik zou willen dat ze weer eens beleid zouden gaan voeren, met het oog op de toekomst, maar ook dit is weer zo'n transfer waar je als club niet beter van wordt, en waarmee je de weg terug omhoog echt niet in gaat slaan.

5 juli 2015 om 18:33

Een transfer waar je niet beter van wordt? Spahic was gewoon basisspeler bij Bayer Leverkusen hoor. Daarnaast is die ook nog eens gratis. Prima speler dus voor Hsv. Je moet inderdaad naar de toekomst kijken, maar op korte termijn heb je ook kwaliteit en ervaring nodig wil je in de Bundesliga blijven. En de transferperiode is nog lang niet afgelopen dus er is nog tijd genoeg om ook naar jonge talenten te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hamburger SV

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. KittelMiddenvelder189
L. HinterseerAanvaller166
B. WoodAanvaller60
Daniel Heuer Keeper180
T. MickelKeeper00
EwertonVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Hamburger SV.

7 fans
Verdediger, 39 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Juventus en Barcelona onderhandelen nog altijd over een ruildeal met Ivan Rakitic en Federico Bernardeschi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren